Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Yamatai

Ár:
15.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A Days of Wonder 2017-es megjelenésű játékában 2-4 játékos versenyez, hogy mielőbb megépíthessék palotáikat, torii kapuikat és más épületeiket Yamatai földjén.

Várható megjelenés: 2017 március.

Vélemények

4.75
4 értékelés
5
(3)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 11.
Egyik kedvenc stratégia

Cathala számomra kedvenc játéka. Az első komolyabb euro, amit barátnőm megtanult, eleinte nehezen vette a szabálymagyarázatot, de a játék közben nagyon hamar ráérzett és laposra vert. :) Azóta az egyik kedvence, sokszor előkerül, ha van időnk.
Nagyjából egy óra a jó játékmenet, a Days of Wonder miatt megint gyönyörű a játék, már csak kipakolni is nagy élmény.
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 27.
Bruno Cathala minőség

Bruno Cathala ismét egy remek játékot alkotott. A Yamataiban Himiko királynő kegyeit kell minél jobban elnyerjük, amiért értékes pontokat kaphatunk. Az egyik leghangulatosabb városépítős játék, amivel eddig játszottam. A kivitelezés a megszokott színes-szagos Days of Wonder minőség. Bár a papírvékony játékostábláknak elkél egy laminálás.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 07.
Remek játék

A játék kinézete nagyon szép. Minden eleme és tartozéka kimondottan színes. Jó nézni, ahogy az üres játéktáblát szépen lassan megtöltik a játékosos különböző színű hajókkal és épületekkel. A játék célja, hogy mi szerezzük meg a legtöbb pontot. Pontokat lehet gyűjteni az épületekkel, segédekkel, legyezőkkel, pénzzel. A játékmenetről pár szóban. A játékosok a körüket azzal kezdik, hogy a felfordított 5 flotta lapkából választanak egyet. A flotta lap választásán több dolog is múlik. Minden lapkán más színű és mennyiségű hajó található, amit a játékos a kezébe vehet. Van egy nagy szám a lapokon, ami azt mutatja meg, hogy a következő körben hányadik helyen kezd az adott játékos. Illetve képességeket is tartalmazhatnak a kártyák, amit az adott körben használhat a játékos. Ezt követően lehetőség nyílik hajót eladni vagy venni. Majd a birtokunkban lévő hajókat lehelyezhetjük a táblára, amiért a szigetekről vagy jelölőket gyűjthetünk, vagy bizonyos hajókombinációkért épületeket építhetünk. Építeni viszont csak üres szigetre lehet és a táblán lévő hajókat már bárki használhatja. Épp ezért jól meg kell gondolni, hogy milyen hajóból mennyit mikor és hova teszünk le. A hajók lehelyezése a következő képen zajlik, vagy az 5 belépési pont bármelyikén bármilyen hajóval kezdünk meg egy hajósorozatot, vagy egy meglévőt folytatunk. Itt azzal a megkötéssel, hogy az első lehelyezett hajó színének meg kell egyeznie az előtte lévő hajóéval. A szigetekről begyűjtött jelölőkért pedig segédeket vehetünk magunk mellé, akik képességet adnak nekünk. Ezek nagyban segítenek minket a győzelemhez. 2 főnél egy fordulóban mindenki 2-szer kerül sorra, ellentétben 3-4 főnél, amikor mindenki csak 1 szer. 2 főnél viszonylag sokat lehet taktikázni, de 3 és főleg 4 főnél már egyre kiszolgáltatottabbak vagyunk. Feleségemmel kettesben játsszunk a legtöbbet ezzel a játékkal. Elsőre kicsit bonyolultnak tartotta, de pár játék után már nagyon belejött ő is. És bizony jó párszor már el is vert. A játékidő, amit a dobozon feltüntettek (40- 80 perc) bizony alul van becsülve. Nálunk másfél- két óra között szokott mozogni. Összességében azt mondhatom, hogy egy gyönyörű kivitelezésű, sokat gondolkodós, ügyes mechanikával ellátott játékot kap, aki beruház rá. Mi nagyon megszerettük.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 29.
Építkezés japán módra

Szemetgyönyörködtető stratégiai játék, sok helyütt a Five Tribeshoz hasonlítják, és valóban hasonló érzetre, kiadói megvalósítását tekintve. A szabálymagyarázata érthető, nem hosszú, de játék közben sok apró lehetőségre kell figyelni, számolgatni, melyik lépés a legkedvezőbb. A játékmenet a következő: a táblán látható szigetvilágba kell hajósorozatokat lehelyezni, első lépésként flottát választani, a hajókat lehelyezni, és a hajók színeitől függően építkezni a szigetre. Az épületek csak adott színkombinációjú hajók társaságában építhetőek, itt jön a sakkozgatás. Az általunk lerakott hajók később másnak is rendelkezésre állnak, ezért folyamatos újratervezés zajlik, minden játékos lepéseivel módosulnak a lehetőségeink. A szigetekről szép virágmintás tokeneket is gyűjthetünk, ezekért ún. specialistákat vehetünk, ezek spéci lépéselőnyökhöz juttatnak. Ez a Five Tribes dzsinnjeihez hasonló, szép grafikájú lapkákat jelent, itt japán harcosok vannak a képeken. Nyelvfüggetlen, mivel az összes szabályt ikonokkal tüntetik fel a segédtáblákon. Gondolkodós játék, ezért van várakozási idő rendesen. A játékosok között konfrontáció nincs, csak azon lehet bosszankodni, ha a jól kiszemelt hajókat, épületeket elhappolták előlünk. Összességében nekünk bejött, szép, igényes, gondolkodtató játék. (A kiadót ismerve, tutira lesz kiegészítője valamikor a jövőben. )