Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

14.990 Ft

Ticket to Ride Map Collection 5: United Kingdom & Pennsylvania

14.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (1)

Leírás

A nagysikerű családi stratégiai játék, a Ticket to Ride kiegészítője. A kétoldalas játéktábla egyik felén az Egyesült Királyság a másik felén Pennsylvania található.

A játékcsalád további termékei

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2017. 01. 07.
Két teljes értékű játékot rejt ez a kiegészítő

A Ticket to Ride Europe-hoz kerestük az első kiegészítőnket, mert habár nagyon szeretjük az alapjátékot, újabb térképeket is ki akartunk próbálni.
A korábbi kiegészítőket már nem nagyon lehet beszerezni, ez viszont elérhető volt, és ennek a legmagasabb az BGG értékelése. Mind a két verziónál megmarad az eredeti Ticket to Ride érzés, de a készítők beletettek pár olyan funkciót, ami miatt teljesen más stratégiákat kell alkalmazni, és más szempontok szerint kell játszani.
A UK térkép rövidebb szakaszokból áll, így egy hosszabb menetjegy még több akcióba kerül. Ugyanakkor mozdonyért technológiai fejlesztéseket, és engedélyeket lehet venni, amelyek nélkül a legtöbb jegy nem is teljesíthető, így a mozdonyok szerepe jelentősen megnő. 35 vonattal kell játszani, és a játék elején csak 1-2 hosszúságú szakaszokat építhetünk csak szárazföldön, és nem érhető el Wales, Skócia és Írország. Rengeteg menetjegyet, technológiai kártyákat és teljesen új vonat paklit kapunk.
A Pennsylvania térkép hosszabb szakaszokból áll, így haladósabb. Első ránézésre az eredeti Ticket to Ride-ra hasonlít leginkább, viszont itt játékba jönnek a Vasúti társaságok. Ha valaki megépít egy szakaszt, akkor választhat egy vasúti társaság kártyát azok közül, amelyek a szakasz felett meg vannak jelölve. 9 vasúti társaság van, változó kártyamennyiséggel (2,3,4....15). Ezeknek a kártyáknak a játék végén, a pontszámításnál lesz jelentősége. Ugyanis minden vasúti társaságnál meg van határozva, hogy mennyi plusz pontot kapnak a legtöbb, a második legtöbb, a harmadik legtöbb...stb vasúti társaság kártyával rendelkező játékosok. Ennek rendkívül nagy szerepe van, így változhat a menetjegy útvonalának a tervezése, ill. figyelni kell, hogy melyik játékos mely társaságok kártyáit gyűjti. Érdemes-e versenybe szállni, vagy inkább kisebb társaságokra vadászni? Rengeteg menetjegyet, és vasúti társaság kártyákat kapunk. Az eredeti TT2 vonat paklit kell használni.
Összegezve: mind a két tábla egyedi, új játékélményt nyújt, már a felosztás miatt is. Az új játékmódok miatt kicsit más stílusban kell játszani, ugyanakkor megmarad az eredeti TTR hangulat. A táblák és a kártyák rendkívül szépek, ahogyan az várható volt.