Ticket to Ride Map Collection 3: The Heart of Africa

  Normál ár: 7 990 Ft

  A Te árad: 7 591 Ft

  Értékelés:  (5.0)

  Értékelések átlaga 


  (5.0)

  Közönségdíjak

  Családdal 5
  100% (6)
  Rendezés:
  Eddig összesen 6 értékelés
  Akkor most mit is gyűjtsek?

  Rianna | 2017. november 15.

  Afrika térképe nem csak egy plusz térkép az alapjátékhoz, hanem a terepkártyák miatt egy kicsit új stratégát is igényel. Először is, a vagonok mellett azokat is lehet, és érdemes! is gyűjteni. Mégpedig az első perctől kezdve. Ugyanis, ha megfelelő színű út megépítéséhez hozzáillesztjük a terepkártyákat, akkor megduplázzuk az útért járó pontjainkat. Ami azért nem elhanyagolható. Legyen legalább annyi terepkártyánk, mint a többieknek, és szerencsés esetben ehhez elég egy kártya is, de ha kettőút kell befizetni, akkor sajnos kevés. Szóval már nem csak a vagonok miatt lehet izgulni, hogy lesz-e elegendő a szükséges színből, de folyamatosan figyelni kell a többi játékost is, hogy hogy állnak a terepkártyáikkal. És akkor a játékosszám. Mi 4-en próbáltuk, és volt küzdés, de elfértünk a táblán, 5-en már nagyon húzósnak tűnik. 3-4 játékossal az igazi.
  A harmadik térkép: Afrika

  Marianna | 2017. november 7.

  A terep kártyák bevezetése mindenképpen feldobja vagy/és megnehezíti a tervezést és a játékot. Mindenképpen megéri gyűjteni és mihamarabb alkalmazni őket. Ha jól játsszuk ki akár 30 pontot is kaphatunk, az eddig 15 pontot érő vagon-lerakásunkért.
  Nehézség, hogy nagyon sok egyforma színű útvonal van egy-egy azonos körzetben. Ezért nehezen jönnek a lapok és a célunkat is.Gyakran alternatív útvonalakat kell beiktatnunk a siker érdekében. Hátránya hogy 5 fővel szinte lehetetlen játszani a túlzsúfoltság miatt ezt a szabály is megemlíti. De szerintem 4 játékossal is elégé zsúfolt a pálya. Tehát 2-3 játékossal ideális.
  Ha valaki teljesen kiismerte az alapjátékokat érdemes beszerezni ezt a kiegészítőt is.
  A terepkártyás kiegészítő

  Judit | 2017. augusztus 24.

  Afrika térkép, terepkártyákkal: sivatag, hegyvidék, dzsungel. Duplázni lehet a pontokat velük. Más stratégiát kell követned, mint az Európa térképnél. Nagyon jó kiegészítő!
  Egy kis változatosság a vonatozásban

  Péter | 2015. október 25.

  Nagyszerű kiegészítés, mert nem csak egyszerűen egy plusz táblát kapunk, hanem a játék menetbe is belenyúltak a fejlesztők. Terepkártyák kihasználásával duplázni lehet az útvonalak pontjait. Aki az alapjátékot kedveli szerintem ne hagyja ki.
  Kötelező kiegészítő

  Gilfanon | 2015. augusztus 27.

  Aki az alapjátékot szereti annak jó kis kiegészítő.
  Heart of Africa

  99kalman | 2015. július 19.

  Ebben a térképes kiegészítőben megjelennek a terpekártyák (dzsungel, sivatag, hegyvidék), melyek új taktikai lehetőséget hoznak a játékba. A játék ideje a többi térképhez képest egy kissé megnyúlik, főleg több személynél.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Ticket to Ride játékcsalád