Dobble

  Normál ár: 4 290 Ft

  A Te árad: 4 076 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
  De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
  Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

  A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

  Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 114 Gyakorlott játékosoknak 41 Egyedül 6 Ketten 60 Családdal 110 Partijátéknak 103
  71% (102)
  23% (33)
  4% (6)
  1% (1)
  1% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 144)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 15
  Legjobb

  Luca | 2017. szeptember 18.

  Ez legjobb játék, amit valaha játszottam. Akármikor, akárkivel szívesen játszom.
  Nagyon élvezetes, pörgős. Bátran ajánlom mindenkinek.
  Bárkivel bármikor!

  Csöre | 2017. szeptember 18.

  Fergeteges játék, bárkivel lehet játszani, aki benne van egy kis reflexjátékban. Mi a vonaton vettük elő, és játszottunk vele. Most már van vízálló kiadás, azt tényleg bárhol lehet használni.
  Gyorsaság, koncentráció, jó megfigyelőképesség.

  István | 2017. szeptember 13.

  A fenti 3 tulajdonság szükséges a játékhoz, nagyon gyorsan lemegy egy menet. Néhányan említették, hogy viszonylag vékonyabbak a kártyalapok, mi ezt úgy oldottuk meg, hogy belamináltuk és így tartósabb lett.
  Könnyű, de koncentrálást igényel

  Éva | 2017. szeptember 8.

  Apróságoktól kezdve a felnőttek is eljátszanak vele. Mindenkit képes felpörgetni. Tény, hogy a kicsit megfigyelőképessége gyakran kenterbe veri a felnőtteket.
  mindenki játéka

  Dani | 2017. szeptember 7.

  Egyszerű, gyors és megunhatatlan kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt nyújthat. Partijátékra és nyelvtanulásra is egyaránt alkalmas.
  Nem akartam megvenni

  Dóra | 2017. szeptember 7.

  mert nem tudtam elképzelni, ez mitől lehet jó. Aztán mégis úgy döntöttem., hogy kell valami egyszerűbb játék, és erre esett a választásom. Nem bántam meg. Nagyokat nevetünk játék közben, és ez a lényeg.
  Csak ajánlani tudom!

  Ákos | 2017. augusztus 25.

  Táborban órákig szórakoztunk vele. Egyszerűen megunhatatlan! :D
  Megunhatatlan

  Tahi | 2017. augusztus 17.

  Gyerekek tuti nagyon élvezhetik, illetve azoknak jó, akik szeretik a gyors, egyszerű, de mégis izgalmas játékokat. Felnőtteknél már nem hiszem, hogy jelentősen fejlesztené a figyelmet :D Bár ki tudja. Jól kitalált játék az tény, de egyszerűségéhez képest azért szerintem túlontúl borsos az ára. Kezdőjátéknak ajánlott, vagy amikor nincs idő sokat játszani, esetleg könnyed kocsmai beszélgetésekhez tudnám még elképzelni, amikor nem kell és nem is lehet annyira belemerülni egy komoly játékba.
  könnyű, gyorsan lejátszható játék

  Anasztázia | 2017. augusztus 14.

  kevesen is lehet játszani, de szerintem 3-4 fő az ideális hozzá. Mind az 5 fajta kisjáték tökéletes, bár szerintem jobb, amikor az embereknél felgyülemlik a kártya és azokat kell lepasszolni.
  Egyszerű, de nagyszerű

  Noémi | 2017. augusztus 14.

  Tipikusan az a játék, ami olyan, mint régebben az egyik sztracsatellás reklám tanulsága: A fejedre csapsz, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe...
  Nagyon egyszerű az alap ötlet, akárhogy választunk ki kettőt a kör alakú kártyákból, mindenképpen lesz pontosan egy közös figura a kettőn. És ez alapján az elv alapján többféle játékmód létezik, a hozzá csatolt szabályzat 5-öt tartalmaz, de biztos vagyok benne, hogy ki lehet még találni többet is.

  Előny:
  1. Egyszerű partijáték
  2. Könnyen tanulható
  3. Ketten is abszolút élvezhető, bár többen jobb azért
  4. Könnyen szállítható, fém dobozos, kicsi.
  5. Nehezen unható meg.

  Hátrány:
  1. Viszonylag vékonyak a lapok, kisgyerekeseknek a nemrég megjelent vízálló verziót ajánlom (bár van gyerekverzió is, ha jól tudom)
  2. A gyakorlottabbaknak előnyük van, bár ez az előny pár kör alatt ledolgozható.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád