Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiltott Sziget

Ár:
6.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (27)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.81
27 értékelés
5
(22)
4
(5)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 12. 25.
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 10.
Korrekt, kezdőknek is ajánlható co-op játék.

A cél végig egyértelmű, a korlátozott számú akció miatt kezdőkkel is gyorsan bele lehet lendülni, és bár az alfa (többieket irányítani akaró) játékos problémáját nem küszöböli ki, de jó belépő lehet bárkinek a co-op társasok világába, ahol együtt bukunk, és együtt nyerünk.

A Pandemic-kel összehasonlítva:
- itt a szerepek nagyjából ki vannak egyensúlyozva, ellentétben a Pandemic gárdájával, ahol a doki szinte kötelező a sikerhez
- a játéktér statikusabb, kis rutinnal már az elején látható, hogy melyik lapokat lehet veszni hagyni, és mik kellenek mindenképp a sikerhez
- kevesebb akció, kevesebb döntés, de ezáltal gyorsabb (és könnyebben tanítható) játékmenet
| 4 / 5 csillag!
2020. 04. 17.
Kooperatív játékokkal ismerkedőknek

Ez egy ideális választás a kooperatív játékok kipróbálására, amelyben a sikerélmény jóval valószínűbb, mint a Tiltott sivatagnál, vagy a Pandemicnél. Így gyerekeseknek ajánlom elsősorban. Aki nagyobb kihívást vár, érdemes a másik két említett játékot megvenni (a szerző ugyan az). Nagyon szép a grafikája, a játék sztorija is hangulatos.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 14.
együtt menekülünk

Elsőre azt hittem nem vagyok túl kooperatív típus, de amikor végre kipróbáltuk rájöttem, hogy ez kell nekem. Nagyon izgalmas és szép játék. A szabályok érthetőek, emellett gondolkodásra is sarkal. Hárman-, de ketten is nagyszerű szórakozás.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 03.
Kezdőknek is!

Már maga a doboz is szemet gyönyörködtető, és a benne rejlő játék is nagyon szép kivitelezésű.
Nagyszerű kooperációs játék, amit "viszonylag könnyen" vagy inkább kisebb-nagyobb tévedések ellenére is meg lehet nyerni a játék ellen (vannak olyanok is, ahol nincs helye a tévedésnek, mert rögtön a játék nyer), ezért jó szívvel ajánlom kisebbekkel (8-10 éves) való játékra is. Minden játékos ugyanazért küzd, és közben remekül lehet stratégiáról vitatkozni, egyeztetni, közös döntéseket hozni.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 02.
Fémdobozos, az alkatrészek kemény lapokból vannak, minőségileg kifogástalan. Ketten és négyen szerintem nehezebb, három főnél viszont ideális, nem olyan rutinos játékosoknak is. Kooperatív, így az idősebbek segíthetnek a fiatalabb játékosnak is, lehet terelgetni a másikat. A szabályok könnyen tanulhatóak.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 14.
remek koop játék

A doboza, kialakítása nagyon jól sikerült, remek kooperatív játék. ketten, hárman és négyesben is ugyanolyan jó élmény játszani, nálunk az 5-6 éves gyerek is teljes jogú partnerként tud részt venni, és neki plusz élmény megszerezni és őrizni a kincseket. A játékszabálya rövid érthető, nem találtunk benne semmit ami többféleképpen vagy máshogy értelmezhető. a játék hamar felpörög, izgalmas, és együtt örülünk vagy búslakodunk a végén. A koop játékok legnagyobb veszélyére az alfa játékos problémájára a játék nem próbál megoldást találni, tehát ezzel érdemes számolni, de szerencsére ez nálunk nem áll fenn, mindenki meghozza a saját döntéseit, és általában ét is bezséljük ezeket, de ezzel együtt is pörgős a játékmenet.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 09.
Izgalmas játék, sértődés nélkül :)

Olyan játékot szerettem volna, amit ketten is lehet játszani és nem ölre megy, senkinek sem marad rossz szájíze a végén. Sokáig "szemeztem" a Tiltott szigettel, a sok pozitív vélemény és a grafika végül meggyőzött és nagyon örülök, hogy így lett. :) Az első kicsit komolyabb és különlegesebb játék a háztartásban, a Gazdálkodj okosan és társai után igazán üdítő élmény volt vele játszani. A szabályok először picit megijesztettek minket, de az első játék után ment minden gond nélkül. A különböző karakterek és a random lerakott szigetlapkák miatt minden játék más. Persze a szerencsén is múlik, hogy sikerül-e begyűjteni a kincseket, de fontos szerepet játszik a taktika. A gyönyörű grafika és a minőségi kialakítás igazán hangulatossá, élvezhetővé teszi a játékot. Csak ajánlani tudom! :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 29.
Remek kooperatív játék

Ideális játék a kooperatív műfajjal ismerkedőknek, de mindenkinek tudom ajánlani. Remek grafika, érthető és gyorsan elsajátítható szabályok, állítható nehézség, így akár többször is újrajátszható, pláne ha sikerül nyerni a társaságnak :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 24.
Közös cél

Az, hogy együtt küzdünk, egy közös cél érdekében néha felülírjuk korábbi terveinket, újszerű, katartikus élényt hoz a játék végén. Már ha sikerül életben maradni. :) Gyerekekkel is játszható, de felnőtteknek is érdekes.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 14.
Kötelező

Ez egy nagyszerű játék, ami a társasjátékékkal most ismerkedő embereknek kiváló választás. Kooperatív, a kinézete szép, a szabályai könnyűek gyorsan el lehet kezdeni a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 26.
Szigetelés felsőfokon

Az első igazán coop-játék, amely elsősorban a kivitelezésével nyert meg, így esett rá a választásom. Nagyon igényes, egyedi fémdobozban találjuk a sziget lapjait és a megszerzendő kincseket és a többi játékelemet (a játékosokat jelölő bábuk azonban viszonylag egyszerűek). Erre a játékra valóban igaz, hogy nincs két egyforma menet (a sziget és a szerepek változatossága garantálja), a szerencsefaktor közepes, az első játszma után el lehet kapni a játék fonalát. Már megrendeltem a testvérét, a Tiltott Sivatag-ot, kíváncsian várom, miben lesz más. :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 17.
Az újdonság varázsa

Az első társasjátékom, egyben az amelyik megmutatta hogy mennyivel több lehet egy játék a megszokottnál. Az együttműködés fontos, érdekes és élvezetes eleme a játéknak. Inkább szól arról hogy az elejétől a végéig izgalmas helyzetekre milyen jól reagáltok, mintsem arról hogy a szerencse dönti el előre a játékot majd haladtok az árral. Szerintem már nyolc éves kortól is bármelyik gyerek élvezni tudja, a viszonylag pörgős körök és az együttműködés leköti őket, a szabályok ped egy-két gyakorló meccs után könnyen megtanulhatóak.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 08.
Gyors coop

Tökéletes, családnak illetve baráti társaságoknak. A szabályokat könnyű elmagyarázni, gyorsan értelmezhető. Egy probléma lehet, mint minden coop játéknál, hogy a legtapasztaltabb irányít. Nálam bevált módszer ezeknél a játékoknál, hogy az új játékosokat teljesen magukra hagyom, had jöjjenek rá maguk, aztán ha valami rosszat csinálnának akkor szolok bele. Aki szereti a coop játékokat azoknak mindenképp alap darab.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 20.
Kezdő családi kooperatív

Egyszerű együttműködésre alapuló játék, ami kihívást jelent kicsinek és nagynak egyaránt. Témája alapján remek családi menekülős, ahol vita helyett együtt küzdünk. A csapatba simán beférnek a felnőttek mellé az ajánlott életkornál kisebbek, nálunk már a nagyovist is magával ragadta a játék heve - mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy mindent értett is 5 évesen, de hagyta magát vezetni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 15.
Imádom

Remek játék, gyorsan tanulható szabályzattal. Kicsik és nagyok is egyaránt játszani tudnak vele, a kivitelezés gyönyörű.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 14.
Rövid kooperatív játék

Most kezdek elmerülni a társasjátékok világában, ez a harmadik kooperatív játék amit kipróbáltam. A szabályok nem annyira bonyolultak, és a játék is gyorsan lement (kb 30 perc volt), elsőre nyertünk. Ennél a játéknál is sokat beszélgettünk a megfelelő lépésekről. Pont a Pandemic után játszottuk, és nagyon sok hasonlóságot találtunk a két játékban, csak itt kincseket kell megszerezni (és persze kijutni a szigetről mielőtt elsüllyed) a vírus ellenszere helyett. A Pandemic picit jobban tetszett, de biztosan A tiltott szigettel is fogunk még játszani!
| 4 / 5 csillag!
2018. 12. 30.
Kooperatív játék

Ez még az egyszerűbb kooperatív játékok közé tartozik. Nekem ez volt az első amit beszereztem. Azok akik nem szeretnek veszíteni a legjobb játék :D Nem veszekszünk, mindig mindent megbeszélünk. A legendás szint igazán nehéz , eddig 1x sikerült megcsinálnunk csupán.
4 csillag mivel egyszerűbb és talán unalmasabb mint a tiltott sivatag. De kedvenc társasaim egyike.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 03.
Végre együtt játszunk!

Nagyon untuk már, hogy szinte minden játékban egymás ellen "gonoszkodtunk", így beszereztük ezt a koop játékot. Mindent megváltoztatott, imádunk a párommal játszani kettesben, teljesen át tudjuk élni a kalandot, ahogy egy hajszálon múlik, hogy elsüllyedünk-e mi is, vagy sem. Csak ajánlani tudjunk mindenkinek, aki izgalomra és nevetésre vágyik!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 01.
koop-sziget

Mivel nálunk szinte csak a koop játékok kapnak helyet az asztalon, és azt olvastam, hogy ez egy kötelező darab, így beszereztem. Gyakorlatilag semmi negatív élményem nincs a játékkal kapcsolatban. Jól átgondolt, szerethető, sokszor játszható darab. Akár még kisebb gyermemek számára is sikerélményt biztosító játék!
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 30.
kaladons

Viszonylag hamar végigjátszható mégis élvezetes játékélményt nyújtó darab! Ha nincs az ember sok ideje, de szeretne valami tartalmasat játszani, amiben nem egymás ellen vannak, akkor mindenképpen ajánlott!
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 26.
Ezzel kezdődött a koop szerelem

Ezelőtt szinte semmilyen kooperatív játékot nem ismertem, majd egy tabletop részben szembejött velem a játék. Annyira lekötött, ahogy játszottal vele, hogy úgy éreztem, hogy muszáj beszerezem! Azóta is heti rendszerességel játszuk. Nagy mértékben meghatározza a játékmenetet/játékélményt az, hogy milyen összetételű a csapat karakterek szempontjából! Érdemes minden variációt kipróbálni, garantált szórakozást nyújt! Kötelező belépő játék a kooperatívok világába! :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 10.
Rövid, pörgős

Közel fél óra alatt véget ér egy parti, ami tökéletes lehet, ha épp csak ennyi időd volt egy kicsit játszani. Ajánlom mindenkinek! Gyűjtsétek össze a kincseket és repüljetek el, mielőtt a sziget elsüllyedne! ;)
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 19.
Kalandozzunk!

A játék nagyon hasonlít a Tiltott sivatag játékra. A játékmechanizmus hasonló, de mégis különböző játék. Itt is közösen kell megmenekülni. A karaktereket véletlenszerün osztjuk. A lapkák folyamatosan víz alá kerülnek, elsülyednek a mozgást nehezítve.
4 kincset kell összegyűjteni a megmeneküléshez. A kincsek helyét ismerjük a megszerzésük a lapokat nem egyszerű összegyűjteni. Jól kell taktikázni.
A játék jól kitalált, ajánlom mindenkinek. Nagxszerű kikapcdolódás.
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 12.
Egyszerű coop

Remek belépő a coopok világába. Nagyon egyszerű, könnyen tanulható játék, az 50+-os szüleim is imádják, de ketten is nagyon jól játszható. Nagy szép kidolgozású igényes játék. Ha még nem játszottatok coop játékokkal, vagy szeretnétek új embereket bevonni ebbe a stílusba akkor ez egy idális játék, mivel az 5. perctől egyértelműek a szabályok. Hosszú távon kicsit egyszerű és kevés benne a fordulat.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 10.
Hangulatos együttműködés

Együttműködésre alapozó, hangulatos játék. A képek szépek, a doboz és a lapok / kártyák minősége kiváló. Gyorsan elsajátítható, egyszerű és világos szabályok. A Pandemicre nagyon hasonlít, de itt nem a világ sorsa van a kezünkben, csak kis csapatunké. Az izgalom így is garantált.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 05.
Remek koop

A Pandemic (alapjátékának) nyomdokain lépdel, láthatóan az alapmechanika ugyanaz. Remek szórakozás, ötletes megvalósítás, aki szereti a Pandemicet, annak egészen biztosan megéri, aki nem, egy próbát az is tehet vele. 5*-os szórakozás!