Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Charterstone

Ár:
22.990 Ft
Átlagos értékelés: 3 / 5 csillag! (3)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Építs jövedelmező vállalkozást – játékról játékra fejlődő szabályokkal! A Charterstone nagyon szép, összetett, stratégiai, „legacy” társasjáték. A játékosok egy üres térképet építenek be a saját épületeikkel – matricákkal. Játékról játékra fejlesztik a képességeiket, a szakembereiket és megismerkednek újabb szabályokkal, lehetőségekkel. „Legacy”: a játék során megváltozhatnak egyes szabályok, illetve újak léphetnek életbe; megváltozhatnak vagy végleg kikerülhetnek játékelemek.

Vélemények

3.00
3 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(1)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2019. 12. 25.
nem túl sima

Az 5. kört fejeztük be ma. Eddig, nagy odafigyelés ellenére is, benéztünk pár szabályt, amiknek nagy része nem túl fontos, de egy másik része kritikus volt. Ezek egy része véleményem szerint fordítási hiba vagy szabály következetességbeli probléma volt.
Jó játék lenne, de valahogy macerásan halad előre és bontakoznak ki a szabályok. Már játszottunk előtte több hasonló típusú játékkal (pl. Pandemic Legacy I-II), amik lényegesen simábban mentek.
A pozitív oldalon: szépen kidolgozott játék, igényes alkatrészekkel
| 4 / 5 csillag!
2018. 07. 13.
Worker placement 12 menetes történettel

Nagyon szép grafika, nagyon jó és igényes gyártási minőség. Jó a humora, fiatalabbak is elboldogulnak vele, de a szabály kártyákra oda kell figyelni mert könnyen elkallódhat egy fontos kártya. A 12 menet mind kicsit különbözik egymástól, vannak benne meglepetések, lejátszás után tovább játszható módosított szabályokkal. Érdekes például minden játékos saját doboza ahol menetek közt tárolja a saját egységeit, nyersanyagait, kártyáit.
Ajánlom a weblapján a GYIK és egyéb szabályhelyesbítések elolvasását (magyar nyelvűben van egy félreírt kártya)!
Játékosok száma változó lehet, vannak szabályok játékos helyettesítésre/automatizálásra ha szükséges. A menetek kicsit rövidnek tűnnek, hamar vége van mielőtt kitalálná az ember pontosan mit is szeretne.

Magas ára miatt érdemes megfontolni és csak olyan vegye meg aki nem bánja hogy a matricákat is felül kell matricázni.
| 2 / 5 csillag!
2018. 04. 14.
Nyomasztó kezdet

Az ígért 12-ből az első játék maga a rémálom annak, aki szereti tudni, mit miért csinál. Bár a játék filozófiája is az, hogy menet közben alakulnak a dolgok, ez a folyamat döcögősen megy előre, még annak ellenére is, hogy nincsenek összetett szabályok. A rosszul megfogalmazott szabálytöredékek nem épülnek egymásra, itt-ott még komoly játékostapasztalat mellett is ötletbörzét kell tartani a továbblépés mikéntjének kérdésében. Semmiképpen sem való azoknak, akik szeretnek hosszabb távra előre tervezni! Mivel a játék sikeres, valószínűsítem, hogy a későbbiekben a játékélmény is alakulni fog, de komoly elszántság kell majd az újbóli nekigyürkőzéshez. Az ár/érték arányba jobb nem belegondolni, vígaszként a pénzérmék legalább minőségiek.