Dobble

  Normál ár: 4 290 Ft

  A Te árad: 4 076 Ft

  Értékelés:  (4.6)
  Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
  De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
  Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

  A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

  Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 99 Gyakorlott játékosoknak 34 Ketten 51 Családdal 96 Partijátéknak 89
  70% (89)
  24% (30)
  5% (6)
  1% (1)
  1% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 128)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 13
  Óriási

  Pataky-Hegedûs | 2017. július 19.

  A gyerekek óvodás kortól imádják, remekül szórakozik vele a család. az 5 játékmóddal megunhatatlan tud lenni, sokáig leköti az "aprók" figyelmét is.
  Merem ajánlani mindenkinek, aki a megfigyelőkészséget akarja karbantartani, illetve fejleszteni. Egyedül is remek kihívást tud nyújtani.
  Figyelem fejlesztő!

  Luca | 2017. május 12.

  Ideális játék óvodás és kisiskolások számára.
  ki a gyorsabb?

  Dani | 2017. április 27.

  mivel gyors a játék, gyakran előkerül nálunk baráti vacsora után ha 5-8- an szeretnénk játszani valami pörgősebbet.
  Egész jó

  A | 2017. április 5.

  Érdekes kis játék, gyors, egyszerű. (Ivós játéknak is megfelel :))
  Figyelem a középpontban!

  Miklós | 2017. április 1.

  Egyszerűsége az ereje! A rövid játékidő és az egyszerű szabályok párosa népszerűséget generál minden korosztálynál, ám szinte semmi stratégiai értékkel nem bír, így aki azt keresi játék közben, annak nem ez lesz a kedvence. Nálunk a munkahelyen éppúgy szeretettel kerül elő, mint itthon!
  Gyors, egyszerű, nagyszerű

  Attila | 2017. április 1.

  Az egyik legegyszerűbb társasjáték, feldobja a hangulatot. :)
  Családi kötelező

  Ginny | 2017. április 1.

  Családi alapdarab, ami feldob bármikor egy összejövetelt, akár van gyermek akár nincs. Szórakoztató, és gyerekeknek kiváló készségfejlesztő.
  Pedagógusoknak alapdarab

  Nóra | 2017. március 23.

  Bármilyen fejlesztésre használható, a gyerekek imádják, a foglalkozások elején ráhangolódásként, végén jutalomként használható, de akár óra közben is előkerülhet, hogy megtörje a feladatok rendjét!
  gyorsaaaan

  Dóra | 2017. március 16.

  Izgalmas, pörgős, egyszerű de nagyszerű. A gyorsaság számít, na meg az éles szem. Nagyon sokat játszottam vele egy időben, így kicsit meguntam, lehetne belőle több fajta kiadás más szimbólumokkal.
  Éles szeműeknek

  Csaba | 2017. február 27.

  Egyszerű partijáték,számomra nem nyújtott túl sok izgalmat,2-3 játék után meguntam.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád