Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

12.990 Ft

Tokaido

12.990 Ft

Leírás

Japán híres zarándokútját járva gyűjtsetek szemet és lelket gyönyörködtető élményeket! A Tokaido csodaszép, könnyen tanulható családi társasjáték. A játékosok élményeket gyűjtenek az úton: megcsodálják a tájat, különleges ételeket fogyasztanak, szuveníreket vásárolnak és a többi – és igyekeznek ugyanebben hátráltatni játékostársaikat...

Vélemények

4.64
11 értékelés
(7)
(4)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 10. 23.
Megunhatatlan

Nekem nagyon-nagyon tetszett. Nem tudjuk megunni. Mindig gondolkodni kell, hogy járunk jobban!
2019. 10. 20.
Egyszerű, de nagyszerű

Egy remek kis játék, mely egyszerű szabályrendszerével és lenyűgöző látványával hamar magával ragad. Engem leginkább a Sorban állás játékra emlékeztet néhány eleme, de ettől független egy abszolút szórakoztató játék. Főleg 2-3 fő részére ideális, 4-5 fő esetén már eléggé sokat kell várni arra, hogy az emberre kerüljön ismét a sor.
2019. 09. 23.
meditatív

Nagyon szép, már-már meditatív hangulatú játék. Egyszerű szabályrendszer jellemzi, könnyen tanulható. Elsősorban kezdőknek ajánlott.
2019. 07. 22.
Szép, de kicsit üres

Nagyon vártam ennek a játéknak a megszerzését, nagyon sokat töprengtem a megvételén. A téma, a grafika fantasztikus, magával ragadott, és a játék szellemisége ritka kincs még manapság is. Én szerencsére először egy klubban próbáltam ki, és ott tökéletes élmény volt. Nem biztos, hogy mindenkinek megéri ár/érték arányban. Ha inkább egy közösségi élmény neked a társas, egy összeülés a családdal, és szerettek mellette nyugodtan beszélgetni, akkor ajánlom. Egy órát el lehet vele tölteni, még úgy is, hogy közben nem vesztek össze, hogy valaki túl sokat gondolkodik egy lépésen. Mert amúgy utóbbira semmi szükség, a mechanika gyakorlatilag "magától" végigviszi a játékost a táblán.
Kezdőknek viszont egy nagyon kellemes belépő élmény lehet.
2019. 05. 23.
Türelemre és békére hangoló játék

Szépek az illusztrációk. Könnyen megjegyezhető játékszabály. Meditatív hangulat.
2019. 05. 20.
Szép

Nagyon kellemes hangulatú játék, egyszerű szabályrendszerrel.
Mi ketten játszottuk és ebben az esetben egy 3. bábút is be kell venni a játékba, akit mindig az úton előrébb lévő játékos irányít (helylefogó szereppel). Néhányan ezt zavarónak látják, de szerintem semmi problémát nem okoz, hanem jó kis taktikai elemmé válik a 3. (fiktív) játékos.
Összességében remek játék! Kíváncsian várom a kiegészítővel milyen lesz a játékélmény.
2019. 04. 08.
A hangulat magáért beszél

A játék felbontásakor tapasztaltam, hogy az "insert" kényelmes és jól kialakított. Minden darabnak megvan a maga helye.
A játékszabály átlátható és jól illusztrált. Könnyen értelmezhető, minden lépés elsajátítható és a karakterek, melyek színesebbé teszik a játékélményt, könnyen megismerhetőek. Néhány alkatrész (pl. kártyák) kicsinek és sérülékenynek tűnhet, de így a játéktér kisebb, a komponensek könnyebben kezelhetőek.
Ketten kiszámíthatóbb a játék, viszont jól bánik a játékosszámmal. A játékosszám növelésével bővül a játéktér. Így mindenkinek ajánlom, akárhányan is ültök le játszani.
2019. 03. 23.
nem olcsó, de szép és kellemes játék a családnak

Könnyen tanulható játék igényes kidolgozással. A lépések taktikáját az adja, hogy annyit lépsz előre a következő fogadóig amennyit akarsz, de vigyázz, mert ha nagyon sietsz lemaradsz az úti élményekről és nem lehetsz győztes a végén. Ha már kiválasztottad hová lépsz onnantól könnyű a dolgod, nem kell perceket töprengened, hogy az adott helyen mit tegyél, szerintem 4-5 személlyel is gyors a játékmenet. A többi véleményezővel szemben én nem találtam úgy, hogy van egyértelműen jobb és rosszabb képességű utazó, mivel mindegyikkel más stílusban kell játszani, hogy sikeres lehess, mindnek van erős oldala. Olyat sem tapasztaltunk még, hogy van tuti stratégia a pontszerzésre, egyik játékban például az győzött, aki mindhárom tájképet elsőre csinálta meg, a következőben pedig csak harmadik lett ugyanezzel a stílussal. Annyit javasolnék még, hogy ne csak a kétszemélyes, hanem a háromszemélyes játékhoz is használjatok egy semleges utazót, érdekesebb lesz.
2019. 01. 24.
Szép tábla, mérsékelt játékélmény

Pozitívumok: egyértelműen a szép tábla a legnagyobb erőssége, vonzza a szemet (A többi tartozék se csúnya, de annyira azok már nem egyediek). A hangulata is nagyon jó, és könnyű megtanulni is. Én szeretem azokat a játékmeneteket (mint ezt is), ahol nem mindig a szokásos sorrendben haladunk, újabb alap a logikázásra. Sokszor lehet újrajátszani. Ketten is jól el lehet vele játszani.
Negatívum: Bár az előbb azt írtam, hogy sokszor lehet újrajátszani, mégsem nyújtja azt az izgalmat, mint amit pl. Bauza egyik legjobb játéka, a 7csoda (párbaj). Az alapjátékban a karakterek között van olyan, ami egyértelműen jobb, mint néhány másik, nincs meg a kellő balansz.
Összességében egy 4/5-re jó nálam.
2018. 10. 13.
Versenyzés zen hangulatban

A játékban az a cél, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze Edoból Kyotóba utazva a többi utastársat lehetőleg akadályozva. Az egyik legizgalmasabb, de egyben legbékésebb játékunk, amit úgy tűnik soha se fogunk tudni megunni. Gyönyörű kivitelezés, tiszta-egyszerű szabály rendszer, relatíve rövid játékidő. Csak ajánlani tudom!
2018. 07. 01.
bikicsunáj

A szerző játékaival jó tapasztalatom van és szeretem azokat kipróbálni, egy próbát tenni velük. A Tokaido útról elnevezett játékban a feladatuk sem lesz más, mint az Edo és Kyoto közötti utat bejárni. Tudjuk, hogy nem a cél a fontos, hanem maga az út, az utazás és a játék is egy utazás élményeit jelentő pontok gyűjtögetéséről szól. Kis utazónkkal templomoknak adományozunk, szuveníreket vásárolunk, találkozunk más vándorokkal, festünk, eszünk-iszunk, fürdőzünk, néha-néha pénzt is szerzünk. A csudaszép táblán a fenti élménypontokat találjuk meg.
Mivel egy-egy helyszín csak korlátozott számban látogatható, így a játékban ahova lépünk, oda más már nem léphet. Viszont mindig az út legvégén álló utazó mozoghat, eldöntve, hogy előre mozogva egy-egy fontosabb helyet lefoglal, vagy mindig le-le maradozva több helyszínt látogat meg.
Ezt még fokozza, hogy a játékban szereplő karakterek különböző képességeinek milyen hatása van.
Alapvetően egy kellemes és szép játék, gyorsan megtanulható szabályokkal, aránylag rövid játékidővel. Negatívum, hogy az alapjátékban szereplő egyik-másik karakter képessége erősebb, mint a többi és az indulásnál később következő játékos hátrányban van (a szabályban található játékvariánsok ezt részben orvosolják). Plusz is egy olyan játék, amely kiegészítőért „kiált” és van is miből válogatni, ha megtetszik az alapmű.
Nekem tetszik, ajánlom kipróbálásra.