7 Csoda: Párbaj

Normál ár: 8 490 Ft

A Te árad: 8 066 Ft

Értékelés:  (5.0)
Irányítsd a 2 nagy ókori birodalom egyikét! Biztosítsd az erőforrásaidat, fejleszd a kereskedelmet, tudományt, de semmiképpen ne feledkezz meg a hadseregről sem! Döntéseid nem csak saját, de ellenfeled lehetőségeit is meghatározzák, ezért válassz körültekintően a kártyák közül!

Egyszerű szabályok, komoly stratégia és végtelen újrajátszhatóság jellemzi a 7 Csoda: Párbajt. A játékosok három fordulón keresztül próbálnak minél nagyobb és gazdagabb birodalmat felépíteni a közös készletet képező kártyákból, ehhez azonban az ellenfelük minden lépésére is figyelniük kell! Harc, tudomány, kereskedelem… A lapok kombinálása és szelektálása, a speciális épületek megszerzése és felépítése újabb és újabb stratégiát kínál minden partyban!

A 2011-es év játéka, a 7 Csoda stratégiai társasjáték kétszemélyes változata.

A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.

 

A játékról bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

 

http://www.gemklub.hu/news/cikkek/varosallamok-versenye-mire-jo-egy-vilagcsoda.html

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 36 Gyakorlott játékosoknak 31 Euro gémereknek 19 Ketten 53
95% (58)
5% (3)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 61)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7
Egy fáradt téli estén

Gábor | 2019. február 3.

Bármikor, gyorsan elő lehet kapni a dobozt és lenyomni egy-két menetet. Szabályrendszere világos
Az egyik legjobb

János | 2019. január 3.

Kétszemélyes játékok közül nekem ez az egyik kedvencem.
Viszonylag gyorsan bele lehet rázódni, az előkészítés sem tart túl sokáig, meg a doboz is elfér kis helyen.
Kotelezo!

Roland | 2018. december 23.

Nekem nagyon bejott a jatek! Iagazbol jobban tetszik, mint az 7 csoda. Kotelezo ketszemelyes strategiai jatek!
Szuper!

Dorina | 2018. november 26.

Az egyik legjobb kétszemélyes tárasjáték! Pörgős, izgalmas, és a mai napig tud újat mutatni. Heti pár alkalommal szoktunk játszani vele, nem tudjuk megunni. Bátran ajánlom mindenkinek!
Pörgős párbaj

András | 2018. október 13.

Barátnőmmel vettük, eszményi kétszemélyes játék. Pörgős, és pont eléggé komplex hogy legyen kihívás de még kezdőknek is ideális legyen. A szabályokat egyszerűen meg lehet tanulni, viszont van elég út a győzelemhez hogy szülessenek meglepetések.
Imádjuk!

Dorka | 2018. szeptember 25.

Túl vagyunk minimum 100 játékon már, de a mai napig tud újat mutatni, iszonyatosan élvezetes, pörgős, taktikázós játék, sokszor kerül elő. A pantheon kiegészítő új színt tud bele vinni, de csak az alapjátékként is kitűnő!
2-en is pörgős csoda

craslorg | 2018. szeptember 1.

Féltem tőle, hogy az eredeti játék után milyen lesz a játék, de szkepticizmusomon jelentősen csökkentettek az itt-ott olvasott pozitív vélemények.
Megvettem és nem bántam meg. Hasonló feelinget ad 2 főre, mint az sima verzió. Pörgős, a játékmenet miatt nem több a ráírt időnél. Lehet taktikázni is, de nem tudhatjuk, hogy épp a vágyott kártya nem kerül-e a másik játékos révén dobásra, mert neki pénzt ad, minket meg megfoszt a laptól. Ez alapján bizony keresztbe lehet tenni a másiknak, de két fős játék révén úgyse olyannal játszunk, aki ezen megsértődne, no meg vissza lehet vágni neki. Persze az interakciók se olyan jelentősek.
Többféle játék vége opció van, ami miatt nem biztos, hogy a pontokra kell hajtani, ha a másik két lehetőség (katonai- vagy tudományos győzelem) összejöhet sok pont nélkül is, márpedig eddig kevesebbszer döntöttek a pontok a játékainkban.
Nagyon jó szórakozás két főre, mindenképp javaslom, ha párok keresnek maguknak otthonra kis kikapcsolódáshoz játékot.
zseniális

Nóra | 2018. augusztus 30.

Remekül eltalált kétszemélyes változat, igazi párbaj, ahol állandóan résen kell lenni, nem lehet hibázni, jól kell időzíteni, és minden lehetőséget ki kell használni.
Csak nem sértődős pároknak ajánlom! :)
2 főre alapjáték

Péter | 2018. augusztus 27.

Az alap 7 Csoda játék nem igazán jó 2 főre, ezért lett elkészítve ez a kiadás - ez viszont teli találat 2 emberre. Gyors, nagyon könnyen tanulható (elsőre nehéz megérteni, hogy nem költjük el a nyersanyagokat, elég csak rendelkezni velük), élvezetes. A körsorrend megfordítását célzó csodákat nagyon be kell szerezni az elején és a lehető legjobban időzíteni, a győzelem múlik rajtuk.
Szórakoztató játék

Álmos | 2018. július 29.

Rövid, pörgős, pároknak ideális!

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

7 Csoda játékcsalád