Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kütyük

Ár:
12.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (5)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Építsétek meg a legtutibb kütyüket! A Kütyük gyönyörű kivitelű, „tablóépítő” családi társasjáték. A játékosok az energiagömbjeikből vásárolnak kártyákat, amik különböző akciókat biztosítanak számukra, és ezek akár láncreakciószerűen bekapcsolhatnak újabb és újabb akciókat... Tablóépítés: a korlátozott számban megszerezhető kártyákból kell, azok egymásra hatásait figyelembe véve, a legértékesebb kombinációkat létrehozni.

Vélemények

4.60
5 értékelés
5
(3)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 16.

Szuper jó engine építős játék. Sok interakciót nem igényel a játékosok között, ilyen szempontból nekem kicsit a fűszerútra hasonlított. Mindenki gyűjti magának a különböző gépeket, hogy minnél több dolga triggelődjön, aztán egyszer csak vki nyer, mert szerzett elég victory pointot. Kb 60 perc a játék.
| 4 / 5 csillag!
2020. 03. 22.
Láncreakció

Zseniális érzés építeni a kis géprendszerünket, a sok kicsi kütyü egymással összekapcsolódva létrehozza nekünk a pontgyártó masinát, miközben a csinos kis golyók gyűlnek a hangulatos osztó-dobozból, és hajtják az egészet - jó kis gondolkodós, engine builder játék. A kivitelezése talán hagy kívánni valót maga után - a játékos lapkák lehetnének igényesebben megvalósítottak, mindig rettegek, hogy elszakad a hajtásnál, és az insertet is átgondolhatták volna jobban - nem fér be az összes alkatrész szépen a dobozba, még szétszedve sem. Nagyon hamar véget ér - mire igazán beindulna a gép, már el is értük a kütyü határt.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 09.
Kütyükre fel

Egy nagyon izgalmas és látványos játék. Jó ránézi a játéktáblára. Az alkatrészek jó minőségűek, tartósak. Remek választás azoknak, akik szeretik a pakli építős játékokat, mint például a Century vagy a Splendor.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 10.
Kötelező darab

Aki szeret építeni, kombinálni, annak remek választás ez a játék. A parti során sok kis kütyüt építünk meg, miközben megismerkedünk a hivatali szakzsargonnal, mint az iktatás, és a végén a sok pici egy nagy egésszé áll össze. Vagy több nagyobb egésszé. Mint egy hivatali gépezet, egy akcióval, kártya vagy golyó megszerzésével aktiválunk egy másik kártyát, ami aktivál egy harmadikat, ami egy negyediket és így tovább. De kicsit előre szaladtam. Szóval a kütyük energiával működnek, szóval először energiát kell szereznünk, amit szép, színes és minőségi műanyag golyók jelképeznek. Aztán az energiákat kütyükre cseréljük. Minden kütyü rendelkezik valamilyen különleges tulajdonsággal, aminek a játék során hasznát fogjuk venni. A játékszabályok egyszerűek, könnyen tanulhatóak, a kártyák jelzései egyértelműek és nagyban segítik a játékost. A körök kezdetben nagyon pörgősek, majd, ahogy beindul a gépezetünk, kicsit lelassul a dolog, de nem annyira, hogy unatkozni kezdjünk, míg ismét ránk kerül a sor. A szerencsefaktort nagyon jól lehet ellensúlyozni a megszerzett kártyák képességeivel. Családdal, barátokkal, kezdő és gyakorlott játékosokkal egyaránt szórakoztató kikapcsolódást nyújt. A kivitelezés igényes és szép, a dobozba való elpakolás kicsit macerás, de megoldható.
| 4 / 5 csillag!
2019. 01. 24.
Az engine building alapköve

Remek családi szórakozást nyújtó társasjáték, amely tapasztaltabb játékosoknak is teljes mértékben élvezhető. Van benne némi szerencsefaktor (húzott golyók színe, "piacra" kerülő kütyük tulajdonságai, kutatás során talált kütyük), de bőven van lehetőség benne így is előre tervezni. Nagy élmény látni, ahogy a játék során felépített gépezet "életre kel", ahogy az egymásra hatások hosszú akció-láncolatokat alakítanak ki. Ebből adódik a játék legnagyobb hátránya is: ahogy felépülnek a bonyolultabb gépek, egyre több idő kivárni, amíg az ellenfelek végiglépegetnek az akcióikon. Azonban ez sem vészesen sok.
A komponensek jó minőségűek (a golyók kemény műanyagból vannak, kellemes súlyuk van). A kártyák szépek, jól áttekinthetőek, és nagyon sok van belőlük ahhoz, hogy az újrajátszhatósági faktorral ne legyen probléma. Az adagoló időnként kicsit elakadhat, a tartályban lévő golyók megkavargatásával azonban ez mindig orvosolható. A magyar kiadás insert-je nem tudom hogy ment át a minőségellenőrzésen: az adagoló felső részét egy mozdulattal leemelve, az alját összeszerelt formában lehet tárolni a dobozban. Viszont az leszerelt tetőnek nincs helye a dobozban. Rá lehet fektetni az aljára, de a doboztetőt így nem lehet teljesen rárakni, néhány mm-t megemeli.