Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Új Honfoglaló társasjáték- 2 térképpel

Ár:
8.490 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (11)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

3.91
11 értékelés
5
(2)
4
(6)
3
(3)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 25.
Nem olyan mint a netes, de jól játszható

Ez egy jól ismert online kvízjáték nyomtatott verziója, ahol ha jól válaszolsz és/vagy elég gyors vagy (főleg a neten) a kérdésekre elfoglalhatsz egy-egy megyét, vagy akár a tájkostársadtól elrabolhatsz egy másikat. Javarészt a tanulmányokra, lexikális tudásra épül, de azért néha kell egy kis szerencse is a tippeknél. A nyomtatott verzió hátránya a véges kérdésszám, így aki okos az fejből tudja az egészet. Saját kérdésekkel feldobható. :) Összességében jó játék, de a netest jobban szerettük.
| 4 / 5 csillag!
2020. 05. 01.
Agymozgató

Remek játék, erősen megdolgoztatja a társaság elméjét, illetve felidézhetjük az iskolai tanulmányokat "hmmm tényleg, valamikor szerették volna nekem ezt megtanítani" :))). Kár, hogy a kérdések száma véges :(
| 3 / 5 csillag!
2020. 04. 21.
Jónak tűnt

Nagyon szerettem az online Honfoglalót, így még régebben meg is kaptam ajándékként a társasjáték verziót. Amit lehetett szerintem kihoztak belőle, átadja a hangulatot. Azonban mint minden nyomtatott kvízjátéknak ennek is nagy hátránya, hogy nem túl nagy az újrajátszhatóság, hisz a kérdések száma véges. Emellett nehezen találok olyat aki szívesen játszik ilyen típusú játékokkal, így sajnos ritkán kerül le a polcról, inkább az online verzió mellett teszem le a voksom.
| 3 / 5 csillag!
2020. 04. 20.
Vegyes érzések

Amennyire sokszor játsszuk online, annyira kevésszer vesszük elő ezt a társasjátékot. Pedig szép, igényes, nagy, de mégis, nekünk nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. El lehet vele játsznani, de nekünk pl.: lassan ment, sok játékossal ellaposodik és nem túl izgalmas, bár mi jobban szeretjük a feszítettebb tempójú játékokat. Azt hiszem maradunk az online verziónál :)
| 4 / 5 csillag!
2020. 03. 06.
Foglalj Hont!

Sokat játszottam az online verziójával és nagyon tetszett, úgyhogy muszáj volt beszerezni. A barátaiddal, családtagjaiddal kicsit élvezetesebb játszani ezt a játékot. Bár az online verzióban több a kérdés.
| 4 / 5 csillag!
2019. 10. 02.
Onlineból élő

Ez az online játék társasjáték verziója, nem sok újat tesz hozzá, de a játékélmény jó, néha előkerült. Honfoglaló online kedvelőinek kötelező, de a többieknek max egy filler.
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 17.
Sajnos csak ritkán játszunk vele.

Kvízjáték, ha jól válaszolsz a kérdésekre elfoglalhatsz egy megyét, vagy elorozhatsz egyet egy másik játékostól, esetleg megvéded a saját megyédet. Megmozgatja az agyunkat, de néha visszatérő kérdés lapok jönnek elő, nem tudom, hogy olyan sokszor játszottunk vele, hogy már nincs sok új kérdés, vagy csak véletlen. Na mindegy. Vannak olyan partik, amelyekben egy bizonyos témájú kérdésből több is előjön, ezért lehetnek sértődések, illetve érdemes történelemből jó ismeretséggel rendelkezni, mert sok évszámos kérdés van a tippelős kártyákon.
Összességében jó játék, de tipikusan az, amely minél régebben van meg az embernek, annál kevesebbszer kerül elő.
ui.: Szilveszterkor kitűnő választás egy családi Honfoglaló party.
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 17.
Same as

Az online felületi élmény mellé azt teszi hozzá, hogy személyesen látjuk, ahogy izzad a másik a kérdésen. Az egymás közötti szócsaták egészítik ki a játékot, ezenfelül a szabályok és kivitel is ugyanolyan, mint online. Bár papír alapon szokták volt mondani, minden jobb.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 22.
Aki ismeri az internetes honfoglalót, annak nem kell elmagyarázni miről szól, a legjobb kvízjáték, amit ismerek.
| 4 / 5 csillag!
2017. 06. 25.
Jó kis játék, alkalmanként játszunk csak vele.Aki szereti az internetes változatát illetve szeret társasozni, azoknak kihagyhatatlan játék! :)
| 3 / 5 csillag!
2017. 06. 08.
Párszor játszottam vele. Igazából teljesen ugyan az, mint az online változat, csak manuálisan kell kezelni a megyéidet, kérdéseket. 3-4 fővel játszottuk, levezetésnek vagy éppen felvezetésnek jó, de semmi komolyat ne várjatok tőle. A kérdések néha nevetségesen egyszerűek, máskor pedig ha nem vagy az adott téma szakértője, esélytelen, hogy ne szerencséből válassz jól. Aki szokott online is Honfoglalózni, de személyesen szeretné átélni az élményt, annak tökéletes választás, a többiek szerintem alapvetően nem fogják megvenni, sok más, sokkal kiforrottabb, izgalmasabb kvízjáték létezik számos platformon. A kivitelezés igényes, de szerintem tipikusan olyan játék, ami havonta max 1-2x kerül le a polcról, ha végképp semmi ötletünk nincsen.