Wazabi

Normál ár: 6 190 Ft


A Te árad: 5 880 Ft

Értékelés:  (4.0)
Ebben a nagyon egyszerű szabályú játékban kártyákkal és kockákkal variálunk. A cél az, hogy a kártyák felhasználásával minél hamarabb megszabaduljunk kockáinktól. Ám minél kevesebb kockánk van, annál nehezebb dolgunk lesz! Csapatokat is alkothatunk, ami a játék menetén nem változtat, de közös erővel még izgalmasabb az ellenfél megsemmisítése. Vigyázat, a Wazabi függőséget okoz!
A játék célja
A játékosok célja megszabadulni kockáiktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A játék előkészületei
A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát, és húz 3 lapot a megkevert pakliból. A maradék lapokat képpel lefordítva tegyük az asztal közepére, ez lesz a húzópakli. A játékosok dobnak kockáikkal, és az kezdheti a játékot, aki a legtöbb _ szimbólumot dobta.

A játék menete
A játékosok az óra járásával egyező irányban kerülnek sorra. A soron lévő játékos dob a kockáival, majd:
Minden dobott _ szimbólumért húz egy lapot a pakliból.
Minden _ szimbólumot mutató kockáját odaadja bármelyik általa választott játékostársának.
Kijátszik 1 lapot az alábbi szabályok betartásával.
Egy játékos körönként csak 1 lapot játszhat ki.
Csak olyan kártya játszható ki, amelynek bal felső sarkában ugyanannyi vagy kevesebb _ szimbólum látható, mint ahány ilyen szimbólumot dobtunk.
A kijátszott kártya hatása azonnal érvényesül.
Kártyát kijátszani nem kötelező.
A kijátszott lapokat képpel felfelé a húzópakli mellé dobjuk, ez lesz a dobott pakli. Amikor a húzópakli lapjai elfogynak, a dobott pakli lapjait megkeverjük és képpel lefelé fordítjuk, ez lesz az új húzópakli.
Ha már nincs lap a húzópakliban, a laphúzásra jogosult játékos választ egy ellenfelet, akinek a lapjaiból azoknak előzetes megnézése nélkül húzhat egy lapot.

A játék vége
Az a játékos győz, aki először szabadul meg az összes kockájától. A játék akkor ér véget, ha már csak egyetlen játékosnak maradtak kockái.

Játékvariánsok

Csapatjáték
A játékot párosban is játszhatjuk. Az a kétfős csapat nyer, amelyiknek egyik tagja elsőként szabadul meg a kockáitól.

A játék hossza
Az időtartam variálható úgy, hogy a játékosok nem 4, hanem több vagy kevesebb kockával kezdenek.

Bajnokság
A bajnokságban a lejátszandó játékok számát előre meghatározzuk. Amikor az egyik játékos vagy csapat megnyer egy játékot, az ellenfelek megmaradt kockáit összeszámoljuk, ennyi pontot kap a győztes.
A meghatározott számú lejátszott játék végén a legtöbb pontot összegyűjtött játékos vagy csapat lesz a bajnokság győztese.


Kiemelten fejlesztett készségek:
? logika ? kombináció

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 7 Családdal 6 Partijátéknak 7
9% (1)
82% (9)
9% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 11)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Pörgős, egyszerű játék

Dóri | 2018. március 22.

Egyszerű szabályrendszerű, könnyen tanulható játék, jópofán megrajzolt lapokkal. Mi ketten is játszottuk, de többen nyilván élvezetesebb. Nagy a szerencsefaktor a játékban. Gyors, kb. negyed óra egy parti.
tökéletes party játék

Gábor | 2017. október 29.

Elvárás nem volt a játékkal szemben! Az ár egy kicsit húzós, de talán megéri, nekem megérte! W a z a !
- a szabályok érthetőek
- egyszerű
Már csak nyomni kell!
Wazzup

ANan | 2017. augusztus 25.

Mi mindig úgy játszottuk, hogy akinek először sikerül megszabadulnia a kockáitól, az nyer. Így nem kell várnia senkinek sem a következő körre. Egyébként felvezető játéknak tökéletes. Néha azért el tud tartani elég sokáig, annak ellenére, hogy pörgős játék. Volt hogy 2 perc alatt vége lett, volt hogy 45 percig szivattuk egymást. Nagy a szerencsefaktor, de azért a kártyák tudnak segíteni. Túlárazattnak tartom.

Kockáztasunk valakinek odaadni a kockánkat, talán nem kapjuk vissza!

trueseeker | 2017. augusztus 13.

Egyszerű, pörgős partijáték, nem az a fontos ki nyeri a játékot, mivel kiszámíthatatlan, viszont egymásnak adogatjuk a kockákat, így csökkentve az esélyét annak, hogy valaki idő előtt győzni tudjon, igazából nagyon mókás és nem szabad komolyan venni, mivel előbb-utóbb mindenki begyűjt egy győzelmet. Kb. ennyi, ja és sok rekeszizmot hozzá!
Szerencse és kiszúrás

Szeccs | 2016. december 24.

Nagyon könnyen megtanulható játék, tényleg rendkívül gyorsan bele lehet rázódni. Van benne kevés taktika is, de inkább a szerencsén múlik a dolog (attól függ, hogy mit dobsz a kockáiddal). A legjobb párosítás a kevés dobókocka - sok kártya :)
Ja, és ahogy előttem is írták, az extrém sértődősöknek nem ajánlott
Szórakoztató kockadobálás kezdőknek

Gubirobi | 2016. április 14.

A fenti játék egyik értékét számomra annak gyors megtanulhatósága jelenti. Pár perces szabálymagyarázat után már gurulhatnak a kockák. Igen, kockajáték, magas szerencse faktorral, amelyet kissé megbolondít a kezedben lévő kártyák felhasználása.
A játék célja is egyszerű, az nyer, akinek a leghamarabb sikerül a kockáitól megszabadulnia. Erre lehetőséget biztosít a kocka egyik oldalának kidobása, vagy a dobott „wazabi-k” értékét felhasználva egy-egy kártya aktiválása.
Ideális játék a társasokkal ismerkedőknek, gyors belépő azok számára, akiket elrettent a hosszú szabálymagyarázat, mégis szeretnének játszani. Ezen túllépve egyre kevesebbet kerül majd elő, de addig is remek szolgálatot tesz.
Egyszerűen jó

Andrea | 2016. január 1.

Először játszottam vele, "meglepetés" játék volt. Meglepődtem az egyszerűségén és könnyen tanulhatóságán. Izgalmas, bár minél többször játszol, annál inkább tudod használni a "kiszúró" lapokat és ha hamar kiesel, bizony sokat unatkozhatsz. Jó kis időtöltés, ahogy korábban írták, bevezetőnek és levezetőnek tökéletes.
Partijáték kezdőknek

Vargáné | 2015. szeptember 10.

Könnyen tanulható játék, ahol a hangsúly a kockadobáson és a kiszúráson van. Viszont kb. ennyiben ki is merül a játék. Ebben az árkategóriában jobb játékok is kaphatók.
Pörgős filler

Guszty | 2015. augusztus 24.

Gyors, pörgős játék. Egyetlen "hibája", ha túl jó vagy, és hamar kimész, sokat fogsz unatkozni.
Szörnyecskék segítsetek!

trueseeker | 2015. augusztus 17.

Négy darab dobókockától kell megszabadulni minden játékosnak az akciókártyák segítségével. A kártyáknak különböző hatásai vannak, mint például: kimaradsz a körből, ismét te következel, lapot húzhatsz vagy éppen eldobhatod stb. A játék lényege kb. ennyi, célja pedig, hogy minél hamarabb szabaduljunk meg a kockáinktól és nyerjük meg a partit. A lapok grafikája tetszik a szörnyecskéknek köszönhetően. Bevezető- illetve levezető játéknak tökéletes választás.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!