Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gondolatolvasás magasabb szinten – avagy a The Mind Extrém kihívása

The Mind extrém kártyajáték

2018-ban találkozhattunk a gondolatolvasás egy új és váratlan módjával a társasjátékozáson belül. Megjelent a The Mind – Érezz rá! társasjáték, ami Év Játéka jelölést is kapott abban az évben, illetve ezzel párhuzamosan elképesztő népszerűségnek kezdett örvendeni. És most 2020-ban megjelent a testvére, a még nagyobb kihívásokkal rendelkező The Mind – Extrém! Újra egymásra kell hangolódni ahhoz, hogy mind a 12 szintet teljesítsük, de most fordul a kocka, vagy mondjam inkább, hogy a lapok és a számok?

A The Mind – Extrém egy könnyed kooperatív társasjáték, mondhatni partijáték, ahol a játékosok célja, hogy a kezükben lévő lapokat helyes sorrendben játsszák ki, mindenféle kommunikáció nélkül. Ennek a játéknak azonban az a különlegessége, hogy a lapokon lévő számok már nem 1-től 100-ig vannak, hanem 1-50-ig. Cserébe egy pakli helyett kettő pakli van, ahol egyaránt ugyanannyi kártyalap található, azzal a különbséggel, hogy míg az egyik pakli fehér színű, a másik piros. És hogy miben különbözik a kettő? A fehér paklit ugyanúgy, mint a The Mind! Érezz rá-ban, növekvő sorrendben kell lehelyezni, azonban a piros paklit csökkenő sorrendben, a legnagyobbtól kezdve. Viszont a lapok teljesen össze vannak keverve, így bármi kerülhet a játékosok kezébe.

Hogyan érezzünk egymásra?

A The Mind – Extrém egyszerre szól a türelemről, a megfigyelésről és arról, hogyan kerüljön mindenki egy hullámhosszra, hogy rá lehessen érezni a lapok sorrendjére. A játékosszámnak megfelelő számú élet- és segítséglapka előkészítése után meg kell keverni a számkártyákat, és a paklit le kell tenni az asztal közepére. A szintkártyákat is le kell helyezni az asztalra, ezeken az is látható, hogy melyik oldalukra kell tenni a piros és a fehér lapokat. A játékosok annyi lapot kapnak a pakliból, amennyi az aktuális szint értéke, tehát az első szinten egy lapot. Ezután le kell helyezniük a lapokat a szintkártya mellé a megfelelő oldalra, helyes sorrendben. Ha ez sikerül a játékosoknak, akkor teljesítették a szintet, újrakeverhetik a paklit, és mehetnek tovább a következő szintre. Könnyűnek hangzik, de a türelem és a megfigyelés kulcsfontosságú. Beszéd és egyéb kommunikáció hiányában figyelhetik a játékosok egymás testbeszédét, hátha elárul valamit, amit ők nem akarnak, vagy csak mélyen egymás szemébe nézve ráérezhetnek, hogy épp mikor ki jön és kell raknia lapot.

The Mind extrém kártyajáték

Nem elég extrém?

A The Mind – Extrém nem csak a két paklitól lesz nehezebb. Az igazán extrém kihívást a szintkártyákon szereplő extra feladatok okozzák. Bizonyos szinteken meg van adva, hogy vagy az egyik, vagy a másik, vagy mindkettő paklira számmal lefelé kell lepakolnotok, így nem tudjátok rögtön, hogy melyik játékos milyen számot rakott le. Ha igazán egymásra tudnak hangolódni a játékosok, persze könnyedén megoldhatják ezt, hiszen a sorrend már a lelki szemeik előtt lesz, de bizony tud nagy kalamajkát okozni a forduló végén, mikor megnézitek a lapokat, és nem a várt sorrenddel találkoztok. Persze a teljesített szintekért a jutalom nem marad el, újabb életeket és segítség kártyákat tudnak szerezni a játékosok, ha elég ügyesen haladnak végig a játékon. Viszont amint hibába ütköznek, elveszítenek egy életet, és a rontott lapnál kisebb – vagy a piros pakli esetében nagyobb – lapokat el kell dobniuk. A segítség is extrémebb lesz, hiszen ennyi információ mellett ugyanúgy csak egyet szabad megosztani a társakkal, mint a The Mind-ban. A segítség kártya kijátszása után minden játékos eldöntheti, hogy a legalacsonyabb értékű fehér lapját vagy a legmagasabb értékű piros lapját mutatja meg a többieknek.

A gondolatolvasás nagymesterei

A The Mind – Extrém egy 20-30 perc alatt lejátszható játék, ami kellően izgalmas kihívást és egy új gondolkodásmódot igényel, hogy megnyerjétek. Kettőtől négy főig játszható, és garantáltan megmozgatja a gondolatolvasó és megfigyelő képességeiteket. Egy szórakoztató élmény és különleges kaland a The Mind – Extrém, amit mindenkinek nyugodt szívvel ajánlok. Hiszen már ráéreztem, hogy ez az a játék, ami a következő nagy kedvenc lesz a sorban!

És a végére egy személyes tapasztalat: a The Mind a legjobb randijáték, a The Mind – Extrém pedig megmutatja a második randin, hogy egymásnak vagytok-e teremtve!

Jó játékot kívánok!

Joni

The Mind extrém kártyajáték