Zooloretto

Normál ár: 8 990 Ft


A Te árad: 8 541 Ft

Értékelés: 
(4.2)
Van, aki énekesnő, van, aki autóversenyző szeretne lenni, van, aki pilóta, esetleg orvos - te most kipróbálhatod magad egy állatkert igazgatójaként!
Gyűjtsd össze a legtöbb állatot a karámokba, szaporítsd őket, szépítgesd az állatkertedet hamburgerárusokkal vagy vásárolj újabb területet egy új karámnak, mindegy! A lényeg, hogy minél több állattal népesítsd be a kenneleket, és véletlenül se ragadjon egyikük sem a kerítésen kívül, mert azért pontlevonás jár!
A Coloretto nagytestvére, a hasonló alapmechanikát használó Zooloretto 2007-ben elnyerte az Év Családi Játéka díjat, ami nem is csoda. Egy egészen sajátos tematikájú, remek hangulatú taktikai társasjátékról van szó, mely kiváló szórakozást nyújt nem csak a nagyobbacska gyerekeknek, de a felnőtteknek is!

A játék díjai

Spiel des Jahres 2007 fődíjas

Értékelések átlaga 


(4.1)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 19 Családdal 24
41% (11)
37% (10)
19% (5)
4% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 27)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Zooloretto

lado | 2020. január 10.

Szuper családi játék. Sajnos már nagyon ritkán esik rá a választásunk. Megnőttek a gyerekek.
Családi

dedi | 2017. december 10.

Ez az első olyan társasjáték, amit mindkét gyermekünk (8 és 5 éves) is megért, szívesen játszik, de még felnőttként is szórakoztató. Nem egyértelmű, melyikünk nyer, ha nem "hagyom" őket nyerni, akkor sem. És tényleg nem hosszabb egy játék mint 30-45 perc, úgyhogy a kisebb sem unja el a végére. Valószínűleg azért pár év múlva ki fogjuk nőni, talán 10-12 év a felső korhatár, ahol hosszútávon is izgalmas lehet a játék.
Light-os állatkodás

bab1lon | 2017. október 23.

Tipikus "év játéka" jellegű, szórakoztató családi játék. A jellegtelen desigja nem éppen vásárló csalogató, azonban bőven van benne jó néhány lehetőség és újrajátszhatóság, így egy pl. egy monopolinál mindenképp jobb választás.
Egy szuper családi játék

pglo135 | 2017. január 9.

Kisebb gyerekeknek, türelmes és játszani szerető szülőknek ajánlott, egy bizonyos korosztály felett már nem olyan érdekes.
A család kedvence

Erika | 2017. január 3.

Gyermekeim (9, 7 és 4 évesek) karácsonyra kapták a játékot, melyet már az első alkalommal megszerettek. A szabályok könnyen érthetőek. Ajánlom minden gyerekes családnak!
Családi körökben

TJ | 2016. december 28.

Családoknak ideális, gyönyörű a grafikája, könnyű játszani, de nem unalmas. Jó kis játék.
Felnőttnek sem unalmas

Hodula | 2016. január 3.

6 éves fiam egyik nagy kedvence. A nyerésnél is jobban szereti, ha minden állatpárnak születik kölyke :-)
Aranyos játék, és felnőttnek sem unalmas.
Nem számít a sorrend

Dot | 2015. december 27.

Lányom előbb kapta meg az Aquaretto-t, és csak most, 2 év elteltével a Zoolorettot. Mivel részletes és nagyon pontos szabályleírás szerepel az Aquaretto-ban is, egyáltalán nem volt hiányérzetünk, nagyon szeretett vele játszani. Most, 11 évesen játszott először a Zooloretto-val - azt mondja, jobban tetszik neki, mint a másik (például amiatt, mert egyértelműen rögzített a karámok mérete), viszont az Aqua...-ban bájosabbak az állatok :-) . Nekem úgy tűnik, mindkettő jó kis családi játék, de egy bizonyos kor felett már talán kevésbé érdekes a gyerekek számára.
Index

Áron | 2015. november 25.

A 2007-es év játéka (Spiel des Jahres) már a Gémklub(!) magyar nyelvű szabálykönyvével várja a 8-99 éves állatkertigazgató-jelölteket. Minden játékosnak saját állatkertje van, amit neki kell benépesítenie majmokkal, zsiráfokkal, tigrisekkel, zebrákkal, felszerelnie különböző bódékkal, és ehhez pénzt kell szereznie.
Domonkos és Bálint imádták az állatok beszerzését, és hamar meglettek a kedvencek, ki melyiket gyűjti, ki melyiket hagyja utoljára. Élvezték hogy kisállatok születnek a saját állatkertjükben (egy hím és egy nőstény után jár a kölyök), így például még apának is kismajma születhetett, anya meg néha legatyásodott, ha a fiúk túl sokat gyűjtöttek. A szabályok miatt a játék legtöbbször azért kiegyensúlyozottan folyt, nincs esély nagy túlnyerésre, és csak a legvégén derül ki, ki a győztes. A srácoknak annyira bejött a Zooloretto, hogy még vasárnap reggel 7 körül is levették a polcról.
Játékosok száma: 2-5 fő
Hány éves kortól: a doboz 8-at ír, de ez is ment 6 éves kortól
Játékidő: 20-30 perc
Nehézség: 2/5
Dizájn: 5/5
Újrajátszhatóság: bármikor
Jó nagyon

Boly | 2015. szeptember 25.

Szerintem állatkertet építeni nagyon klassz, és törekedni arra, hogy az állatok elférjenek, de minél több legyen.
Értékelés:
Grafika: 5
Minőség: 5
Újrajátszhatóság: 5
Hangulat: 5
Nehézségi szint: könnyű

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Zooloretto játékcsalád