Trónok harca – 2. kiadás

  Normál ár: 19 990 Ft

  A Te árad: 18 991 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  A népszerű Tűz és jég dala regényciklus alapján készült társasjáték 2. kiadása, melyben a játékosok Westeros nagy házait irányíthatják a Vastrónért folyó harcban. Céljuk hogy a nyersanyagok ésszerű felhasználásával, diplomáciával, és ravaszsággal szerezzék meg a befolyást az országban. A játékosok seregeket irányítanak, fontos személyiségek segítségét veszik igénybe, erőforrásokat gyűjtenek a közelgő télre, és megpróbálják visszaverni az ellenséges támadásokat. A második kiadás tartalmazza a korábban megjelent két kiegészítő (Clash of Kings, Storm of Swords) legfontosabb elemeit, valamint néhány, korábban még nem látott újdonságot is!

  Értékelések átlaga 


  (4.3)

  Közönségdíjak

  Gyakorlott játékosoknak 18 Euro gémereknek 9 Ameri gémereknek 12
  67% (16)
  21% (5)
  4% (1)
  8% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 24)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  Győzzőn a jobbik!

  Csaba | 2017. január 8.

  A játékról messziről süt,hogy a FFG készítette.A komponensek minőségiek,a grafika nagyon szép, és összetett,kihívást jelentő, de mégis érthető szabályrendszere van.Én egy gyakorlott társasággal ültem először vele asztalhoz, ám mégis majdhogynem megnyertem a játékot.5 órán keresztül ültünk előtte,amit viszont megmondok őszintén,észre sem vettem.Rendkívül jól szórakoztam,és alig vártam,hogy egy ellenségem nagy létszámú támogatását egyetlen mezei paraszttal leportyázzam! :) Ami viszont "hátrány",hogyha sértődékenyekkel játszol,mert itt elég sok konfrontáció van,és óhatatlan,hogy valakire ne szállj rá egy kicsit jobban.Társaságot nem mindig könnyű találni, és sajnos az idő is egy faktor,amikor az esti társast választjuk.De összességében teljesen pozitív a véleményem,a játék egy remek darab!
  Ha keresel valami igazán jót

  Glória | 2017. január 3.

  Ez a játék a társasjátékok királya, szinte már tökéletes, a legjobb dolog benne a véletlenfaktor majdnem teljes eltörlése. Igaz, ami igaz, nagyon eltökéltnek kell lenni, ha ebbe belevágsz és kell egy olyan társaság is, aki fogékony és nem törik meg a lelkesedésük több óra után sem. Kezdőknek semmiképp, jó esetben a szabálymagyarázat másfél óra, ha alaposak vagyunk, 5-6 ember alatt pedig szerintem nem érdemes belevágni, sokat veszít a lényegéből.
  Királyság

  László | 2016. december 26.

  Az egyik legjobb és legnehezebb stratégiai játék. Óriási kombinációs lehetőséget biztosít, remek az interakció (szövetkezés, diplomácia, hátbatámadás, stb) beépítése a játékba. A könyvek hangulatát tökéletesen visszahozza. Az egyetlen gond, hogy csak olyan játékosokkal lehet leülni, akik teljesen tisztában vannak a szabályokkal és a lehetőségekkel, különben nem lesz meg az egyensúly a játékban, és mivel az emberek általában lusták, hogy készüljenek a játékra, és elolvassák a játékszabályt, vagy megnézzék az egy órás oktatóvideót, nagyon sok időt elvehet a szabálymagyarázat.
  A játék mechanikája - licitek, utánpótlás, harc - zseniálisan kivitelezett, izgalmas, és komoly agymunkát igényel. Igazi gamereknek való a játék.
  6-an érdemes nekiülni. Kevesebben kicsit borul a balansz.
  Harcra fel

  Bokacsata | 2016. december 3.

  Azzal kell kezdjem,hogy ez egy remek játék. Kellően kidolgozott, összetett és kihívást jelentő szabályokkal rendelkezik, ám mégsem érthetetlen. Első játékom alkalmával két tapasztaltabb játékos ellen játszottam, ami azért is volt jó, mert a játékmenet folyamatos volt, viszont kérdés esetén választ adtak rá. A trónok harcához igazából tényleg csak a témában és a családokban van köze, egyébként bárki, aki nem ismeri ezt a világot is élvezni fogja. Érdekes harcokat lehet kivitelezni, én például előszeretettel portyáztam, és olykor igen nélkülözhetetlen támogatástól fosztottam meg az ellent egyetlen gyalogossal :) A király rész kicsit érdekes, mert ha valaki sokáig tölti be a szerepet, kevés játékosnál előfordulhat, hogy mindig egy konkrét játékost részesít előnyben. Ami még pozitív, hogy viszonylag kevés az üresjárat két játékos köre között. Szinte mindig van, hogy valami okán interakcióban kerülnek az éppen nem körüket töltő játékosok is. Lehetne sokáig mesélni mindenféléről,de összességében elmondható, hogy egy remek stratégiai játékról van szó, és hosszú és tartalmas időtöltést tud kínálni.
  Ami halott, nem halhat meg többé

  Tormási | 2016. május 26.

  Nem csak GoT rajongóknak ajánlom, sőt, a könyv /sorozat ismerete egyáltalán nem szükséges a játékhoz, az csak az ízét adja meg :)
  Valóban 6 játékossal a legjobb, szóval azt ajánlanám hogy ha egy mód van rá, úgy érdemes játszani, de ha sehogy sem gyűlik össze a társaság, 5 alá én személy szerint akkor sem vinném a létszámot :) Nálunk emiatt pihent fél évig a játék!
  5-6 órás játékidő, de megéri.
  Index

  Áron | 2015. november 25.

  Szabályrendszer: mindig csak a saját egységeink alá rakott parancskorongokat ismerjük, így sosem tudhatjuk előre, hogy a szomszéd mezőn az ellenfél támadni, védekezni vagy adóztatni fog-e, esetleg a területe túloldalán zajló csatákba akar beleszólni valamelyik fél oldalán. A győzelemhez most is pont ugyanaz az út vezet, mit a régi verzióban: úgy kell sakkozni a sereglétszámot és utánpótlást növelő területek meghódításával, hogy a játék végére képesek legyünk hét várat elfoglalni. Ehhez egy új egység, a támadáskor 4-et, védekezéskor semmit sem érő ostromgép is a segítségünkre lesz.
  A második kiadás a Falon túli vadak támadásait is felturbózta. Ha a játékosok összefognak ellenük, sokat nyerhetnek, ha viszont nem, a legkevésbé lelkes támogató iszonyú nagyot szívhat, és akár a drágán kitermelt katonáitól is elbúcsúzhat. A dobozba több olyan új eseménylap is bekerült, ahol a valyriai kard, a Vastrón vagy a hírvivő holló tulajdonosa döntheti el, mi történjen, így a korábbi játékülésekhez képest ezekre az ereklyékre most már nem csak azért érdemes licitálni, hogy előnyt adjanak a harcban vagy a játékosok sorrendjében.
  A dizájn is sokat javult. Az ütközetek kimenetelét eldöntő hősök, Stannis, Ned Stark, Havas Jon vagy Cersei végre már nem úgy néznek ki, mint egy lelkes rajongó padfirkái, hanem a Fantasy Flight Games legjobb illusztrátorai festették meg őket. Csupán egyetlen baja van az új kiadásnak: ezt a verziót ugyan már a népszerű tévésorozat elindulása után dobta piacra a cég, sajnos még ezúttal sem Peter Dinklage és Sean Bean vigyorognak ránk a kártyalapokól. :)))
  Írd újra Westeros történelmét

  Gergely | 2015. október 27.

  Biztos sokszor elképzeltétek, miközben néztétek a sorozatot vagy a könyvet olvastátok, hogy ti miként léptetek volna adott helyzetben. Itt a lehetőség! Vedd át az uralmat Westeros felett és légy te a Vastrón ura :)
  Csak vigyázz, nehogy hátba szúrjanak.
  Jajj, ez nem volt jó..

  Matzi | 2015. október 11.

  Sajnos nekem személy szerint nem jött be a játék. Nagyon hosszú, és feleslegesen túlbonyolított. A harcrendszere nincs jól átgondolva, kártyákkal küzdünk, és ha egy játékosra rászáll kettő másik, onnantól kezdve nem nagyon tud védekezni, hacsak valaki be nem segít. Sok veszekedést hozott ez a baráti körömbe, gyorsan meg is váltam tőle.
  hardcore

  Béééla | 2015. október 5.

  Westeros világa nem a puányoknak és az érzelgősöknek való. Senkiben nem bízhatsz, bárki hátbaszúr bárkit, minden apró hibát előbb utóbb megbüntetnek, és ez tökéletesen átjön ebben a kemény startégiai játékban is. A harcrendszere brilliáns, talán az egyik legjobb, amit eddig láttam. Viszont rendkívül feszült hangulatú játék, ez sokaknak nem tetszhet. Ez nem egy könnyed kikapcsolódás, hanem kő kemény háború. Egyetlen hátránya, hogy ha hatnál kevesebben játszák, akkor kissé egyenlőtlen tud lenni, öt fős játéknál pl a Tyrellek óriási előnyben vannak. A könyveket/sorozatot szerető hardcore gémerek számára kötelező, de ha valaki nem tud/akar hosszú órákon keresztül koncentrálni, vagy kicsit érzékenyebb lelkületű, akkor nem biztos, hogy ez az ő játéka.
  Társas a javából

  nflhazafi | 2015. október 4.

  Mikor megvettem, mondhatni én is és a barátaim is társasjáték analfabéták voltunk. Az első játék 6 órán át tartott, ennek ellenére mindenki oda volt érte. Másfél év elteltével, még mindig havonta minimum egy játékot le kell szervezni, mert mindenki ezzel nyaggat. Megunhatatlan, változatos, kő kemény stratégiai játék, ahol szinte 0 a szerencse faktor.
  A kivitelezés gyönyörű. Mind a tábla, mind a festmények a kártyákon tökéletesek. Élmény az a 3 -4 óra, amit vele töltünk.

  Ha valaki a játékkal együtt kártyavédőket is szeretne rendelni:
  -24 db (41x64mm)
  -81 db (57x89mm)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.