Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ticket to Ride Európa

Ár:
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (91)
Elérhetőség: Raktáron

A játékcsalád további termékei

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
16.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
5.790 Ft

Vélemények

4.89
91 értékelés
5
(80)
4
(10)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 01. 03.
Családi játéknak páratlan, és ahogy más is írta kezdőknek ideális. Szép és igényes megjelenés és korrekt szabályrendszer.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 22.
Az egyik legjobb családi társasjáték (ha nem a legjobb) bárkivel játszottuk idős, fiatal mindenki imádta nem tudunk úgy leülni játszani hogy elő ne kerüljön ezzel kezdődik és végződik minden játékparty ,bár még csak két kieg van ,de rendelés alatt van a többi része is.Egyszerűek a szabályok ,szépek a térképek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, kezdőknek ideális.
| 5 / 5 csillag!
2021. 03. 17.
15 év után is a legjobb gateway játék (vagyis kezdőknek is ajánlható), a mai napig élvezem. Szép, izgalmas, nem túl bonyolult, taktikus, mindig nagyon élvezetes.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 02. 09.
A szüleimmel (50+) szoktunk játszani, nagyon élvezik, gyorsan tanulható olyanoknak is, akik csak ritkán társasoznak. Nem egy Monopoly szintű családi kapcsolatgyilkos, ritkán van összeveszés a vasútvonalak építésekor, de azért néha be tud kavarni az ellenfél. Nagyon ajánlom, alapjáték.
| 5 / 5 csillag!
2020. 12. 28.
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 12.
| 0 / 5 csillag!
2020. 10. 12.
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 26.
Alap családi játék

Nagyon jó menetű, könnyen tanulható, családi és baráti társaságoknak egy classicus/régi érzésű társas. Tényleg kortalan, de egy kis stratégiázást igényelhet, viszont könnyed időtöltésnek is remek.
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 12.
Szuper vonatos

A gyerekekkel talán az első komolyabb játékunk volt. A kicsi talán 6-7 éves lehetett, még nem boldogult egyedül, de a vonatok rakosgatása miatt így is szerette. A játékban mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, ritkán kell egymásra figyelni, de talán ez a játék egyetlen hátránya. Jópofa a stratégiai, igényes a kidolgozás, szeretjük. 4-en kb. 1 óra egy parti.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 28.
Gergely

Mikor megrendeltem gondolkoztam rajta, melyik játék verziót rakjam a kosárba (kisebbenek valón tanakodtunk még). Jól tettem, hogy ezt választottam.
Pár egyszerű szabály és indulhat a játék. Fiaim is nagyon szeretik. 5 évesnek kell segíteni ugyan, viszont a 8 éves fiam nagyon ügyes. Meglepő volt, hogy feleségemnek is tetszik, pedig sok volt a vonatokból az elmúlt években. :D Szép, egyszerű, gyors, taktikus. Ketten is élvezhető. Egyik kedvenc játékunk jelenleg.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 25.
Ticket to Ride

Szuper játék, nekünk ez jobban tetszett, mint az Amerika kiadás, mert itt többször lehet keresztezni a másik útját, vannak vasútállomások is és kicsit nehezebb is elérni a célod, mint egy kevésbé kacskaringós táblán. :) Nagy kedvenc!
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 21.
Kell hozza a kartya vedo! :)

Alap elem a jatekaink kozott. Sokat jatszunk vele a gyerekekkel. Mar 8 evesen is proman lehet vele haladni 6 evesen meg sok. Viszont mivel sokat porog az asztalon a kartya igy kell hozza kartya vedo. Hosszabb jatek. Erdekes hogy az online verzioja mennyivel porgosebb, de mi azert szeretunk inkabb szemtolszemben nyomulni.
Kulonosen tetszik, hogy nem a mozdonyok korul forog a vilag es sok fele keppen lehet nyerni.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 20.
Kedvencem

Számomra az egyik legjobb tárasjáték. Taktikán és az összefüggések meglátásán alapul, így nagy odafigyelést igényel, de mégis egyszerűen megérthető, játszható. Nagyon szeretjük baráti körben rendszeresen elővesszük :)
Azt nem kell mondanom, hogy mennyire gyönyörű.
| 4 / 5 csillag!
2020. 04. 07.
egyik kedvenc társasjáték

Nagyon szeretjük ezt a játékot. Mindig máshogy alakul, nem kiszámítható, nincs konkrét taktika.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 26.
Hangulatos

Könnyen magával ragadott a játék hangulata. A szabályokkal egyszerű megbirkózni. Jó játék akár kezdőknek is. Nyugodtabb játék számomra, kevesebb "konfliktussal " jár.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 14.
Remek vonatozós

Nagyon könnyen tanulható, kezdő stratégiai játék. Pár kör alatt bele lehet jönni, aztán már könnyedén megy a vasút építés.
Meglepően fordulatos tud lenni.
Nem csak vonat kedvelőknek, hanem az egész családnak, baráti társaságoknak ajánlom
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 09.
Egyszerű és nagyszerű!

Rendkívül izgalmas sokadszorra is! Az egyik legtöbbet forgatott játékunk. Bármilyen korosztálynak megfelelő. Nekem kifejezetten az tetszik benne, hogy lehet békésen építkezni is benne a többieket nem szívatva, de ha éppen nehezíteni akarja az ember a másik sorsát, akkor arra is van bőven lehetőség. :) Igény szerint bonyolítani is lehet a játékmenetet, pl. az állomások kivételével.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 06.
Remek családi

Sógorom kapta Karácsonyra ajándékként. Nem rajong a társasokért, de szereti a vonatokat. Amíg el nem kezdtük a játékot, addig érzésem szerint kissé szkeptikusan fogadta, viszont amikor hozzáfogtunk már nagyon tetszett neki. Az egész család nagyon élvezte és nagyon várjuk a következő alkalmat amikor tudunkmajd játszani. Mindenkinek ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 14.
szupi

Nagyon szeretjük ezt a játékot, sokat játszunk vele. A fiam taktikája, hogy céltól függetlenül kirakja a 21 pontot érő útvonalat, aztán néha nem sikerül az eredeti célt kiraknia, és akkor koppan. Úgyhogy csak óvatosan... :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 13.
Kezdő stratégia

Aki kedveli a nem túl bonyolult stratégiai játékokat annak mindenképp ajánlott. Könnyen elsajátítható szabályok mégis izgalmas és szórakoztató játékmenet.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 27.
Családi nagytársas

Alap családi társasjáték. Azért szeretjük mert olyan stratégiai játék, ami a kisebb (8 éves) és nagyobb (15-17 éves) gyerekeinket egyidejűleg leköti.
Néha szól arról, hogy a saját érdekeinknek megfelelően lépjünk, néha arról, hogy keresztbetegyünk az élen haladónak. :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 26.
Megunhatatlan

A szabályok könnyen átláthatóak, a játék felépítése és külleme pedig rendkívül igényes. Nálunk majdnem két év után is abszolút favorit, mivel mindig akad új kihívás és ismeretlen útvonal. Noha stratégiai játék, nem elég csak a saját célok teljesítése, a többieket is aktívan figyelemmel kell kísérni. Ha pedig beépítik előttünk a kiszemelt útvonal(ak)at, jöhet a komplett újratervezés. Úgy az igazán pörgős, ha 4+ fővel játsszák.
| 4 / 5 csillag!
2019. 11. 20.
Könnyen tanulható, szórakoztató

Könnyen tanulható, szórakoztató startégiai társas. Családdal, barátokkal egyaránt ideális. Nem komplikált, gyorsan pörögnek a körök, fenntartja a figyelmet.
| 4 / 5 csillag!
2019. 11. 19.
Bevezető szórakoztató játék

Egy céges alkalommal ismertem meg a játékot. Egyszerű, könnyen tanulhatók kicsit stratégiai játék. Többségében elég a saját célokat szem előtt tartani, kis mértékben kell csak az ellenfelet figyelni, hogy neki keresztbe tegyünk vagy éppen kivédjük az ő kellemetlenségeit. Sok múlik a szerencsén és egy kevés az időzítésen. Kezdőknek bevezető játékként kimondottan jó. Nekem annyira megtetszett, hogy első próba után meg is vettem. A csapatunkkal elég komoly játékokat szoktunk játszani, de a mai napig előkerül ez a játék is, a kedvencek listáján van :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 15.
Időtálló

Sok kiadása létezik, mindegyik élvezetes.
Izgalmas játékmenetek, nagy szerencse
faktorral. A stratégiai játékok alapja.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 06.
Újra gyerek

Egy céges csapatépítőn került elő ez a játék évekkel ezelőtt. Azt mondták, hogy jó játék, hát kipróbáltuk. Aztán újra és újra elővettük, leültünk hozzá. Magával ragadott a hangulata, könnyen átlátható volt a szabályrendszere, és sok lehetőséget rejt magában. Hamar a baráti társaság kedvence lett, újra felfedeztette a társasjátékokat, de a sok újdonság és kedvencek mellett megmaradt örök kedvencnek és klasszikusnak, ami nélkül nem múlhat el társasjátékos alkalom.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 06.
Egyik családi kedvenc

Könnyen elsajátítható, élvezetes családi játék. Időszakosan újra-újra előkerül és mindig élmény!
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 03.
A népszerű

Nagyon szeretjük, jó kis stratégiai játék, nem, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szórakoztató.
Max 5-en lehet játszani, minél többen vagyunk, annál nehezebb kiépíteni időben a saját útvonalunkat, így kicsit pörgősebb, izgalmasabb is lesz.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 28.
Igazi logikai játék

Nagyon bejött, több stratégiát lehet vele végig gondolni. Igazi jó logikai játék.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 11.
Az egész családnak

Az egyik legjobb családi játék! Szabályai roppant egyszerűek, könnyen tanulhatóak, a szabálykönyvben minden le van írva részletesen, érthetően, képekkel. A játék előkészületeinél mindenki kap hosszú és rövid útvonal kártyákat amelyeket tetszés szerint tarthatunk meg, és a cél az, hogy ezeket megépítsük ezeket a kis műanyag mozdonyaink segítségével pontokért. 4 akció közül választhatunk: kártyahúzás (lehet felfordított kártya, vagy a pakliból), útvonal építése, vasútállomás építése vagy új menetjegy kártya húzása. Ezek mindegyikét pillanatok alatt végre lehet hajtani, így a játék pörgős, szinte alig rendelkezik holtidővel. A játék addig tart, amíg valakinek 2 alá nem csökken a mozdonyai száma, eztán kiértékeljük a teljesített és a nem teljesített útvonalakat, kiosztjuk az értük járó pontokat, valamint az a játékos aki leghosszabb egybefüggő útvonalat megépítette, kap plusz 10 pontot. A győztes az, aki a legtöbb pontot szerzi. Az alapjáték legideálisabb 3-5 játékos számára. A Ticket to Ride egy kiváló játék családok számára, illetve tökéletesen alkalmas arra, hogy a társasjátékok világával még csak ismerkedőket bevonjunk ebbe a hobbiba.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 11.
A Kedvenc

Fiaimmal játsszuk (8 és 10 évesek). S hamar nagy kedvenc lett. Nyaralás alatt minden este előkerült. Szabályokat könnyen megérti a gyermek, s hamar belejön a stratégia alkotásba is. Családoknak ajánlom!
Egy idő után azonban már minden útvonal a kisujjban van. Úgyhogy épp a kiegészítőket szerezzük be, hogy egy kicsit feldobjuk.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 03.
Kezdőknek is

Kezdőknek is ideális családi játék, mely remek szórakoztatást nyújt minden korosztálynak, aki egy kicsit is szereti a stratégiai játékokat.
| 4 / 5 csillag!
2019. 08. 08.
Idotallo jatek

Ez az egyik elso tarsajatekom es meg mindig sokszor elovesszuk!
Remek a jatek hangulata, nagyon konnyu megtanulni a szabalyokat. Ketten is es tobben is izgalmas partikat lehet jatszani vele.
Az amerika terkep talan kicsit konnyebb, ebben a kompok es alagutak kicsit tobb szerencsefaktort tesznek a jatekbe, de nem zavaro egyaltalan.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 07.
Még játszanék vele

Egy baráti társasággal próbáltam először, aztán egy barátnőmmel ketten is játszottuk. Azóta motoszkál bennem, hogy megveszem valamilyen alkalomra a családnak. A kártyák miatt van benne szerencsefaktor, de pont ez motivál arra, hogy adott körben újratervezzek, vagy új célt találjak ki. Egyszerűek a szabályok, lehet szelíden, és egymással kibabrálva is játszani. Esztétikailag is szép. Nekem nagyon bejött, várom, hogy újra játszhassam.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 23.
Vonatozzuk körbe Európát!

A tematika és a kocsik rakosgatása adta gyermeki varázs meglepő módon a felnőttekre is hatással lehet ennél a nagyszerű, kezdőknek is tökéletes játéknál. Az utakért való versengés, anélkül hogy pontosan tudnátok kinek melyik kell, tökéletes izgalmat ad anélkül hogy a játékosok szándékosan szúrnának ki folyamatosan egymással.
(6 / 6 ember szerint hasznos ez a vélemény)
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 28.
Tökéletes kezdőjáték

Gyerekek és felnőtteknek is ideális első stratégiai játéknak a Ticket to ride. Annak aki pluszban a vonatokat is szereti, egyszerűen tökéletes. Már több kiegészítőt és változatot is megvásároltam. Egyszerűen megunhatatlan.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 15.
Könnyed társas

Ezt a játékot azoknak ajánlom, akik szeretik, ha a stratégiai játék egy csipetnyi szerencsével van fűszerezve. Igényes, szép társas!
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 03.
A vonat mindig sláger!

gazi családi játék, kicsik és nagyok is gyorsan megtanulják. Látványos, mutatós a vagonokkal, lehet taktikázni az útvonalakkal, izgalmas, mert egymást lehet segíteni, de kiszúrni sem nehéz a másikkal. Rendszeresen elővesszük, szeretjük, már többen beleszerettek nálunk. Most a kiegészítőket kell már beszereznünk.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 07.
saját játék

Most játszottam vele előszőr egy ismerősnél, de egyből bele szerettem és már a saját játék vásárlást fontolgatom. Nagyon izgalmas játék!
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 07.
Megy a gőzös...

Igazi klasszikus játék, mondanám, hogy családoknak kötelező darab. A Monopoly és a Gazdálkodj okosan után mindenképp kitűnő váltás. Elmarad a kocka, de a laphúzással megmarad a kellemes kis szerencsefaktor, ami kellhet egy családi játékban. Ugyanakkor már döntéseket is kell hoznod, hogy hol merre építed ki a vasútvonalad, időben hozzákezdve, hogy más meg ne előzzön. A szabálya egyszerű, a pontozása félig ismert és követhető, félig talány marad a játék végéig, fokozva az izgalmat. Ekkor dől el, hogy a titkosan kezelt útvonalakat sikerült-e megépíteni és azok hány pontot érnek. Pörgős, 4 fővel is 1 óra alatt marad a játékidő. Ami még mindenképp mellette szól, hogy Európa nagyvárosai között kell a vasút-hálózatot megépíteni és az kitűnő alkalom volt a 8 éves pici-fiamnak akkor, hogy játékosan megismerje Európa városait, országait. Szóval családoknak kötelező!
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 13.
Családi?

Igen, egy remek családi játék! Bár fiús a téma, de a leányok is jól szórakoznak majd. Igényes 3D-s vagonok és állomások. ára kissé borsos lehet, de tekintve mennyi mindent kapsz a pénzedért, ár-érték arányban remek.
| 4 / 5 csillag!
2019. 01. 06.
Szórakoztató, könnyed játék

Megunhatatlan játék. A szabályok bárki számára könnyen érthetőek, a játék mechanikája egyszerű és pörgős; ugyanakkor rengeteg lehetőség nyílik a taktikus játékra is. A lapjárás valóban könnyedén befolyásolhatja a játékmenetet; valamint a különböző pontszerzési lehetőségek súlyozása sem feltétlenül optimális. Érdemes az alapjátékot 1-1 kiegészítővel feldobni; a szórakozás garantált.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 03.
Legjobb játék

Játszottunk már az Amerikással is, de ez szerintünk jobb. Ebben már nem csak az alapküldetések véghez vitelére van nagy esély, hanem az is előfordulhat, hogy 3-szor húzunk új küldetést, mert annyira kapcsolódnak egymáshoz,hogy könnyed szerrel meg lehet csinálni 5 küldetést is. De persze van amikor az alapküldetések annyira nem kapcsolódnak/az alagutak mindig kibabrálnak a játékossal, és ilyenkor elbukik 4-5 kört. De szerintem az Amerikához képest az alagutak nagyon megszínesítik a játékot, főleg ha Nyugat-Európába kell építkezni.
Taktikai szempontokból nagyon színes, mert van nálunk olyan, aki inkább küldetésezik, van aki leghosszabb utazik, van aki inkább a 21 pontos vagy 15 pontos utakra utazik, és sokszor van az,hogy egy másik taktika lesz végül a befutó, ezért nagyon szeretjük
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 24.
Kedvenc

Azonnal oriasi kedvenc lett! Egyszeru szabalymenet, elvezetes csaladi jatek! A kivitelezes nagyon szep, elmeny ahogy fejlodik a vasuthalozat :) nem lehet megunni!
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 06.
Nem csak vonatimádóknak

Az egyik kedvenc játékom. Már számtalanszor játszottuk a családdal, de nem untuk meg. Általában négyen játsszuk, ezért a többiek céljait is figyelemmel kell követni, mert néha sikerül egymásnak is keresztbe tenni. Most fogok hozzá új kiegészítőt venni. Ahogy látom, rengeteg van, szóval vannak még lehetőségek bőven a játékban.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 23.
Jó játék

Jó játék, jó játékmenet, egyszerű szabályzat, és csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 07.
Ebben nem fogsz csalódni

Szuper jó családi játék, gyorsan tanulható nagyon hamar bele lehet szeretni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 25.
Nagyon jó családi stratégiai játék

Az egész család egyik kedvence a Kingdom Builder után. A kártyák miatt van azért szerencsefaktor benne, ezért nem kell véresen komolyan venni, de nagyon szórakoztató és kellemes látvány, ahogy a vasúthálózatunk folyamatosan épül és bővül, teljes élményt adó családi játék.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 01.
Bevezetés a stratégiai társasjátékok világába

A könnyű szabályrendszere miatt gyorsan bele lehet rázódni és bevonni azokat is, akik a Ki nevet a végén? típusú játékokon szocializálódtak. Élvezetes játék, nem lehet megunni. 10-15 parti után sem tudtam "tuti" stratégiát felállítani, csak általános elveket (útvonalépítés vs. kártyahúzás az adott körben, érdemes a hosszabb távolságokra (4 - 6 vasúti kocsi) ráhajtani, az utolsó körökben akár úticél nélkül építkezni, stb.), ezért a játék varázsa továbbra is fennáll. :) Nem kell bajlódni játékpénzekkel és nem kell (sokat) számolgatni, ami lassítaná a mozdonyvezetőket. :) Mivel nincs sok lehetőség egymás szívatására, kettesben is élvezetes játék a Ticket to Ride Európa.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 25.
Jó szórakozás

Szórakoztató játék, egy borús hideg napon, amikor nem tudsz semmit sem csinálni. Csak begubózol a szobába egy meleg teával a kezedben, és már indulhat is a maratoni játék. Ugyan is nem tudod letenni!!! Nagyon jó játék! Mindenkinek ajánlom aki szereti a logikai játékokat.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 25.
Remek játék

Ezt a játékot akkor is élvezem ha nem én nyerek benne. Nagyon jó érzés ha megcsinálsz egy útvonalat. Gyönyörű szép kidolgozás, öröm vele játszani. Leginkább ketten szoktuk játszani. Merem ajánlani mindenkinek, megéri az árát.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 26.
könnyed játék

Ketten szoktuk játszani, az európai változat közelebb áll a szívemhez mint az amerikai. Könnyű szabályrendszer, élvezetes gyűjtögetni a lapokat és építgetni a saját hálózatodat. Mi nem engedjük elfajulni a játékot, a másik szivatása tiltva van. Ez persze opcionális, mi meg akarjuk tartani a játék naivitását.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 15.
Utazd körbe Európát!

Az egyik legjobb bevezető társasjáték a közepesen komplex játékok világába. 10 év körüli gyerekekkel is már könnyedén játszható. A játékban egymás előtt titkos „küldetés” kártyákat teljesítünk. Ezeken különböző városok vannak a tábláról, amiket a játék végéig össze kell kössünk egy útvonalunkkal, különben negatív pontokra is számíthatunk a végső pontozásnál.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 14.
Barátainkkal játszottuk és már várom a következőt

Könnyen átlátható szabályok, szép kivitel, izgalmas játékmenet, közepes szerencse faktor. (az ára kicsit borsos) Eddig egyszer játszottunk vele egy nagyon jót, de biztos, hogy nem az volt az utolsó!
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 27.
Nagyon jó

jó kis variálós játék el lehet vele ütni az időt
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 06.
Ticket To Ride függő

Eddig is imádtunk társasozni, de ez függővé tesz. )))))) A játékról nem írok, mert sok hasznos infó van már előttem, de az első mondat elég ahhoz, hogy megrendeld és ...
Most rendeltünk a gyerekeknek is: Az első utazást. Igaz a nagyobb még csak 6 éves, de amíg nem érti meg, majd mi teszteljük, ő meg örül, hogy pakolhatja a vagonokat.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 01.
Csak még egyet!

Bár nekem az Anniversary edition van meg, de az Európával is nagyon sokat játszottam, egyszerűen megunhatatlan. Nagyon szeretjük, egyszerű de nagyszerű mechanizmus, de azért gondolkozós is, lehet szivatni a többieket, vagy épp békésen egyezségeket kötni. Garantált jó hangulat! :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 21.
Szuper játék!

Menyasszonyommal véletlenül akadtunk rá erre a játékra, és azt kell mondanom, nem bántuk meg, hogy megvásároltuk! Nem az a „nagy feszültséget” generáló társas, de igazán jó szórakozást nyújt, főleg ha kettőnél többen játszák. A játéktábla és a kártyák egyaránt igényes kivitelűek, már szemezünk a kiegészítőkkel, hátha úgy kicsit izgisebb lesz!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 24.
Vonatmániásoknak

Kicsit nagyobb gyerekekkel, haverokkal ideális partijáték. Ismerős terepen, hangulatos játékmenettel szerintem gyakran kerül elő máshol is.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 16.
Vonatmánia

Nagyszerű, minőségi játék. Kisfiammal szinte minden nap játszunk vele. Az 1912-es kiegészítővel még izgalmasabb, főleg a rengeteg új útvonal miatt. A németországi kiegészítő beszerzés alatt. :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 04.
TTR-t mindenkinek

Egy háztartásból sem hiányozhat. Gyakran játszunk vele ketten is és úgy is élvezhető. Nem tudjuk megunni
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 04.
Ajánlom Mindenkinek!

Kötelező darab ketten is élvezetes játék és megunhatatlan a kiegészítő kártyák nélkül is!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 16.
A legjobb

Az egyik kedvenc társasjátékom lett. Nagyon izgalmas játék akár többen vagyunk akár kevesebben, rengeteg bővítmény van hozzá amitől megunhatatlanná válik. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 12.
Legjobb Ticket to Ride játék

A széria legjobb játéka. Legfőbb erénye, hogy a játékszabályok könnyen gyorsan átadhatóak, új játékosok bevonása pillanatok alatt megtörténhet. Kiváló családi szórakozás, kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Érzésem szerint a játék 3 főtől indul be, ne tévesszen meg senkit a 2 játékos a doboz oldalán.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 20.
Játszani akarok MÉG!

Elsőre megfertőztek vele! Színes (maga a kivitelezés és a kellékek is!), változatos, gondolkodtató, de ugyanakkor élvezhető. Nincs két ugyanolyan játékmenet. Nem lehet megunni, mert van mit kipróbálni benne és többféle taktika felé el lehet menni. Nem fogod észrevenni, hogy telik az idő! :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 07.
Családi alapdarab

Ennek a játéknak minden család polcán ott kell lennie. Az állomások az alagutak, meg az egész térkép miatt kicsit izgalmasabb, mint az első USA kiadás.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 07.
A kedvenc

Szuper játék! Nálunk mindenki imádja, és a kiegészítőkkel még jobb, ha már nagyon sok volt az alapjátékkal a parti.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 25.
CSaládi

Egy alap társasjáték. Kellemes, izgalmas családi társas. Szép, igényes játék, átgondolt és izgalmas szabályokkal. Nekünk nagyon tetszett benne, hogy nem kell túlságosan a másik ellen játszani, további nagy előnye, hogy ketten is játszható!
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 23.
Vonatozzuk be Európát

Ha abszolút nincs ötleted milyen társasjátékot vegyél akkor ez a megfelelő választás.
Az Amerikás és Németország-os verziók mellet ez is olyan alapjáték ami mindent tartalmaz, kártyákat táblát és kis vonatokat is. Ha esetleg nem elég az útvonal kártya vagy változatosabb élményre vágysz akkor bővíthető az 1912-es kiegészítővel, ami plusz útvonalakat tartalmaz.
Nálunk nagyon bevált, szinte minden alakommal előkerül és már majdnem az össze változata és kiegészítője megvan. Az egész család függő lett.
Ha nem a táblás játékkel játszunk akkor online TTR-ozunk :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 07.
Nem hiányozhat a polcról!

Nagyon szuper kis játék! Mikor először játszottam vele, valaki hozta. De mivel annyira tetszett, megvettem a család részére is!
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 29.
A nagy klasszikus "kapudrog" játék

Az előttem szólók sok mindent leírtak a játék mechanizmusáról. Azonos színű kártyák összegyűjtése után pakolhatod le vonataidat. Amennyiben teljesíted a jegyeken található útvonalakat,bónuszt kapsz. De jól vigyáz! Ha bevállalsz egy olyan útvonalat, amelyet nem tudsz teljesíteni, levonásban részesülsz. Továbbá küzdhetsz a leghosszabb vasútvonal címéért is. Állandó dilemma, hogy 1) ne kockáztass és egy rövidebb, értéktelenebb útvonalhoz használd a kártyáidat, vagy 2) gyűjtögess tovább a hosszabb szerelvényekre.
A játék fő erénye, hogy olyanokat is meg lehet fertőzni vele, akik addig azt hitték, hogy a társasjátékok világban csak a Ki nevet a végén létezik. A gamereknek kissé egyszerű, de, ha másra nem tudod rábeszélni a kevésbé társas őrült barátaidat, akkor jobb mint a semmi. Két főnek nem ajánlom, arra jobb a Nordic Countries változat.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 24.
A családi kedvenc

Klassz családi, stratégiai társasjáték. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is szeret játszani. A szerencse mellett - milyen úticélokat húzol - inkább az előre gondolkodásnak van fő szerepe. Mi ezzel az Európa térképpel kezdtük, azóta már több térkép tulajdonosai vagyunk. Mindenképpen megéri megvenni!
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 24.
Sihuhu

Építés útvonalat, de vigyázz, a többiek keresztülhúzhatják a gondolatmeneted!
Nekem az egyik kedvenc játékom. Izgalmas és nem tart órákon keresztül. Ketten is játszható, de úgy nem tartogat annyi izgalmat, mintha 4-en játszanánk. Játszottam már több térképpel is, de szerintem az európai a legjobb.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 23.
Még egy kört!

Pörgős játék, mert egy körben csak egy dolgot csinálhat mindenki, így nem kell sokat várni, hogy sorra kerüljünk. Könnyen megérthető szabályok, szinte bárkivel játszható (gyerekek, nem rutinos társasozók). A játékmenet valóban egy óra (főleg ha valaki sokat gondolkodik). Tetszik, hogy nem kell kimondottan akadályozni a másokat, ahhoz, hogy nyerjünk, de azért meg kell küzdeni a saját pozíciónkért :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 29.
könnyed játék, kiváló grafikával

Könnyen tanulható, egyszerű szabályok. Szép kidolgozású, jó hangulatú játék. Viszonylag kevés benne az "összefeszülés" más játékosokkal, inkább mindenki építgeti a saját útvonalait. Közepes a szerencsefaktor (mozdony kártyák színei, útvonalfelhúzás). A játék egyetlen hátránya szerintem, hogy ez egyik "hosszú útvonal" túl könnyű, így sokszor az a játékos nyer, aki ez húzza.
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 24.
A tökéletes bevezető játék

Ha van társasjáték, amit bárkinek nyugodt szívvel merek ajánlani, akkor az a mára már klasszikusnak számító Ticket to Ride. A játék lényege nagyon egyszerű: különböző színű vonatkártyák gyűjtésével és kijátszásával próbáljuk a századforduló Európájának nagyvárosait vasútvonalakkal összekötni. Minél hosszabb az útvonal, annál több pontot ér, de nem csak erre kell figyelni: a játék elején (és akár közben is) mindenki kap ún. menetjegykártyákat is, melyek a játék végéig titkosak, és jellemzően két város nevét tartalmazzák. Ha a rajtuk szereplő városokat a játék végéig sikeresen össze tudjuk kötni, további pontok járnak, de ha kudarcot vallunk, pontlevonás lesz a büntetésünk. Egy parti után hamar rájön az ember, hogy Európa sokkal kisebb, mint gondolná…
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 28.
örök kedvenc

Szinte a játék megjelenése óta játsszuk. Örök kedvenc marad. megunhatatlan :-) Rendszeresen előkerül a polcról! Izgalmas, jól játszható akár 2 főnek is, de 4-5 fővel is izgalmas játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 28.
Izgalmas

Gyakran kerül az asztalra a játék, mert viszonylag rövid (~1 óra), könnyen tanulható, és izgalmas játék. Viszonylag nagy benn a szerencsefaktor, de nem is komoly taktikai játéknak lett ez kitalálva, hanem szórakoztató, egymással kiszúrós, belépő szintű társasjátéknak.
| 4 / 5 csillag!
2017. 01. 22.
Sheldon kedvence lenne

Alapvetően egy random választás követően került hozzám,de nem bántam meg. A szabály leírása egy kicsit túlbonyolított, de ha valaki megéri, akkor könnyedén el tudja magyarázni a többieknek. A szerencse faktor alacsony, sok múlik a taktikán valamint, hogy esetleg mire tudod rávenni a játékos társakat.
A pontok eloszlásával kapcsolatban 1-2 útvonal értékét megváltoztattuk, mivel túl értékesnek vagy túl értéktelennek találtuk.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 03.
Az egyik kedvenc játékom

Pár éve volt szerencsém játszani ezzel a játékkal, majd sajnos elfelejtettem, hogy mi is volt a neve. Elfeledkeztem róla egy darabig, majd végre rátaláltam és rögtön beszereztem. Az egyik legjobb viszonylag egyszerű stratégiai játék, mindenkinek ajánlom, aki unja már a Monopolyt, de szeretne egy jót játszani a családdal, szerintem egész kicsi kortól elsajátítható és még a kevésbé társasjátékkedvelő szülők is be tudják fogadni a szabályokat. Az Európa-kiadás a sorozat legszebb, legjobb és legváltozatosabb darabja. Szerintem 4 fővel az ideális, így már van némi versengés az útvonalakért, de egyik útvonal sem lehetetlen.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 30.
Utazunk!!!

Olyan családi játék, amit bármikor jószívvel ajánlok! Nálunk nagyon kedvelt, a szabályai nem bonyolultak, sőt, ha az "útvonalak" leolvasásában segítünk, akkor a 6 évesünk is szívesen és sikeresen játszik vele! Nagyon hamar ráéreznek a gyerekek a szabályaira, az állomások, és az alagutak azt hittem gondot okoznak majd, de tévedtem. Nálunk egyelőre megunhatatlan játék, és szerintem nagyon sokáig az is marad.
Kiegyensúlyozott, színes játék, és a gyerekek számára az állomások miatt emészthetőbb, mint az USA változat (ha valaki elfoglalta előtte az áhított útvonal-szakaszt, az állomással mégis beépíthetővé teszi saját célálomássa eléréséhez, így nincs mérgeskedés, duzzogás). A játékhossz, a téma, a játéktábla kidolgozottsága és a színes vonatok, valamint a relatív egyszerű szabályok mind-mind ideális családi játékká teszik!
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 15.
A népszerű

Ez az egyik olyan játék a gyűjteményemben, amire mindig kapható valaki a családból! A szabályok nem ijesztően komplikáltak, így azok is nekiülnek, akik a komplexebb játékoktól vonakodnak. Az USA térképhez képest az alagutak, állomások és kompok egy kicsit több gondolkodásra késztetik az embert. Ráadásként a dizájn is szép!
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 25.
Vasút szerelmesei előnyben

Nálunk mindenki terepasztal őrült, úgyhogy ez is rögtön kedvenc lett. Szépek a kártyák is, és előre kell gondolkodni, de nem olyan bonyolult, hogy a családba ne tudna vele bárki játszani. Vannak alternatív megoldások, nem csak egy jó megoldás van. A szerencsének van szerepe, de inkább azon múli, hogy mennyire látsz előre, és milyen gyorsan tudod a lapokhoz igazítani a stratégiádat.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 24.
A sorozat éke

Szerény véleményem szerint a sorozat egyik legjobb darabja.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 14.
Sínen vagyunk

Vasút és társasjáték asszociációból kevés embernek nem a Ticket to Ride széria jut az eszébe. Ki az Egyesült Állomokat „sínesíti” be először, ki Európát, mégis a listák előkelőbb helyén az európai verzió áll.
De miért is? Amíg az Újvilágban egyik bevált taktika bizonyos útvonalak befoglalása és ezzel az érzékenyebb lelkű mozdonytulajdonosok „megbántása”, addig az Öreg Kontinens már más füstök fújnak.
Az alapvető játékmenet – vonatkártyát húzol, vasútvonalat építesz, menetvonalakat teljesítesz- nem változott, csak újdonságokkal bővült.
Egyrészt vannak olyan útvonalak, ahol kötelező mozdonyt, dzsókert letenned (4-5 főnél már komoly cél egy-egy mozdonykártya megszerzése). Másrészt az alagút építésekor kockázatot is vállalsz, amire vagy felkészülsz, vagy nem.
Harmadrészt, egyben legfontosabb változás, hogy megjelennek az állomások, amelyek segítségével egy-egy már befoglalt útvonalat tudsz felhasználni a kezedben lévő értékes menetvonalak teljesítéséhez. Összesen 3 állomás áll a rendelkezésedre ehhez. Elegáns módja a problémamegoldásnak.
Negatívumként talán csak a menetjegyek relatíve kevés számát tudom felhozni, de mindezen apróság ellenére egy nagyon jó játékról van szó, amely magyarul is elérhető.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 08.
Hálózatépítés

Viszonylag kis szerencsefaktorú játék, ketten és többen is élvezetes, bár a létszám növekedésével a kiszúrás lehetősége nő, ezért sértődősekkel nem jó játszani. :-) Nálunk rendszeresen előkerül.
| 5 / 5 csillag!
2016. 09. 15.
Legendás játék

Nagyon kellemes játék, ketten és többen is izgalmas. A szabályait nagyon egyszerű megérteni, akár gyerekeknek is. Az egyszerűség viszont nem megy az élvezet rovására, inkább a játék lefolyásának gyorsasága jellemzi, hogy gyerekkel vagy felnőttel, illetve hogy hányan játsszuk. Ajánlom mindenkinek!!!
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 24.
Nagyon szeretjük!

Sokszor elővesszük, nagyon szeretjük ezt a játékot. Családi játéknak ideális, mindenkinek csak ajánlani tudom. Egyszerűek a szabályok, izgalmas, szórakoztató játék.
| 4 / 5 csillag!
2016. 07. 03.
Élvezetes játék

A játék könnyed szórakozást nyújt, benne van a top 5 játékban ami leggyakrabban kerül az asztalra.
Elég nagy szerepe van a szerencsének, de mivel legtöbbször alternatív útvonalak is elérhetők a városok között, amiket meg kell építeni, így sosincs minden veszve (kivéve, ha igen). Kis mini-vasúti kocsikkal lehet az útvonalakat megépíteni, ami szerintem jópofa, illetve tetszik az állomások szerepe, hogy ha már nem tudunk megcsinálni egy összeköttetést, használhatjuk egy másik játékos útvonalát.
Taktikának van benne jócskán szerepe, hogy milyen ütemben próbáljuk megépíteni az útvonalainkat, de ezt majdnem mindig felülbírálja a szerencse: hogy milyen lapot húzunk, illetve ellenfeleink vajon ugyanarra az útvonalra akarnak-e menni mint mi.
Szóval izgalmas játék.
| 5 / 5 csillag!
2016. 04. 10.
Ticket to Ride Europa

Az eredeti is nagyon tetszett, ez is szenzációs családi játék, a gyerekeim kimondottan élvezik!
Nem túl bonyolult, közös családi időtöltésnek megfelelő!
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 20.
vélemény

A szabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatók, ezért ideális játék minden korosztálynak. Rövid a játékidő, úgyhogy nem kell a fél napot szabaddá tenni, akkor is elővehetitek, ha van egy kis spontán szabadidőtök.