Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Inis

Ár:
17.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 19.
A gyönyörű Kelta

2016-ban három Golden Geek díjra is jelölt játék, végül a Scythe lehagyta a díjak besöprésével és nem lett egy felkapott, minden polcon ott pihenő játék, pedig igazán megérdemelné.
Szemet kápráztató Terrytory darabok, fel sem fogom, hogy passzolhat mindegyik mindegyikhez, bárhogy is szórakoztam velük a kibontás után, nem találtam anomáliát. A kártyék szép nagy méretűek, ami kell is, hiszen elképestő színes és változatos festményekben gyönyörködhetünk a játék során, keltásabb hangulatot keltve, mint az eredeti kelta alkotások.
A játék elég mély stratégiai lehetőségeket hordoz magában, kell hozzá pár játék, hogy ezeket megértsük miért is jó és mikor is jó használni őket, például ha passzolni szeretnénk az adott körünket, holott tömve a kezünk jobbnál jobb lapokkal. A draftolása a legjobb amivel valaha találkoztam, a korábban választott kártyát is továbbadhatjuk ha az elképzelésünknek megfelelően egy jobb lap került a kezünkbe. Viszonylag kevésnek tűnő (17) akciókártya van a játékban, első kipróbáláskor zavaróan kevésnek is tűnt, utána viszont ráérezve a játék menetére kényelmesen fel lehet tölteni a kezünket az általunk uralt területek Előnykártyáival illetve Epic kártyákkal. Ha a bevezető játék után ráérzünk ezeknek a managelésére, izgalmasabbnál izgalmasabb stratégiákat dolgozhatunk ki a győzelem elérésére.
A játék megnyeréséhez teljesítenünk kell a három győzelmi feltétel valamelyikét, területet foglalunk, ellenséges klánokat uralunk, vagy bizonyos számú szentélyek közelében vagyunk, azonban győztest, azaz Királyt csak az új kör elején választunk, tehát időközben elveszíthetjük, vagy kitúrhatjuk a játékosokat az ún. Pretender pozícióból, ami azért szuper mert tovább nyújthatjuk a játékidőt, növelhetjük az izgalmakat, váltogathatjuk a stratégiákat.
Főleg haladó játékosoknak ajánlott, kezdőknek már csak azért sem mert hosszú, 4 főnél két óra is lehet a játékélményen pedig nagyot tud rontani egy nyüglődő játékos aki nem tapasztalt még hosszabb játékokat.
Két fővel is élvezhető a játék, azonban a több az jobb, mivel eleve a játékosszámnak megfelelő mennyiségű terület kerül lehelyezésre, ami már tovább növeli a variációkat a játékban.
A doboz egyébként ne riasszon el senkit, a beltartalom sokkal stílusosabb, az angol kiadásnál eltolták, ha csak azt nézném én is visszatenném a polcra, de belinkelem a lengyelt, ami már sokkal inkább tükrözi a játék szépségét és a beltartalomtól várható vizuális orgiát. (már ha szabad linkelni)
A klánokat reprezentáló minik semmi extrát nem képviselnek, alap kidolgozottságúak, nálam néhány épület kicsit meg volt tekeredve, minden lándzsa elgörbülve, utóbbival nem is foglalkoztam előbbit pedig egyszerű forró vízzel lehet orvosolni. Így viszont, hogy a minik inkább emlékeztetnek a 90-es évek indián/katonafiguráira, a játék ára abszolút megfizethető és barátságos, sokkal többet hezitáltam volna a vásárláson ha mondjuk 25ezret kellett volna kiköhögni érte. Kevésbé lettem volna magabiztos a vásárlásnál és lehet kevésbé lennék most elégedett. Attól függetlenül a lehetőség adott az igényes kifestésre, éles szem és biztos kéz kellhet hozzá, a fehér klántagokat feldobja majd, rájuk is fér, az egyetlen snassz része a játéknak, de látványos nem lesz.
Csak ajánlani tudom, remélem rengetegszer előkerül még.
A szabály könnyen emészthető, legfeljebb az Összecsapás részt kellett kétszer átolvasni, a kártyák szövegéhez egy alap társasos szókincs és némi közép angol szükséges. Az internet sötét bugyraiban találni magyar kártyafordítást, ha ilyen igények lennének.
És akkor a lengyel doboz:
https://cf.geekdo-images.com/V290f-ltMbm8H9KJNb6DNZAB9FA=/fit-in/1200x630/pic3393510.jpg
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 21.
Kiváló munkáslehelyezős játék gyönyörű dizájnnal

Izgalmas stratégiai munkáslehelyezős játék, nagyon jó draftolási mechanizmussal. A kelta mitológia és a gyönyörű rajzok pedig még élvezetesebbé teszik!