7 Csoda: Párbaj

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  A méltán népszerű 7 Csoda társasjáték kétszemélyes változata. A koncepció nem változott a nagy elődhöz képest, ezúttal is virágzó civilizációk felépítése a cél. Azonban a játékosok a már megszokott kártyatípusok mellé újakat is kapnak, és bár a háromfordulós játékmenet és a tudatos kártyaválasztás megmaradt, az előre kirakott, de esetenként titkos lapok és a többféle győzelmi lehetőség egészen új stratégiát követel. A 7 Csoda: Párbaj jól átgondolt és századszorra is izgalmas stratégiai társasjáték rengeteg kombinációs lehetőséggel, merőben új és felejthetetlen élményt nyújt!

  A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

  Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.

   

  A játékról bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

   

  http://www.gemklub.hu/news/cikkek/varosallamok-versenye-mire-jo-egy-vilagcsoda.html

  Értékelések átlaga 


  (5.0)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 21 Gyakorlott játékosoknak 17 Euro gémereknek 10 Ketten 32
  97% (34)
  3% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 35)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  Rendkívüli stratégiai játék!

  Gergő | 2017. október 19.

  Rendkívül intelligensen és jól összerakott játék gyorsan megtanulható mégis rendkívül sok a lehetőség. Az alapjáték tematikájt követi de ahhoz képest, hogy 2 főre egyszerűsítették nem butítottak rajta. Sok a lehetőség, többféleképpen is lehet nyerni, és sose tudhatod mik a kiesett lapok így nem lehetsz biztos a taktika helyességében. Jó ár érték arány. Pároknak kiváló. Ár/érték aránya 10/8, Játékélmény 10/10, Ötlet 10/10.
  Pörgős mégis gondolkodós

  Szerkeszt | 2017. október 16.

  Hihetetlenül jól összerakott kétszemélyes játék. Gyorsan le lehet játszani, mégsem gagyi. Ugyanazt az építkezős tematikát követi, mint az alapjáték. Nagyon sok taktikai lehetőség van benne, amihez nem feltétlenül kell minden vagy több területen jól produkálni. Az alapjátékhoz képest eltérő szabály, hogy politikai fölénnyel vagy tudományos gyűjtögetéssel is véget vetni a játéknak. Az alapjáték mellett sem érezzük pénzkidobásnak megvenni külön a kétszemélyes változatot, mert ez is rengeteg újrajátszhatóságot nyújt, abszolút megéri az árát. ;)
  Túlnőtte a nagytesót

  Csaba | 2017. szeptember 14.

  Több szempontból is.
  1. Eleve több a nyitott információ, mint az alapjátékban, több lehetőséged nyílik a stratégiára, jóval kisebb a szerencse szerepe. Pl. a csodák kiválasztásánál már eleve ott van az első korszak kártyapiramisa, amely alapján előre kalkulálhatsz. Ha ezt fokozni akarod, rakd ki a másik két korszak kártyáit is, és válaszd ki a csodáidat és első lépéseidet annak megfelelően.
  2.A rövid tanulási görbéhez képest egy kellően nagy stratégiai mélységű játékot kapsz.
  3. Gyors és mégis tartalmas.
  4. Az alapjátékot gyakran vádolják, hogy a téma kissé "pasted-in" (előbb volt a játékmechanizmus, és később csaptak hozzá egy kb. illeszkedő témát). Itt ez nem mondható el. Tényleg úgy érzi az ember, mintha egy civilizációt építene 30 percben.
  5. A tudomány nem csak szimbólumok összepárosítása, hanem a technológiai fejlődés motorja, és olykor a győzelem kulcsa.
  Nagyon jó játék

  Álmos | 2017. szeptember 6.

  Nagyon izgalmas játék, 3 stratégiai úttal, bár nálunk tudományos úton (zöld kártyák) még nem volt győzelem. Tényleg vicces mikor már majdnem nyertél, de erre az ellenfél lerohan a táblán és hiába gyűjtötted a győzelmi pontokat, a másik nyer. A játékszabály nagyon könnyen tanulható, egy játék után már minden érthetővé válik. A legjobb kétszemélyes játék amivel eddig játszottam. Nagyon várom már a kiegészítőjét. Méltán megérdemli a sok díjat és magas értékeléseket, amiket kapott.
  Párbaj

  ANan | 2017. augusztus 21.

  Az eredeti 7 csoda megunhatatlan, viszont ha csak ketten vagytok, akkor nem annyira izgalmas.
  A Párbajjal egy tökéletes 2 személyes alternatívát adtak a készítők. A világ ugyanaz, a szabályok változtak csak. Mivel itt már publikusabban tudod a másikat megszivatni, ezért sértődékeny játékosoknak elég sok negatív élményt tud okozni egy-egy játék :)
  9/10

  Anyámnyila | 2017. augusztus 8.

  Szerencsére a barátnőm is imádja, naponta többet is lehet vele játszani. Kipakolással, elpakolással együtt 30-40 perc.
  A játékmenet nagyon jó, szórakoztató, gondolkodni kell, de mégsem megerőltetően.
  Aki lusta a pakoláshoz, annak kötelező, mert tényleg 2 perc, és már kezdhetjük is!
  Ennyi pénzért pazar. bár a kiegészítővel még jobb, és az majdnem ugyanennyi.
  Nekem az agricolához hasonló, azt is imádtam, azóta játszottam még egyet, és a 7csoda hatására rendkívül körülményesnek láttam már azt... Ez szinte mindenben közelebb áll az igényeimhez (külcsíny, praktikusság, gyorsaság)

  Egyik legjobb 2 személyes játék

  Roland | 2017. július 23.

  Gyakorta probléma, hogy nem vagyunk elegen egy több fős játékhoz. Baráti társaságban ketten szeretünk nagyon társasjátékozni, így erre szolgált megoldásként ez a játék. Nem csalódtunk, visszaadja a 7 Csoda több verziós játékmenetét, és még interaktívabbá teszi. A szerencsefaktort szinte teljesen kikapcsolja, és több stratégia mentén is nyerni lehet, amely izgalmassá teszi a játékmeneteket. Csak ajánlani tudom.
  Kétjátékos gyöngyszem

  Andras | 2017. július 19.

  Több mint két tucat meccs után is szolgál meglepetésekkel, váratlan végjátékkal. Valamennyi szerencse kell egy-egy játék megnyeréséhez, de megfelelő taktikával és odafigyeléssel jobbára bármilyen hátrányból megfordítható a menet még a harmadik korban is. Kiváló kétszemélyes játék, amely megfelelően rövid és szórakoztató. Amennyiben a szerencsét minimálisra szeretnénk redukálni, az 5 zöld kártyás győzelmi feltételt ne vegyük figyelembe.
  jOBB, MINT AZ ALAPJÁTÉK

  Zoltán | 2017. június 25.

  Ez a 7 csoda kétfős verziója, melyben nagyjából a 3. játéktól kezd tudatos lenni, hogy mit miért csinálunk, hiszen annyi apróság van, amit tudni kell hozzá.
  Izgalmasabb és változékonyabb az alpjátéknál, ami meg ugyebár több személyre ideális.
  Pláne, ha a kiegészítő Pantheon játékot is bevetjük.
  Ehhez a Board Game Geek oldalán egy praktikusabb kártyalerakási módot is találunk a 3. kor kártyáihoz:
  Ha szeretnénk egyszerre játszani a panteon kártyákkal és a céhekkel is, amiket az előbbi helyettesítene,
  akkor érdemes ezt a nem hivatalos lerakási módot alkalmazni:

  1) Keverd meg a III. kor összes III-as lapját.
  2) Vegyél ki a pakliból 3 III. koros kártyát, és képpel lefelé tedd a dobozba.
  3) Vegyél ki a pakliból 1 III. koros kártyát, és képpel lefelé tedd a dobópakliba.
  (Azzal, hogy egy III. koros lap a dobópakliba kerül biztosíthatjuk, hogy nem kerül ki teljesen a játékból, miközben fenntartjuk a III. kor páros lapszámú struktúráját.)
  4) Véletlenszerűen válassz 3 Céh kártyát, és tedd őket a III. kor paklijába.
  5) Véletlenszerűen válassz 3 Panteon kártyát, és tedd őket a III. kor paklijába.
  6) Keverd meg a III. kor pakliját.
  7) Építsd fel a kor kártyastruktúráját az alábbi, módosított minta szerint:
  F = Képpel felfelé
  L = Képpel lefelé

  Az egyetlen változás az eredeti struktúrához képest, hogy a középső sor két szélére került egy-egy lefordított kártya:
  F F
  L L L
  F F F F
  L L L L
  F F F F
  L L L
  F F
  2 személyes csoda

  Benjámin | 2017. június 11.

  Van jópár kétszemélyes játék már a piacon, de talán egyik sem ötvöz minden fontos dolgot annyira jól, mint ez a játék. Nem túl hosszú, maximum fél óra alatt mindennel együtt lemegy egy parti, a stratégia és a szerencse egyensúlyban van, gondolok itt arra, hogy a lefordított lapokkal nyilván nem számolhat az ember, de ügyes lapválasztással lehet nagyban befolyásolni, illetve ehhez hozzájárulnak a csodák képességei, és még sok minden más is. Nyerni háromféleképpen lehet, ami a játék talán legnagyobb erőssége, hiszen nem adhatsz fel minden mást mondjuk a pontokért, mert akkor veszíteni fogsz másban. Figyelned kell az ellenfeledet, jól időzeteni, okosan taktikázni. Az újrajátszhatósággal sincsen gond, nincs két ugyanolyan parti, amit rengeteg dolog biztosít a játékban. Remek, és gyors kikapcsolódás, két személyre abszolút ideális játék, csak ajánlani tudom.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  7 Csoda játékcsalád