Ticket to Ride Map Collection 3: The Heart of Africa

Normál ár: 8 990 Ft


A Te árad: 8 541 Ft

Értékelés: 
(5.0)

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Családdal 6
100% (7)
Rendezés:
Eddig összesen 7 értékelés
2en is fantasztikus

Gábor | 2020. április 29.

Nagyon jó kiegészítés. A jegyekkel való zsonglőrködés itt kap igazán értelmet, mert nagyon sok van belőlük. A terepkártyák olyannyira jól sikerültek, hogy az alapjátékban is megéri játszani velük. Összességében még élvezetesebb lett a játék. Ketten is tökéletes. Persze ha valaki mindenképpen egymás kárára akar versengeni, akkor megéri kicsit módosítani a szabályokon.
Akkor most mit is gyűjtsek?

Rianna | 2017. november 15.

Afrika térképe nem csak egy plusz térkép az alapjátékhoz, hanem a terepkártyák miatt egy kicsit új stratégát is igényel. Először is, a vagonok mellett azokat is lehet, és érdemes! is gyűjteni. Mégpedig az első perctől kezdve. Ugyanis, ha megfelelő színű út megépítéséhez hozzáillesztjük a terepkártyákat, akkor megduplázzuk az útért járó pontjainkat. Ami azért nem elhanyagolható. Legyen legalább annyi terepkártyánk, mint a többieknek, és szerencsés esetben ehhez elég egy kártya is, de ha kettőút kell befizetni, akkor sajnos kevés. Szóval már nem csak a vagonok miatt lehet izgulni, hogy lesz-e elegendő a szükséges színből, de folyamatosan figyelni kell a többi játékost is, hogy hogy állnak a terepkártyáikkal. És akkor a játékosszám. Mi 4-en próbáltuk, és volt küzdés, de elfértünk a táblán, 5-en már nagyon húzósnak tűnik. 3-4 játékossal az igazi.
A harmadik térkép: Afrika

Marianna | 2017. november 7.

A terep kártyák bevezetése mindenképpen feldobja vagy/és megnehezíti a tervezést és a játékot. Mindenképpen megéri gyűjteni és mihamarabb alkalmazni őket. Ha jól játsszuk ki akár 30 pontot is kaphatunk, az eddig 15 pontot érő vagon-lerakásunkért.
Nehézség, hogy nagyon sok egyforma színű útvonal van egy-egy azonos körzetben. Ezért nehezen jönnek a lapok és a célunkat is.Gyakran alternatív útvonalakat kell beiktatnunk a siker érdekében. Hátránya hogy 5 fővel szinte lehetetlen játszani a túlzsúfoltság miatt ezt a szabály is megemlíti. De szerintem 4 játékossal is elégé zsúfolt a pálya. Tehát 2-3 játékossal ideális.
Ha valaki teljesen kiismerte az alapjátékokat érdemes beszerezni ezt a kiegészítőt is.
A terepkártyás kiegészítő

Judit | 2017. augusztus 24.

Afrika térkép, terepkártyákkal: sivatag, hegyvidék, dzsungel. Duplázni lehet a pontokat velük. Más stratégiát kell követned, mint az Európa térképnél. Nagyon jó kiegészítő!
Egy kis változatosság a vonatozásban

Péter | 2015. október 25.

Nagyszerű kiegészítés, mert nem csak egyszerűen egy plusz táblát kapunk, hanem a játék menetbe is belenyúltak a fejlesztők. Terepkártyák kihasználásával duplázni lehet az útvonalak pontjait. Aki az alapjátékot kedveli szerintem ne hagyja ki.
Kötelező kiegészítő

Gilfanon | 2015. augusztus 27.

Aki az alapjátékot szereti annak jó kis kiegészítő.
Heart of Africa

99kalman | 2015. július 19.

Ebben a térképes kiegészítőben megjelennek a terpekártyák (dzsungel, sivatag, hegyvidék), melyek új taktikai lehetőséget hoznak a játékba. A játék ideje a többi térképhez képest egy kissé megnyúlik, főleg több személynél.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Ticket to Ride játékcsalád