Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dungeons & Dragons: Castle Ravenloft

Ár:
17.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (8)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Kooperatív társasjáték, melyben a játékosok egy kalandozócsapatot alkotva próbálnak túljutni az egyre nehezebb kalandokon, szörnyek és csapdák garmadáin verekedve át magukat, míg végül elérnek a kastély mélyén tanyázó vámpírúr, Strahd szálláshelyére, hogy megvívják élet-halál harcukat.

Vélemények

4.63
8 értékelés
5
(5)
4
(3)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 25.
Undead

Talán ez áll a legközelebb érzésben az asztali szerepjátékhoz mikor a holtak támadnak fel és lelkiismeret furdalás nélkül ölhetjük őket. Fantasztikus játék szép figurákkal.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 25.
Táblás szerepjáték

Szemben a mesélős szerepjátékokkal, itt nem a karakter jelleme, hanem a képességei alapján kell döntéseket hozni, de némi fantáziával így is beleélhetjük magunkat az előre felépített karakterünk szerepébe. Bár a szerencse nem mindig pártol mellénk, együttműködéssel meg lehet oldani a legtöbb helyzetet. A miniatűrök egyszerűen lenyűgözőek benne, mielőtt játszottam volna vele, már szerelmes voltam beléjük, és játék közben is, mikor új szörnyek jelentek meg, mindig elment néhány perc a gyönörködésre.
Olyan fajta játék, amit alig vársz, hogy újra játszhass. Én direkt ezért a játékért vettem egy saját kockakészletet, ami remélhetőleg több szerencsét hoz, mint a játék gazdájának kincstári kockái. : D
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 04.
Készülj a harcra és vele a bztos kudarcra!

Nagyon hangulatos és szép játék, eddig kb. 50-50 arányban sikerült nyerni/veszíteni a játék ellen. Egyedüli problémánk a szerencsefaktorból ered, amikor is már 4 kör óta jó a taktika a csapatmunka de folyamatosan veszítjük a csatákat/képességeket mert soha nem sikerül jól dobni a kockával, bezzeg ha a szörnyek támadnak csak úgy röpködnek a 20-sok. :D
| 4 / 5 csillag!
2017. 02. 14.
Le fognak győzni!

Nagyon jó játék, gyönyörűek a figurák, kooperatív, jó a sztori, izgalmas, de én még nem nyertem a szörnyek ellen egyet sem. :D Érdemes kipróbálni!
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 24.
A legjobb

A dungeons and dragons sorozat első és legkiforrottabb epizódja. Nagyon érezni a Ravenloft világ hangulatát. Ügyesen oldották meg a harcrendszert és a felfedezést is.Az alkotóelemek gondos kidolgozása is csak megdobja az élményt. A küldetések is sokfajták és még változatosak is. Nem tudok hibát találni benne.
| 4 / 5 csillag!
2016. 02. 21.
Egyetértek az előttem szólókkal. Valóban egyszerű, nagyszerű mechanizmusa van, de ez hamar mechanikussá válhat. Lépsz..felfedezel..szörnykártya.."jé egy zombi"..rád támad és következő körbena harcolsz. Én a fiammal kezdtem el, nagyon élvezte, de azért fel kellett dobnom, némi mesélő elemmel...(egyedül ezért van 4 csillag) Tetszik a kompatibilitás ötlete is, mivel a Wrath of Asharladon is megvan, bár nem tervezek egyelőre maratoni csatákat. A kalandok amúgy meglehetősen nehezek és ha nem szeret a kocka, akkor hamar elfogyhat a támogatás és nincs az-az áldásmennyiség ami elég lehet. Ajánlani tudom mindenkinek. Aki szeretne ismertebb karakterekkel a pástra lépni, azoknak javaslom a 3. részt a Legend of Drizzt-et is, bár én pont a könyvek befolyása miatt nem vettem meg eddig.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 24.
Szerepjáték?

Ez a játék leginkább szerepjátékhoz hasonlítható. Együtt kell benne működni, kriptákat felfedezni, szörnyeket ölni, kincset gyűjteni és fejlődni. Angol tudóknak mindenképpen jobban ajánlom, mint az Odalentet.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 21.
A játék külsejére nem lehet panasz. Doboza szép, a kártyák is, a betűk kellően nagyok a kényelmes olvasáshoz, a figurák szépen kidolgozottak. Ha kártyavédőződ a lapokat, akkor természetesen ebben a dobozban sem fogsz elférni, hacsak ki nem veszed a műanyagot. A szabálykönyv nagyon jó, az is könnyen megérti ,aki csak alapszinten tud "angol fantasy" nyelven :). A mechanizmus egyszerű, elmész a térképlap szélére, új térképlapot húzol, arra kerül egy szörny és / vagy encounter, ezután pedig végrehajtod az encountert majd a szörny jön, (ha csapattársad nem tudja előbb megütni), majd ha legyőzésre kerül kapsz xp-t amit enocunterek mellőzésére, és fejlődésre költhetsz el. Ez a játék két gyengepontja sokaknak monoton lehet a rendszer, kell valami jó történet a küldetéshez, vagy a társaságnak kell olyannak lennie hogy élvezni tudja végig, a szörnyöldöklést, de valakinek pont ez tetszik. Valamint háziszabályok kellenek ha fejlődéssel szeretnénk játszani, és kampányban akarunk továbbmenni, mert alapból csak két szint van a karaktereknek. Véleményem szerint témájában az egyik legjobb játék, de ahhoz hogy élvezhető legyen, és az is maradjon szükséges a saját hadjárat elkészítése, vagy egy meglévő letöltése, mert az alap hadjáratot hamar végig lehet vinni. Valamint nem mindenkinek jön be a kockadobálás szörnyek és encounterek ellen, egy idő után valakinek biztos unalmas lehet, ez is emberfüggő kinek mennyire jön be, nekem bejött ez a része is. Aki szereti a a D&D világát és a kockadobálást, és szörnyeket ölni, saját küldetést csinálni, (amihez neten sokféle anyag van) annak biztosan tetszeni fog.