Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

9.990 Ft

Álmodj velem!

9.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (10)

Leírás

Rájön-e az álmodó, mit súgnak a fülébe az álomlények? Az Álmodj velem gyönyörű kivitelű partijáték nagyobb társaságoknak is. Minden körben van egy álmodó, aki nem láthatja, milyen – festményszerű – álomkártyák következnek egymás után, csak arra hagyatkozhat, amit a többi játékos mond neki. Akik között vannak segítő és akadályozó „álomlények” más és más célokkal. Az álmodónak rá kell éreznie, kitől kap helyes információt, hogy minél több kártyát kitalálhasson. A kreativitást fejlesztő társasjáték.

Vélemények

5.00
10 értékelés
(10)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 11. 30.
Nagyon jó játék, mi új szabályokat is tudtunk hozzá kitalálni, nem mintha szükség lett volna rá. Nagyon szépek a kártyák, a megoldások teljesen társaságfüggőek.
2022. 09. 28.
2020. 11. 26.
Nagyon jó
2019. 08. 29.
Nagy társaságnak

Minél több ember játssza annál szórakoztatóbb.
A rajzok gyönyörűek, és a játékmenet is sok izgalmat
nyújt.
2019. 06. 24.
Meglepően szórakoztató

Rendkívül szép grafikával megalkotott kártyák, amelyeknek mind a két oldalán 2-2 álom szerepel (nekem külön szimpatikus volt, ez a helykihasználás a zsúfoltság érzete nélkül). A feladat, hogy a többiek szavai alapján kitaláljuk az álmot, ami a gyakorlatban nem is olyan egyszerű. Egyrészt folyton véletlenszerűen változik, hogy ki a segítő és ki az akadályozó játékos, másrészt nem árt ismerni az álmodó gondolkodásmódját sem. A szerepek változása miatt szerencsére, nem szokott harag vagy előítélet kialakulni egy játéktársunkkal szemben. Tapasztalatom szerint extra nehézség, hogy az álmodónak nem szabad csak az első szóra gondolnia (kezdő játékosként mi is hajlamosak voltunk abból kiindulni, és ez nem mindig vezetett a helyes megoldásra). Maga a játéktábla is nagyon hangulatos, de ha nincs elég hely (pl. kiránduláson vagy nyaraláskor), akkor csak a kártyákkal is jól lehet játszani. Legalább 4-5 főnél igazán vicces és élvezetes a játék. Partinak nem ajánlanám, mert az álmodó tényleg hajlamos elálmosodni :)
2019. 01. 23.
Álmodni egyszerű, vagy mégsem?

Nagyon szép grafikával rendelkezik, ahogyan 2 külön álló szót 1 képpé formáz. Emellett a játék mechanizmus is kiváló, amikor szavak alapján kell asszociálni a karakternek megfelelően, és az álmodónak nem elég a hallott szavak alapján asszociálni arra, amit mi látunk, hanem azt is ki kell szűrnie, hogy ki az, aki ellene van... Szerintem egy nagyon jól átgondolt, és megvalósított játékról van szó, amit érdemes beszerezni.
2019. 01. 12.
Mennyire ismered a barátaidat, amikor próbálnak téged becsapni

Barátokkal játszottuk ezt a furcsa hibridjét a Dixitnek és a barkochbának és nagyon élveztük. A rajzok nagyon ötletesek és az egészhez hozzáad az alapkoncepció. Mindig nagy verseny folyt azért, hogy ki legyen a homokember és kik a mumusok.
2018. 11. 11.
Klassz

Aki szereti a Dixitet, annak ez is kötelező darab. Gyönyörű képek, tetszetős doboz. A játékélmény pörgősebb, mi egy kis szabálymódosítással lassítottunk is rajta.
2018. 10. 15.
Zseniális, rejtett szerepes asszociációs partijáték nagyobb társaságnak is!

Az Álmodj velem egy rejtett szerepes asszociációs partijáték, melyben a játékosok a szerepüknek megfelelően fogják segíteni vagy hátráltatni az álmodót abban, hogy minél több álomkártyát találjon ki. A játékosok sorban, egymás után mondanak egyszavas jellemzőket az épp aktuális kártyán látható szóra, és ezt addig teszik, míg a szemkötővel ellátott álmodó ki nem mond tippként egy szót. Ekkor aszerint kerül a kártya az ágyikó (igen, vagy a játékban egy paklitartó ágyikó is!!) egyik vagy másik oldalára, hogy az Álmodó az adott szót mondta-e ki. A játék minden játékos számára tartogat kihívást. A mumusnak úgy kell félrevezetnie az álmodót, hogy az ne jöjjön rá, hogy ki igyekszik átverni. Az álommanónak egyensúlyra kell törekednie a kitalált és nem kitalált kártyák között - így nincs könnyű dolga, mert néha segítenie, néha hátráltatnia kell az álmodót. Az álmodónak pedig amellett, hogy minél több kártyák kell kitalálnia, rá kell jönnie, kiben bízhat, és kinek ne higgyen. Egy kör viszont két perc alatt leszalad, akárcsak az idő jelölésére szolgáló homokóra homokszemei, így gyorsan cserélődnek a szerepek, hogy mindenki átélhessen minden variációt a titkos szerepek közül. A játék addig tart, míg mindenki nem volt egyszer álmodó, és a legtöbb pontot szerző játékos győz. De... ez az a játék, amiben gyakran nem is az a lényeg, hogy kinek mennyi pontja van, hanem az újabb, és újabb partik, egészen, míg ránk nem esteledik. És még annál is tovább... :)
2018. 06. 28.
Álom szép rajzok!

Hát bármennyire is új a játék, meglepő, hogy én leszek az első, aki ír róla pár sort.
A játék szabályzata hihetetlenül egyszerű, könnyen és gyorsan megtanítható akárkinek, viszont eddig egy ember kivételével mindenki élvezte aki eddig játszott a kis csapatunkkal! A gyönyörű szép ábrák azonban ne tévesszenek meg senkit! Ellentétben a Dixittel és a Myteriummal, a rajzoknak semmi szerepük nincsen, csupán esztétikai értékük van. Viszont az hatalmas! Ugyanis gyönyörű, kreatív, látványos grafikák szerepelnek a kártyákon! Már csak ezek miatt is érdemes megvenni a játékot, mert szemkápráztató némelyik alkotás! Szóval megvan a létjogosultsága a dolognak. Én csak ajánlani tudom ezt a játékot!