Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

15.990 Ft

Yamatai

15.990 Ft
Átlagos értékelés: (4)

Vélemények

4.75
4 értékelés
(3)
(1)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 07. 11.
Egyik kedvenc stratégia

Cathala számomra kedvenc játéka. Az első komolyabb euro, amit barátnőm megtanult, eleinte nehezen vette a szabálymagyarázatot, de a játék közben nagyon hamar ráérzett és laposra vert. :) Azóta az egyik kedvence, sokszor előkerül, ha van időnk.
Nagyjából egy óra a jó játékmenet, a Days of Wonder miatt megint gyönyörű a játék, már csak kipakolni is nagy élmény.
2018. 09. 27.
Bruno Cathala minőség

Bruno Cathala ismét egy remek játékot alkotott. A Yamataiban Himiko királynő kegyeit kell minél jobban elnyerjük, amiért értékes pontokat kaphatunk. Az egyik leghangulatosabb városépítős játék, amivel eddig játszottam. A kivitelezés a megszokott színes-szagos Days of Wonder minőség. Bár a papírvékony játékostábláknak elkél egy laminálás.
2018. 04. 07.
Remek játék

A játék kinézete nagyon szép. Minden eleme és tartozéka kimondottan színes. Jó nézni, ahogy az üres játéktáblát szépen lassan megtöltik a játékosos különböző színű hajókkal és épületekkel. A játék célja, hogy mi szerezzük meg a legtöbb pontot. Pontokat lehet gyűjteni az épületekkel, segédekkel, legyezőkkel, pénzzel. A játékmenetről pár szóban. A játékosok a körüket azzal kezdik, hogy a felfordított 5 flotta lapkából választanak egyet. A flotta lap választásán több dolog is múlik. Minden lapkán más színű és mennyiségű hajó található, amit a játékos a kezébe vehet. Van egy nagy szám a lapokon, ami azt mutatja meg, hogy a következő körben hányadik helyen kezd az adott játékos. Illetve képességeket is tartalmazhatnak a kártyák, amit az adott körben használhat a játékos. Ezt követően lehetőség nyílik hajót eladni vagy venni. Majd a birtokunkban lévő hajókat lehelyezhetjük a táblára, amiért a szigetekről vagy jelölőket gyűjthetünk, vagy bizonyos hajókombinációkért épületeket építhetünk. Építeni viszont csak üres szigetre lehet és a táblán lévő hajókat már bárki használhatja. Épp ezért jól meg kell gondolni, hogy milyen hajóból mennyit mikor és hova teszünk le. A hajók lehelyezése a következő képen zajlik, vagy az 5 belépési pont bármelyikén bármilyen hajóval kezdünk meg egy hajósorozatot, vagy egy meglévőt folytatunk. Itt azzal a megkötéssel, hogy az első lehelyezett hajó színének meg kell egyeznie az előtte lévő hajóéval. A szigetekről begyűjtött jelölőkért pedig segédeket vehetünk magunk mellé, akik képességet adnak nekünk. Ezek nagyban segítenek minket a győzelemhez. 2 főnél egy fordulóban mindenki 2-szer kerül sorra, ellentétben 3-4 főnél, amikor mindenki csak 1 szer. 2 főnél viszonylag sokat lehet taktikázni, de 3 és főleg 4 főnél már egyre kiszolgáltatottabbak vagyunk. Feleségemmel kettesben játsszunk a legtöbbet ezzel a játékkal. Elsőre kicsit bonyolultnak tartotta, de pár játék után már nagyon belejött ő is. És bizony jó párszor már el is vert. A játékidő, amit a dobozon feltüntettek (40- 80 perc) bizony alul van becsülve. Nálunk másfél- két óra között szokott mozogni. Összességében azt mondhatom, hogy egy gyönyörű kivitelezésű, sokat gondolkodós, ügyes mechanikával ellátott játékot kap, aki beruház rá. Mi nagyon megszerettük.
2017. 07. 29.
Építkezés japán módra

Szemetgyönyörködtető stratégiai játék, sok helyütt a Five Tribeshoz hasonlítják, és valóban hasonló érzetre, kiadói megvalósítását tekintve. A szabálymagyarázata érthető, nem hosszú, de játék közben sok apró lehetőségre kell figyelni, számolgatni, melyik lépés a legkedvezőbb. A játékmenet a következő: a táblán látható szigetvilágba kell hajósorozatokat lehelyezni, első lépésként flottát választani, a hajókat lehelyezni, és a hajók színeitől függően építkezni a szigetre. Az épületek csak adott színkombinációjú hajók társaságában építhetőek, itt jön a sakkozgatás. Az általunk lerakott hajók később másnak is rendelkezésre állnak, ezért folyamatos újratervezés zajlik, minden játékos lepéseivel módosulnak a lehetőségeink. A szigetekről szép virágmintás tokeneket is gyűjthetünk, ezekért ún. specialistákat vehetünk, ezek spéci lépéselőnyökhöz juttatnak. Ez a Five Tribes dzsinnjeihez hasonló, szép grafikájú lapkákat jelent, itt japán harcosok vannak a képeken. Nyelvfüggetlen, mivel az összes szabályt ikonokkal tüntetik fel a segédtáblákon. Gondolkodós játék, ezért van várakozási idő rendesen. A játékosok között konfrontáció nincs, csak azon lehet bosszankodni, ha a jól kiszemelt hajókat, épületeket elhappolták előlünk. Összességében nekünk bejött, szép, igényes, gondolkodtató játék. (A kiadót ismerve, tutira lesz kiegészítője valamikor a jövőben. )