Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Twilight Struggle Deluxe

Ár:
18.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (12)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

5.00
12 értékelés
5
(12)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 07.
Red scare

Nem veletlenul volt a BGG top jateka olyan hosszu ideig - evente tobbszor rendezunk ra versenyt, gyakorlatilag vegtelen jatekelmenyt nyujt es az idaig letrehozott ketszemelyes gemer jatekok legkifinomultabbja. Ahogy elottem irtak eleg megterhelo megtanilni jol jatszani vele mert az osszes kartyat tenyleg ismerni kell hozza, folyamatosan figyelni kell mi ment ki, mi maradt bent, mi keverodik vissza, de pont ez a szellemi torna a lenyege. Annak ajanlom akinek van komoly partnere hozza, maskulonben sokaig ul a polcon.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 19.
Nem véletlenül a Board Game Geek első helyezettje már régóta...

A legjobb társas amivel valaha játszottam. Meredek tanulási görbével (110 kártyát kell megtanulni és azok egymásra hatását ismerni). Nekem szerencsém volt mert egy barátommal játszottuk hónapokig, így nagyjából egyszerre tanultuk meg. A hidegháborúval kapcsolatban is egy csomó dolgot megtanulhatsz közben. Én fordítottam a kártyákat magyarra, talán ez elmondja mennyire szeretem és szeretném ha más is "beleszeretne".
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 05.
Kitchen Debates*

Nah ez egy nagyon eltalált játék. 2 személyes, háborús, gondolkodós, igazi gémer kategóriában abszolút méltó a BGG listáján az első helyezésre.
Egy jó nagy tábla (~ 56 x 86 cm) tartozik hozzá, szóval azért kell neki hely.
Ne rémítsen meg senkit a 30+ oldalas szabálykönyv, a lényeg az elején van. A leírás egyébként nagyon logikus, de az biztos, hogy első olvasásra kell hagyni rá pár órát, hogy megésszünk minden szabályt. Utána a játék lépései, pontrendszerei gördülékenyen fognak menni, a tabálán szerepel több nyomon követő jelölő és emlékeztető. Neten található a kiadótól származó GYIK, amiben részletezik a speckóbb eseteket.
A játék nyelvfüggő, kell hozzá az angol tudás.
A hangulat 100% hidegháború, végig feszült (jó értelemben). A kezedben levő kártyák kijátszásának sorrendjétől függ minden és gyakorlatilag minden action roundban újratervez az ember, az alapján, hogy a másik mit lépett. (pl.: nah az ellenfél terjeszkedik Ázsiában, biztos valamire készül ott, akkor nekem is reagálnom kell rá, mert pontokat fogok veszíteni stb.) A játékidő hosszúra nyúlhat, akár 4+ órára is.
Én alapból nem szeretem az olyan játékokat, ahol dobó kockával kell dobni, de itt tényleg csak annyira van benne szerencsefaktor, ami még reális és élvezhető.
Külön kiemelném, ami nagyon nagyon tetszik benne, hogy az eseménykártyák nevei (természetesen mind valós esemény) és a játékban okozott hatási remek módon összhangban vannak (pl.: Fidel - szovjet befolyást ad Kubában, NATO - megakadályozza a szovjet puccs és realignment lehetőségeket az USA által kontrollált Nyugat-európai országokban).
Nálunk - az eddigi tapasztalatok alapján - a Szovjetunió jóval többször nyert. A 2. fázis (mid war) elejéig könnyen bedarálhatja Európát vagy szerezhet elég sok győzelmi pontot (VP). De összességében elég kiegyensúlyozottak az erőviszonyok, mert a utána több olyan kártya van, ami az USA oldalára fordíthatja az eseményeket.

Kitchen Debates*: If the US controls more Battleground countries than the USSR, the US player uses this Event to poke their opponent in the chest and receive 2 VP!
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 25.
Flower Power

Fantasztikus kártya vezérelt stratégiai játék. Pároknak ideális, igaz azonban , hogy időigényes, hacsak nem robbantja ki valamelyik fél az atomháborút. Jó minőségűek és szépek a komponensek, prémium kártyavédő használata erősen ajánlott. A történelmi események ismerete sokat javít az élményen, folyamatosan fenntartva a feszültséget. A kártyák ismerete nagy előnyt biztosít, a vezércikk fázisban kijátszott kártyák, sikeres puccsok és átszervezések adják a játék sava borsát. Ha valaki komolyabban szeretne elmélyülni benne, érdemes letöltenie az ingyenes ebook-ot amiben az általános stratégiáktól az egyes kártyák kijátszásán keresztül rengeteg hasznos információ elérhető. Nagyon érdekes, hogy a gyengébb, jobb és expert szinten lévő játékosok ugyanazt a kártyát mennyire különbözően használják. Nem biztos, hogy a játék hetente előkerül, volt már 90 perces és 8 órás játékunk is, de ha megteheted szerezd be ezt a klasszikust. Abszolút ajánlott vétel, sőt kategóriájában must have. Nyelvfüggő, de elérhető a kártyák magyar fordítása, valamint nem a szabályok bonyolultsága adja a játék szépségét és komplexitását. Folyamatosan nyomást alá kell helyezned az ellenfeledet és hidd el, sokkal, de sokkal kevesebb kártyától kell az űrverseny miatt megszabadulnod, mint gondolnád :-)
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 10.
A legjobb 2 személyes coop játék

Érdekes játék, kicsit agyzsibbasztó. Az egyik legjobb kétszemélyes coop játéknak tartom. Lesz belőle magyar kiadás?
| 5 / 5 csillag!
2016. 09. 22.
Strange love

Ez is az agyzsibbasztó kategória, viszont remek kivitelezés. Az állandó felszültséget az atomháború árnyékában, nehogy te robbantsd ki, illetve a folyamatos döntési kényszert a rossz és mégrosszabb lehetőségek közül, nagyon jól visszaadja a játék. Szerintem a történelem ismeret sokat dob az élvezhetőségen. Ellenkező esetben a játék adhatja meg a kedvet az események megismeréséhez.
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 15.
Twilight Struggle avagy hogyan (ne) robbantsunk ki atomháborút

Másfél évet ült a polcon, mert féltünk a hosszú szabálykönyvtől. Jelzem, ebből az elején elég az első 10 oldalt elolvasni, a maradék érdekes és hasznos, de első játékhoz nem létszükséglet. Fontos viszont, hogy a két játékos ugyanannyire (ne) ismerje a lapokat és a 20. századi történelmet. Mi a hatodik körben, kb. 3 óra után fejeztük be az első játékot, mert egy félresikerült puccs után, kitört az atomháború. Nehezebb, összetettebb és főként hosszú stratégiai játékokat kedvelőknek való.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 24.
bárcsak elérhető lenne magyarul

Stratégiai játékok kedvelőinek kötelező darab. Valójában messze nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, nagyjából fél-egy órás bevezető után újoncok is el tudnak kezdeni vele játszani. Két-három játék után pedig pörgőssé válik, a beígért 3-4, max 5 óra játékidő tartható.

Pont ezért is javasolt idősebbeknek, családosoknak. Ha már egy Rizikó partira nem tudtok 5 embert összeszedni, akkor ide elég két játékos is. Ők viszont garantáltan elő fogják venni újra és újra.

A játékélmény pont ellentétes, mint amit egy stratégiai játéktól várnál. Itt nem lesz időd hosszú távú terveket szőni, helyette folyamatosan azon fogsz izzadni, hogy hogyan éld túl az adott kört atomháború nélkül. De nyugalom, az ellenfeledet pont ugyanez aggasztja.

A játék után pedig más szemmel fogod már látni a hidegháborús történelmi utalásokat is.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 11.
"And now the trumpets summon us again..."

Kipróbáltam végre a Twilight Struggle-t! Ami tetszett: gyönyörű tábla, remekül lemodellezett történelmi háttér, ügyes és gonosz alapmechanika (az ellenfelednek előnyös eseményeket is muszáj néha kijátszanod). Ami kevésbé: gyakorlatilag az összes lapot fejből kell ismerned, ha tapasztalt játékossal játszol, különben totálisan kiegyenlítetlen a játék. Sikerét (top 1-es BGG helyezés) az izgalmas történelmi korszak témáján kívül nyilván ennek a hosszúnak és nehéznek ígérkező tanulási görbének is köszönheti, hiszen így válik ez a játék egy "zártkörű klubbá". :) (Megjegyzés: a neten elérhető egy több száz oldalas, Twilight Strategy nevű ebook stratégiai tippekkel és elemzésekkel...) Ha azonban leendő partnereddel egyszerre vágsz neki, ez a hátrány nyilván kevésbé érint.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 30.
Nem hiába Nr.1, bár úgy érzem azért kicsit túlzás...

Akik foglalkoznak a BGG toplistával azok biztos tudják hogy ez az első játék ott már évek óta.
Valóban nagyon szuper játékról van szó amely kiválóan visszaadja a hidegháború nyomasztó és folytogató hangulatát. Két fő játszhatja az USA és a Szovjetúnió szerepében és akár 4 órán át egymást csépelhetik különféle lapokkal, hogy minél több befolyást szerezzenek a világ különböző pontjain.
A játék nagyon jól ki van balanszolva, a kártyák valódi történelmi eseményeket jelölnek. A téma és a mechanika nagyon egyben van.
Ha két fős játékot keresel és szereted a történelmet akkor ez a te játékod! ;)
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 23.
BGG Nr.1

Hidegháború, 2 személy 2-5 óra játékidő, végig élvezetes játékmenet, ami teljesen egyszerű. A legtöbbször a játék során veszteség minimalizálás folyik, és próbálod elkerülni, hogy ne nálad törjön ki az atomháború....Egyik legjobb tematikus játék amivel találkoztam, igaz elfogult vagyok mert nekem a kevés példányszámot megért magyar kiadást sikerült beszereznem, de a delux változat is teljesen rendben van. Korszakokon belül időszakokat játszunk le egy körben, ahol is kártyák kijátszásával lehet akciózni. Ez sokszor az ellenfeledet segíti, de akkor is ki kell játszani, és csak remélni lehet, hogy a másik félnél téged segítő lapok vannak :) Kártyás és dobókockás mivolta ellenére elég jól kiegyensúlyozott játék.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 16.
Két személynek - ha van jó sok idő - tökéletes választás. A téma: hidegháború. Ha ismered a történelmet - ha nem. Változatos, nincs két egyforma játékmenet. Minél többet játszol vele, annál több lehetőséget ismersz fel. "Relative" egyszerű szabályok. Végig figyelmet igényel, az ellenfél körében is.