Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ticket to Ride Európa 15. jubileumi kiadás

Ár:
34.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (5)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A Ticket to Ride Európa a századfor­duló utáni Európa legnagyszerűbb városait bejáró vasúti kalandra hív minden­kit a londoni Big Ben árnyékától a római Colosseum lenyűgöző boltíveiig, a moszkvai hagymakupoláktól a párizsi Eiffel-toronyig. Csomagold össze a bőröndödet, hívj hordárt, és szállj fel a vonatra!

A Ticket to Ride® Európa vasúti kalandjaival immár másfél évtizede szerez örömteli órákat családok és baráti társaságok millióinak világszerte. A játékélmény fokozása érdekében most nagy műgonddal, aprólékosan kidolgozott vasúti kocsikat és lenyűgözően szép, új illusztrációkat találsz ebben a deluxe kiadásban - valamint az összes, eddig megjelent menetjegykártyát, az Európából és a Ticket to Ride® Europe 1912-ből egyaránt.

A játékcsalád további termékei

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(91)
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
16.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
5.790 Ft

Vélemények

4.60
5 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 02. 20.
Szép estét!
Sokat és tényleg sokat vártam rá (anyagi okok miatt).

Elsőnek a kisebbet akartam, mert elkapott a " most azonnal akarok játszani vele" életérzés. Ezután láttunk a családdal egy videót a Mit játszunk YT csatornáján... Innentől nem volt kétség, hogy a jubileumi kell. Három kiegészítő is benne van az alapjáték mellet.
1. Orient Express
2. Big City's
3. 1912
Aki ezt a verziót válassza, annak legyen egy HATALMAS asztala vagy padló vagy franciaágya.
Impozáns méretű a játék!!
Szebb és nagyobb, mint a sima TtR:E ehhez kétség sem férhet.
Térkép: 97 cm * 65 cm + a lepakolás!
Doboz: 36 cm * 37 cm!
Játékidő: Az személyenként értendő egy óra! Tehát 5 embernél 5 óra!!
Ha nagyon bele kellene kötnöm egyet tudnék mondani. De ez is ízlés dolga. Az alapjáték kártyáinak a hátlapja nekem (!) jobban tetszik.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 02. 02.
UPDATE:
Tengernyi hála és köszönet a Gémklub munkatársainak!
Az esélytelenek nyugalmával léptem kapcsolatba velük, hogy megkérdezzem, van-e mód cserélni a sérült játéktáblát. Január 30-án, vasárnap küldtem el az emailt, január 31-én, hétfőn délelőtt már reagált is rá egy ügyfélszolgálatos munkatárs, hogy semmi akadálya a cserének. Bolti átvétellel 1-2 munkanap, csomagcserés házhozszállítással 2-4 munkanap alatt megoldható.
Február 2-án szerdán délelőtt már büszke tulajdonosa voltam egy sértetlen TtR:E 15th A. játéktáblának, és még egy kis kék vasúti kocsit is küldtek, hogy a gyári hibásat cserélni tudjuk.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítőkészséget és a profi hozzáállást!
Az értékelést 3*-ról 5*-ra módosítom.)
2022.02.02.
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 01. 12.
Pro:
A játék gyönyörű. A játéktábla hatalmas, átlátható, a feliratok jól olvashatóak. A fémdobozban érkező vasúti kocsik rengeteget adnak az élményhez. Ha valakinek még nincs meg a TTR:E, és régi álma, hogy megszerezze, csak ajánlani tudom. Ha valakinek már megvan, szereti, és szeretne egy olyan játékot, ami a polca dísze lehet, ez a kiadás abszolút neki való. Ha valaki szeretne kevés szabály megtanulásával tartalmas, monumentális játékélményt átélni, bevonva akár a kistesótól a nagyszülőkig az egész családot, nem nagyon talál jobb játékot ennél.
A kiadás tartalmazza az 1922 és az Orient Express kiegészítők menetjegykártyáit, valamint egy promó kártyát (2017-ből).

Contra:
A kivitelezési minőség. Szeretem, ha a zsugorfólia védi a dobozt, hiszen ez a célja. Az általunk vásárolt példányon gyárilag több helyen ki volt szakadva a fólia, köztük a doboztető közepén is. Szerencsére a doboz nem sérült, de ez csak a szerencsén és a forgalmazó odafigyelésén múlt.
A játékostábla első kihajtásakor észrevettük, hogy az egyik hajtásvonal mentén elnyíródott és felpöndörödött a kartonra kasírozott papír, amin a tábla grafikája található. Nem nagyon szembetűnő, de nagyon kell majd vigyáznunk a jövőben, hogy hogyan tesszük le a vonatokat, és hogyan hajtjuk össze a táblát, nehogy súlyosbodjon a hiba.
Még csak 3 vasúti kocsi színt néztünk át, de a kékben találtunk rosszul összeragasztottat (ferdén van a két autó a vagonra helyezve). Valószínűleg kitalálunk majd valamilyen történetet, ami megmagyarázza a balesetet (kijevi részeg rakodómunkások, Stockholmaban rénszarvassal karambolozott a vonat, stb...). A játékmenetet nem befolyásolja, de több review elolvasása után azt tapasztaltam, hogy nem csak a mi példányunkban vannak selejtes alkatrészek.
Néhány kártyánál éreztem, hogy nem tökéletes a vágás, sorjás maradt a lap széle. Mivel azonnal kártyavédőztük, ez nem rontja a játék élvezeti értékét.
[Szubjektív:] Az alap TTR:E kiadáshoz képest lecserélték a kártyák hátlapjának grafikáját. Ez önmagában nem negatívum, viszont a gyönyörű vonatos grafika helyett a játék logója került a hátlapokra, ami szerintem "olcsó" hatást kelt.

Verdict:
Szerintem a játék ezen kiadása bármely társasjátékos polc központi eleme lehet. Olyan darab, mellyel még unokáink is játszani fognak. A játékmenet maradt ugyanaz, mint az alap TTR:E, így aki azt szerette, ezt imádni fogja.
DE (és ez egy hatalmas DE): egy ilyen árkategóriájú játéknál minimum bosszantó a kivitelezés silány minősége. Egyik hiba sem befolyásolja a játékmenetet, de ennyi pénz kifizetése után rossz szájízt hagy maga után.
Rajongóknak abszolút ajánlom, mindenki másnak pedig javaslom, hogy próbálja ki, mielőtt megveszi.
Limitált darabszám készül belőle, de senki ne hagyja, hogy a FOMO érzés miatt olyan kiadásokba verje magát, amit később megbán!

2022.01.12.
| 5 / 5 csillag!
2021. 12. 29.
Ha belejöttél - amihez kell pár parti - sosem fogod megunni. Jó 2-3-4-5 játékosnak egyaránt.
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 06.
Igazán látványosra és grandiózusra sikerült kiadás. Az alapjáték nagy kedvenc, de ez még inkább betalált. Nagyon szépek és igényesek mind a kártyák, mind pedig a vonatkocsik. A térkép is szebb és jelentősen nagyobb. Nagyon szép, igényes játék!