Tiltott Sziget (Forbidden Island)

Normál ár: 6 990 Ft


A Te árad: 6 641 Ft

Értékelés:  (4.8)
A Tiltott Sziget az Ősök rég eltűnt birodalmának félreeső zuga volt. A legenda úgy tartja, itt tartották a négy szent kincset, melynek segítségével irányítani lehetett a négy őselemet. Hogy megvédjék ezeket a felbecsülhetetlen értékű kincseket, a szigetet úgy tervezték, hogy elsüllyed, ha betolakodók lépnek a területére.

Vajon a te csapatod lesz az első, aki átlépi a sziget határait, megszerzi a kincseket, és ki is jut élve?

A játék díjai

Spiel des Jahres 2011 jelölt

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 17 Gyakorlott játékosoknak 5 Ketten 11 Családdal 15 Partijátéknak 12
81% (17)
19% (4)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 21)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
remek koop játék

Viktor | 2019. november 14.

A doboza, kialakítása nagyon jól sikerült, remek kooperatív játék. ketten, hárman és négyesben is ugyanolyan jó élmény játszani, nálunk az 5-6 éves gyerek is teljes jogú partnerként tud részt venni, és neki plusz élmény megszerezni és őrizni a kincseket. A játékszabálya rövid érthető, nem találtunk benne semmit ami többféleképpen vagy máshogy értelmezhető. a játék hamar felpörög, izgalmas, és együtt örülünk vagy búslakodunk a végén. A koop játékok legnagyobb veszélyére az alfa játékos problémájára a játék nem próbál megoldást találni, tehát ezzel érdemes számolni, de szerencsére ez nálunk nem áll fenn, mindenki meghozza a saját döntéseit, és általában ét is bezséljük ezeket, de ezzel együtt is pörgős a játékmenet.
Izgalmas játék, sértődés nélkül :)

Alexandra | 2019. november 9.

Olyan játékot szerettem volna, amit ketten is lehet játszani és nem ölre megy, senkinek sem marad rossz szájíze a végén. Sokáig "szemeztem" a Tiltott szigettel, a sok pozitív vélemény és a grafika végül meggyőzött és nagyon örülök, hogy így lett. :) Az első kicsit komolyabb és különlegesebb játék a háztartásban, a Gazdálkodj okosan és társai után igazán üdítő élmény volt vele játszani. A szabályok először picit megijesztettek minket, de az első játék után ment minden gond nélkül. A különböző karakterek és a random lerakott szigetlapkák miatt minden játék más. Persze a szerencsén is múlik, hogy sikerül-e begyűjteni a kincseket, de fontos szerepet játszik a taktika. A gyönyörű grafika és a minőségi kialakítás igazán hangulatossá, élvezhetővé teszi a játékot. Csak ajánlani tudom! :)
Remek kooperatív játék

Lebois | 2019. augusztus 29.

Ideális játék a kooperatív műfajjal ismerkedőknek, de mindenkinek tudom ajánlani. Remek grafika, érthető és gyorsan elsajátítható szabályok, állítható nehézség, így akár többször is újrajátszható, pláne ha sikerül nyerni a társaságnak :)
Közös cél

Orsi | 2019. augusztus 24.

Az, hogy együtt küzdünk, egy közös cél érdekében néha felülírjuk korábbi terveinket, újszerű, katartikus élényt hoz a játék végén. Már ha sikerül életben maradni. :) Gyerekekkel is játszható, de felnőtteknek is érdekes.
Kötelező

Bird | 2019. május 14.

Ez egy nagyszerű játék, ami a társasjátékékkal most ismerkedő embereknek kiváló választás. Kooperatív, a kinézete szép, a szabályai könnyűek gyorsan el lehet kezdeni a játékot.
Szigetelés felsőfokon

Dorián | 2019. április 26.

Az első igazán coop-játék, amely elsősorban a kivitelezésével nyert meg, így esett rá a választásom. Nagyon igényes, egyedi fémdobozban találjuk a sziget lapjait és a megszerzendő kincseket és a többi játékelemet (a játékosokat jelölő bábuk azonban viszonylag egyszerűek). Erre a játékra valóban igaz, hogy nincs két egyforma menet (a sziget és a szerepek változatossága garantálja), a szerencsefaktor közepes, az első játszma után el lehet kapni a játék fonalát. Már megrendeltem a testvérét, a Tiltott Sivatag-ot, kíváncsian várom, miben lesz más. :)
Az újdonság varázsa

prozein | 2019. április 17.

Az első társasjátékom, egyben az amelyik megmutatta hogy mennyivel több lehet egy játék a megszokottnál. Az együttműködés fontos, érdekes és élvezetes eleme a játéknak. Inkább szól arról hogy az elejétől a végéig izgalmas helyzetekre milyen jól reagáltok, mintsem arról hogy a szerencse dönti el előre a játékot majd haladtok az árral. Szerintem már nyolc éves kortól is bármelyik gyerek élvezni tudja, a viszonylag pörgős körök és az együttműködés leköti őket, a szabályok ped egy-két gyakorló meccs után könnyen megtanulhatóak.
Gyors coop

Ren | 2019. április 8.

Tökéletes, családnak illetve baráti társaságoknak. A szabályokat könnyű elmagyarázni, gyorsan értelmezhető. Egy probléma lehet, mint minden coop játéknál, hogy a legtapasztaltabb irányít. Nálam bevált módszer ezeknél a játékoknál, hogy az új játékosokat teljesen magukra hagyom, had jöjjenek rá maguk, aztán ha valami rosszat csinálnának akkor szolok bele. Aki szereti a coop játékokat azoknak mindenképp alap darab.
Kezdő családi kooperatív

Cfthn | 2019. március 20.

Egyszerű együttműködésre alapuló játék, ami kihívást jelent kicsinek és nagynak egyaránt. Témája alapján remek családi menekülős, ahol vita helyett együtt küzdünk. A csapatba simán beférnek a felnőttek mellé az ajánlott életkornál kisebbek, nálunk már a nagyovist is magával ragadta a játék heve - mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy mindent értett is 5 évesen, de hagyta magát vezetni.
Imádom

Vivien | 2019. február 15.

Remek játék, gyorsan tanulható szabályzattal. Kicsik és nagyok is egyaránt játszani tudnak vele, a kivitelezés gyönyörű.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.