Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ticket to Ride: USA

Ár:
16.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (28)
Elérhetőség: Raktáron

A játékcsalád további termékei

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(91)
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
5.790 Ft

Vélemények

4.64
28 értékelés
5
(21)
4
(4)
3
(3)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 05.
Megunhatatlan!!! Remek családi játék, gyerekek, nagyszülők remekül tudnak együtt játszani.
Mindenkinek ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 03.
"Vonatmániás", fiús apukáknak tökéletes :)

Barátainknek vettük meg, ahol az édesapa lelkes vasútmodellező, és a fiait is megfertőzte. :) Nagyon tetszett nekik a játék, jó szórakozás az egész családnak. Könnyen megtanulható szabályokkal, sok játékos esetén izgalmas küzdelmekkel.
| 3 / 5 csillag!
2017. 11. 27.
Van internetes változat is

Jobb szeretem a kézzel fogható változatot, sokkal bensőségesebb és családiasabb. Az internetes persze pörgősebb, a tárgyiasult változat gyorsasága függ a játékosok habitusától és játék-sebességüktől. tud elég vontatott is lenni. A gyerekek földrajzi ismereteit észrevétlenül fejleszti.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 22.
Meglepően végig izgalmas!!!

Óriási játék... első perctől az utolsóig!!! Csak ajánlani tudom!!! :D
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 20.
Egyszerű és nagyszerű!

Gyerekek, felnőttek számára egyaránt érthető, ennek ellenére a taktika és hosszú távú stratégia is helyet kap! ;) Bátran ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 25.
Nagyon jó játék

Nekünk az európai változat van meg, de nagyon szeretjük. Ha összejön a társaság, akkor ezzel a játékkal mindenképpen játszunk. Több kiegészítőt is lehet hozzá kapni.
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 14.
A kedvenc

Nem tudom megunni, pedig játszottam már vele párszor. Izgalmas, nem csak a saját dolgaidra kell koncentrálnod, hanem arra is, hogy esetleg a másikkal kiszúrj, vagy ő ne szúrjon ki veled, és tudj arra haladni, minél gyorsabban amerre te szerettél volna. Először a témája miatt annyira nem érdekelt, de egy játék után imádtam!
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 10.
Szuperül kitalált játék!

Nagyon nagyon szuper játék! Német változata az USA térképes játéknak. Mi lecseréltük az angol verzióra. De ez nem a játék hibája!
nagyon könnyű szabályokkal, változó szabályokkal 2-3 és 4-5 fő esetén,szuperül játszható minden variációban, vigyázat! más-más stratégiát kell alkalmazni !!
Igazi "gateway" játék! Mindenki gyorsan megkedveli.
Minden kjáték alkalmával lekerül valamelyik változata a polcról!
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 29.
Családdal és barátokkal egyaránt nagyon kedvelt játék. Tapasztalatok alapján a legélvezetesebb az 5 fős játék, mert ilyenkor kell igazán átgondolni, kombinálni a sorrendet. Ettől függetlenül két játékossal is nagyon jó játékélményt ad.:)
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 11.
családi játék

nálunk a család kedvence lett hamar ez a játék. A szabályok nem bonyolultak, abszolút minden korosztály élvezi a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 12.
Vonatozni bármelyik kontinensen jó!

Nekünk először az Európa volt meg, utána vásároltuk ezt a variációt. Akkor furcsa volt, mert egyszerűbb, mint a másik, de ugyanakkor nehezebb is abban, hogy nem lehet használni a másik útjait. De hamar megszerettük.
| 3 / 5 csillag!
2015. 12. 09.
könnyed

Nagyon könnyen tanulható játék. Alapvetően viszont nagyon meghatározó a szerencse faktor,ami kicsit beárnyékolja a játékot. Jelentős ugyanakkor a játékosok közötti interakció, nagyon könnyen keresztbe lehet tenni a másik játosnak, ilyen értelemben izgalmassá tud válni, főleg ha kellően sokan játszák.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 10.
Vonatozik a család

Nagyon szuper családi társasjáték. Két lányom imádja, jókat szórakozunk vele és közben a térképen való tájékozódást is tanulják.
| 3 / 5 csillag!
2015. 10. 29.
sihuhuhu

Túlságosan is a szerencsén múlik a játék kimenetele. Amennyiben nem sikerül megfelelő lapokat felhúznunk, akkor nehézséget okoz a vasút felépítése. Interakcióra van lehetőség, ki lehet szúrni a másikkal. A grafika egyszerű, de szép.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 26.
Vonatozás a társasjáték világába

Ticket to Ride alapmű. Az első egyben legtöbbet játszott térképpel. A célok folyamatos változása és az ellenfelek szerencsével tarkított taktikai lépései jóformán mindig újat ad a játéknak. Nem mondanám se rövid sem pedig hosszú játéknak. Úgy emlékszem a Catan után ezt ismertem meg és röpített nagy sebességgel a társasjáték világába. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 05.
Nagyon jó családi társasjáték, ami széles körben játszható. Lehet komolyabban, kevésbé komolyan játszatni, mindkét esetben nagyon szórakoztató. Az ötlet igazán kíváló, jópofák a vagonok benne. Nekem a 10th anniversary edition van meg, az a véleményem hogy aki szeretné megvenni, akkor szánja rá a plusz pénzt, mert egy lényegesen szebb kivitelezést kap meg, ami egy életre kiemelt helyet fog elfoglalni a polcán. Amennyiben valaki nem szeretné megvenni a díszkiadást, akkor inkább a Ticket to Ride Europe -ot ajánlom, mivel több elég jó opcionális szabályt is bevezet.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 26.
Nagyon tetszik. Kicsit vontatott de remekül lehet benne extra pontokat szerezni és bosszantani a másikat.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 16.
Megy a vonat, megy a vonat...

De nem Kanizsára, hanem New -York-ba. Az USA nagyobb városait ismerteti meg velünk a játék, legalábbis a helyeit. A vonatos téma sokakat elsőre megfoghat, de a belső tartalom még jobban magával ragadja a játékost. Szép kis vonatkártyák, minőségi műanyag vonatok és nagyszerű, hangulatos útvonal kártyák. A játék szinte visszarepít minket 1910-es USA-ba. Családdal és barátokkal egyaránt kiváló időtöltés.
Értékelés:
Grafika: 5
Minőség: 5
Újrajátszhatóság: 4
Hangulat: 4
Nehézségi szint: Egyszerű
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 04.
Egy könnyed játék konfrontációból, stratégiából, némi szerencséből és persze vonatokból

Pozitívumok:
+ bár a mechanika közepesen témaidegen, jó móka a vonatokat pakolászni
+ magas újrajátszhatósági faktor a jegyeknek hála
+ egyszerű, könnyen tanulható mégis gondolkodást igényel
+ van benne tartalék vagon is... ez szerintem külön plusz

Negatívumok
- tematikus hangulata kevés van az egésznek, legalábbis számomra
- sok múlhat a szerencsén (béna jegyek, lapszínek)
- királycsinálás érzése van néha, azaz sok múlhat azon ki kinek tesz keresztbe - de ez persze alapvető egy többszemély játékban, ahol a konfrontáció alapvetően 1v1-es
- játék végén mindig újra kell számoljuk a pontokat, mert közben tuti elmaradt egy-kétszer a lépés (de lehet, hogy velünk van a baj)

Abszolút megéri az árát, ha könnyed játékra vágytok. Mivel nem próbálja komolyanvenni a tematikus vonásokat a játék, ezért az absztrakt mivolta egyáltalán nem zavaró. Bárkinek nyugodt szívvel ajánlom, aki nem csak atom-tengeralattjáró-irányítópanelekkel játszik.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 19.
Jegyeket kérem ellenőrzésre

Egyszerű és könnyű játék, hogy megfertőzz mindenkit a környezetedben, hogy van élet a monopoly-n túl. Családi társasjáték kicsiknek és nagyoknak.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 17.
Vonat Vonat Vonat :)

A Ticket to Ride egy fantasztikusan eltalált játék családoknak. Egyetlen szépséghibája, hogy az egész játék alatt nem igazán tudjuk mit csinál a másik, de még ha tudjuk is, sem éri meg lépést és vagonokat pazarolni arra, h ezzel esetleg blokkoljuk, ha jól saccoltuk meg, hogy mit akar az ellenfél megépíteni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 14.
Családi vonatozás

Az egyik kedvenc családi társasom! Szórakoztató akár 2 főre, akár 5-re is. Az egyetlen amibe (akárkinek mutatom) mindenki belezavarodik, hogy a vonatok színének és a kártyák színének semmi köze egymáshoz. Az elején mindenki olyan színű vonattal akar építeni, mint ami a kártyáján van. De mikor túllendültünk ezen a problémán mindenki nagyon élvezte.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 05.
Nagyon jó családi játék, 2-3-4 fővel is tesztelve.

Kis egyszerű, de pont annyi stratégiával, ami még játszható bárki számára és kellően szórakoztató is marad. Igazi színes-szagos látványvilág, instant sikerélménnyel és épülő-szépülő vasútvonallal.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 31.
családi

Jó kis gateway játék, klasszikus, ideális nem gamer játékosok "megfertőzésére". A téma nem a legizgalmasabb, de maga a játék szórakoztató.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 18.
Irány Észak-Amerika!

Nem rossz játék, de talán az európai verziók izgalmasabbak. Mindenesetre kell benne számolgatni, stratégiázni, a szerencse szerepe ugyan nem minimális, ettől nem unalmas a játék. Lehet tanulgatni az észak amerikai városok neveit. Nekem mindig beugranak az NHL-es és NBA-s csapatnevek, ezért ha unatkoznék játék alatt, akkor azon agyalok :) Kár, hogy a vonatok műanyagból vannak :(
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
"Not to play with angry people" - érzékenyeknek nem feltétlenül ajálott

Remek kis bevezető vasúti témájú játék. A szabályok egyszerűek, a set-up és a játék pörgős. Viszont, ahogy a címben is jeleztem, az érzékeny lelkűek könnyen megsértődhetnek, ugyanis könnyű a másik eltervezett vasútvonalát blokkolni. Több ilyen sértődést is láttam már, nem kellemes élmény. Aki mégis erőlteti a játékot, annak javasolt az Europa térképpel játszani, ami ebből a szempontból sokkal barátságosabb.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
"- Van ticketed? T I C K E T ! " ( Kontroll )

Pozitívum: sok kis vagon, kiszúró faktor a másik útjába való belerondítással, magas ujrajatszhatosag. És egyszerűen jó
Negatívum : sok KIS vagonkártya (kiegeszitovel lehet normal meretu kartyakat venni hozza) , gyengus minesegu vagonok, az elejen csak laphuzassal telnek a korok, kicsit túlárazott a széria összes termékével együtt.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Családi játéknak tökéletes választás

Egyszerűen nagyszerű.
Vannak nála jobb vonatos játékok is, de a családi és gémer játékok közti szűk mezsgyén kiváló választás lehet.