Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Arboretum

Ár:
5.490 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (6)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.00
6 értékelés
5
(1)
4
(4)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 04. 08.
Szép kezdet

Fel- vagy levezető játéknak tök jó egy társas estén, és nagyon szép.
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 04.
Túl korai volt

Csodaszép játék, a vártnál nagyobb dobozban. Sajnos a 8 évessel még korai, valós az a 10 éves ajánlott életkor. Mindenesetre félretettük későbbre, amikor már érdemben tudunk vele játszani.
| 4 / 5 csillag!
2019. 07. 16.
Nagyon interaktív

+++ Nagyon oda kell figyelni a többi játékosra.
+ Szépek a kártyák.
- Kártyajáték, így aztán szerencsének is van szerepe.
- Kártyák papírjának a minőségétől többet vártam. Ahhoz képest, hogy ez kimondottan kártyajáték, túl könnyen deformálódnak, pedig igazán szúrós szemmel tudok nézni játékostársaimra, amikor leraknak egy lapot ami meg van hajlítva :)

Két játékossal teljesen más, mint többen (mind a kétfélét próbáltam), mivel előbbi esetben a játék végére elvileg pontosan lehet tudni, hogy milyen lapok vannak a másiknál, ami durva analizis paralizishez tud sajnos vezetni; emiatt nekem jobban tetszett hárman illetve négyen játszva.

A nagyon erős interaktivitása miatt nem használnám bevezető játékként, a "vén rókák" túl nagy előnyben lennének.
| 4 / 5 csillag!
2019. 05. 22.
Többet ér, mint a FAbatka :)

Viszonylag gyors játék, az elejétől kezdve lehetőséget ad a taktikázásra. Nehéz figyelni és fókuszálni egyszerre mindenre (minél hosszabb útvonal, a lepontozás biztosítása, a többi játékos akadályozása), és nagyon sokszor csak a szerencsén múlik a siker. A kártyák szépen illusztráltak, látványos sorozatokat lehet építeni. Érdemes kipróbálni kettesben, de négyen megint más az élmény.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 13.
instant szerelem

Annyira, de annyira csodálatos ez a játék, mind képileg, mind mechanikailag. Minden héten előkerül. Csak ajánlani tudom!
| 3 / 5 csillag!
2019. 04. 02.
nem az én világom

Imádom a szép kártyás játékokat és szeretem a fákat. Így érdeklődési körbe került ez a játék is.
A külcsín nagyon szép, tetszetős, élmény kézbe venni a lapokat, megnézegetni a növényeket.
A játékban fákat ültetünk kis kertünkben, amelyekből a játék végén megpróbálunk pontokat szerezni. A játék kezdetétől fogva kezünkben tartunk 7 lapot, majd a játék folyamán húzunk és építünk/dobunk, de mindig 7 lap marad a kezünkben. A kertünkben épített egyforma fák sorozata ér pontot nekünk, ha a kezünkben maradt lapok segítségével a játék végén jogot szerzünk arra, hogy kiértékelhessük azt. Tehát nem elég arra figyelnünk mit építünk be a kertünkbe, azt tudni is kell kiértékelni. Folyamatos a melyik ujjamat harapjam érzés. Hiába lesz fantasztikusan sok pontot érő növényvilágunk, ha ellenfeleink taktikusan lehetetlenné teszik, hogy az lepontozzuk. Mondjuk nem az elejétől kezdesz bele a tuti építésébe, picit trükközöl, álcázol, félrevezetsz. Csak nehogy a végén belebukj, mert az értékes lapokat nem tudod megszerezni. Jó kis elegye a szerencsének és taktikának.
Azonban nálam nem jött be. Nekem nem veszi be a gyomrom a másikkal szúrjunk ki érzést. De ha nem taktikázol, elveszik a sava-borsa. A játék jó, csak nem nekem. Ilyen is van. Azért próbáljátok ki, hátha nektek viszont működik a "kémia".