Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Logikai játékok

Absztrakt játékoknak nevezzük azokat a társasjátékokat, amik nem köthetők valamilyen témához, inkább egyszerű játékelemeket, bábukat, korongokat, zsetonokat használnak, illetve gyakran geometriai alakzatokra támaszkodnak. A téma „hiánya” azonban nem teszi egysíkúvá a játékokat, hiszen az egyszerű szabályokat alkalmazó absztrakt játékok sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek a logikai gondolkodásra, amiben a letisztult táblán nem zavarhat meg minket semmi. Azoknak, akik szeretik a logikai rejtvényeket és fejtörőket, de szívesen összemérnék tudásukat játékostársaikkal, érdemes körbe nézni a klasszikus és modern absztrakt társasjátékok között.
 

Egyszemélyes játékok Egyszemélyes játékok
A logikai fejlesztő játékok olyan egyszemélyes feladványokat tartalmaznak, melyek különféle gondolkodástípus kialakulását segítik elő.
Logikai társasjátékok Logikai társasjátékok
A logikai játékok az emberiséget kísérik nagyjából a kezdetek kezdete óta. 5000 éves leletek bizonyítják azt, hogy már az őskor emberei is örömmel áldozták szabadidejüket egy, vagy többszemélyes logikai társasjátékokra. A logikai játékok lényege az elme edzése és frissen tartása, különböző feladványok vagy a játékostársak lépéseire reflektálás segítségével.
Rendezés:
Nézet: