Csillagvadászok

Normál ár: 10 490 Ft


A Te árad: 9 966 Ft

Értékelés:  (0.0)
A világ leghíresebb űrutazói gyűltek össze az ismert univerzum határán talált, zavaros gravitációjú kisbolygón, ahol értékes csillagporra leltek. Céljuk, hogy egymással vetélkedve minél többet összegyűjtsenek ebből a ritka anyagból.

De pontosan merrefelé is van az a fránya csillagpor? Hiszen az űrben nincsen se fent, se lent!
Talppal előre, ez az egyetlen szabály, és mivel idekinn minden relatív, szédületes módon mindenki a maga irányában zuhan egészen addig, amíg egy másik égitestbe, vagy kalandorba nem ütközik! És hogy merre indul, azt a kijátszott akciókártyája határozzák meg.


Csillagvadászok Társasjáték


Csudajó csillagközi családi társasjáték, 2-6 játékos számára, 7 éves életkortól


Egy jó családi társasjátéknak nehezebb dolga van, mint szinte bármelyik másik játéktípus tagjának. Egy családi játéknak a több tányért egyszerre pörgető akrobata ügyességével kell mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek megfelelnie! Sajnos ezt a magas mércét nem sikerül mindenkinek elérnie, és nem egy olyan családi játékot lehet találni, ahol tíz perc alatt vagy elvesznek a gyerekek, vagy unatkoznak a felnőttek.


A Csillagvadászoknak vajon sikerült megtalálni az arany középutat?


Csillagvadászok társasjáték



A legvadabb csillagászok!


A Csillagvadászokban a legászabb, legalább hetedik életévüket betöltött bolygóközi kalandorok az űrben találják magukat. Hogy miért vannak itt? Hívja őket a szerencse szava, a kaland szele, bár elsősorban hívja őket a csillagpor, a galaxis legértékesebb nyersanyaga! Persze nem olyan egyszerű összegyűjteni az űr mélyén található kincset, hiszen odakinn nincs se lent, se fent! Vajon hogy is lehetne elérni azt a hívogatóan megcsillanó csillagport? Zuhanással!


Merrefele a felfele?


Bizony, a „talppal előre” a legfontosabb, mondhatni egyetlen mozgást vezérlő szabály a játékban. Ez persze egy bolygó felszínén eléggé gyors és eseménymentes játékot eredményezne, de kint az űrben minden relatív! Szédületes módon maguk a játékosok dönthetik el, hogy merrefelé zuhannak, egészen addig, amíg egy másik bolygóba bele nem ütköznek!


Pályára állított űr


A játék egy lapokból összepakolható pályán folyik, amely falakat és szigeteket alkotó indákkal valamint a pontot érő csodálatos csillagporral meghintve vár a játékosokra. A pálya mérete a játékosok számához van szabva, így a játéktér mindig izgalmasan kompakt lesz akár két, akár hat játékos számára is!


Csillagokhoz vezető kapu


A táblán található továbbá pár ajtócska is. Ezeknek a kapuknak az a szerepe, hogy a kiesett játékosokat visszahozza a játékba ! Nyugalom, erre ritkán nyílik lehetőség: a pálya széléről lehetetlen leesni, mivel a játéktér rekurzív, azaz amikor egy bábu a tábla egyik oldalán „kizuhan”, a vele szemben lévő pályaszélről ugyanakkora lendülettel be is repül és zuhan tovább. A pálya ezáltal ártalmatlan. A játékosokat igazából csak egyvalami tudja kiütni a játékból, és ez nem más, mint egy másik játékos!



Csillagvadászok jó élmény



 


Kacsa! (Duck!)


Miközben egy játékos azt számolgatja, hogy a következő pottyanása alatt mennyi csillagport tud majd összegyűjteni, érdemes a többiekre is odafigyelnie, mert ha valaki rápottyan, bizony kirepül a rendszerből, elveszti az egyik csillagporos csomagját (amelyet az őt kilapító játékos rögtön meg is ragad), és az egyik kapun kell majd visszatérnie a játéktérbe!


Így a játék nem csak a pályán szétszórt csillagporról, hanem a többiek ravasz kikerüléséről is szól, hiszen egy olyan játékban, ahol bármikor bármilyen irányból jöhet a hét tonnás vasbakancs, előbb vagy utóbb az összes játékos valaki másnak a céltáblájára for kerülni!


Lapokkal lépkedni


A játékosok azt, hogy épp merre felé fordulnak (és ezáltal zuhannak) az adott körben, egy ötlapos paklival tudják befolyásolni. A lapokon más-másféle képességek találhatók: van, amelyikkel egyszerűen megfordul a világ a játékos bábuja számára, van, amelyikkel jobbra vagy balra ugrik a bábu, és van olyan is, amelyikkel a bábu akár át is pottyanhat azon a kis csillagközi indán, amin éppen áll!


Ezeket a lapokat a játékosok egyenként játsszák ki, és az elkövetkező körökben csak a megmaradt lapokkal (és ezekhez a lapokhoz kötött mozgási lehetőségekkel) tudják befolyásolni a bábujuk mozgását! A kijátszott kártyák csak akkor kerülhetnek vissza a játékosok kezébe, ha lépés helyett erre áldozzák fel a körüket, vagy ha az utolsó kártyájukat is kijátszották!


A játék épp emiatt egyszerre könnyen és gyorsan tanulható, alaposan megfontolandó taktikai döntésekre is lehetőséget kínál! Pont, mint a Concordia című stratégiai játékban, a játékosoknak csak a kezünkben található lapokra kell figyelni. Itt nincs semmiféle rejtett megkötés vagy könnyen elfelejthető mini-szabályok tengere, ellenben bizony átkozódni fog az, aki botor módon épp azt a kártyát használta föl, amellyel a következő körben kikerülhette volna egy másik csillagvadász támadását!



Csillagvadászok alkatrészek



 


Van arany, ami jobban fénylik


Még egy, a Csillagvadászokban található elemről nem beszéltünk, és ez maga a csillagpor. Hiszen, bár ezt kell összegyűjtögetni, azért van különbség  csillagpor és  csillagpor között! Több színben sziporkázik a por az égen, és csak az ugyanolyan színű por-párokért jár majd pont a játékosoknak a játék végén!


A legkülönlegesebb csillagpor kis magenta-színű korongként jelenik meg a játékban ami, bár nem nyújt a játék végén páronként bónuszpontot, feláldozható egy extra mozgás kártya kijátszására! Az ezt gyűjtögető játékosok így egy kis ponthiányért cserében jóval mozgékonyabbak lesznek, mint versenytársaik.


Csillagközi sikerélmény


A Csillagvadászok egy fél óra alatt végigjátszható társasjáték, de ennyi idő bőven elég is arra, hogy bebizonyítsa az egész családnak, hogy érdemes játszani vele! A csillagközi téma hangulata, a minden irányban saját magába csavarodó pálya káosza, és a gyorsan magával ragadó, de nem túl nehéz szabályrendszer le fogja söpörni a talpáról a gyerekeket és a felnőtteket is!


Zuhanjon ki merre lát, és lássuk, kit vonz igazán a csillagközi győzelem!

Értékelések átlaga 


(0.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

Nincsenek vélmények

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.