Csótánypóker

  Normál ár: 3 490 Ft

  A Te árad: 3 316 Ft

  Értékelés:  (4.0)
  A blöffölős partyjátékok koronázatlan királya, avagy miből lesz a cserepók?
  Szörnyű ronda állatok nyüzsögnek az asztalon, a játékosok pedig megpróbálják őket rásózni a többiekre. Hogy hogyan? Egyenként megnevezik az egymásnak képpel lefelé nyújtott kártyákon szereplő állatokat, vagy éppen, hogy valami mást mondanak helyettük. A kérdés tehát az, a béka vajon tényleg béka, vagy valójában egy csótány? Esetleg egy patkány…?
  Akárhogy is legyen, valaki végül veszít, és kénytelen lesz megtartani a lapot!

  Blöff, taktika és pókerarcok egy fergeteges, mára már klasszikussá vált kártyajátékban!

  Minden valamirevaló parti játéknak rendelkeznie kell néhány alapvető jellemvonással ahhoz, hogy igazán sikeres legyen. Ne legyen túl hosszú, vagy túl körülményes elővenni, könnyű legyen megtanulni a társasjátékozásban gyakorlatlanabbaknak is, és ne legyen túl nagy előnye a kezdőkkel szemben a profi játékosoknak, miközben számukra sem unalmas a sokadik alkalommal sem. Nos, a Csótánypóker pont ilyen, amellett hogy stílusos, egyszerre vicces és kedélyborzolóan kényelmetlen dizájnjának hála garantált, hogy az első játék után egy életre belevésődik az ember emlékezetébe.  

  Mert hát hogy is feledkezhetne el bárki is holmi legyekkel, nyálkás varangyokkal és gonoszul vigyorgó csótányokkal vívott csatáról...?  

  A Csótánypóker ugyanis pont ilyen imádnivaló szörnyűséges állatokkal felvértezve indult el a világhírnév felé, és mára egy egész játékcsaláddá nőtte ki magát. A legnépszerűbb azonban mai napig a Csótánypóker, aminek sok köze nincs ugyan a hagyományos pókerhez, de a blöfföléshez és egymás szisztematikus őrületbe kergetéséhez annál inkább!  

  A játékosok egymás után igyekeznek megszabadulni a kezükben tartott lapjaiktól, de a hagyományos kártyajátékokkal ellentétben itt a lapkijátszásnak nincsenek színhez vagy értékhez kötött szabályai. Az egyetlen, amit el kell dönteniük, hogy ezúttal kit akarnak átverni...? A soron következő játékos képpel lefelé egy kártyát csúsztat bármelyik játékostársának, és megmondja, milyen állat szerepel rajta. Vagy nem. Elvégre is a blöffölés lényege, hogy hazudhat is, ráadásul, ha elég meggyőző, és az ellenfele el is hiszi, amit mond, és elfogadja a kártyát, akkor rögtön fel is fedi azt - és máris gazdagabb lett például egy pókkal vagy egy denevérrel! Ez pedig egyenes út a csúfos vereség felé, hiszen aki először összegyűjt négy egyforma állatot, vagy mindegyikből egyet, az veszít. A túlzott óvatoskodás sem jó azonban, hiszen a másik akár igazat is mondhatott, ez esetben pedig szintén hozzá kerül a kártya!
  Persze, dönthet úgy is, hogy látszólag inkább nem kockáztat, és megnézi a lapot, csakhogy akkor azt neki kell továbbadnia egy harmadik játékosnak, megint csak megnevezve - vagy nem megnevezve - milyen állat szerepel rajta? És az egész kezdődik elölről...
   A jól bevált pókerarc persze működhet, ha az ember tényleg egy szemrebbenéssel sem árulja el magát, de hát ember legyen a talpán, aki képes erre, mikor két skorpió közül egy csótány vigyorog rá pimaszul a kártyán! Nem csoda hát, hogy a Csótánypóker máig a legnépszerűbb parti játék, főleg a családok, és a fiatal felnőttek körében!  

  Értékelések átlaga 


  (3.9)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 30 Gyakorlott játékosoknak 8 Családdal 24 Partijátéknak 29
  25% (9)
  53% (19)
  14% (5)
  8% (3)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 36)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  Blöffölj, passzolj és röhögj a markodba

  craslorg | 2018. szeptember 5.

  Blöffölni tudni kell. Néha az a legjobb blöff, ami valójában nem is blöff. Csak a többiek hiszik azt, hogy ez blöff.
  Jópofa, pörgős játék, gyerekeknek kifejezetten ajánlott, de családban felnőttekkel, idősebbekkel is jó szórakozás. Lehet taktikázni, de nem mindig érdemes. Pont azt tudja, amit az ilyen játéknak tudni kell, jó szórakozást nyújt arra a pár körre, amikor előkerül.
  A grafikák aranyosak, bár elsőre zavaró kicsit, hogy egy adott állat máshogy néz ki a lapjain, illetve hiba, hogy az állat ikonjai csak a lap egyik oldalán láthatóak, így forgatni kella kézben a lapokat.
  Levezetésnek tökéletes

  Krisztian | 2018. június 13.

  Aranyos kis játék ez a Csótánypóker, de az egyszerűségéből adódóan egymás után 2-3 körnél többet nem érdemes játszani, mert hamar megunja az ember. A szabályok kb fél perc alatt ismertethetőek, ráadásul egyszerűek, mint a faék, így ideális partijáték. A lapok grafikája remekül passzol a tematikához. A játék jellege miatt családi játéknak is tökéletes.
  Én hosszabb társasok utáni levezetéshez, vagy több partijáték közé ajánlanám.
  Ismét egy magyar/francia kártyával is játszható játék

  Tirpák | 2018. január 20.

  Érdekesek a bogárrajzok, ez a legtöbb, amit nyújt ez a kártya. Azonban egy magyar vagy francia kártyánál semmivel nem tud többet.
  Részben blöffölés, és meg több szivatás. A játék mechanizmusában benne van, hogy aki rosszul áll, azt közös erővel kell kilökni. Ez szerintem rossz egy játékban... Érdekes volt kipróbálni, de több partihoz nincs kedvem (pedig elöl végeztem).
  Kamuzz!

  Zsófi | 2017. december 20.

  Jópofa játék, de nagyon egysíkúvá tud válni, ha mindenki egy embert kezd el szívatni, és az összes bogarat benyeleti vele. És sértődösökkel sem jó annyira játszani, mert ők általában rosszul viselik, ha becsapják őket. Néhány party elejéig vicces, de nem átütő.
  Hazdsz, vagy nem?!

  Jiling | 2017. november 23.

  Egyszerű, de mégis zseniális játékmenet gyorsan megtanította a kölköket rezzenéstelen arccal hazudni, (vagy nem)! Ugyan magas a szerencsefaktor ennél a játéknál, de ez mégsem szegi kedvünket, mindig hatalmas hangulat kíséri a partikat!
  Kiszámítani a kiszámíthatatlant

  AmpeRyuu | 2017. március 31.

  Könnyed, kellemes játék, nálunk elő-előkerül. A szabályok egyszerűek, a játékmenet gyors, nem kell hozzá komoly gondolkodás.
  Blöffölni, pókerarcot vágni, kiszámítani, hogy a másik mire számít, és aszerint hazudni vagy épp igazat mondani, azt viszont kell hozzá.
  A végjátékba bekerülhet némi taktika is, amivel rövidre lehet zárni a partikat, ezért a játékok nem szoktak elhúzódni, fillernek tényleg jó.
  Sértődősek jobb, ha óvatosan játszák!
  Gyerekeknek

  Balthis | 2017. február 16.

  Könnyű szabályokkal gyorsan bele lehet jönni a játékba gyerekek szeretik.
  nagyon szépek a lapok, a képek. Kár, hogy nem egy erős minőség, mert gyorsan kopnak a lapok. Lehet, csak a gyerekek kezében???
  Felnőttek részére nálunk max. 1-2 körre megy. gyerekeknek ajánlanám inkább
  a magyar szabály nem egyértelm

  Virág | 2016. december 15.

  Szórakoztató játék, mikor már az ember rájön a szabályokra. Mikor először játszottuk a magyar játékszabály alapján nem volt egyértelmü hogy mit kell csinálni, próbáltuk kitaláltani. Végül egy youtube video segitett megérteni a szabályokat. A forditástol eltekintve a játék élvezetes.
  Könnyed partyjáték

  Laci | 2016. december 13.

  Már több korosztállyal (8-65 év között) kipróbáltam a játékot és eddig mindenkinek tetszett. Egyszerű, logikus szabályok (összesen három?), gyors játékmenet jellemzi. A kártyák szépek, bár azt tapasztaltam, hogy gyorsabban kopnak - ez mondjuk azért is lehetséges, mert amióta megvettem, sok ember kezében és sok asztalon megfordultak a rusnyaságok. Jókat lehet röhögni a kártyák odaadásának módján is (amikor próbálsz valakire brekegve rásózni egy-egy lapot stb.)
  igazi party játék

  Anna | 2016. november 30.

  A barátaimmal imádjuk, igazi party játék.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Csótányok játékcsalád