Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

15.990 Ft

Marco Polo

15.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (13)

Vélemények

4.69
13 értékelés
(10)
(2)
(1)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 06. 16.
Soha rosszabbat

Tipikusan olyan játék, ami nem lesz kedvenc, de minden megvan benne, hogy jót játszon vele akár család vagy baráti társaság. Igazán 4 fővel ajánlom. Sértődések elkerülése érdekében, csak érett játékosoknak, mert a játék fő eleme a másoknak keresztbe tevés.
2019. 01. 05.
összegyurva :)

A játék korábban bevált mechanikákat alkalmaz, azonban ezeket nagyon szépen ötvözi. köszönhetően a karakterek teljesen eltérő tulajdonságainak nincsen két egyforma party. izgalmas, szorakoztató stratégiai játék, az egyik legjobb a kategóriában.
2018. 08. 09.
A család kedvence

Először az alapjáték volt meg ,majd beszerztük az összes kiegészítőt. Túl vagyunk 80,100 játékon nincs két egyforma játszma. Az első számú kedvenc. Megfelelően összetett, kivitelezett igazi stratégiai játék. Ne tévesszen meg senkit a sok kocka. Kiegészítőkkel rengeteg karakter közül lehet választani. Igényli az idő befektetést ,nekünk sem az első parti után lett a kedvencünk. Mars, Stone Age , stb.. előbb megvoltak de valahogy ez a favorit, persze nem mindenkinek fog tetszeni. Nagyobb gyerekeknek vagy felnőtteknek ajánlom.Egy próbát azért mindenképp megér.
2017. 10. 22.
Elsőre nagy csalódás.

Számomra nagy rejtély a játék népszerűsége, mivel én semmi olyat nem tudtam benne felfedezni, amiért szeretni tudnám. A játék mechanikájában a szokásos cserélgetős/kockamódosítós elemek találhatóak, eredetiségre ne is számítsunk. A kivitelezése viszont első osztályú, de ez számonra kevés ahhoz, hogy végig élvezni tudjam.
2017. 06. 20.
Megunhatatlan

Ázsiai kalandozásaink során összetett, és látványos játékban részesülhetünk.

Köszönhetően a választható karakterek nagy számának, a rengeteg kártyának, és dobókockáinknak rengeteg lehetőség nyílik meg előttünk ahhoz, hogy győztesként távozzunk. Nyerhetünk minél több település meglátogatásával, minél több szerződés (küldetés) teljesítésével, melyhez egyedi nyersanyagokat használunk, hisz melyik az a játék, ahol selymet vagy fűszert kell gyűjteni?

Összetett játék, komoly stratégiát követel, viszont megunhatatlan.

Minden "euró" társast kedvelőnek kötelező darab.
2016. 05. 26.
A Selyemút nyomán

A játékban kalandor-kereskedőink (Marco Polo és barátai) az Európától keletre, délkeletre eső területek bejárásával és közben előnyös kereskedelmi szerződések megkötésével igyekeznek minél több győzelmi pontot megszerezni. Több út is vezet a sikerhez: bizonyos helyszínek meglátogatása, a helyszínek elsőnek történő felfedezése és az előjogok begyűjtése, Pekingbe történő megérkezés, kereskedelmi szerződések teljesítése, kereskedőállomások létesítése, a már létesített állomások képességeinek kihasználása (illetve ezek megfelelő kombinálása). Mindez nyakon öntve tevékkel, árucikkekkel és kockadobással. A filmek kapcsán beigazolódott mondás itt is igaz: „mindenki nyúl le ötleteket, de valaki ezzel sem tud mit kezdeni”. Sok más játékban már megismert játékmechanika köszön vissza ránk egy nagyon kellemes elegyben. Kis kockadobálás, munkáslehelyezés, a helyek korlátozott száma, árúk gyűjtögetése, majd célok (itt szerződések) teljesítése, …
A rengeteg lehetőség (és annak játék eleji megfelelő kiértékelése) miatt inkább már haladó társasozóknak ajánlanám, de nekik mindenképpen egy próbát megér.
A sok pozitív élmény mellett játék legnagyobb negatívuma számomra a benne játszható karakterek kiegyensúlyozatlansága, amely játékosszámtól függően is változhat.
2016. 01. 24.
Nagyon jó

Ez az a játék, ahol sosincs az az érzésed, hogy vége lehetne már: éppen ellenkezőleg, az ötödik kör után azon akadsz ki, hogy miért nincs legalább még egy kör. Mivel a lehetőségek végesek, jól kell velük gazdálkodni. Az akcióink kockavezéreltek, alapból öt saját színű kockánk van, de az utazáshoz mindjárt kettő kell, a nagy bazár aranysorán pedig három, így a kockák gyorsan fogyhatnak. Három tevéért vásárolhatunk egyet pluszban, illetve egyes szerződések teljesítésének jutalmaként jár további kocka (egyszeri használatra). Mi egy vonatkozásban sokáig rosszul játszottunk: a városok speciális akcióinál későn esett le az a szabály, hogy a kockaérték itt is számít: max. annyiszor hajthatod végre a speciális akciót, ahányas értékű kockát odatettél. Ez különösen fontos lehet a két tevével utazhatsz egyet akciónál. A magyar szabály itt-ott hiányos: pl. kimaradt belőle, hogy a legtöbb szerződést teljesítő(-k)nek a végén 7 pont jár.
Kitűnő minőség, látványos játékelemek: szuper jó játék!
2016. 01. 23.
Nagyon jól összerakott Eurogem

Nagyon nagy kedvenc lett a játék. 2-3 fővel ideális a játék szerintem. A karakter kártyák nagyon ötletesek, jól lehet játszani mindegyikkel. Érdekes módon amire azt gondolná az ember h verhetetlen karakter, simán rácáfol az ellenfél. Több út van a győzelemhez, de mi mindig az utazásra megyünk rá! Nem hosszú játék, de mindig 1 körrel hamarabb véget ér, minthogy betudjak mindent fejezni. Szerintem nem egy agyégető kategória, jól átláthatóak a folyamatokat is benne. Ajánlom minden euro fannak!
2015. 11. 28.
Kötelező vétel

Aki szereti a kicsit komplexebb euro játékokat, annak ez kötelező vétel. Szerintem minden játékos szám mellett élvezetes, nem túl hosszú, de annál izgalmasabb.
2015. 10. 24.
Utóbbi évek egyik legjobbja

Az utóbbi évek egyik legjobb eurogém-e. Valamiért a Kingsburg jutott eszembe róla, de annál sokkal de sokkal mélyebb, változatosabb és mindenekelőtt jobb.
Euro-hoz képest egész sok kütyü van benne, a setup se 2 perc, de ez a setup jó arra, hogy ne legyen 2 egyforma parti. A térképen szereplő városok jellemzőit random kártyákkal határozzuk meg, és minden játékos random szerepet kap, és ezek a szerepek adják a játék sava-borsát. Az alapszabályok is nagyon jól egybe vannak gyúrva, de ezek a szerepek még adnak az egésznek egy erős csavart. Az egyik, ami nagyon tetszett az a kockák egymásra helyezése. A másik ami jó, hogy a térkép tematikus. A Himaláya az Himaláya, azt nem lehet csak úgy kerülgetni. Ha valaki elindul egyik úton, az elég komolyan elkötelezi magát, és mivel összesen 4 vagy 5 teljesen különálló út van, legalább ennyi teljesen különálló kombó kínálkozik a városok tulajdonságaiból. Persze van olyan szerep vagy olyan kártyák, amik segítségével akár egész nagy része is beutazható a térképnek, illetve nem is feltétlenül kell erőltetni az utazást, lehet hogy valakinek a szerződések teljesítése szimpatikusabb. Ha nem lenne elég a városokban rejlő sok lehetőség, vannak beépített akciók is. Ideiglenesen szerezhetők újabb kockák, amik nagyon megnövelik a lehetőségeinket. A játék a sokrétűsége ellenére nagyon koherens, nem nagyon tudnék belekötni. Talán egyedül a célkártyákat érzem kicsit feleslegesnek, és a szerepek kiegyensúlyozottsága kérdéses, de szerintem mindegyikkel lehet nyerni. A játék a bonyolultságához képest egész rövid, 2 óra kb. Ajánlom mindenkinek, aki a kockás eurokat szereti.
2015. 08. 31.
Jól összerakott játék

A Hans im Glück nem bízott semmit a véletlenre egy bejáratott szerzőpáros, bejáratott mechanikákat használó játékát tette a boltok polcaira. Ettől függetlenül a Marco Polo egy áramvonalas, jól összerakott, *Kennerspiel des Jahres* mélységű darab lett, amivel mindenki akar játszani még egy újabb partit. Családoknak, baráti társaságoknak és gémereknek is jó szórakozást nyújt. Számomra (eddig) az év egyik legjobban sikerült játéka.

http://www.crueltyfreepirates.com/the-voyages-of-marco-polo/
2015. 08. 09.
Zseniális játék

Szerintem zseniális a játék, nagy kellemes, gördülékeny a játékmenete. Egy szóval jellemezve: Elegáns. Rengeteg opció és stratégia a játék megnyeréséhez. A játék nagyon komplex, miközben a szabály rendkívül egyszerű, 15-20 perc alatt megtanulható. Hozza a Russian Railroads szintjét komplexitásban és változatosságban. Egy éven belül klasszikus lesz, és kétségtelenül Top50-es lesz a BGG-n, ha nem Top 20-as.
2015. 08. 05.
Szép, igényes játék...

...de a középszerűségből nem fog kitörni. Ha euro-mániás vagy, akkor kötelező, kis fa bizbaszok, munkáslehelyezés, célkártyák - minden együtt a kiváló szórakozáshoz. Nagyon erős közepes játék, annak remek, de csodát ne várjunk. Kellemes 1,5-2 óra, ami a karakterkártyáknak hála megfelelő újrajátszást is biztosít. Emiatt a 4 csillag.