Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

NMBR 9

Ár:
6.290 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

„Tetrisezés matekórán” helyett matek tetris közben!

A NMBR9-ben minden játékos igyekszik saját számlapkáit úgy kell egymás mellé (később egymásra) rakni, hogy a következő számokat még magasabbra helyezhessük. Csak az emeleteken lévő lapkák érnek számunkra pontot a játék végén, de nem törhetünk magasra, amíg nincs megfelelő alapunk hozzá! A legtöbb pontot érő építmény alkotója nyeri a játékot.

Ha szeretitek a tetrist és kirakóst, akkor a NMBR9 garantáltan a ti játékotok. A 20 kártya és 80 számlapka elképesztő változatosságot és rengeteg kihívást tartogat. Biztosak lehettek benne, hogy sosem lesz két egyforma játék vagy két egyforma épület!

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 04.
Új kedvenc

Az első kellemes meglepetés akkor ért, amikor a szabályait értelmezve világossá vált, hogy ez nem Tetrisz, ez annál sokkal több és jobb. A Tetriszhez kell egy kis logika, de inkább reflexek kellenek. Ehhez nem kell reflex, csak logika és egy csepp szerencse.

Minden játékosnak két garnitúra számkészletet kell - a lerakási szabályokat betartva - minél magasabb és értékesebb helyeket elfoglalva egymásra építeni. Mindenki a saját építményét növeszti, ezért nincs egymás közti interakció. Minden körben mindenkinek ugyanazt a formát kell felhasználnia, ezek sorrendjét összekevert kártyalapok mutatják.
Az alakzatok számokra hasonlítanak, de felülnézetben négyzetrácson elhelyezkedő szabályos négyzetekből állnak.

Három egyszerű szabályt betartva kell építkezni:
- Ha nem a legalsó szintre építünk, akkor a lerakott alakzat minden négyzete alatt lennie kell az alatta lévő szinten négyzetnek.
- A lerakott új elem által letakart négyzetek legalább két alakzathoz kell tartozzanak.
- Minden szinten a lerakott számoknak összefüggő alakzatot kell alkotni.
Ezek a szabályok egyike sem bonyolult és játék közben könnyen értelmezhetők és alkalmazhatók.
Minden alakzat végső értékét a rajta lévő szám és a szint (ami nullától indul) szorzata adja.

A nehézséget és az izgalmak forrását az jelenti, hogy minden soron következő formánál el kell dönteni, hogy olyan helyre rakjuk-e le, ahol ér valamit, vagy inkább előkészítünk egy későbbi értékesebb lépést. Ha figyelembe vesszük, hogy még milyen alakzatok jöhetnek sorra és azokat hamar megkapjuk, akkor szép eredményeket érhetünk el.

Eddig öt játszmát játszottam vele. Mindegyik mutatott valami újabb apró taktikai lehetőséget és gyanítom, hogy fogok még többet találni.