Troyes

Normál ár: 12 990 Ft


A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (5.0)

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 1 értékelés
Kockáról kockára épített Troyes

Csaba | 2017. október 24.

A Troyes egy nagyszerű kockázatmenedzsment játék. A város három fajta hatalmát (polgárok, papok, katonák) háromfajta színű kocka szimbolizálja. Ezekkel a kockákkal lehet -a város katedrálisát építeni,
-akciókat aktiválni,
-eseményeket megoldani,
-egymást kitúrni a különböző kerületekből stb.
Gyakorlatilag egy munkás elhelyezős játék, azonban itt egyszerű bábuk helyett kockákat pakolgatsz ide-oda. Az akció kártyák aktiválása különösen sokat rak hozzá a játék mélységéhez: ezekkel a kockák tulajdonságait, mennyiségét stb. lehet változtatni, aranyat, vagy befolyáspontot lehet szerezni (ez utóbbi a 3 kockán és az aranyon túl egyfajta 5.erőforrásként funkcionál).

A játékban számos "vérre menő" konfrontációra lehetőség nyílik. Pl. le lehet nyúlni egymás kockáit (akarom mondani fel lehet bérelni egymás munkaerejét) aranyért cserébe, ki lehet túrni egymás emberét a különböző kerületekből. Az események is érdekesek, mindig valami kollektív büntetéssel járnak, ha a játékosok nem oldják meg őket a kockák elhelyezésével, így egyfajta semi-koop jelleget is kölcsönöznek a játéknak.

A szerencse szerepe a kockadobálás ellenére minimális: egymás kockáinak megvásárlása, a kockák átforgatása, újradobása teszi lehetővé, hogy ne csupán Fortuna kegyétől függjön a sikerünk.

További csavar a játékban, hogy mindenkinek jut néhány karakterkártya. Ha az ezeken szereplő feltétel teljesül (adott számú esemény megoldása, adott számú akciókártya aktiválása stb.) további győzelmi pontot lehet szerezni. a poén viszont az, hogy ezt mindenki megkapja, aki ezeket a feltételeket eléri. Lehetőség van tehát némi blöffre, megtévesztésre is.

Szerintem a Troyes az egyik legjobb euro játék a piacon. Interaktív, élvezetes, elgondolkodtató, viszonylag gyors is, és ketten is jól játszható. Hátránya lehet a kis matekozás, ami az egyes kockaakciók számolgatásánál adódik (osztás, összeadás nem nagy ügy). További hátrány, hogy egyes játékelemnél a téma áttetszővé válik, nincs az az érzésem, hogy Troyes eseményeit élem meg, hanem csak kockákat pakolgatok, és menedzselek. A játék összességénél viszont a játkmechanika visszaadja a témát is:az épülő és különböző kihívásokkal küzdő, intrikus polgárokkal teli középkori Troyest.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.