7 Csoda: Párbaj

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Irányítsd a 2 nagy ókori birodalom egyikét! Biztosítsd az erőforrásaidat, fejleszd a kereskedelmet, tudományt, de semmiképpen ne feledkezz meg a hadseregről sem! Döntéseid nem csak saját, de ellenfeled lehetőségeit is meghatározzák, ezért válassz körültekintően a kártyák közül!

  Egyszerű szabályok, komoly stratégia és végtelen újrajátszhatóság jellemzi a 7 Csoda: Párbajt. A játékosok három fordulón keresztül próbálnak minél nagyobb és gazdagabb birodalmat felépíteni a közös készletet képező kártyákból, ehhez azonban az ellenfelük minden lépésére is figyelniük kell! Harc, tudomány, kereskedelem… A lapok kombinálása és szelektálása, a speciális épületek megszerzése és felépítése újabb és újabb stratégiát kínál minden partyban!

  A 2011-es év játéka, a 7 Csoda stratégiai társasjáték kétszemélyes változata.

  A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

  Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.

   

  A játékról bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

   

  http://www.gemklub.hu/news/cikkek/varosallamok-versenye-mire-jo-egy-vilagcsoda.html

  Értékelések átlaga 


  (4.9)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 29 Gyakorlott játékosoknak 25 Euro gémereknek 16 Ketten 45
  94% (48)
  6% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 51)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  az egyik legjobb kétszemélyes

  Krisztian | 2018. június 16.

  Rendkívül jól optimalizálták az eredeti játékot két főre. Személy szerint nekem ez a verzió jobban is tetszik. A játékban több út is vezethet a győzelemhez: hadi, technológiai, vagy a játék végén normál pontozásos úton is győzedelmeskedhetünk ellenfelünk birodalma felett.
  Az alapjáték után nehéz objektíven megítélni, hogy mennyire nehéz a szabályrendszere. Az biztos, hogy a kezdőknek kell rá időt szánni, de pár játék után nagyon gördülékeny már a játékmenet.
  A lapok kidolgozottsága is szép, így nem tudom miért ne adnék rá 5*-ot. :)

  Külön poén, ha egy 7 Csoda este után elmennek a többiek, és ketten még játszotok egy gyors Párbajt. :)
  érdekes, izgalmas, kiegyensúlyozott

  Sára | 2018. május 27.

  Kétszemélyes stratégiai játékot kerestem és megtaláltam azt, amit még a kettentársasozni nem annyira szerető férjem is szeret. A bonyolult játék ellenére viszonylag kicsi a doboz, magunkkal vihetjük utazáskor. Többféle stratégia szerint lehet nyerni, ettől és a szabály szerint parkolópályára tett kártyáktól változatos a játék, nincsenek sablonok. A szerencsefaktor épp akkora, ami még nem bosszantó, de fokozza az izgalmakat. Ezt a játékot valaki nagyon jól kitalálta. Itt és a jutyúbon fellelhető videók segítik az első játékot, ha valaki nem szeret annyira szabálykonyvet böngészni.
  Tényleg Párbaj!

  HeFe | 2018. április 4.

  A kétszemélyes játékok között tényleg az egyik legjobb! Nagyon jól felépített társas, mert már többször játszottunk, de mindig csak néhány ponton múlt, ki a győztes. Remekül hátráltathatod az ellenfeledet, de mivel a szerencsefaktor is közbelép, lehet, hogy te húzod a rövidebbet... (vagyis a kevésbé ütős lapot). Az is tetszik, hogy folyamatosan figyelned kell a másik lapjait, nem elég a saját építményeidet fejleszteni.
  A kártyák szépek, és jól követhetőek. Ezt azért fontos, mert egy-egy kártya igen sok információt tartalmaz.
  Mivel tényleg pörgős, hétköznapokon is sokszor elővesszük egy-két játékra.
  Szuper, gyors, pörgős

  Ádám | 2018. március 20.

  Kiváló átültetése a nagy testvérnek egy kis dobozba két játékos részére. Páromnak először nem tetszett, túl egyszerűnek tartja mindmáig, nem is lett a kedvence, de hamar ráérzett a játék ízére és hogyan ne hagyjon számomra jó fejlődési, pontszerzési lehetőséget.
  A játék nagy erénye, hogy gyorsan le lehet játszani egy party-t, gyorsan elpakolható és előkészíthető és kis helyet foglal. A mechanizmus végtelenül egyszerű, egyszerűbb, mint a nagy tesóé.
  Ha nem szeretitek a túl egyszerű játékokat (nem Gazdálkodj okosan/Ki nevet a végén szintre gondolok), akkor nem a legjobb választás, ha viszont szerettek válogatni, nem mindig van időtök egy nagyobb játékhoz, akkor tökéletes választás.
  Legjobb párbaj

  Cintia | 2018. március 15.

  Ez a játék iszonyat jól sikerült. A legjobb kétszemélyes játék, ami valaha a kezünkbe került. Nagyon jó vásár volt, bátran ajánlom bárkinek, aki egy pörgős, taktikázós játékra vágyik. Hatalmas ötlet, hogy 3féle módon lehet benne nyerni, néha félre lehet vezetni a másikat és keresztbetenni neki.
  Legjobb kétszemélyes társas

  Emese | 2018. március 10.

  A 7 csoda alaptársas nagyon tettszett a férjemnek és nekem, ezért nagyon megörültünk amikor megtudtuk,hogy van 2 személyes változata. Azóta nagyon rá vagyunk kattanva. Bár előfordul, hogy a szabályokat keverjük a többszemélyes változattal, ezért a szabálykönyvet folyamatosan forgatjuk közben. A játék minősége kiváló a kidolgozása nagyon szép egy problémám vele, hogy számomra a lapok kicsik. Viszont így utazásnál kis helyet elfoglal, mert nem kell vinni a dobozt.
  Megunhatatlan

  Kitti | 2018. február 14.

  Olyan társasjátékot kerestünk, ami kettesben játszható, izgalmas, változatos, és ebben a kis dobozkában ezeket meg is találtuk. Van, hogy játékszabály szerint pakoljuk le a lapokat, de mostanában csak képpel felfelé rakjuk a szabály szerinti felállásban. Ezzel kihagyjuk a szerencsefaktort, és jó előre tudunk tervezni. Izgalmas, mert az esetek többségében minimális győzelmi ponton győzünk vagy éppen bukunk. Csak ajánlani tudom!
  Eszméletlen

  Gábor | 2018. február 3.

  Szerintem az egyik ha nem a legjobb 2 személyes játék. Gyors, pörgős, hamar le játszható de még is összetett.
  Pörgős

  Orsolya | 2018. február 2.

  Jó kis játék. Az elején kell egy kis idő a szabályok megértéséhez, de miután már rutinosak vagytok, gyorsan megy a kipakolás és a játék is. Szeretem, mert taktikázni kell benne és nem múlik minden a szerencsén.
  5*

  Kata | 2018. január 26.

  Nagyon összetett játék. Elsőre nehezebben ment a megértése, mivel kezdő játékosoknak számítottunk a párommal. Miután belejöttünk a szabályokba, egyre élvezetesebbnek bizonyult a játék. Mai napig rendszeresen az asztalra kerül nálunk és még mindig rejt újdonságokat számunkra.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  7 Csoda játékcsalád