Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

8.490 Ft

Csak egy

8.490 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (11)

Leírás

Csak egy szót csak egy szóval! 
A Csak egy zseniális, egyszerű szabályú, Év játéka díjas partijáték. A játékosok közösen, egy-egy szó segítségével próbálják meg egyiküket rávezetni a feladványra – de ha ugyanazt a szót többen is felírják, azt ki kell venni a segítségek közül... A szóasszociációs képességet fejlesztő társasjáték.

Játékbemutató videó

Vélemények

4.91
11 értékelés
(10)
(1)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 09. 09.
2022. 01. 02.
Szuper játék!
Jó hangulatú, gondolkodós, egymást hunyorogva-méregetős társas!
Bármilyen egyszerűnek is tűnik egy-egy szó, a többiek fejével is kell gondolkozni, ettől pedig minden sokkal bonyolultabbá válik. :)
Mi imádjuk, sokszor játszunk vele!
2021. 04. 26.
Remek családi játék. A gyermekeim különösen kedvelik a törölhető filctollak miatt. "Csak egy" kicsit lehetne olcsóbb. Az eszközkészlete nem indokolja az árát !
2020. 06. 17.
Kellemes partyjáték

Tetszik a játék karakteres, hogy végső soron együtt játszunk, nem egymás ellen de mégis van benne izgalom
A játék működését már előttem leírták többen.
Ajánlom akár az idősebb korosztálynak is, illetve azoknak is, akik nem akarnak túl sok szabályt tanulni.
Jó kis játék, de számomra túlárazott.
2020. 05. 11.
Kiváló szórakozás z egész család számára

Tökéletesen balanszos játékmenet, egy meccsnek indult de hajnalig nyűttük. Kiváló!
2020. 04. 21.
Hogy ezt miért nem találták ki eddig?

Mikor először találkoztam ezzel a játékkal, azt hittem, hogy ilyen már biztos van ezer, hogy kaphatott ilyen nívós díjakat? Aztán utánajárva meglepődtem, hogy nem, ez tényleg valami új, azzal együtt, hogy ismerős. Nagyon tetszik, hogy kooperatív, amit ebben a műfajban eddig keveset tapasztaltam (vs. Tabu, Concept, Activity, Alias). Szuper csavar a játékban, hogy nem tudunk annyit segíteni, ha mindenki ugyan arra asszociál, hisz le kell törölni a kis táblánkról. 4+ főtől ajánlom, 3 fővel előfordulhat, hogy le kell törölni mindkét segítő szót és úgy elég nehéz kitalálnia a 3. személynek.
A magyar fordítás (lehet az eredetinél is probléma ez) kicsit érdekes lett szerintem, nem ártott volna nehézség szerint differenciálni a kártyákat, hisz egy csomó szót egy 5 éves is ismer, a CCTV-t pedig nem feltétlen tudja a legtöbb ember (főleg gyerekek).
A kivitelezés egyetlen hártrányát a filceknek látom, de azok könnyen pótolhatók, ha már nem fog rendesen.
2019. 10. 08.
Nekem bejött

Egy végtelenül egyszerű, mégis szórakoztató és mindig megújuló, tökéletes partijáték. A szabályokat 1 percben el lehet mondani és máris indulhat a játék. A feladványok elgondolkodtatnak, de ezzel együtt is pörgős a játékmenet. Szeretem a kreatív szójátékokat, mint amilyen a Fedőnevek is, és ebben sem kellett csalódnom. Nincs két egyforma játék, mert mindenki másként gondolkodik, s ha mégis találkozunk ugyanazzal a feladvánnyal, nem merjük leírni ugyanazt a szót, mert hátha más is emlékszik és le is írja. Épp ezért kellőképpen megdolgoztatja a memóriát, igénybe veszi az ember szókincskészletét, és mindezek ellenére időnként nézünk szomorúan, hogy a másik is azt írta. Összességében egy könnyed, szórakoztató, pörgős kis játék, ami maximálisan megérdemelte az év játéka díjat.
2019. 08. 26.
Nyertes!

Nem véletlenül lett az év játéka.
Egyszerű szabályokkal, mégis elgondolkodtatóak a feladatok.
Minél nagyobb a társaság annál szórakoztatóbb.
2019. 08. 04.
Végtelenül egyszerű, mégis rendkívül szórakoztató

A játék először a Spiel des Jahres 2019 díj miatt keltette fel az érdeklődésemet. Mivel az itthoni “kitalálós” partijátékainkat már rongyosra játszottuk, nem volt kérdés, hogy megrendelem-e.
Eddig két társasággal volt alkalmam kipróbálni és egyáltalán nem okozott csalódást: 3 és 4 fő esetén is kiválóan szórakoztunk.
Nagyon egyedi megoldás a letörölhető táblácska és a filcek. Mindenki nagyon élvezte, hogy írogathat a kis konzolra. :)
A játékban éreztem egy kis dixites vonást (de biztosan nem vagyok ezzel egyedül), hiszen nem szabad túl egyértelműnek és túl bonyolultnak sem lennie a kulcsszavaknak.

Nagyon tetszik, hogy pörög a játék. Egymás után akár 4-5 forduló is simán belefér.
Az egyetlen aggodalmam csak az, hogy mikor fognak kifogyni ezek a nagyon szép színű és praktikus méretű filcek... :’)
2019. 06. 22.
Az egyik legszórakoztatóbb játék

Nagyon egyszerű, bárki által megérthető játék, sokkal viccesebb, mint gondoltam. Olyan partijatekot kerestem, amit könnyű elmagyarázni és sokan lehet játszani. Vannak, akik már azt utálják, ha jatekszabalyt kell tanulni, de ezzel nem volt probléma. Plusz előny volt, hogy asszociációs játék, mert a Fedőneveket is ezért imádom.
2019. 06. 06.
Több van ebben a játékban, mint elsőre gondolnád

Azt hiszed nincs benne kihívás, mert mindössze csak egy szót kell leírni játékosonként. De mielőtt hozzáérne a filced a táblához elbizonytalanodsz. Mi van, ha más is ezt a szót írta segítségként? Vagy mi van, ha direkt nem írja senki ezt a szót, mert túl egyértelmű? Akkor mégiscsak ezt írjam le? De ha más is így gondolkodik, akkor... jajj, most milyen szót írjak, hogy ne bukjuk el a feladványt? :)
Ilyen gondolatok pörögnek át a fejeden szinte minden körben, és próbálsz másképp gondolkodni, mint a többiek. Persze nem mindig jön össze... :)

A lényege ugyanis az a játéknak, hogy az aktuális játékos húz egy kártyát a pakliból, amin van 5 szó, és úgy teszi maga elé a tartóba, hogy ő maga ne lássa, mi van a kártyán. Ez után mond egy számot 1-5-ig, és azt a szót kell majd kitalálnia a többiek segítségével. Ez után mindenki leír egyetlen szót a táblácskájára (úgy, hogy senki sem láthatja, mit írnak a többiek), amivel majd rávezeti a tippelő játékost a kitalálandó szóra. Azonban minden olyan szó kiesik a játékból, amit legalább ketten írnak. Így meg kell fontolnod, milyen információt adsz.
Ha mindenki végzett, megnézik a játékosok, lettek-e ugyanolyan szavak, amik ilyenkor kiesnek, és az aktuális játékosnak a MARADÉK rávezetésből kell kitalálnia a feladvány szavát. A feladat egyszerűnek tűnik, mégis meg kell gondolnod, mi lesz az az egyetlen szó, amit remélhetőleg más nem ír majd. :)

A "Csak egy" egy könnyed, és hangulatos partijáték, ami gyakran előkerülhet akár 7 fős társaságban is!
A játékban használatos filctoll táblafilc, így ha kifogy, bármelyik írószerboltból szerezhetsz másikat.