Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dark Tales

Ár:
5.490 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (10)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.10
10 értékelés
5
(6)
4
(1)
3
(2)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 27.
Szép kártyák, pörgős játék

Minden kártyajátéknak legalább ilyen szintet kellene megütnie a grafika és méret tekintetében! Nekem nagyon tetszett a játék, hangulatosak a kártyák, bár csak képileg van köze a Grimm mesékhez, de ennek ellenére komoly stratégia bújik meg a játékban. A kártyákon levő ikonok segítenek a játékban, 2-3 parti után már nem kell olvasni sem a szöveget (vagy csak nagyon ritkán). A feliratok még pont olvasható méretűek. Nekem nem volt bajom a tokenekkel sem, szerintem passzolnak a játékhoz, olvashatóak és nem foglalnak feleslegesen nagy helyet. Ha négyen szeretnénk játszani, akkor egy kiegészítő javasolt, a Piroskásat, vagy a Hófehérkéset javasolnám (a többi is jó választás lehet, ha valakinek az tetszik). A kártyák fordításai megtalálhatóak a neten is, ha valakit csak az tart vissza, hogy a játék angol nyelvű, akkor nyugodtan nekiugorhat, ez ne legyen akadály. Az előttem leírt negatív véleményre azt szeretném írni, hogy igen, győzelmi pontokat kell gyűjteni, de ez a játékok nagyon nagy százalékában így van. A kártyákon tényleg végig kell menni, így tervezhető a játék, de nem mindegy, hogy mikor melyiket játsszuk ki. Igen, általában a legtöbb kártyához győzelmi pont is társul, de ez próbálja kiegyensúlyozni a játékmenetet. Az sem mindegy, hogy nappal, vagy éjszaka van, sok kártya másképp működik nappal mint éjjel. Van olyan kártya amit a játék vége felé érdemes kijátszani, van amit az elején, van ami állandó hatású, van amit el kell dobni és van olyan amit fel lehet használni, ha középre be van téve. Ezekhez még a játék közbeni és játék végi egy-egy lap is hozzátesz, így komoly stratégia alakul ki a játékban, amihez a húzható lapok némi szerencsefaktort adnak. Aki a színek és számértékek hasonlítgatásánál sokkal komolyabb kártyajátékot szeretne, szép lapokkal, megfizethető áron, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani, nem fog csalódni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 17.
Remek party játék

A barátnőmnek vettem ajándékba és nagyon imádjuk. A kártya illusztrációk nagyon szépek. Baráti társasozásokhoz mindig magunkkal visszük, mert kis méretű, gyorsan tanulható szabályokkal és szórakoztató. Az, hogy a kártyákon szereplő leírások angolul vannak valakit zavarhat, nekem személy szerint nem volt vele problémám. A kiegészítőket is biztosan kipróbáljuk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 14.
Tarot méret

Felkeltette az érdeklődésem. Grimm mesék? Az eredethez visszanyúlva? Tarot méret? Eszméletlen! Hihetetlenül szép grafikával megáldott kellően gyors pontgyűjtögető játék. Nagyon szeretem! Van rá nagyon jó védő! Tökéletes rá és megóvja a lapokat. gaz a tokenek a kiegészítőkkel egyre többen vannak, de ott egye a fene :D
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 28.
Furcsa tündérmese

Nagyon szeretek elmerülni ennek a játéknak a hangulatában. A kártyák illusztrációi ugyanis kifejezetten jól sikerültek és ez mindent megalapoz. Persze kell rendesen teperni a győzelemért, de van, hogy a lapjárás határozza meg a győztest. Az unatkozós pillanokban mindig elővesszük otthon, mert mindig lefoglal egy kis mese. Maga a játékmenet nem túl bonyolult, de nem hagy minket unatkozni.
| 4 / 5 csillag!
2016. 09. 05.
Egyszerű de nagyszerű

A játék első körben faék egyszerűnek tűnik. Gyűjts pontot mert az kell a győzelemhez, és kész.
Viszont ez azért színesítve van: egyrészt kell ész is hozzá ugyanis nyilván nem mindegy mikor melyik lapodat játszod ki, szóval van némi mélysége, lehet taktikázni (már amennyire ezt a rövidke játékidő lehetővé teszi -> 15-30 perc).
Illetve maga a játékmenet is változatosabbá válik annak köszönhetően hogy 3-féle változatban játszható és 3-féle variációban értékelhető ki a végén.

Nekünk bevált. Többnyire mindenkinél sikere van a dizájnnak is. Szóval érdemes tenni vele egy próbát.
Azért csak négy csillag mert egy kicsit még pakolhattak volna bele, de majd a kiegészítők...
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 28.
Tökéletes bevezető

Valóban nem a világ legbonyolultabb játéka, de pont ebben van a varázsa. Nálunk bejött a fanatikus gamereknek, mert egyszerűségében pihentető volt, és bejött a nem-gamereknek (pl barátnő, feleség), mert nem bonyolult, könnyen megérthető. Tökéletes bevezetés a kártyajátékok világába. Viszont személy szerint nem javaslom hardcore gamereknek, mert neki tényleg csak csalódás lenne....
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 25.
Gémer játék nem csak gémereknek

Olvasgatva az értékeléseket úgy döntöttem én is írok egyet a saját tapasztalataink alapján, ugyanis nekünk kifejezetten bejött a játék.
Valóban gyönyörű illusztrációi mellett a doboz mérete és kialakítottsága volt, ami elsőre megfogott: könnyen tárolható/szállítható méretű, két rekesszel ellátott tárolóról van szó, ami kifejezetten szép.
A kártyák mérete, a jelzők minősége szintén nem vetett fel problémákat, ahogy a gyors játékmenet sem: pont azt találtuk jónak a játékban, hogy sok más hasonló játékhoz képest gyors játékmenete van. Ehhez mérten a játékidő nem hosszú, gémer és nem gémer barátokkal is könnyen megértethetőek a szabályok és így az egész társaság számára jónak bizonyult. A variációs lehetőségekről a szabálylapok gondoskodnak, ezért eddig nem untuk meg, sőt, hamarosan a kiegészítőket is kipróbáljuk. :)
| 3 / 5 csillag!
2015. 10. 02.
Túl egyszerű

Elég egyszerű játék, és mégis hosszú, emiatt egy idő után unalmassá válik, pedig a megjelenése kifejezetten szép és érdekes.
| 1 / 5 csillag!
2015. 08. 18.
vajon kettő vagy három pontot kapok ebben a körben? micsoda izgalmak.

A játék egy agyatlan pontszámolgatás. Körönként egy lapot rakhatsz le, és nagyjából minden lerakott kártya 2-3 pontot ad, így még tematikusnak sem lehet mondani, pedig egész érdekesnek tűnt kinézet alapján a játék, ráadásul végig kell menni a teljes paklin, így ahhoz képest, hogy semmilyen érdekes döntés nincs, még hosszú is. A játékonként változó tárgyképességek és játék végi bónuszpontok miatt elvileg változatosabb lenne, de ezek végsősoron semmit nem adnak hozzá. Ha kinézetre nagyon tetszik akkor vedd csak meg, de akkor is inkább keretezd be a kártyákat és rakd ki a falra.
| 3 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
Setét mesék

A Dark Tales egy gyors, egyszerű szabályokon alapuló kombinálós kártyajáték, melyben győzelmi pontokat gyűjtögetünk. Az egyszerű szabályoknak köszönhetően ez egy családi súlyú játék, de a kártyákon szereplő rajzok miatt egyáltalán nem mondanám családi játéknak. 3 pakli található a játékban: egy "A" pakli, amiből egy lapot csapunk fel, és ez meghatározza, hogy a játékban szereplő tárgy jelzőket, milyen hatásokra, és milyen feltételekkel tudjuk beváltani; egy "B" pakli, amiből szintén egy lap kerül felcsapásra és ismerteti, hogy a játék végén mik azok a tárgyak/lap kombinációk amik plusz pontot érnek; és maga a húzópakli, ami tartalmazza a játékba kerülő kártyákat. A játékosok a körükben 3 dolgot tehetnek, melyeknek egy szigorú sorrendet kell követniük: 1 kártya húzása, 1 tárgy jelző kijátszása (ez nem kötelező, csak ha a játékos akar/tud tárgyat használni) , 1 kártya játékba hozása. A kijátszott kártyán lévő győzelmi pontokat a játékos azonnal megkapja, majd végrehajtja a kártya különleges képességét, majd a következő játékoson a sor. A játék végét a húzópakli elfogyása jelzi, majd a játékosok addig folytatják a játékot, míg a köre kezdetén valamelyikük kezében már nincs lap mit kijátszhatna. Ekkora összeszámolják a gyűjtött pontjaikat, a legtöbb pontot szerző játékos nyert. A kártyákon a rövid angol szöveg mellett ikonokkal is jelzik, hogy mi a speciális képességük, de ezeket csípőből senki sem fogja megérteni, ezért minimális angol tudás szükséges (a kártyák fordítása nyomtatóbarát változatban megtalálható a Boardgamegeek.com oldalon).
Plusz: jó minőségű kártyák; igényes illusztrációk; egyszerű, könnyen tanulható szabályok; gyors, pörgős játékmenet, rövid holtidők;
Mínusz: a győzelmi pont jelzők igen vékony kartonból készültek és lehetnének picit nagyobbak is; kiegészítő nélkül 4 játékos esetén mire feleszmélünk már vége is van a játéknak (kieg nélkül max 2 játékossal javaslom); magas szerencsefaktor;
Összegzés: szerethető kis filler játék, amiben nem szabad komoly mélységet keresni, mert a lapjárás erősen befolyásolja a nyerési esélyeinket. A téma csak néhol jön át, de nem is hiányzik igazán. Ha az illusztrációk tetszenek, és egy könnyed kis kártyás "pontsalátát" keresel, akkor érdemes kipróbálnod a Dark Tales-t.