Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

14.490 Ft

Kuruzslók Quedlinburgban

14.490 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (6)

Vélemények

4.67
6 értékelés
(4)
(2)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2022. 11. 01.
Imádjuk!
2022. 09. 28.
2020. 02. 02.
Kedvenc

Mi nagyon szeretjük ezt a játékot. Még a társasjátékok ünnepén próbáltuk ki és így könnyebb volt a szabályokat megérteni, mivel szuperül elmagyarázták. Utána itthon már jóval gyorsabban ráéreztünk. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, idő mire megismerkedik az ember a különböző összetevőkkel. Még mi sem próbáltuk ki minden oldalát a könyveknek. Minket nem zavar a szerencsefaktor sem, egyszerűen élvezet vele játszani, nagyon szép maga a játék és az alkatrészek, nem szoktuk véresen komolyan venni a kuruzsló csatákat. :) 3-4 fővel a legjobb, de ketten is tökéletesen működik. Egyedüli negatívum a korongok kopása, bár nálunk még nem kezdtek el kopni, esetleg lehet rá érmevédőket beszerezni vagy lekezelni valamivel.
2020. 01. 25.
A balszerencse áradása

Vegyes érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban, mert egyrész nagyon jó és hangulatos, mert nagyon jól visszaadja azt, hogy kuruzslók vagyunk, akik épp kotyvasztanak valamit az üstbe és össze vissza dobálnak bele mindenfélét, viszont tényleg nagyon nagy a szerencse benne, sokszor előfordul az, hogy valaki már a 4. csattanó maszlagját húzza ki 7 húzásból, a másik pedig még mondjuk csak az elsőt, és hiába vannak a patkányfarkak, ha már túl sok patkányfarok kell szinte lehetetlen behozni a lemaradást. Mi csak ketten játszottuk, valószínű, ha többen vagyunk akkor kicsit csökken a szerencse, mert nem történik meg az, hogy én dobok a kockával vagy a másik, hanem jobban megoszlik. Azonban ez egy könnyed játék, így meg lehet neki bocsátani a szerencsefaktort.
2019. 08. 04.
Bonyolultnak tűnik, pedig nem is olyan vészes

Ez az első gémer stratégiai játékom. Amikor kibontottam a dobozt, picit elbizonytalanodtam, megijesztett a sok leírás és a rengeteg tartozék. Féltem, hogy túl bonyolult lesz, de igazàból elég volt egyszer átolvasni a szabályt és onnantól könnyen és jól átláttam a játékot.

Amikor új társaságba visszük, nagyon fontos, hogy legyen valaki, aki alaposan ismeri a játékmenetet és tudja vezetni a játékot. Nem túl bonyolult, de mivel sok dologra kell közben figyelni, nem árt ha az új játékosokat az első néhàny fordulóban kicsit instruálja a “játékvezető”, hogy mindenki ugyanolyan kellemes élménnyel álljon majd fel az asztaltól. Például az elején a vásárlás fázisban mindig sokat magyarázok az összetevőkről az új játszótársaimnak, hogy minél több opciót lássanak át minél rövidebb idő alatt.

Nagyon tetszik a patkányfarkak komponens. Szerintem nagyon jól kiegyenlíti a játékot, így nem forudlt még elő, hogy egy valakinek már a játék elején szerencséje volt és behozhatatlanul elhúzott a többiektől. Sőt, nagyon gyakran teljesen átrendeződik a győzelmi pontos sorrend a 9. fordulóra.
Szeretem, ha a játék a szellemi táplálék mellett a szemet is gyönyörködteti. A Kuruzslók dizájnja gyönyörűséges. Minden apró kis elemet jó kézbe venni, mind a négy üst egyedi mintázatú, az összetevők könyvei szuperül néznek ki... hát még a fényes kis rubinok!

Nagyon ajánlom mindenkinek, nekem (eddig) ez volt az év legjobb vétele. Kár, hogy csak négyen lehet játszani. :)
2019. 02. 08.
Aktuális kedvencünk, a kimondhatatlan nevű városból

A játékot több tucatszor vettük már elő, és a rengeteg opció miatt mindíg tud újat mutatni. Még úgy is hogy a recepteskönyvekből nem próbáltuk ki mindet. Tanulásnak a kezdő üstöt javasolnám, de pár kör után mikor már világosak a szabályok a "kémcsöves" üst nagyon fel tudja dobni a játékot. Mi általában ketten játszunk párommal, de így sem unalmas. A játéktáblán látható segítségek a körök gyors összesítéséhez nagy segítséget nyújtottak a játék tanulásakor, könnyen tanulható abszolút, még olyanoknak is akik most próbálnak kitörni a monopoly/activity vonalról. A grafika magával ragadó, a sok színes alkatrész miatt eddig mindenkinek elnyerte a tetszését akivel játszottuk (20-50 évesig). A játék közbeni esélykiegyenlítés jól működik, az apró trükkök (pl. néha hagyni berobbani az üstöt) elsajátítása után a végéig izgalmas tud maradni.
Annak aki nem szereti a nagy szerencsefaktorral dolgozó játékokat annak annyira nem ajánlanám, bár jó stratégiával és kevés felesleges kockáztatással egészen jól tartható az előre eltervezett stratégia (összetevő kombók, lépések). Illetve azoknak sem akik olyan játékot keresnek ahol folyamatosan az interakció a játékosok közt.
Egy hátrányát tudnám csak felhozni, hogy az összetevők fogdosása, kutyulgatása során már 5-10 játék után kopásnyomok fedezhetőek fel, annak ellenére hogy nagyon vigyáztunk rá. (ezt hamarosan házilag kiküszöböljük, csak kellemetlen) Remélem a két megjelent kiegészítő is elérhető lesz hamarosan Magyarországon is, nálunk tuti beszerezős.