Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ghost Stories

Ár:
11.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (17)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Sokan vesztek oda a Kilenc Pokol Urával, Wu Fenggel folytatott harcban, míg végül sikerült megtörni rémuralmát. A hamvainak otthont adó urnát a Középső Birodalom egy kis falujának temetőjében temették el. Hosszú évek teltek el azóta, és az élők már elfeledték az átkozott örökséget.
A Pokol mélyén várakozó Wu Feng azonban semmit nem felejtett el. Szüntelen keresése eredményre vezetett, és megtalálta az urnát. Korábbi megtestesülésének árnya már a falura vetül, az ott élőknek pedig fogalmuk sincs az őket fenyegető veszélyről.
Szerencsére a Fat-Si (Taoista szerzetesek) töretlen figyelemmel őrzik az élők és holtak világa közti határt. Bátorságukkal, hitükkel és varázserejükkel felfegyverkezve megpróbálják Wu Feng-et visszaűzni a pokolba.

A Ghost Stories egy kooperatív stratégiai játék. A játékosok egy csapatként játszanak a játék ellen. Vagy közösen győznek, vagy mind alulmaradnak.

Vélemények

4.82
17 értékelés
5
(14)
4
(3)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 24.
Kemény dió

Tetszik a játék, szeretem. Nehéz. Ennek ellenére azt gondolom, túl nagy a szerencse szerepe, sok-sok tokent kell begyűjteni, mert a kockadobás, mint támadó erő igen csekély. Ahogy mások is leírták, a játék élményét nem a győzelem fogja adni :-) Nekem a solo mód nem jött be, egyedül nehezebb kordában tartani a körben támadó szellemhordát. Eddig csak ketten játszottuk, és az kifjezetten jó volt. Több szem többet lát, meg gondol alapon. ;-) Szóval hajrá!
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 03.
Nehéz de jó

Nagyon hangulatos kooperatív játék. Mi ketten szoktuk játszani, nagyon élvezhető és egyben nehéz, eleinte mindig a szellemek győztek.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 12.
kici kung-fu szerzetes szétrúgni szellem se..ed

Ismét egy távol-keleti téma a tervezőtől, ráadásul elég brutális erősségben. Ez a kihívás faktor valakinek vagy kerülendő, vagy épp ez teszi vonzóvá.
Első találkozásra simán a túlvilágról visszatérő szellemek nyertek, alig éreztem azt, hogy kici kínai szerzeteseink irányítanának bármit is, csak sodrottunk a támadók áradatával.
Pár játék és a szabályok rendes áttanulmányozása után azért már növekszik az esély, hatásos fegyverré válik a kung-fu. Mivel minden körben új kíséretek jelennek meg, a falu védelme sosem könnyű, folyamatosan mérlegelni kell, mit is tegyenek a négyek a lehető legjobban kiaknázva a képességeikben rejlő potenciált. Néha ez elég, néha nem.
Ráadásul a játék utolsó köreiben (ha a szerencsések eljutnak odáig egyáltalán), megjelenik az ördögi vufeng és ő grabancát kell elkapni a győzelemhez.
Szép a játék kivitele is, igaz kicsit csalódás a kockák minősége (kopnak, de rendesen). A szabályokat, a négyek és a falulapkák különleges képességeit azért érdemes rendesen megismerni, bár könnyen tanulhatóak. Mindenképpen kell pár (vagy több) játék, hogy megismerd a benne rejlő lehetőségeket. Aki ezt rááldozza, sok élménnyel lehet gazdagabb.
Nekem egyik kedvencem, szívesen ajánlom azoknak, aki keresik a kihívásokat és el tudják fogadni, hogy itt dolgozik bizony a szerencse is és bármilyen jól alakultak is addig a dolgaink, akár egyetlen új szellem elég és rögtön a földi pokolban érezzük magunkat.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 08.
egy mindenkiért, mindenki egyért

Az egyik legszebb grafika amit játékoknál láttam, nagyon hangulatos kooperatív játék, az egyetlen problémája, hogy ha valaki átveszi a főnökséget, kb. egyedül játszik a többiek meg csak bólogatnak és csak az változik, hogy kit szidunk le egy rossz dobásért :) A kiegekkel ez már javul, mert annyira bonyolult lesz a játék, hogy egy ember már nem látja át!
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 21.
kooperáljunk ahogy bírunk

Egyedül is játszható kooperatív játék, de azért kétség sem férhet hozzá hogy négy játékossal az igazi. A legjobb amikor négy tapasztalt játékos ül az asztalhoz, mert akkor már a győzelemre is van esély :). Arra figyeljetek, hogy a neten keringő magyar szabálykönyv és az új kiadás angol szabálya között eltérés van. Kezdő szinten a játék elején - a saját színed mellett - kapsz egy fekete korongot is, de nem 4 hanem már 3 lefordított városlapka után vesztetek.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 11.
Falu védés

A vásárláa első szempontja hogy egy játékos is játszhatja. Agyalós, koperatív. Szerencsén is sok múlok benne.
Azért ha már sokat játszik vele az ember, jön a sikerélmáény is.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 03.
Game > Gamer

Nagyszerű játék amelyben a csapatnak együtt dolgozva kell egyre elkeseredettebb döntések közül választani, miközben a szellemek folyamatosan rohanják meg a falut. Oda kell tenni magatokat, ha csak egy csipetnyi esélyt is szeretnétek. A kocka faktor benne nem zavaró, mivel a Tao tokenekkel tudsz korrigálni, így nagyrészt tudod előre mit tudsz vagy nem tudsz leütni. A játékban nincs könnyű fokozat. A 1. szint nehéz, de megcsinálható egy jó csapattal, a 2. szint egy igazi kihívás, a 3. szint közel lehetetlen, a 4.szint pedig még akkor sem sikerülhet, ha az univerzum is az akarja. Ellenben ha a végső elkeseredés bugyraiban való reménytelen összekucorodás örömmel tölt el, miközben a játék folyton folyvást megaláz, akkor hajrá. Mi már bekészítettünk egy üveg pezsgőt, arra az esetre, ha mégis sikerülne valahogy... ajánlom mindenkinek, aki szeret megdolgozni a győzelemért és NEM könnyed kikapcsolódásra vágyik.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 26.
Nehezen megnyerhető kooperatív játék

Rengeteget játszottunk vele, mégis csak párszor nyertük meg a játékot.
Kisebb örömünneppel ér fel, ha sikerül győzni.
Mindent beleadunk, de érdemes.
Nagyon jó a témája, jól bele lehet élni magunkat a játékba.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 20.
Lidércnyomás

Elképesztően nehéz a kooperatív játékok közt, de annál édesebb a siker íze, amikor végre győzedelmeskedik a csapat. A külcsíny és a téma is bizarr, de a lehető legjobb értelemben. A koop kedvelőinek "must-buy"!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 11.
Távol-keleti hangulat!

Ebben a játékban előre kell gondolkodni, tervezni, rengeteg kitartást igenyel, mivel több kudarcot is túl kell élni a játék során. Minőségi tartozékokból találunk a dobozban. Nagyon változatos, izgalamas a játék, a randomban épített falu és a kisértetek megjelenése miatt. Nincs két egyforma játék, ezért az újrajátszhatósága magas. Kifejezetten kooperatív játék, csak azoknak ajánlom, akik hajlamosak együttműködni a többiekkel és szeretik a távol-keleti hangulatot.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 29.
A legjobb

...általam ismert kooperatív játék a Robinson mellett. Nagyon nehéz, végig izgalmas, az egyetlen hibája talán az, ami sok koopra jellemző, hogy előfordulhat, hogy egy domináns játékos ráerőlteti az elképzzelésiet a többi játékosra.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 20.
Nagyon jó kooperatív játék

Kooperatív játékokból elég ok található a piacon. Amiben a Ghost stories más, az a történet,a feeling. Szerzeteseket irányítva a kis falvat kell megmenteni egy gonosz szellem manifesztációjától, miközben egyéb kísértetek akadályozzák ezt. Változó falu térkép, a kártyák miatt sohasem ugyanaz a játékmenet, míg a kockák miatt előre nem látható a szelleműzési rituálé sikeressége. Ez a játék nehéz, az alap nehézségi szinten is. Mégis van további 3 nehézségi szintje....csak mazochistáknak (de mi szeretjük, és nem is adjuk lejjebb, mint nehéz kihívási szint).
Mindenképp ajánlom a koop szerelmeseinek. Ha valaki nem szereti a miszticizmust és távol keleti filozófiát, akkor meg ott a Pandemic ;)
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 16.
Tényleg a legjobb kooperatív játék

Bauza mester remekműve! Sok koop játék közül ezt játszuk a leggyakrabban. Kellően izgalmas, de nem túl körülményes.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Ghost Stories

Az egyik legjobb koop., amivel játszottam, sok a döntési helyzet, magas az újrajátszhatóság, nagyon végig kell gondolni, hogy épp melyik lépés lenne az optimális, és a játék keményen megbüntet, ha rosszul döntesz. :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Szintén kedvenc

A játékszabály könnyen megtanulható, de viszonylag nehéz játék. Azt hiszem az első 10 játékból egyet sem nyertünk meg:) Mi ketten szoktuk játszani, két-két szerzetest irányítva, de játszottuk négyen is. Rendkívül szórakoztató játék.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
ghostbusters

Az egyik legkeményebb koop játék, attól függetlenül élvezetes és nagy az újrajátszhatósága, mert mindig kell egy újabb próbálkozás :D Azért a kockától riadozóknak nem ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Szellemes

Szellemes játék, de sokat nem fogunk nevetni. :-D Egyik kedvenc kooperatív játékom. A játék már könnyű fokozaton is nagy kihívást jelent. Akár 4 személyes játékot is játszhatunk ketten, ha két-két szerzetest irányítunk. Mikor a tizedik vesztes játék után hajnal 3kor még azt mondjuk, na még egy játékot, az csak jó játék lehet.