Ticket to Ride - Nordic Countries (Zug um Zug Skandinavien)

Normál ár: 12 990 Ft


A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés: 
(4.9)
A 2004-es év játékának Skandináv térképen játszható legújabb változata kifejezetten 2-3 játékos számára készült.

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

83% (5)
17% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 6 értékelés
Karácsonyra ideális

Alex | 2019. december 14.

Az Ticket to Ride Europával már sokszor játszottam, és tegnap a céges karácsonyi bulin előkerült a Nordic Countries. Mondanom se kell lett az új kedvencem, nagyon hangulatos.
Ajánlani tudom csak

LíviaO | 2018. május 24.

A Ticket to Ride Európa imádata után félve rendeltük meg, hogy valóban lesz-e olyan jó, mint az. Nem bántuk meg, sőt eztán felváltva fognak előkerülni. Konfliktust szül, ha ugyanazt az útvonalat szeretnénk mindketten használni. Szerintem, itt nehézkesebb az újratervezés, nem úgy mint az Európás változatnál, ott könnyebben lehet más útvonalon eljutni a célállomásra. Egyébként valóban szép a játéktábla színvilága.
Szerintem a legjobb

Ági | 2017. december 5.

Nagyon szeretem a Ticket To Ride játékokat, de sztem ez a legjobb:) főleg télen, amikor az embernek több ideje marad a társasokra, és nem kell hozzá sok ember, két játékossal is élvezhető:)
Érdekes újítás

Róbert | 2016. december 21.

Kissé ambivalens érzések kerülgetnek a játékkal kapcsolatban, mivel a játékmenet, a kidolgozás és úgy az egész hangulat a már megszokott Ticket to ride-hoz méltóan kitűnő.
Ami egy picit hátrány lehet az az, hogy 2-3 játékossal játszható és míg a 3 játékosnál már kialakulhatnak a "szükséges" konfliktusok, amik meghozzák az izgalmat, két játékosnál maga a játék kicsit ellaposodhat.
Fjordok, alagutak, kompok és Murmanszk

Gubirobi | 2016. december 10.

Az alapjátékot kibővítő táblák közül ez a téli hangulatban tervezett menetjegyeivel és vagonkártyáival, lila-fehér-fekete vonatokkal és különleges szabályaival igyekszik belopni magát az emberek szívébe.
A tábla nagyon szépre sikeredett, élmény rajta kis vagonjainkat lerakosgatni és dicséret illeti a takaros havas kártyákat is.
A játék célja változatlan, azonban több finomságot is tapasztalhatunk. Elsődleges, hogy ez a tábla kifejezetten 2-3 fős játékra került megtervezésre (a dupla útvonalakat 3 játékos esetében lehet 2 személynek elfoglalnia). A megszokott 45 vonat helyett 40-et kap minden játékos, ami mutatja, hogy itt rövidebb lesz a játékidő.
A tábla kialakítása kifejezetten versengőre sikeredett, egy-egy vasútvonalért ádáz küzdelem is kialakulhat. Ez valakinek tetszeni fog, de az „érzékenyebb lelkűeknek” inkább az Európa verzió ajánlott.
A játék végi bónusz 10 pont a legtöbb menetvonalat teljesítő játékos(ok)nak jár, így célunk minél több kiépítése.
Az Európa verzióból megismert alagutak és kompok itt is megjelennek. A mozdony kártyák azonban csak ezek esetében számítanak dzsókernek, hagyományos vonalakon már nem. Cserébe egy-egy mozdony megszerzése után még elvehetsz egy kártyát a kikészített 5 lap közül vagy a húzópakli tetejéről. Újdonság, hogy kompok esetében a mozdonykártyát bármilyen – jól érted, bármilyen – 3 lap eldobásával kiválthatod.
A táblán megjelenik az eddig leghosszabb útvonal szürke színben „pompázva”, a Murmanszkba vezető 9 hosszú és 27 pontot érő „monstrum”. Mivel egy színből elég nehéz ennyit összeszedni, így extraként bármelyik 4 kártya felhasználható, mint a szükséges szín egy lapja.
Összességében vizuálisan remek változat versengő játékosok részére. Két fős játékhoz kifejezetten ez ajánlott.
Havas vagonok

Péter | 2015. október 30.

Üdítő színfolt a Ticket to Ride világában. Az, hogy kevesebb játékosra van készítve úgy mint a Svájc és a kártyákat is átdolgozták a havas világ hangulatára, valami újat ad a megszokott játékmenetbe.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Ticket to Ride játékcsalád