7 Csoda: Párbaj

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Irányítsd a 2 nagy ókori birodalom egyikét! Biztosítsd az erőforrásaidat, fejleszd a kereskedelmet, tudományt, de semmiképpen ne feledkezz meg a hadseregről sem! Döntéseid nem csak saját, de ellenfeled lehetőségeit is meghatározzák, ezért válassz körültekintően a kártyák közül!

  Egyszerű szabályok, komoly stratégia és végtelen újrajátszhatóság jellemzi a 7 Csoda: Párbajt. A játékosok három fordulón keresztül próbálnak minél nagyobb és gazdagabb birodalmat felépíteni a közös készletet képező kártyákból, ehhez azonban az ellenfelük minden lépésére is figyelniük kell! Harc, tudomány, kereskedelem… A lapok kombinálása és szelektálása, a speciális épületek megszerzése és felépítése újabb és újabb stratégiát kínál minden partyban!

  A 2011-es év játéka, a 7 Csoda stratégiai társasjáték kétszemélyes változata.

  A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

  Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.

   

  A játékról bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

   

  http://www.gemklub.hu/news/cikkek/varosallamok-versenye-mire-jo-egy-vilagcsoda.html

  Értékelések átlaga 


  (4.9)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 32 Gyakorlott játékosoknak 28 Euro gémereknek 17 Ketten 48
  95% (52)
  5% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 55)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  2-en is pörgős csoda

  craslorg | 2018. szeptember 1.

  Féltem tőle, hogy az eredeti játék után milyen lesz a játék, de szkepticizmusomon jelentősen csökkentettek az itt-ott olvasott pozitív vélemények.
  Megvettem és nem bántam meg. Hasonló feelinget ad 2 főre, mint az sima verzió. Pörgős, a játékmenet miatt nem több a ráírt időnél. Lehet taktikázni is, de nem tudhatjuk, hogy épp a vágyott kártya nem kerül-e a másik játékos révén dobásra, mert neki pénzt ad, minket meg megfoszt a laptól. Ez alapján bizony keresztbe lehet tenni a másiknak, de két fős játék révén úgyse olyannal játszunk, aki ezen megsértődne, no meg vissza lehet vágni neki. Persze az interakciók se olyan jelentősek.
  Többféle játék vége opció van, ami miatt nem biztos, hogy a pontokra kell hajtani, ha a másik két lehetőség (katonai- vagy tudományos győzelem) összejöhet sok pont nélkül is, márpedig eddig kevesebbszer döntöttek a pontok a játékainkban.
  Nagyon jó szórakozás két főre, mindenképp javaslom, ha párok keresnek maguknak otthonra kis kikapcsolódáshoz játékot.
  zseniális

  Nóra | 2018. augusztus 30.

  Remekül eltalált kétszemélyes változat, igazi párbaj, ahol állandóan résen kell lenni, nem lehet hibázni, jól kell időzíteni, és minden lehetőséget ki kell használni.
  Csak nem sértődős pároknak ajánlom! :)
  2 főre alapjáték

  Péter | 2018. augusztus 27.

  Az alap 7 Csoda játék nem igazán jó 2 főre, ezért lett elkészítve ez a kiadás - ez viszont teli találat 2 emberre. Gyors, nagyon könnyen tanulható (elsőre nehéz megérteni, hogy nem költjük el a nyersanyagokat, elég csak rendelkezni velük), élvezetes. A körsorrend megfordítását célzó csodákat nagyon be kell szerezni az elején és a lehető legjobban időzíteni, a győzelem múlik rajtuk.
  Szórakoztató játék

  Álmos | 2018. július 29.

  Rövid, pörgős, pároknak ideális!
  az egyik legjobb kétszemélyes

  Krisztian | 2018. június 16.

  Rendkívül jól optimalizálták az eredeti játékot két főre. Személy szerint nekem ez a verzió jobban is tetszik. A játékban több út is vezethet a győzelemhez: hadi, technológiai, vagy a játék végén normál pontozásos úton is győzedelmeskedhetünk ellenfelünk birodalma felett.
  Az alapjáték után nehéz objektíven megítélni, hogy mennyire nehéz a szabályrendszere. Az biztos, hogy a kezdőknek kell rá időt szánni, de pár játék után nagyon gördülékeny már a játékmenet.
  A lapok kidolgozottsága is szép, így nem tudom miért ne adnék rá 5*-ot. :)

  Külön poén, ha egy 7 Csoda este után elmennek a többiek, és ketten még játszotok egy gyors Párbajt. :)
  érdekes, izgalmas, kiegyensúlyozott

  Sára | 2018. május 27.

  Kétszemélyes stratégiai játékot kerestem és megtaláltam azt, amit még a kettentársasozni nem annyira szerető férjem is szeret. A bonyolult játék ellenére viszonylag kicsi a doboz, magunkkal vihetjük utazáskor. Többféle stratégia szerint lehet nyerni, ettől és a szabály szerint parkolópályára tett kártyáktól változatos a játék, nincsenek sablonok. A szerencsefaktor épp akkora, ami még nem bosszantó, de fokozza az izgalmakat. Ezt a játékot valaki nagyon jól kitalálta. Itt és a jutyúbon fellelhető videók segítik az első játékot, ha valaki nem szeret annyira szabálykonyvet böngészni.
  Tényleg Párbaj!

  HeFe | 2018. április 4.

  A kétszemélyes játékok között tényleg az egyik legjobb! Nagyon jól felépített társas, mert már többször játszottunk, de mindig csak néhány ponton múlt, ki a győztes. Remekül hátráltathatod az ellenfeledet, de mivel a szerencsefaktor is közbelép, lehet, hogy te húzod a rövidebbet... (vagyis a kevésbé ütős lapot). Az is tetszik, hogy folyamatosan figyelned kell a másik lapjait, nem elég a saját építményeidet fejleszteni.
  A kártyák szépek, és jól követhetőek. Ezt azért fontos, mert egy-egy kártya igen sok információt tartalmaz.
  Mivel tényleg pörgős, hétköznapokon is sokszor elővesszük egy-két játékra.
  Szuper, gyors, pörgős

  Ádám | 2018. március 20.

  Kiváló átültetése a nagy testvérnek egy kis dobozba két játékos részére. Páromnak először nem tetszett, túl egyszerűnek tartja mindmáig, nem is lett a kedvence, de hamar ráérzett a játék ízére és hogyan ne hagyjon számomra jó fejlődési, pontszerzési lehetőséget.
  A játék nagy erénye, hogy gyorsan le lehet játszani egy party-t, gyorsan elpakolható és előkészíthető és kis helyet foglal. A mechanizmus végtelenül egyszerű, egyszerűbb, mint a nagy tesóé.
  Ha nem szeretitek a túl egyszerű játékokat (nem Gazdálkodj okosan/Ki nevet a végén szintre gondolok), akkor nem a legjobb választás, ha viszont szerettek válogatni, nem mindig van időtök egy nagyobb játékhoz, akkor tökéletes választás.
  Legjobb párbaj

  Cintia | 2018. március 15.

  Ez a játék iszonyat jól sikerült. A legjobb kétszemélyes játék, ami valaha a kezünkbe került. Nagyon jó vásár volt, bátran ajánlom bárkinek, aki egy pörgős, taktikázós játékra vágyik. Hatalmas ötlet, hogy 3féle módon lehet benne nyerni, néha félre lehet vezetni a másikat és keresztbetenni neki.
  Legjobb kétszemélyes társas

  Emese | 2018. március 10.

  A 7 csoda alaptársas nagyon tettszett a férjemnek és nekem, ezért nagyon megörültünk amikor megtudtuk,hogy van 2 személyes változata. Azóta nagyon rá vagyunk kattanva. Bár előfordul, hogy a szabályokat keverjük a többszemélyes változattal, ezért a szabálykönyvet folyamatosan forgatjuk közben. A játék minősége kiváló a kidolgozása nagyon szép egy problémám vele, hogy számomra a lapok kicsik. Viszont így utazásnál kis helyet elfoglal, mert nem kell vinni a dobozt.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  7 Csoda játékcsalád