Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Trónok harca: 2. kiadás

Ár:
19.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (37)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Westeros legnagyobb házai újra meg újra összecsapnak – söpörd el ellenségeidet!A Trónok harca – 2. kiadás rendkívül izgalmas, összetett területfoglalós stratégiai társasjáték. A játékosok diplomáciával és nyers erővel igyekeznek minél több területet ellenőrzésük alá vonni – és a megfelelő pillanatban elárulni addigi szövetségeseiket...

Vélemények

4.32
37 értékelés
5
(24)
4
(8)
3
(1)
2
(1)
1
(3)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 28.
AZ egyik legjobb stratégiai játék. + Trónok harca. Imádom
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 08.
Olyan mint a könyv és a sorozat

Nagyon igényes a dizájn, sok fordulatra lehet számítani. A játék egy kicsit hosszú, időnként 4 órán is túlnyúl, viszont akik nem "casual" játékosok azok nemigen fogják bánni. Rengetegszer újrajátszható, ár tekintetében is megéri emiatt. Egy probléma azért van, mégpedig, hogy ha 6 játékosnál kisebb társaság játszik, akkor a játéktábla "déli" részén lévőknek sokkal könnyebb lesz a játékmenet és így egy kicsit asszimetrikus lesz az egész.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 15.
A kardot válaszd!

Rendkívül összetett játék, melyben a barátságok nem léteznek, csak az érdek kapcsolatok. Nem lehet megunni :)
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 23.
Mint a sorozat

A Trónok harca az a fajta játék, ami remek mechanikákkal kényszeríti a játékosokat arra, amiről a sorozat is szól: machinációra, árulásra és állandó harcra. Aki ezeket nem képes a megfelelő arányban keverni, ne is számítson győzelemre! Annyira nem könnyű a tanulása, 2-3 játék után kezdesz el hosszútávú stratégiákkal operálni. Mindössze egyetlen hibája van: a játék végére utálsz mindenkit, aki ellened játszott és rühelled magát a játékot is. Ha nem így történik, rosszul játszottad. De legalább holnapra kialszod.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 31.
Közeleg a tél!

Barátokkal játszottuk először, ahol két fő már profin kezelte a játékot. A szabályok megértése pár kör után nem nehéz, igazán taktikázni viszont egy játék után lehetetlen. Hosszú játék, azonban ha valaki belejön nagyon élvezetes tud lenni. :)
| 1 / 5 csillag!
2018. 12. 30.
Lassú vontatott játék

A játékidő nagyon hosszú 4-5 óra. Nagy hátránya, hogy csak toborzással lehet sereget csinálni, vagy a csillagos koronával, amit általában leszedegetnek, vagy ha a sor végére kerülsz ücsörögsz és vársz (akár órákon keresztül), míg a területeidet elveszik az ellenfelek. További hátrány a tapasztalatom alapján, hogy egyedül nem lehet nyerni, csak ha intrikázol, ami természetesen visszaüt. A szerencsének minimális szerepe van. A játékkészlet nagyon sok apró dolgot tartalmaz, ami csak átláthatatlanabbá teszi a játékot. Ha tapasztaltabb játékos is játszik, esély sincs nyerni. Aki szereti annak sok szerencsét hozzá.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 15.
a STRATÉGIA ásza

Aki szereti a hosszú és komoly stratégiai játékokat, azok ne keressenek tovább. 1 éve van meg a játék és máris több tucatszor játszottam vele . Elsőre a Stark, Lanister és a Baratheon nagyon erősnek tűnhet a másik 3 házzal szemben, de mindenkit biztosíthatok, hogy ez nem így van (bár a Grayjoy házzal, még nem nyertem). Valamint a szerencse nem sok szerepet játszik a játékon belül. (érzékenyebb játékosoknak nem ajánlom: sértődés veszély)
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 17.
Sértődősök kerüljék

Először is leszögezném, hogy a sorozat ismerete egyáltalán nem szükséges a játékhoz, de sokat segít a nagyobb átélésben, ha az ember tisztában van a különböző házak jellegzetességeivel. A hangulat elmélyítése végett, aki teheti nézzen bele a sorozatba. Abból baj nem lehet. :)

Sajnos ez a társas nagyon időigényes. Főleg, ha kezdők is vannak az adott partiban. Csak akkor érdemes nekiállni, ha az ember rá tud szánni 5-6 órát. Ebből adódóan a gyors, pörgő játékmenetet kedvelőknek egyáltalán nem ajánlom. Ez taktikus, megfontolást igénylő játék, ahol bizony a diplomáciai tudásunkra is szükség lesz. Ebben a társasban ugyanis fontos szerep jut annak, hogy az áhított cél elérésének az érdekben melyik játékostársunkkal lépünk időleges szövetségre. Fontos észben tartani, hogy nem szabad hagyni, hogy valaki túlságosan megerősödjön, hisz akkor a saját győzelmünket hiúsítjuk meg. A túl erős Házat bizony együttes erővel kell támadni.
Párok csak abban az esetben játsszák együtt, ha észben tudják tartani, hogy ez csak egy játék. Merjék egymást támadni, vagy épp a másik ellen szövetkezni. Ebből ne legyen később sértődés.

A játék egyébként nem bonyolult. Sok szabály van ugyan, de ezek könnyen érthetőek, egyszerűk. A csaták is gyorsak. A szerencsének minimális szerepe van csak bennük. Izgalmas rész az adott ütközethez a megfelelő parancsok kiválasztása, illetve kitalálni, hogy az ellenfél vajon melyik hadvezérét küldi ellenünk harcba. Személyes kedvencem pedig a seregek irányításának a mechanizmusa, ami előre programozott - hasonló pl a Room 25-höz. A különböző manőverekhez korlátozott számú token áll a rendelkezésünkre. Ezeket kell a seregeink alá hátoldallal felfelé lerakni. Amikor mindenki kész van ezzel, akkor pedig egyszerre felfedni. Ilyenkor aztán szembesülünk a többiek hadmozgásaival, támadásaival, aztán foghatjuk a fejünket, ha valamit félretaktikáztunk. :)

Ha valakinek nem negatívum egy társasnál a tényleg hosszú játékidő, akkor az egyik legjobb választás a Trónok Harca lesz a számára. Manapság ma már szinte csak a második kiadást kapni, ami egyértelműen jobb vétel, mint az első.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 13.
Ami negatív, az is pozitív

A szabály hosszú, igaz, de nem érthetetlen. Sok a lehetőség igaz, de annál izgalmasabb. Az előttem szólókat megerősítve tényleg 1-1 játékosnak végig kínkeserves a játékmenet, de azt is olvastam a kommentek között, hogy azok, akik nem tudnak veszíteni, ne játszanak vele. És ez a legnagyobb igazság. Ezt a játékot azoknak a baráti társaságoknak ajánlanám, akik rászánnak egy egész délutánt a játékra, kicsit se teher nekik társasjátékot játszani, remek stratégiai játék, ahol tényleg oda kell figyelni. A legfontosabb, hogy tényleg "igazi gémerek" játszák, mert egy nyafogó játékos tönkreteheti a játék menetét! A haverjaimmal pont ezt a fajta játékot kerestük, egy üdítő mellett tudjuk szivatni egymást, majd jó kedvűen elköszönünk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 18.
Harc a Vastrónért

Hihetetlen szép és jó hangulatú játék, igaz előfordulhat némi családi perpatvar közben, de mégis csak egy Trónok Harca játékról van szó! :D Remélem egyszer a két kicsi kiegészítő megjelenik magyarul hozzá(persze angolul lehet itthon kapni), plusz hátha még lesz hozzá egyéb tartalom :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 08.
Királydráma az asztal körül

Ha András yorki herceg betiltatta a Monopolyt a brit királyi családban arra hivatkozva, hogy viszályt szít és kihozza mindenkiből a rejtőző gonoszságot, akkor ezt a játékot bizonyára máglyára vettetné. A játék ugyanis (főleg az adaptált világ függőinek) nagyon erős beleélést tesz lehetővé, az árulás és szószegés szinte kódolva van a rendszerbe, így kiadós családi és baráti viszályok előidézője lehet.
Ennek az szabhat egyedül gátat, hogy a szabályok nagyon összetettek, egy-egy játék a végtelenségig el tud húzódni. Ha a diplomáciát nem szóban, hanem kis írásos üzenetek küldözgetésével oldják meg a részvevők (közben akár játékon kívüli utalásokat, vagy akár üres leveleket küldve), akkor a feszültséget még jobban lehet fokozni.
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 05.
Mint a sorozatban

Tényleg nem egyszerű a játék, de tökéletesen átadja a sorozat hangulatát. Itt tényleg a végtelen kavarás a lényeg. A fair play nem létezik, és a szerencse egy pillanat alatt fordulhat meg. Emiatt viszont csak olyanoknak való, akik tudnak veszíteni, és nem veszik lelkükre a játékot. Ebben nagyon könnyű megsértődni. Határozottan NEM családi játék.
| 3 / 5 csillag!
2017. 11. 20.
háááát...

Előre leszögezném: a játék tényleg gyönyörű és kiváló az alkatrészek minősége.
VISZONT
Csak nagyon elvetemülteknek ajánlom, mert botrány bonyolult! 30 oldalas a szabálykönyv, amit végig kell valakinek nyálaznia, értelmeznie kell, megértetni a többiekkel, majd minden apró részletet fejben kell tartani. Nekünk egy kicsit ez már too much volt,kicsit betompult tőle a társaság.
Igazi gémereknek viszont kiváló lehet!
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 08.
Győzzőn a jobbik!

A játékról messziről süt,hogy a FFG készítette.A komponensek minőségiek,a grafika nagyon szép, és összetett,kihívást jelentő, de mégis érthető szabályrendszere van.Én egy gyakorlott társasággal ültem először vele asztalhoz, ám mégis majdhogynem megnyertem a játékot.5 órán keresztül ültünk előtte,amit viszont megmondok őszintén,észre sem vettem.Rendkívül jól szórakoztam,és alig vártam,hogy egy ellenségem nagy létszámú támogatását egyetlen mezei paraszttal leportyázzam! :) Ami viszont "hátrány",hogyha sértődékenyekkel játszol,mert itt elég sok konfrontáció van,és óhatatlan,hogy valakire ne szállj rá egy kicsit jobban.Társaságot nem mindig könnyű találni, és sajnos az idő is egy faktor,amikor az esti társast választjuk.De összességében teljesen pozitív a véleményem,a játék egy remek darab!
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 03.
Ha keresel valami igazán jót

Ez a játék a társasjátékok királya, szinte már tökéletes, a legjobb dolog benne a véletlenfaktor majdnem teljes eltörlése. Igaz, ami igaz, nagyon eltökéltnek kell lenni, ha ebbe belevágsz és kell egy olyan társaság is, aki fogékony és nem törik meg a lelkesedésük több óra után sem. Kezdőknek semmiképp, jó esetben a szabálymagyarázat másfél óra, ha alaposak vagyunk, 5-6 ember alatt pedig szerintem nem érdemes belevágni, sokat veszít a lényegéből.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 26.
Királyság

Az egyik legjobb és legnehezebb stratégiai játék. Óriási kombinációs lehetőséget biztosít, remek az interakció (szövetkezés, diplomácia, hátbatámadás, stb) beépítése a játékba. A könyvek hangulatát tökéletesen visszahozza. Az egyetlen gond, hogy csak olyan játékosokkal lehet leülni, akik teljesen tisztában vannak a szabályokkal és a lehetőségekkel, különben nem lesz meg az egyensúly a játékban, és mivel az emberek általában lusták, hogy készüljenek a játékra, és elolvassák a játékszabályt, vagy megnézzék az egy órás oktatóvideót, nagyon sok időt elvehet a szabálymagyarázat.
A játék mechanikája - licitek, utánpótlás, harc - zseniálisan kivitelezett, izgalmas, és komoly agymunkát igényel. Igazi gamereknek való a játék.
6-an érdemes nekiülni. Kevesebben kicsit borul a balansz.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 03.
Harcra fel

Azzal kell kezdjem,hogy ez egy remek játék. Kellően kidolgozott, összetett és kihívást jelentő szabályokkal rendelkezik, ám mégsem érthetetlen. Első játékom alkalmával két tapasztaltabb játékos ellen játszottam, ami azért is volt jó, mert a játékmenet folyamatos volt, viszont kérdés esetén választ adtak rá. A trónok harcához igazából tényleg csak a témában és a családokban van köze, egyébként bárki, aki nem ismeri ezt a világot is élvezni fogja. Érdekes harcokat lehet kivitelezni, én például előszeretettel portyáztam, és olykor igen nélkülözhetetlen támogatástól fosztottam meg az ellent egyetlen gyalogossal :) A király rész kicsit érdekes, mert ha valaki sokáig tölti be a szerepet, kevés játékosnál előfordulhat, hogy mindig egy konkrét játékost részesít előnyben. Ami még pozitív, hogy viszonylag kevés az üresjárat két játékos köre között. Szinte mindig van, hogy valami okán interakcióban kerülnek az éppen nem körüket töltő játékosok is. Lehetne sokáig mesélni mindenféléről,de összességében elmondható, hogy egy remek stratégiai játékról van szó, és hosszú és tartalmas időtöltést tud kínálni.
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 26.
Ami halott, nem halhat meg többé

Nem csak GoT rajongóknak ajánlom, sőt, a könyv /sorozat ismerete egyáltalán nem szükséges a játékhoz, az csak az ízét adja meg :)
Valóban 6 játékossal a legjobb, szóval azt ajánlanám hogy ha egy mód van rá, úgy érdemes játszani, de ha sehogy sem gyűlik össze a társaság, 5 alá én személy szerint akkor sem vinném a létszámot :) Nálunk emiatt pihent fél évig a játék!
5-6 órás játékidő, de megéri.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 25.
Index

Szabályrendszer: mindig csak a saját egységeink alá rakott parancskorongokat ismerjük, így sosem tudhatjuk előre, hogy a szomszéd mezőn az ellenfél támadni, védekezni vagy adóztatni fog-e, esetleg a területe túloldalán zajló csatákba akar beleszólni valamelyik fél oldalán. A győzelemhez most is pont ugyanaz az út vezet, mit a régi verzióban: úgy kell sakkozni a sereglétszámot és utánpótlást növelő területek meghódításával, hogy a játék végére képesek legyünk hét várat elfoglalni. Ehhez egy új egység, a támadáskor 4-et, védekezéskor semmit sem érő ostromgép is a segítségünkre lesz.
A második kiadás a Falon túli vadak támadásait is felturbózta. Ha a játékosok összefognak ellenük, sokat nyerhetnek, ha viszont nem, a legkevésbé lelkes támogató iszonyú nagyot szívhat, és akár a drágán kitermelt katonáitól is elbúcsúzhat. A dobozba több olyan új eseménylap is bekerült, ahol a valyriai kard, a Vastrón vagy a hírvivő holló tulajdonosa döntheti el, mi történjen, így a korábbi játékülésekhez képest ezekre az ereklyékre most már nem csak azért érdemes licitálni, hogy előnyt adjanak a harcban vagy a játékosok sorrendjében.
A dizájn is sokat javult. Az ütközetek kimenetelét eldöntő hősök, Stannis, Ned Stark, Havas Jon vagy Cersei végre már nem úgy néznek ki, mint egy lelkes rajongó padfirkái, hanem a Fantasy Flight Games legjobb illusztrátorai festették meg őket. Csupán egyetlen baja van az új kiadásnak: ezt a verziót ugyan már a népszerű tévésorozat elindulása után dobta piacra a cég, sajnos még ezúttal sem Peter Dinklage és Sean Bean vigyorognak ránk a kártyalapokól. :)))
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 27.
Írd újra Westeros történelmét

Biztos sokszor elképzeltétek, miközben néztétek a sorozatot vagy a könyvet olvastátok, hogy ti miként léptetek volna adott helyzetben. Itt a lehetőség! Vedd át az uralmat Westeros felett és légy te a Vastrón ura :)
Csak vigyázz, nehogy hátba szúrjanak.
| 1 / 5 csillag!
2015. 10. 11.
Jajj, ez nem volt jó..

Sajnos nekem személy szerint nem jött be a játék. Nagyon hosszú, és feleslegesen túlbonyolított. A harcrendszere nincs jól átgondolva, kártyákkal küzdünk, és ha egy játékosra rászáll kettő másik, onnantól kezdve nem nagyon tud védekezni, hacsak valaki be nem segít. Sok veszekedést hozott ez a baráti körömbe, gyorsan meg is váltam tőle.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 05.
hardcore

Westeros világa nem a puányoknak és az érzelgősöknek való. Senkiben nem bízhatsz, bárki hátbaszúr bárkit, minden apró hibát előbb utóbb megbüntetnek, és ez tökéletesen átjön ebben a kemény startégiai játékban is. A harcrendszere brilliáns, talán az egyik legjobb, amit eddig láttam. Viszont rendkívül feszült hangulatú játék, ez sokaknak nem tetszhet. Ez nem egy könnyed kikapcsolódás, hanem kő kemény háború. Egyetlen hátránya, hogy ha hatnál kevesebben játszák, akkor kissé egyenlőtlen tud lenni, öt fős játéknál pl a Tyrellek óriási előnyben vannak. A könyveket/sorozatot szerető hardcore gémerek számára kötelező, de ha valaki nem tud/akar hosszú órákon keresztül koncentrálni, vagy kicsit érzékenyebb lelkületű, akkor nem biztos, hogy ez az ő játéka.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 04.
Társas a javából

Mikor megvettem, mondhatni én is és a barátaim is társasjáték analfabéták voltunk. Az első játék 6 órán át tartott, ennek ellenére mindenki oda volt érte. Másfél év elteltével, még mindig havonta minimum egy játékot le kell szervezni, mert mindenki ezzel nyaggat. Megunhatatlan, változatos, kő kemény stratégiai játék, ahol szinte 0 a szerencse faktor.
A kivitelezés gyönyörű. Mind a tábla, mind a festmények a kártyákon tökéletesek. Élmény az a 3 -4 óra, amit vele töltünk.

Ha valaki a játékkal együtt kártyavédőket is szeretne rendelni:
-24 db (41x64mm)
-81 db (57x89mm)
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 22.
Valar morgulis

Igazi stragégákkal páratlan élmény. Gyönyörű kivitelezés, remek hangulat és szerencsére semmi szerencse nincs benne! :)
Kötelező darab még akkor is ha nem vagy GoT rajongó!
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 11.
Trónok harca

Kiváló játék, de be kell valjam, a Civilization közelébe sem ér, annak ellenére hogy a Trónok Harcát imádom (sorozat+könyv)
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 04.
Stratégia és királycsinálás magas fokon

Ez egy hosszú-hosszú játék, és a legvégén csak egyvalaki nyer. Ezt fontos észben tartani, nem azért kell leülni játszani, mert "majd a végén talán nyerek". Nekünk nagy kedvencünk: van egy az irodában állandó jelleggel, és van egy nekem is itthon.

Van itt egy nagyon negatív vélemény itt Hatamoto által, erre reagálok először, hogy ez ne vegye el senki kedvét:
"nem sok köze van a sorozathoz a térképen és a családok nevein kívül" - mert mindkettőnek a könyvekhez van köze... a játék nem a sorozat alapján készült... Robert király halálával indul a party (szerintünk), és onnantól bármi történhet.
"ha profi játékos mellé kerülsz, a játékélmény garantáltan nulla" - ez nem teljesen van így, ha a másik oldalon is tapasztalt játékos van, akkor támogatni és megvédeni van neki is lehetősége, de az tény, hogy tapasztaltakkal az első vagy akár a második játék is a tanulásról szól.
"kiegyensúlyozott képességű játékosoknak" - a játékot együtt irányítjuk és egyensúlyozzuk ki, tehát ha valaki erős, többen is rászállnak, tipikusan már a játék elején is.

Pozitívumok:
+ a játék szép, de persze nem egy minis társasra kell számítani
+ a második kiadásban a kiegyensúlyozottsággal sincs nagy baj, talán csak Greyjoy-Lannister fronton (Greyjoy javára), de az minimális (55%-45%)
+ párhuzamos tervezési fázis a játék jelentős részében, ritkán reked valaki játékon kívül
+ a supply limitek miatt ritka, hogy valaki teljesen kiesik, eddig egyszer láttam ilyen 30+ játék alatt...
+ a házak teljesen különböző szituációval indulnak, más a térkép, mások a lehetőségek, nem egy szimmetrikus setupról beszélünk
+ van annyira összetett és sokoldalú, hogy nagyon sok múlik a játékosokon, ezért (és a fentebbi miatt) az újrajátszhatósága nagyon magas

Negatívumok (némelyikre megoldással):
- rettenetesen hosszú, ha nincs stopperolás, akkor 6 óra körül van, ezt nem mindenki bírja
+ erre van a BGG-n űrlap, amivel játékállást lehet "elmenteni"
- a Tides of Battle kártyák (amik a véletlen adják a harcokba) opcionálisak, de ha kihagyjuk őket, átmehet az egész vad számolgatásba
+ erre a számolgatásra jó megoldás lehet a ToB helyett a stopper használata, bár kissé "témaidegen"
- a hatnál kevesebb játékoshoz készített szabályok a kiegyensúlyozottól messze vannak... de erre vannak alternatívák
+ 5 fő: Baratheont vesszük ki, Dragonstone lezárva, Martell maximum 5 hajót birtokolhat
+ 4 fő: Stark és Greyjoy kivéve, Riverrun lefokozva egy egyszintes várra korona és hordó nélkül, lezárva: Bay of Ice, Flint's Finger, Ironman's Bay, Seaguard, The Twins, The Eyrie, The Narrow Sea
+ 3 fővel nem ajánlom, mert akkor elég érdekes a szövetkezés... 2v1... ami azért mindig a játék lelke
- összeszokott társasággal lesz igazán jó: akkor tényleg játékokon átívelően számíthat a "ki kit szúr hátba", és a "mikor tartja be az ígéreteit", bejöhetnek az "egy játéknál hosszabb stratégiák" :) - de igazából ez csak plusz, nem feltétel
- mivel csak egyvalaki nyer, lehet, hogy jobban befolyásolod mások eredményeit, mint a sajátaidat, de ez azért nem tipikus
- időnként előfordulhat, hogy valaki elkalkulálja magát, és kitámadva az egyik irányba nem tudja megvédeni a másik oldalt... ebből mondjuk tanul, és legközelebb óvatósabb

Tanácsok:
* Legyetek bátrak, kössetek szövetségeket, de lehetőleg ne "örökre". Mi tipikusan 6. 7. körig szoktunk békés határokat meghatározni.
* Könnyebben támad az ember olyat, aki nem bántódik meg, ezt azért próbáljátok ellensúlyozni, különben rinyálásba csaphat át az egész.
* Ha tapasztalatlan játékos jön, számítsatok arra, hogy valamelyik szomszéd megpróbálja legyalulni, próbáljátok megvédeni, ha kell (Support és Raid erre tökéletes)

Összességében:
Ez egy nagyon jó játék, de sok idő kell hozzá, és el kell fogadni, hogy nem feltétlenül a győzelemért jössz játszani. Hosszú távon fontos, hogy mit csinálsz akkor, ha nincs esélyed nyerni. 30 játék után is ugyanazt az élményt nyújtja, csak egyre mélyebb a stratégiai része, és egyre gyorsul az első 2-3 kör lefolyása.
Aki tud ennyit játszani egyhuzamban, annak mindenképpen ajánlom!

Itt van összegyűjtve némi plusz infó:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/71173308/Game/Game%20of%20Thrones/index.html
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 27.
Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát

ÉRdekes, hogy vagy utálják vagy szeretik. Engem el tud vinni Westeros világába. Nagyon bonyolult és sok idő kell hozzá és jó sok türelem, de ha megismered és kattogsz, hogy nyerj :-) Az pedig, hogy magyarul az nagyon hibátlan!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 27.
Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.

Árulás, intrika, stratégia. Jó egyvelege a játéknak.
Tényleg 6 főre van kitalálva, kevesebbnél nincs jól kiegyensúlyozva.
Ha ezen kívül kezdő játékos is van köztük, aki nem szokott a könyörtelen intrikákhoz, ő biztosan nem nyer, hanem még segít is a szomszédságában lévő játékosnak.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 22.
hát ez nem kezdőknek való

Nagyon összetett játéknak éreztem. A játékidő nekünk általában több mint 4 óra, úgyhogy csak teljes szabad napon merjük elkezdeni! A stratégia szintén elég bonyodalmas, a szövetségek létrehozása mindenképp élvezetesebbé teszi a játékot. Ezt inkább nem ajánlanám az alkalmi társasjátékosoknak. Ha a neve nem lenne hozzá, szerintem annyira nem lenne népszerű. Mindenesetre, jómagam, aki olvasta a könyveket, nézte a sorozatot eléggé élveztem, a stílusát a témának elég jól visszaadja, összeesküvés nélkül nem is igazán lehet egykönnyen megnyerni a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 17.
Sértődősek válasszanak mást!

A taktikus lavírozgatás mellett a játék igazi sava-borsa a hátbaszúrás, ezért ha valaki a békés kukoricagyűjtést preferálja az intrikával szemben, az inkább ne is üljön le GoT-ozni :) Legalább 4-en kell játszani!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 04.
Kiváló harci stratégia játék

Közel két éve rendelkezünk ezen társasjátékkal a borsos ára ellenére a 20-25 darabos társasjátékos gyűjteményünkből magasan ez a játék vezet a játszott idő/ár kategóriában (kb. 100 játék/2év alatt).
A trónok harca egy hardcore harci stratégia játék, se „euro”-nak se „ameri”-nek nem nevezném. A játékban egy a sorozatból illetve könyvből megismert házat irányítva igyekszünk összesen hét várat vagy kastélyt elfoglalni. Természetesen ez sokkal egyszerűbben hangzik, mint amennyire egyszerű kivitelezni. A játékban seregeket toborzunk, seregeket mozgatunk, harcolunk, szövetségeket kötünk, intrikázunk, hátba szúrunk, összefogunk és harcolunk a vadak ellen, licitálunk, sírunk és nevetünk.
Sokan fanyalognak a játékkal kapcsolatban, vannak akik a rizikóhoz hasonlítják, azok nem tudom melyik játékkal játszottak mert biztos nem ezzel. Az tény, hogy az első 1-2 játéknál amennyiben tapasztaltabb játékosokkal játszol, biztos nem nyered meg a játékot. De ha a harmadik-negyedik játéknál is így érez valaki, akkor lehet, hogy nem a játékban kell keresni a hibát... Mindenesetre a játékot mindenkinek csak ajánlani tudom.

pozitívum:
- nincs kocka ezáltal a szerencse szerepe minimális
- a játék hangulata egyedülálló
- magas fokú interakció
- nincs két egyforma játék

negatívum:
- igazán min. 4 játékossal élvezetes csak de legjobb a 6 játékos
- hosszú játékmenet
- gyakorlatlan játékosoknak az első 1-2 játéknál nem sok babér terem
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 14.
Elszántaknak

Gémer társasággal garantált nagy csata és hosszantartó szórakozás. Sajnos többször előfordult, hogy a Greyjoy-házzal két tűz közé szorulva a Starkok és a Lannisterek bedaráltak, így a kiegyensúlyozatlanság nekem is fájt, bár lehet, hogy egyszerűen csak nem sikerült a helyes stratégiát megtalálnom.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Hardcore gamereknek

Nagyon egysíkú a logikája, iszonyat teljesítményorientált játék és nagyon hosszú. Azoknak ajánlott akik hosszú órákon feszített figyelemmel képesek versenyezni másokkal, alkalmi játékosoknak felejtős.
| 1 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
Imádom a Trónok Harcát, de ez nem jött be :(

Sajnos egyáltalán nem jött be a játék nekem. Egyszerűen egy túlbonyolított Rizikó, de ha itt 2-en egyszerre fordulnak ellened, már búcsúzhatsz is a nyeréstől, és elindul az órákig tartó szenvedésed. Arról nem is beszélve hogy 5-6 játékos alatti játékosszámnál kiegyensúlyozatlan. Ha kockával történne a harc, rögtön jobb játék lenne belőle.
| 2 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
Csak profikkal ne! :)

Hátbaszúrós euro-hibrid játék, aminek nem sok köze van a sorozathoz a térképen és a családok nevein kívül. Ha profi játékos mellé kerülsz, a játékélmény garantáltan nulla, de legalább órákig tart a szenvedés. Csak kiegyensúlyozott képességű játékosoknak ajánlom.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
Végre magyarul

Nekem személy szerint nem a kedvencem, de örülök, hogy magyarul kiadták. A hype-ot sem értem, talán a téma az, amit meglovagoltak benne. A baj csupán az benne, hogy 6 fő alatt nem kiegyensúlyozozott, és ez az élmény kárára megy.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Közeleg a tél...

Fantasztikus!!!
A legjobb játék amivel valaha játszottam! Mindenkinek ajánlom! A magyar fordítás pedig kiváló!