Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Century - A Kelet Csodái

Ár:
13.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (6)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A Century - A kelet csodái társasjáték különlegessége, hogy használhatod különálló játéknak, de kombinálhatod a Century - Fűszerút társasjátékkal is.

Century - A kelet csodái társasjáték külön játszva:
Évszázadokkal ezelőtt a jövedelmező fűszerkereskedelem arra kényszerítette a világ virágzó országait, hogy alternatív útvonalakat fedezzenek fel ezen értékes áruk forrásaihoz. A nemzetek tengerre keltek, hogy felkutassák az egzotikus földeket. Ez a kutatás vezetett a híres Fűszer-szigetek felfedezéséhez, ahol a világ legértékesebb fűszereit találták. Ezek a fűszerek többet értek, mint a súlyuk aranyban és néhányuk csak ezeken a szigeteken volt megtalálható. A felfedezések további expedíciókhoz, még nagyobb versenyhez és végül háborúhoz vezettek. Ez a korszak a Felfedezések kora nevén vált ismertté. Itt, a jólét és a lehetőségek idejében találod magad, tengeri utazóként, aki ezeket az egzotikus csodákat keresi. Mint nemzetedet képviselő kereskedő és vállalkozó, a régió irányítására törekszel, hogy tiéd legyen a dicsőség és a haszon. Utazásod a Távol-Keleten folytatódik.

A Century - A kelet csodái kombinálva a Century - Fűszerút társasjátékkal:
A XV század közepén, új, egzotikus fűszerek felfedezése vonzotta a kereskedőket az Indonéz szigetvilágba. Az Ázsia felé megnyílt gyorsabb tengeri útvonalak versenyt indítottak el a kereskedők körében, hogy ki lesz elsőként sikeres az új jövedelmező piacokon. Az európaiak generációkkal ezelőtt kialakított Fűszerútja lassan elhagyatottá válik. Úttörő kereskedőként itt van ?az életben egyszeri? lehetőséged a hírnév és a gazdagság megszerzésére. Szállj tengerre, állíts előőrsöket és építs ki kereskedelmi hálózatot ezen a varázslatos földön, mely tele van a Kelet Csodáival.

Vélemények

5.00
6 értékelés
5
(6)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 24.
Kiváló

Teljesen kezdőként hezitáltam, hogy milyen társasjátékot vegyek, amit ketten is lehet játszani, nem túl bonyolult, de mégis megmozgatja az agyunkat. A választásom a Kelet csodáira esett és a lehető legjobb választás volt. Szerintem nagyon szép kivitelezésű játék, gyönyörű dobozzal és jó érzés a fakockákat adni-venni. A térkép variálása is jól átgondolt, a játék minden alkalommal más taktikát igényel. A sok bónuszlapka miatt pedig eltérő utakat végigjárva is megnyerhető egy-egy parti. Ha ketten játszunk sokszor inkább az számít, hogy ki tud jobban az új célokhoz alkalmazkodni.
Mindenkinek ajánlom. A következő részét is biztosan megveszem.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 03.
A következő szint
|
A Century sorozat második eleme. Az előzőhöz hasonlóan egy A4-es lapnyi szabállyal, ami mindenre kitér. (+1 ugyan ilyen, ami csak arról szól, hogy az első résszel hogyan kombináljuk.) A kivitelezés nagyon igényes itt is, a dobozban szuperül helye van mindennek, talán még jobban is fér, mint az első, hiszen itt nincsenek kártyák, amiket védőzve nagyon meghíznának. Egy - a tanuló játék után már véletlenszerűen felépített - térképen hajózunk, kereskedelmi állomásokat építünk, kereskedünk, vagy a kikötőkbe térve győzelmi pontokat érő lapokat vásárolunk. A termelés szerepe azt hiszem kisebb, de időnként rászorulhatunk. A fejlesztések révén a rakterünk, lépéseink száma, és néhány egyéb dolog fejleszthető. Az interakció a játékosok között jelentősen bővült az előző részhez képest, hiszen léphetünk azonos helyre, építhetünk kereskedelmi állomásokat olyan szigetekre, ahol más másnak is van, s mindennek ára van.
Sokkal inkább "gémer" játék, mint a Fűszerút, ez a térképet felpakolva már azonnal igen szembetűnő, a variációk száma tovább nő, hát még ha kombináljuk az elsővel! Még közelebb viszi a játékosokat a komolyabb társasok irányába, s mindezt úgy, hogy sok dolog ismerős lesz már, és továbbra is befogható a hossza, és a betanulás is elég könnyen megy.

Ajánlós. Már nem annyira könnyed családi, mint az első rész, és ez így pont rendben is van. :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 02.
nagyszerű

Nekem a Golem verzió van meg, ami a fantasy világba ülteti a cserekereskedelmet. Színesebb dizájn, a fa kockák helyett kövekkel, de a játék ugyan az.
Nagyon szeretjük. Könnyen tanulható, nem hosszú és ami jó benne, hogy a kisebbek is be tudnak csatlakozni. Ha meg kiismerik a játékot, nekünk végünk. Megnyerik a játékot és kérnek egy új partyt. :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 24.
sivatagból a vízbe

Az első részhez képest sok szabály megegyezik, csupán a hajóval való mozgás és az előörs-építés az, amihez "szokni" kell. A játék közben szerezhető bónuszok növelik a stratégia lehetőségét és ugyanolyan pörgős, mint a fűszerút. Még komolyabb stratégia, ha vegyítjük az első résszel. (Nálam ezt még nem sikerült elérni) De mégis inkább azt tanácsolnám, hogy először játsszatok a fűszerúttal és utána ezzel a játékkal. Az első rész tipikus "kezdő-társasjátékosoknak" is ajánlott, ez attól egy picit "gémerebb", viszont aki ezzel (is) játszik, biztos nem fog unatkozni. A szabály (külön csak erre a játékra és külön az első résszel való kombináláshoz) ugyanúgy 2 oldal, mit az első rész. Kíváncsian várom a befejező részét :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 30.
Összetett játék kis dobozban

Nagyon tetszett a játék. Rengeteg lehetőség van benne. A Fűszerút című első rész nekem nincs meg hozzá, így a két játék kombinációját nem tudtuk kipróbálni, de így is nagyon jó játék. Mindenképpen ajánlom. Egyedül az elrakása macerás, mert kicsi a doboz, de rengeteg minden van beleszuszakolva.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 14.
nagyszerű

Ugyanolyan egyszerű a játékszabály mint az első resznél (fűszerút), önálloan jatszhato, de kombinalhato is a fuszeruttal. Nekem a kelet csodai jobban bejott, gyors, nagyon elvezetes csaladi jatek.