Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vigyázat, vadnyugat - Flick 'em Up!

Ár:
8.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (6)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-11-18

Vélemények

4.50
6 értékelés
5
(3)
4
(3)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 11.
tök jó

Nagyon szuper játék. Az asztalra kipakolva egy igazi vadnyugati filmjelenet rajzolódik ki.
A füzetben lerajzolt díszletet szerintem érdemes picivel tágasabban lepakolni, ha az asztal mérete engedi
Szabályos pöckölés elsőre fura, de hamar bele lehet jönni
| 4 / 5 csillag!
2019. 02. 07.
....túl a gombfocin

Csatlakozva az előttem szólóhoz, egy “gombfocira” emlékeztető, könnyed kis családi játék. Nagy mélysége nincs a játéknak, bár azért egy kis taktikázást mindenképp igényel. A játékhoz 10 alapküldetés párosul, amik jól kivannak dolgozva, így jó pár óra élményt biztosítanak. Ezek végigjátszása után is lehet saját sztorikat kitalálni, ha elég kreatív az ember. Ha az árérték arányát vesszük, így akciósan mindenképp ajánlott kategória, a játékszabályok nem túl bonyolultak, a Monopolyn felnövő nagyik is bátran neki ugorhatnak az unokákkal.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 12.
A jó, a rossz, és a taktikai kaktusz

+ tökéletes helykihasználás a dobozban
+ egyszerűen nagyszerű
+ pillanatok alatt tanulható
+ fergeteges hangulat
- ügyességi játék lévén a képességbeli különbségek bőven ki tudnak jönni
- pár kiskapura nem árt háziszabályt gyártani

Első benyomást csak egyszer lehet tenni, és ez a VV-nak tökéletesen sikerült. Az igényesebb fa-elemek az első kiadásból ugyan le lettek lecserélve (az amúgy némileg könnyebb és strapabíróbb) műanyagra, de a dobozban mindennek pontosan kialakított helye van. Semmi sem fog elveszni, elkallódni, és ezt a játékot ugyanolyan jó érzés előpakolni, mint összerakni egy parti után. Külön plusz pont, hogy az órához pót-alátétet és rögzítőcsavart is mellékeltek.

A videóból már kiderült, hogy ez egy ügyességi játék. Sok minden mást nem is kell hozzáfűzni, talán csak annyit, hogy az egyes küldetések teljesen más élményt fognak adni a játéktér méretétől függően. Játszottuk már egy méretesebb nyújtódeszkán, de kinyújtott konyhaasztalon is. Előbbinél a kifinomultabb, kis erejű pöckölések váltak be, míg utóbbinál roppant látványos előretöréseket is be lehetett mutatni egy erősebb, jól sikerült svunggal.

Effektíve gombfociról van szó, így a képességbeli különbségek kijönnek, de egy kis gondolkodással azért a fakezű (ujjú?) játékos is tud borsot törni az ellenfél orra alá. Taktikai objektum pl minden kaktusz, bála, vagy hordó, ami mögé be tudunk húzódni, hogy az ellenfél lövését nehezítsük. Sőt, még az is jelentőséggel bír, hogy az ellenfélre merőlegesen, vagy párhuzamosan állítjuk a figurát, nehezítve ezzel a feldöntését (ugyanis csak akkor sérülünk, ha a figura fel is borul). Nincs nagyobb "basszus" élmény annál, mint amikor eltaláljuk a figurát, de a gyenge lövés miatt a korong nem dönti fel.

A játék pillanatok alatt megtanítható bárkinek. Mozgás, lövés, és ezek kombinációja - az alapok élvezetéhez bőven elég ennyit tudni. 2 fővel is ugyanolyan jó kis parti lett belőle, mint 6 játékossal. Elvileg 10 fővel is tolható, bár ott élek a gyanúval, hogy a holtidők miatt érdemes korlátozni az egy lépésre engedélyezett időkeretet.

Pár kiskapus helyzet azért előfordul, amire a készítők sem gondoltak. Pl. bankrablásnál az egyik figura egy lövéstől beesett az ajtó elé, lehetetlenné téve a bejutást, amíg meg nem hal - mit tegyünk? Mi azt választottuk, hogy az épületbe hátulról is be lehet menni, ilyenkor a másik irányból kell átpöckölni a mozgáskorongot. Ugyanezt a szabályt alkalmaztuk akkor, amikor párbajra igyekszik valaki a hátsó ablakon át; ilyenkor a már bent lévő fegyveresé az első lövés joga. Ugyanígy, célszerű legalább egy karnyi távolságból indítani a párbajokat, hogy kellően izgalmas legyen.

Összességében nem bántam meg ezt a vételt. Nem mindennapi koncepció, strapabíró alkatrészek, tömény vadnyugati hangulat - aki nem vérkomoly játékra vágyik, csak könnyed szórakozásra, szerintem nem fog csalódni benne.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 12.
Izgalmas

Eddig két kört tudtunk játszani vele. Kell némi ráérzés a pöckölésre, volt akinek kevésbé ment és volt aki mesterlövész szinten űzte már az első játéknál is. A szabályok könnyen megtanulhatóak, a pályák változatosak és menet közben van lehetőség bőven taktikázni, stratégiázni. Több játékot is kipróbáltunk most és ez volt egyértelműen a legkedveltebb a csapatban. A párbaj például nagyon para. Szabályosan levert minket a víz az izgalomtól játék közben. Jó vétel volt.
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 03.
érdekes

a játék maga jó, figyelni kell a város méretére és arra, hogy jól csússzon a játékfelület
| 4 / 5 csillag!
2017. 06. 18.
Ügyesség és stratégia

Ügyesség és stratégia egyaránt kell hozzá. Hamar összehozza a csapat tagokat, mert aki ügyetlenebb a lövésben, de jó stratéga, az is hasznos tagja a "bandának". Tetszett, hogy a lépések nem dobókockával alakulnak. Nyolcan játszottuk, nagyon bejött mindenkinek. Bár a játék leírása elsőre kissé bonyolultnak tűnt, gyakorlatban érthetővé vált a játék menete. Érdemes sorban haladni a sztorikon. A nem talált lövések is nagy sikert aratnak.