Vigyázat, vadnyugat - Flick 'em Up!

  Normál ár: 8 990 Ft

  A Te árad: 8 541 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  A Vigyázat, Vadnyugat! - Flick'em Up egy igazán látványos és hangulatos, interaktív társasjáték az egész családnak. A játékosok két csapatban rendeződnek, és igyekeznek ártalmatlanítani az ellenfél bábuit. Ehhez azonban kártyák vagy dobókockák helyett elsősorban az ügyességükre lesz szükségük. Mind a mozgáshoz, mint a lövéshez a figuráikat ideiglenesen jelképező korongot kell a megfelelő helyre pöccinteni, ami önmagában sem egyszerű dolog, ráadásul a 3D-s elemekből felépített városkában úton-útfélen terepakadályba ütköznek! A különböző épületek különböző akciókat és felszereléseket biztosítanak, például el lehet rejtőzni a saloonban, vagy éppen dinamitot robbantani - banditája válogatja. Ezzel azonban még korántsincs vége a mókának!
  A Vigyázat, vadnyugat - Flick'em Up tíz különböző forgatókönyvön át egyre nehezebben teljesíthető célokat tűz a játékosok elé, úgy mint bankrablás, vagy éppen a sheriff eltüntetése az útból, és ezzel együtt egyre több különböző szabály lép érvénybe, tovább nehezítve a játékot.
  Vadnyugati kaland az asztalon - lövöldözéshez megterítve!

  John Wayne és a gombfoci keresztezése

  Sötét alakok néznek szembe a seriff tisztaszívű embereivel. A kalapok széles karimája árnyékba rejti a ráncos homlokokat. Mindenki azon morfondírozik, vajon fedezi-e őt az előtte lévő kaktusz vagy hordó, ha eldördül az első lövés - és az első mutatóujj már meg is rezdül…

  Vigyázat, vadnyugat! ilyen feszült pillanatokba repít minket, egy klasszikus, poros kisváros főutcájára, a seriff irodája és a temetkezési vállalkozó, a kocsma (pardon: szalon!) és a bank épülete közé. A pillanat feszült, de a hangulat oldott: a fogak nem vicsorgás, hanem nevetés miatt villannak ki. Pedig valóban "vad" a hangulat, és a cél egymás "kiterítése"…

   

  Hollywoodi díszletek, hollywoodi kalandok

  Kaktuszok, hordók, deszkakerítések között áll egymással szemben két ötfős csoport. A tereptárgyak jók fedezéknek, de persze ha el akarunk valakit találni, egy időre ki kell lépni mögüle, sőt, közelebb kell kerülni a célponthoz.

  Hogy mi, azaz ki a célpont, a játékszabály, azaz a kalandkönyv mondja meg nekünk. A füzet tíz kalandot tartalmaz, melyek mindegyike nagyjából háromnegyedórás szórakozást nyújt. A leírásnak megfelelően kell felépítenünk a városkát, elhelyeznünk és felszerelnünk benne a szereplőket.

  Alapvetően mindenki egy Coltot és három életpontot kap, de van olyan kaland, ahol egy sérült és fegyvertelen szemtanút kell kísérnünk vagy a rablóbanda Winchesterekkel a kezében próbálja kiszabadítani a bandavezér apját a bitófa árnyékából.

  Vigyázat, vadnyugat!


  Mutatóujjba oltott hatlövetű

  A rengeteg karton és műanyag alkatrész között találunk egy fehér korongot. Ezzel tudjuk meghatározni, hová lépnek a karaktereink, a korongot megpróbáljuk oda pöckölni, ahová menni szeretnénk. Amint megállapodott, a korong helyére tesszük figuránkat, majd a megfelelő irányba fordítjuk.

  És megszólalnak a kézifegyverek! Ekkor egy kisebb, fekete korongot teszünk figuránk mellé, koncentrálunk, majd elsütjük Coltunkat mutatóujjunkat!

   


  Forgatókönyv helyett a városháza órája irányít

  Hogy a játék ne változzon fejetlen kapkodássá, a készítők okos módon tették követhetővé, ki lépett, lőtt már, és kinek van még akciólehetősége a körben. A köröket a városháza óráján tudjuk követni, óránként más (piros és kék) színben játszó számok szerint. Minden cowboy kalapja is kétszínű, kék és piros. Ha például a három órakor játszódó körnél tartunk, a kalapjukat kék oldalán hordó játékosok még nem léptek, míg azok, akik már megeresztettek egy lövést, már a piros oldalára fordították. Amint mindenki kalapja ugyanarra a színre fordult, az óra mutatója a következő órára, azaz körre fordul.

  Persze Luke, Billy és Clint akár meg is hallhatnak, ilyenkor az ő körük kimarad. De akár egy-két emberrel is megnyerhetjük a kalandot, hiszen van, ahol csak azt kell megakadályozzuk, hogy a banditák megmérgezzék Red Watopi ivóvizét, vagy Chalding házait kell végigkutassuk, hogy megtaláljuk az öt zsák aranyat.

  Vigyázat, vadnyugat!

   

  10 játékos - 10 cowboy, de persze ketten is játszhatják egymás ellen!

  Vigyázat, vadnyugat! vidám színfolt a társasjátékok világában. Vannak logikai-ügyességi, kreatív-ügyességi és ügyességi reflexjátékok, de kalandba ötvözött ügyességit keveset mutathatunk fel! De nem csak a kalandok adják meg az ízét, az egyszerűnek tűnő pöckölések balul sülése mindkét oldalon nevetést vált ki. A változatos élményt mégis a kalandok nyújtják: a játék végkifejletében dinamitok repkednek, hogy megtizedeljék a törvény képviselőit, San Rafaelben pedig egy túsz után kell átkutatni a város házait.

  Ahhoz, hogy egy házba léphessünk, a mozgáskorongot kell a talpak között az épületbe juttassuk, ahonnan aztán akár kifelé is lőhetünk. De ha egy ellenséges tehenész is beveti magát a falak közé, párbaj tör ki, aminek a nyertese az ajtón keresztül repíti ki a vesztest az utcára…

  Tíbaláj


  Értékelések átlaga 


  (4.3)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  33% (1)
  67% (2)
  Rendezés:
  Eddig összesen 3 értékelés
  Izgalmas

  Tamás | 2018. február 12.

  Eddig két kört tudtunk játszani vele. Kell némi ráérzés a pöckölésre, volt akinek kevésbé ment és volt aki mesterlövész szinten űzte már az első játéknál is. A szabályok könnyen megtanulhatóak, a pályák változatosak és menet közben van lehetőség bőven taktikázni, stratégiázni. Több játékot is kipróbáltunk most és ez volt egyértelműen a legkedveltebb a csapatban. A párbaj például nagyon para. Szabályosan levert minket a víz az izgalomtól játék közben. Jó vétel volt.
  érdekes

  László | 2017. december 3.

  a játék maga jó, figyelni kell a város méretére és arra, hogy jól csússzon a játékfelület
  Ügyesség és stratégia

  Mimi | 2017. június 18.

  Ügyesség és stratégia egyaránt kell hozzá. Hamar összehozza a csapat tagokat, mert aki ügyetlenebb a lövésben, de jó stratéga, az is hasznos tagja a "bandának". Tetszett, hogy a lépések nem dobókockával alakulnak. Nyolcan játszottuk, nagyon bejött mindenkinek. Bár a játék leírása elsőre kissé bonyolultnak tűnt, gyakorlatban érthetővé vált a játék menete. Érdemes sorban haladni a sztorikon. A nem talált lövések is nagy sikert aratnak.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!