Thunderstone Quest

Normál ár: 24 990 Ft


A Te árad: 23 741 Ft

Értékelés:  (5.0)

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 1 értékelés
Egyik legjobb deck builder a piacon

István | 2019. szeptember 3.

Ugyan a Dominion óta elég sok játék készült már a pakliépítés mechanizmusára támaszkodva, viszonylag kevésnek sikerült annak hibáit megfelelően orvosolni. A Thunderstone Quest ezen kevés játékok egyikéhez tartozik. Olyannyira, hogy a harmadik Thunderstone iteráción szinte alig lehet felismerni a Dominion nyomait.

Elég nagy stratégikus mélységgel rendelkezik, de ennek ellenére sem túlságosan megterhelő; bőven az élvezhetőség határain belül operál. A kártyák grafikája, a komponensek minősége AEG-hez híven kifogástalan, öröm a kezünkbe venni egy-egy lapot és meggyönyörködni benne. Újrajátszhatósága is igen magas, hiszen lehetőségünk van minden alkalommal máshogy kombinálni az elérhető lapok repertoárját, így mindig érdekes új felállásokat lehet generálni. Ha pedig esetleg ezt kimaxolnánk, még mindig ott az epic játékmód, ahol teljesen véletlenszerűen töltjük fel a tabellát az összes elérhető lap alapján.

Természetesen ez a játék sem hibátlan: elsősorban azt tudnám felróni neki, hogy tematikus szempontból nem minden mechanizmusnak van teljesen értelme, és így picit nehézkes néha maradéktalanul beleélni magunkat a játékba. Másik hibája pedig elsősorban az ára: ugyan az alapjáték viszonylag sok kártyával rendelkezik (2 teljes küldetéslánc lapjaival), igazán csak a kiegészítőkkel kel életre a játék. Éppen ezért kicsit egy csapdának érzem ezt a retail változatot, ugyanis a Kickstarteren elérhető változatok – valamivel drágábban ugyan – nagyságrendekkel nagyobb beltartalommal rendelkeznek.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.