Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

7.990 Ft

Forró nyomon

7.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Vezesd rá a nyomozókat a gyanús szóra!

A Forró nyomon mókás szóasszociációs partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok különleges szópárok segítségével próbálják megtalálni a keresett szót. Inkább édes, mint savanyú? Inkább Tom Hanks, mint Tom Cruise? Vagy inkább Tesla, mint dinoszaurusz?

Szóval a tanú találkozik a nyomozókkal, és… Ugyan már, ez egy szóasszociációs partijáték, térjünk a lényegre!

Az asztal közepén 16 szó, az egyik ezek közül különleges, ezt a különleges szót egy külön kártya jelöli ki, és csak egyetlen játékos van vele tisztában: a tanú. Az ő feladata lesz, hogy a többi játékost – a nyomozókat – rávezesse erre a szóra. Ha ez öt fordulón belül sikerül, akkor a csapat győzött, ha pedig nem, akkor lehet újra próbálkozni, hiszen egy parti alig tart tovább negyedóránál.

A tanú minden forduló elején húz egy dilemmakártyát, amin két kifejezés látható: ezek lehetnek ellentétpárok vagy egymástól távoli témát kijelölő szavak, a lényeg, hogy tartalmuk erősen különbözik. Ezeket a tanú felolvassa, majd választ egyet, amelyik szerinte jobban illik a titkos szóra. Pl. A titkos szó a „gyros”, a dilemma pedig, hogy az inkább dokumentumfilm vagy valóságshow. A tanú az utóbbit választja. A játékosoknak ezután ki kell választania a látható szavak közül minél többet, amire inkább a dokumentumfilm illene, mint a valóságshow, hiszen ezek kizárhatóak. Pulóver? Doksifilm. Hűtőszekrény? Valóságshow. Jeges medve? Egy túlélős valóságshowban elférne, szóval nem annyira egyértelmű. Hát Tarzan, Harry Potter, a sas vagy a nedves törlőkendő?

Ha a nyomozók úgy érzik, több szót az adott körben már nem tudnak kizárni, közlik a tanúval, hogy végeztek, mire ő elmondja, játékban van-e még a keresett szó. Ha igen, akkor jöhet a következő kör, újabb nyom, újabb esély lapok kizárására. Ha nem, akkor viszont veszítettek. Jöhetnek az új szavak, új játék, új próbálkozás! Ha az ötödik forduló végéig sikerül minden szót kizárni a keresetten kívül, a játékosok győznek!

A Forró nyomon éppen attól olyan izgalmas, hogy egészen abszurd, elvont asszociációkba kell, hogy bocsátkozzanak a játékosok, és ennek dacára mégis ráérezzenek egymás gondolataira. A siker ilyenkor katartikus – pedig a feladat nem könnyű. Vajon neked menne?

       

Játékbemutató videó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Értékeld a játékot!