Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Gémklub Társasjáték kiadó segíti az Amigos Alapítványt a játékos tanulás fejlesztésében

A Gémklub Társasjáték kiadó segíti az Amigos Alapítványt a játékos tanulás fejlesztésében

A Gémklub társasjáték kiadó 100 készségfejlesztő játékot adományoz a beteg gyerekeket segítő Amigos a gyerekekért Alapítvány számára. Az Amigos önkéntesei, az Amigók nyelvtanulással, játékkal és kézműveskedéssel motiválják gyógyulásra a gyerekeket országszerte 10 kórházban. A készségfejlesztő játékok rendkívül fontos szerepet töltenek be a látogatások alkalmával, hiszen a gyerekeket így tudják kizökkenteni a kórházi mindennapokból.

A játék élmény.

 

A Gémklub már 2019 őszén megkezdte az Amigos Alapítvány támogatását: az Amigos 5. születésnapi rendezvényén szerveztek társasjátékos programot a résztvevőknek. A program mellett a Gémklub játékmesteri szakmai képzéssel támogatták az önkéntes Amigókat, hogy minden társasjátékot megismerhessenek, és játékmesterként a lehető legjobban tudják hasznosítani a játékokat a kórházakban.

 

A Gémklub társasjáték kiadó 100 készségfejlesztő játékot adományoz most a beteg gyerekeket segítő Amigos a gyerekekért Alapítvány számára. Az adományozott társasjátékok között van az egyik legnépszerűbb gyorsasági-párkereső kártyajáték, a Dobble. A Cortex változatos feladaványaival garantáltan megmozgatja az agy minden részét. A The Mind - Érezz rá!, a 2018-as Év Játéka-jelölt egy különleges kártyajáték melyben a játékosoknak egymásra hangolódva kell megfelelő sorrendben lehelyzeniük a lapokat. A Sztorikocka egy népszerű történetmesélős kockajáték, melyben szükség lesz a képzelőerőre, a szókincsre és a kreativitásra. A Nem én voltam! pedig egy vidám kártyajáték: színes állatkártyák, gyors partik és garantált kacagás.

 

Az Amigos Alapítvány önkéntesei országszerte 4 városban 12 kórházi egységben látogatják a gyerekeket, hogy nyelvtanulással, játékkal és kézműveskedéssel motiválják őket a gyógyulásra. A koronavírus okozta válsághelyzet miatt a tevékenységük ideiglenesen átalakult és online folytatták a munkájukat, ám júliustól fokozatosan újra látogathatják a kórházakat. A korrepetálás mellett fontos szerepet tölt be a játék az alapítvány tevékenységében, hiszen az Amigók mottója a “játszva tanulás”, így a megfelelő készségfejlesztő játékokkal rengeteg új dolgot tanulhatnak a gyerekek mindazok mellett, hogy az önkéntesek feledtetni tudják velük a kórházi környezetet.

 

A Gémklub társasjátékai kiválóan alkalmasak arra, hogy fejlesszék a gyerekek, a fiatalok és a felnőttek készségeit, kompetenciáit (pl. kommunikációs, asszociációs, logikai készséget, kreativitást, memóriát, gyorsaságot. Ezek a modern társasjátékok vidámságot, önfeledt szórakozást hoznak a hétköznapokban, “társas” élményben gazdag szabadidő eltöltést biztosítanak.

 

//make sublinks collapse if not hovered