Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
14.990 Ft

Mariposas

14.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (1)

Leírás

Kövesd végig a királylepkék vándorútját Mexikóból Észak-Amerikán át! A Fesztáv alkotójának legújabb sikerjátéka, a Mariposas egy csodálatos utazásra invitál. Készen állsz az útra?

A Mariposas egy izgalmas stratégiai társasjáték a Fesztáv alkotójától. Merülj el a szettgyűjtés álcájába burkolt társasjáték világában és élvezd a különleges grafikát - legyél része a lepkék lenyűgöző utazásának!

Három évszakon át játszotok ezzel a természetközeli társasjátékkal, ahol a játékosok célja tavasztól őszig minél több pontot szerezni, és végigkövetni a gyönyörű lepkék utazását. Évszakról-évszakra egyre több kör áll majd a játékosok rendelkezésére: tavasszal játékosonként 4, nyáron 5, ősszel pedig 6 kör - az évszakok végül pontozással zárulnak. Ősz végén a legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékos lesz a győztes.

A játékosok saját körükben kiválasztanak egy akciókártyát a kezükben lévő kettő közül, és azt végrehajtják - ezt addig ismétlik, míg elérik a megszabott körök számát. Az akciók segítségévelmozgathatjuk a pillangókat az absztrakt Észak-Amerika térképen - a régiók szerepe pedig folyton változik (valamelyik a virággyűjtést szolgálja, míg a másik pihenőhelyként vagy szaporítóhelyként szolgál).

A természeti viszonyok évszakonként változnak, és ezekkel a lepkéknek muszáj szembenézniük. Ezeket az évszakkártyákon lévő célok reprezentálják, ám ezek a nehezítések csak az adott évszak elején derülnek ki.

A Fesztávhoz hasonlóan a Mariposas is egy különleges és gyönyörű stratégiai társasjáték. Nem elég, hogy egy természetközeli társasjátékról van szó, de játék közben a játékosok különböző érdekességeket is tanulhatnak erről a lenyűgöző pillangófajtáról.

Fogj bele te is a Királylepkék csodálatos utazásába, és kísérd végig átalakulásukat! Kinek a lepkecsaládja lesz a legeredményesebb a tél érkeztére?

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2021. 01. 11.
Erre a játékra különösn igaz, hogy csak ha kipróbűljuk, derül ki, milyen is valójában! Az előkészületnél és a szabályismeretetésnél majdnem feladtuk, annyira boynolultnak tűnt, és olyan sok időbe telt legelőször kipakolni a különböző kártyákat, virágokat, városokat, lepkéket, De aztán csak elkezdtük, és egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy nagyon jó stratégiai játék!
Szerintem gyönyörű a kivitelezés is - élény fogni a lepkéket, a kártyákat -, talán csak annyi a hátránya, hoglehetne nagyobb a játéktér (a tábla), mert egy idő után nehezen átlátható, nehezen fér el minden a táblán.
A szabály leírása szerintem - magyarul - túl lett boynolítva.