Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

29.990 Ft

Blood Rage

29.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (4)

Leírás

Viking törzsek végső harca – találkozunk a Valhallában! A Blood Rage gyönyörű, kártyaválasztáson (drafton) alapuló társasjáték szuperül kidolgozott figurákkal. A játékosok viking klánjai csapnak össze, hogy minél jobb helyet biztosítsanak harcosaiknak a túlvilágon.

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 06. 17.
Vikinges Chaos in the Old World

Ez egy gyönyörűen kivitelezett játék, szép kártyákkal, nagyon részletes minikkel. A játékmenet félreismerhetetlen Eric M. Lang (Chaos in the Old World, Rising Sun, Godfather...). Ha valaki ezekkel játszott, tudja, itt is mire számítson. Figurákat kell pakolgatni egy gyönyörű térképre, kártyákkal megtámogatni, területeket foglalni, küldetéseket végrehajtani, és ezekkel pontokat szerezni. Csata is van, de alapvetően nem ez hajtja a játékot. Többen jobb, az akcióidat nem a véletlenszerűség, hanem elsősorban a többiek akciói befolyásolják. Nem egy nagyon hosszú játék, egy játék - a játékosok számától és tapasztalatától függően - lemehet másfél-két óra alatt.
A kiegészítőket is érdemes beszerezni, újabb gyönyörű figurákat hoznak a játékba.
2020. 03. 02.
Igényes stratégiai játék

Gyakran játszunk vele, magávalragadó játékmenete miatt. Aprólékos kidolgozású szörnyek, jó anyagminőség jellemzi. Egymás után harmadik-negyedik játék már nem igazán varázsol el...
2018. 06. 11.
Előre a Valhullába! :)

Elsősorban a vikinges hangulatot kedvelőknek ajánlom a játékot, hisz a körítés a Skandináv mitológiából származik. A játékmenet kompetitív. A szabályok nem térnek ki a szövetségekre. Erre maga a játékmechanizmus nem ad lehetőséget. Ami kifejezetten tetszik, hogy többféle mód is van az áhított győzelem elérésére. Akár úgy is elérheti valaki a legtöbb pontot, hogy minden létező csatát elveszít.
A figurák részletessége nagyon jó. A nagyobb szörnyek kidolgozottsága kifejezetten bámulatos.
A szabályok ugyan egyszerűek, de jó pár van belőlük. Lelkiismeretes magyarázással simán elmegy egy óra a szabályismertetéssel.

Egyedüli negatívumként a játékosszámot tudom felhozni. Érzésem szerint nagyon behatárolt . Bár lehet ketten és hárman is játszani, de szerintem négyen az igazi. Kiegészítővel elérhető az 5 játékos mód is, de ezt még nem próbáltam. Ha nem változik a tábla, akkor a 3. korban 5 játékosnál már nagyon szűk lesz a pálya.
2018. 03. 21.
Az élet mulandó, de a dicsőség örök

A magyar verzióhoz eddig senki nem írt értékelést... vagyis, most már igen :D

Szerintem a Blood Rage egy (először közepes, de a 2. játéktól már) könnyű szerkezetű játék, ami ennek ellenére sokszor mély/sokféle döntési helyzettel állít szembe. Minél többen játsszák, annál változatosabb, hiszen így még több szörny és lap árnyalja a Ragnarök előtti nagy csatákat és azt a kellemes káoszt, amit a bábuk táblára pakolgatása ébreszt az újdonsült klánvezérekben.

A (magyar) játékszabály jól összerakott és érthető, a korszaksáv tábla segít átlátni és számon tartani a játékmenetet/fázisokat. A játékot 3 fordulón (korszak) keresztül kell játszani, minden korszak 6 fázisból áll. Ezekből az Akciófázis a játék szíve. A kártyaválasztás (draftolás) után köröket játszotok, a körödben 5 különböző akcióból választhatsz (figura táblára helyezése, menetelés, fejlesztés, küldetés elvállalása, fosztogatás) mindaddig, míg van harci dühöd (ez a játék fizetőeszköze). Az egymással vívott harcok, vagy a Ragnarök során eleshetnek a harcosaid, akik így a Valhallába kerülnek, de SEBAJ, a győztes csaták és a karaktereid szántszándékkal Valhallába küldése egyaránt kifizetődő lehet, ami a pontszerzést illeti, és a korszak végén úgyis visszakapod őket, hadd szóljon :)

Nekem tetszik az is, hogy a korszakok végén mindig elpusztul egy-egy tartomány, így a játéktér egyre kisebb és/így zsúfoltabb lesz. A megadott játékidő teljesen tartható.
A figurák szépek, jó minőségűek és részletesek is (van itt, kérem, troll, tengeri szörny, völva, sötét elf, valkűr, jégóriás) - ez az, ami dob a játék árán, de mivel van benne élmény bőven, aki szereti a témát, annak biztosan jó vétel lesz. Mi nem bántuk meg és a kiegészítőkön is gondolkozunk.