Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Alhambra új kiadás

Ár:
11.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (43)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.37
43 értékelés
5
(24)
4
(13)
3
(4)
2
(2)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 24.
kötelező

Felkerült s MUST HAVE listára, nem vagyok jó benne, de a játék magába szívott az első játéktól kezdve. Izgalmas a vásárlás szabályrendszere illetve az épületek felkerülése a tábára, nehéz előre stratégiát építeni sokszor taktikai döntéseket kell hozni. A szerencse faktort jó lehet balanszolni, megfelelő döntésekkel.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 16.
Új szerzeményünk

A férjemmel nem rég találtunk rá, és az első 1-2 kör után megtetszett. Talán ketten nem a legjobb, kell hozzá egy harmadik játékos, "Sanyi" :D , de ettől még nagyon jó! 3-4 fővel is szívesen kipróbálnám majd. :)
Tetszik, hogy nem túl agyalós, a szabály könnyen elsajátítható, és a lapkák miatt emlékeztet a Carcassonne-ra, ami szintén egy kedvenc, de itt mégis a saját kis városodat építgeted. A pénzhasználat miatt jó kis gyakorlás lehet kisiskolásoknak, ezért gondolom, hogy remek családi játékká válhat.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 11.
izgalmas, fordulatos

Családi társas, stratégia, szerencse. Ezek jellemzik leginkább a társasjátékot. Könnyen megtanulható szabályaival mindenki kedvence lehet. Egy bő órával kell számolni a játékidő tekintetében.
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 14.
Majdnem

A sok jó vélemény ellenére és néhány játék után azt mondanám erre a játékra, hogy 1-2 játék alkalmanként. Rossznak nem rossz, de nem érzem a megfelelő ár érték arányt a játékkal kapcsolatban. Egyszerű szabályok, ehhez képest szórakoztató. Érdekes ötlet benne a külön valuta bár sokszor össze lehet keveredni mert a valutának és néhány épületnek a színe megegyezik, de valójában nincs köztük kapcsolat.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 10.
Carcassonne után szabadon

Az Alhambra is egy gazdálkodós "gateway" társasjáték, ahol hasonlóan várost kell építeni, mint a Carcassonne esetén, viszont itt mindenki a saját városkáját építi. Valamint ami nekem nagyon tetszett, hogy a területlapkákat nem csak felhúzod egy pakliból, hanem az általad gyűjtött pénz felhasználásával meg kell vásárolnod azokat a piacról. Ennél még nagyobb csavar, hogy nem csak egy féle pénz létezik, hanem négy, így nem mindegy mivel mit veszel. Nagyon szeretünk vele ketten játszani, nekem ezzel a játékosszámmal jött be a leginkább. A Carcassonne kedvelőknek feltétlen ajánlom.
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 12.
Egy klasszikus

Egy egyszerű könnyen tanulható játék. Nagyon tetszik a piac és a több pénznem működése a játékban.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 01.
Erőd és városépítés Dél-Spanyolországban

Ugyan nem mai játék, de még mindig igen élvezetes. Igaz, a vásárláshoz használható kártyák és a vásárolható lapkák véletlenszerűen érkeznek az asztalra és persze simán elvihetnek olyat, amire fáj a fogad már régóta. Emiatt a szerencse szerepe nagyobb kicsit a játékban, de azért nem az dönti el a parti kimenetelét, főleg mert többször is van kiértékelés, így aki az elején lemarad, az a közepén vagy a végén simán fordíthat.
Könnyű szabályai családoknak és kezdőknek is ideális játékot adnak a kezükbe és kevesebb vagy több játékossal is hasonlóan kellemes időtöltés.
| 4 / 5 csillag!
2018. 08. 24.
Jó kezdő stratégiai játék

Nagyon jó stratégiai játék, amit egyszerű megtanulni. Külön kiemelendő, hogy két fővel is élvezhető a játék, a fiktív harmadik játékos egyáltalán nem zavaró.
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 24.
Kedvenc játékom

Kedven társasjátékom, inkább 2-nél több személynek ajánlom. Elsőre nem egyszerű a játékszabály, de könnyen megtanulható.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 09.
Eleg jo jatek

Csaladi delutanokra megfelelo epitkezos jatek, nem tul bonyolult, de szorakoztato.
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 04.
Jó jó de...

Alapvetően egy jó kis építkezős játék, de valamiért nálunk nem lett népszerű, nagyon régen vettük le a polcról utoljára.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 26.
Alapvető

Stílusos, minőségi kivitelű társas. A szabályok megértésére kell időt fordítani, de 1-2 forduló után már nem okoz nehézséget. Kiegészítőt még nem próbáltunk, de tervben van a beszerzése :)
Mindig négyen játszunk, általában 3-4 partit sorozatban. Minden korosztálynak ajánlható - a 65 éves szüleim kedvenc játéka!!! Ha családi társas, akkor nálunk ez az alapvető.
Kártyavédő nem árt!
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 22.
Építkezz okosan!

Kellemes kis stratégia játék, kissé a Carcassonéhoz emlékeztet! Csak ajanlani tudom...
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 18.
Szuper

Nagyon jó játék, mindig nyerek benne :) Alkalmazkodni kell a lapkákhoz, de nem a szerencse határozza meg a játékot.
| 3 / 5 csillag!
2017. 10. 08.
Középszer

Alapvetően nem rossz játék, egyszerű szabályok, gyorsan bele is lehet kezdeni az első játékba.
Lehetőség a taktikázásra, mindenki szépen építgeti a kis Alhambráját és próbál minél több pontot összegyűjteni.
Figyelni lehet a többieket, hogy milyen épületekre hajtanak rá, de beleavatkozni más birodalmába nem tudunk.

Szóval, ahogy az elején említettem alapvetően rendben van, de nekem mégis hiányzik valami ebből a játékból.
Egyáltalán nem rossz, kezdődnek, családoknak mindenképpen élvezetes játék lehet, de nem ez a társas lesz az, ami totális táblás játék függővé tesz egy-egy társaságot.
Olyan igazán színtelen-szagtalan középszer.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 25.
mindenkinek ajánlom, carcassone-hoz hasonlít

nekünk nagyon tetszett az Alhambra, először játszottunk vele és egyből világos volt a cél és a játék menete. Lehet stratégiázni, de mivel a kártyákat és a lapkákat is húzni kell, van benne szerencsefaktor. Persze aki okos és merész, az jól előre tud szaladni a pontokban.
Mindenkinek ajánlom, mert vicces, ahogy elkapkodod a dolgokat mások előtt :)
A szabályzata viszont nem feltétlenül egyértelmű a pontozás tekintetében (mi hatan játszottunk és amikor hárman is ugyanazt a pontszámot értük el, de kevesebb pontot kaptunk, mint a 2. helyen lévő játékos(ok), akkor furcsa volt és felkerestük az online segítséget).
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 01.
Ajánlom

Ez a társasjáték kezdő játékosokkal is hamar megtanulható, 9 éves kisfiam azonnal megértette a játékszabályokat. Én szeretem, van hozzá kiegészítőnk is (A vezír kiváltsága) de még soha nem próbáltuk. Ha nyerni szeretnék egy partit, akkor ezzel játsszunk. :-)
| 2 / 5 csillag!
2017. 05. 21.
Uncsi

Sajnos hamar megunható a kiegek nélkül. Egymás mellett építkezünk, kevés interakció,nagyjából kiszámitható végkifejlet. Nekünk hamar kevés lett :(
| 3 / 5 csillag!
2017. 05. 16.
valami hiányzott

Azt hozzá kell tennem,hogy mi ketten játszottunk. Jópár party van a hátunk mögött-de meguntuk. Valahogy ketten nincs benne annyi izgalom és kihivás hogy hosszú távon fenntartsa az érdeklődésünket. Sajnos azóta a polcon porosodik. Nincs vele baj, de van jobb is,és inkább az kerül elő.
| 4 / 5 csillag!
2017. 02. 01.
alhambra

Tetszett a játék, bár már 2 játékosnál is eléggé helyigényes tud lenni.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 07.
Szépeket lehet építeni!

Szép kis kártyák és egy izgalmas, könnyen megérthető játék. Mi nagyon szeretjük, az idősebb korosztállyal is gyorsan bele lehet lendülni
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 20.
Jó játék

Bevezető játéknak nagyon jó. Többen jó vele játszani, mi szeretjük.
| 4 / 5 csillag!
2016. 05. 14.
Városépítő játék

Sokat játszott játék, kedveljük. A vezír-es kiegészítő megvan, az ritkán kerül elő. A játék élvezetes, gondolkodós. Két játékosnál nincs sok holtidő, de 4-nél már elhúzódhat a várakozás a saját körödre, és egy kicsit hosszabb (egy óra megvan két játékosnál is) mint amit mi kedvelünk, ezért az 1 pont levonás.
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 03.
Ingatlanbiznisz spanyol módra

Ez egy nyelvfüggetlen és talán a belépőszintnél kicsit bonyolultabb társasjáték (legalábbis elsőre). Közepesen egyszerű szabály, rövid játékidő (45-60 perc). Ha háromnál többen játsszák, akkor nagyobb a szerencsefaktor, de ettől lesz izgalmas a társas. Tetszett a játék mechanikája, ahogy a piacról kellett beszerezni a pénzt és az építőelemeket is. Nem csak a hat különböző színű épületre kell figyelnünk a vásárlás illetve az építés során, hanem a falak elhelyezkedésére is, mert az egybefüggő falak hosszáért plusz pontokat kaphatunk. Létezik belőle egy Big Box, ami az alapjátékon túl öt kiegészítőt is tartalmaz (eddig hat jelent meg). Minden kiegészítőben négy modul van és ezek bárhogyan kombinálhatóak. Van belőle androidos változat is. Elég gyakran játszom vele, amíg várok a következő személyes összejövetelre az ismerősökkel.
| 4 / 5 csillag!
2015. 11. 03.
Családdal ideális

Egyszerű, könnyen megtanulható szabály, remek játékélmény.
Bár sok múlik a szerencsén, lehet benne bőven taktikázni, és mindig résen kell lenni, ami izgalmassá teszi az egészet.
Nekünk családdal remekül bevált, kiegészítők nélkül is jó szórakozást nyújt. :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 27.
Családi szórakozás

Egyszerű, de hangulatos lapkagyűjtögetés, stratégiai döntések nélkül; legfeljebb a lapkákat övező városfal mikénti alakítása igényel néha-néha egy kis fejtörést. Alkalomadtán a jó lehetőségre kell lecsapni, így alapvetően szerencsefüggő játék. Ideális nagyon kezdő vagy nagyon fiatal játékosoknak
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 20.
Várostervezés kezdőknek és haladóknak

Jó hangulatú stratégiai játék, világos, jól követhető szabályrendszerrel, és rengeteg izgalommal.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 05.
könnyed stratégia

Laza, könnyen érthető szabályrendszer, mégis gondolkodást, és előre tervezést igényel. Kicsit a carcassone-ra emlékeztet, bár itt mindenki a maga kis alhambráját építi, így kevesebb az interakció. Kezdőknek ideális.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 27.
A hely

Az után kaptam meg a társasjátékot, miután voltam az Alhambrában, alapból egy élvezetes játék, de így még jobban tetszik.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 23.
Építs

Nagyszerű játék,hogy beleszeress az összetettebb játékokba(főleg kiegészítőkkel).Szerintem négyesben a legjobb játszani.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 14.
Jó alap a komolyabb társasjátékok felé vezető úton

A modernkori társasok egyik alapjátéka. Nagy a szerencse szerepe, amit azért megfelelő startégiával mérsékelni lehet. Érdemes hozzá kiegészítőket vásárolni, amiknek a segítségével már nem csak a család, hanem a komolyabb játékosok is megtalálhatják benne a kihívást. Véleményem szerint a legjobb kiegészítő a 2-es valamint a 4-es. Ha az ezekben található mind a 8 modult beépítjük a játékba, már igazi kihívás (az egyes modulok szabadon kombinálhatóak).
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 24.
kiegészítőkkel

kezdőknek nagyon jó, egyszerű szabályok, viszont hamar kellenek a kiegészítők, ha fent akarjuk tartani az érdeklődést
| 2 / 5 csillag!
2015. 08. 17.
Alhambra

A szerencsefaktor nagyon magas, ami egy épitkezős játékban nem jó. Túl sok értelmes döntési lehetőség nincs.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 14.
Az első

Ez volt az első komolyabb játék, amivel megismerkedtem. Ennek köszönhetem a függőségemet. :)
A mai napig kellemes időtöltést okoz, ha leülünk anyuval játszani.
Van benne szerencsefaktor, de mellette jól is kell gazdálkodni a lapokkal, és látni kell, hogy mit hova és hogyan építhetsz, hogy minél ideálisabb kerted/falad épüljön.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 11.
Epitsunk okosan

Egyszeru szabalyrendszer, megis taktikazasnak teret ado jatek. Kezdo jatekosoknak idealis, a sok kiegeszito pedig kelloen arnyalhatja a jatekot a szajizunk szerint. A sok jatekos es a konnyu szabalyok miatt kifejezetten ajanlom kezdoknek es nagyobb tarsasagoknak.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 10.
Egyszerü, szép játék

Kezdő társasozóknak ideális, szép kivitelezésü játék. A hasonló kategóriás játékokhoz képest kicsit szerintem egyszerübb, bár a kiegészítőket még nem próbáltam.
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 10.
Építs okosan!

Nem rossz játék, de nem főjátéknak javasolnám egy társasjáték parti alkalmával. A játék kiállása szép, a játékmenet ötletes, de a szerencsefaktor túl magas. Ez egy picit rontja a játékélményt. A másik nagy negatívuma a pontozási rendszer. Adott esetben az első játékos kétszer annyi pontot is kaphat az épületeiért mint a második. :( Ez azonban házi szabályokkal orvosolható. Nem lett kedvenc.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 23.
Nem minden a szerencse!

A Carcassonne után egy remek választás lehet, ketten játszva is élvezetes vele játszani. Ez egy igazi családi játék, a felnőttek is képesek gyermekként viselkedni egy-egy területkártya megszerzéséért. Sok múlik a szerencsén, de azért lehet taktikázni benne.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 23.
Építés meserfokon

Az alap játék önmagában egy remek bevezető játék lehet társasokkal ismerkedőknek, amennyiben az építkezéses téma nem áll messze tőlük. A szerencse szerepe nagy, de egy családi játéktól ez elvárható. Jól megtervezett mechanika, szép kivitelezés. Kiegészítők beszerzése erősen ajánlott, hiszen az újrajátszhatóságot nagyban megnövelik. Együtt az összes kiegészítőt viszont nem javaslom, mert annyi mindenre kellene figyelni, h nem lesz rá kapacitás és a sokat markol keveset fog hatás lép életbe.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 18.
Alhambra

Egy remek családi játék 2-3 fővel, több játékossal már nagyobb a szerencse faktora. A játék élményét azonban az első két kiegészítő teszi tökéletessé, azok nélkül a sokadik parti már kissé unalmassá válik csak az alapjátékot használva.
| 3 / 5 csillag!
2015. 07. 17.
Én kétfős játékot játszottam. Nem volt rossz, a mechanika tetszett, egyszerűen megtanultuk, és pörgött is a játék. A pontszámítás is egyszerű. A lapok és a kártyák feljövetele túl nagy szerepet játszanak szerintem.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 15.
Épületeket veszek!

Szép kivitelezés, nem túl bonyolult szabály, a szerencse viszont nagy szerepet kap (két játékossal kevésbé). Kiegészítőkkel új távlatok nyílnak, s kissé gondolkodtatóbbá válik, bár egyszerre az összessel talán nem ajánlatos kipróbálni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Éptsd fel az Alhambrádat

Építsd meg az Alhambdrádat minél értékesebb épületekből, és legyen neked a legtöbb egy-egy épületfajtából. Négyféle pénzt kell gyűjteni, és ennek megfelelően a piac négy helyérül lehet épületlapkákat vásárolni. Ugyanabból az épületfajtából különböző áron is vásárolhatunk, ezért mindig résen kell, lenni, hogy a megfelelő fajtájú pénzből legyen elég. A pontozásnál csak az számít, egy-egy épületfajtából kinek van több, az, hogy mennyivel, már nem számít. Két fővel is jól játszható egy harmadik virtuális játékostárs segítségével.