Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pesti Srácok 1956

Ár:
9.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (12)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.33
12 értékelés
5
(7)
4
(2)
3
(3)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 09.
történelem lecke

A fiam történelem tanára ezzel a játékkal tanította meg az 56-os eseményeket az iskolában. Azóta mi is megvásároltuk és tökéletesen értem, hogy miért tett így. Nagyon jól elmagyarázza a dolgokat és felkelti a mostani fiatalok érdeklődését a témával kapcsolatban. Abszolút remek játék!
| 4 / 5 csillag!
2018. 11. 08.
Elsők között vásároltam meg

Elsők között vásároltam meg itthon, nagyon vártam a magyar megjelenést. Bizonyos okokból csak most került elő, de nem csalódtam a játékban. Aki szereti a Pandemic-et, annak mindenképpen ajánlom kipróbálásra, és azoknak is, akik érdeklődnek a téma iránt. Kivitelezés 5/5, játékélmény 4/5
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 28.
!!!

Eddig főleg a tiltott sorozat játékai pörögtek nálunk a baráti körben, majd egy nagyon jó barátom kölcsönadta nekem a Pesti Srácokat. Le is teszteltük a szokásos heti játék alkalmával! Hát nem okozott csalódást, azt kell mondjam. A mai napon vásároltam meg, meg hihetetlenül tetszett. Pont annyira lehet benne kooperálni, mint amennyire számomra megfelelő. Valahogy úg érzem, hogy a fura "alfázás" jelensége sem lép fel a játékban. A grafika nagyon jól idézi a történelmi hangulatot és szerintem tökéeletes tanító jellege is lehetne diákok számára. Talán kevesebb ellenérzéssel kezenék a témát. A félkooperatív mód még csak ezután következik...!: )
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 27.
Pesti Srácok > Pandemic

Sok sok pandemic játék után váltottunk erre a srácokkal, és egész nyugodtan kijelenthetem, hogy azóta sem játszunk mást. Legalább heti rendszerességgel előkerül. Rengeteg lehetőség van benne! Mindig új taktikák és kombinációk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 28.
kooperáció lehetőségek

Nagyon tetszik, hogy a játék lehetőséget ad a teljes, illetve fél kooperatív játékra is! Számomra abszolút befutó, és veri a Pandemicet! :)
| 3 / 5 csillag!
2018. 06. 18.
Forradalmi hangulat

A játék hangulatosan és hitelesen dolgozza fel az 56-os forradalom eseményeit. A tematika rendkívül jól forrott egybe a különböző mechanizmusokkal, így könnyen a forradalmárok szerepébe képzelhetjük magunkat. Több játékmódot is kipróbálhatunk: a teljesen kooperatív mód mellett ott van a fél-kooperatív mód ahol az egyik játékos a szovjet oldalt irányítja a többiekkel szemben.
Az artwork nagyon hangulatos. Remekül visszaadja a múlt századbeli miliőt. Nekem sajnos valamiért mégsem nyerte el a tetszésem ez a társas. Nem mondanám rossz játéknak, inkább egész egyszerűen hiányzik belőle a spiritusz. Nincs semmi, ami az átlag fölé emelné. Kipróbálás, 1-2 játék erejéig érdemes adni neki egy esélyt, de nálam nem lett hosszú távú kedvenc.
| 3 / 5 csillag!
2018. 05. 15.
Hmm

Kicsit csalódást nyújtott a játék. Sok jót olvastam róla, de nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A játék nem túl bonyolult, viszonylag könnyen sikerült megnyerni a játékot.
| 3 / 5 csillag!
2018. 05. 08.
Nagyobb a füstje mint a lángja

Első ránézésre kellemes játék, egyedi és hangulatos grafikával. Játékmenete egyszerű, de hiába a többfajta játékmód, sok változatosságot nem kínál. A történelmi háttér is inkább csak érdekesség marad és nem kerül igazi kihasználásra játékban. Ritkán kerül elő, habár akkor kellemes szórakozást nyújt.
| 4 / 5 csillag!
2017. 11. 19.
Egy jó gondolat,majdnem tőkéletes megvalósításal...

Nagy lelkesen estünk neki a játéknak de valahogy mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket pedig mint a téma mint a játék mechanikája jó. Egy valami visszont borzalmas: a kártyák garfikája -.-" . Ettől függetlenül aki teheti probálja ki
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 23.
Magyar fejlesztésű kooperatív társasjáték

Tematikája az 1956-os forradalom és szabadságharc és hogy ez pluszt ad hozzá vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Nekem ez az első konkrét történelmi eseményen alapuló játékom, és nem hiszem, hogy lesz több. Számomra idegen a társasjátékok világában ez a típus, de másoknak meg tetszik.

Ettől függetlenül a játék során ez a "furcsaság" nem érződött, és bele tudtuk élni magunkat, mind a könnyített, mind a nehezített verzióban volt sikerélményünk. Gyakorlott játékosok vagyunk, de elsőre így is jelentett kihívást, többedszerre egyre könnyebbé válik. Ez talán nem is baj, mert kevésbé gyakorlott és / vagy fiatalabb játékosok számára is megoldható kihívást nyújt, nem kedvteleníti el őket.

Akik pedig komolyabb kihívásra vágynak, azoknak ott van a 3. játékmenet, amiben az egyik játékos a szovjet oldalt irányítja, a többiek pedig ellene vannak.

Egyetlen szépséghibája a játéknak, hogy a szerencsének van befolyásoló ereje. Eseménykártyákat felhúzva jönnek negatív és pozitív hatások, és ugyanarra a helyszínre is szólhat egy-egy eseménykártya, ha pedig az adott helyszínen már zajlik épp egy esemény, akkor valamelyik lap a gyűjtőbe kerül. Így gyakran meg lehet úszni egy-egy húzást, ami miatt könnyebb megnyerni, néha pedig abszolút peches vagy és vesztesz. Úgy éreztük, ez nincs annyira kiegyensúlyozva.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 06.
Játékosan is lehet megemlékezni.

A nemzetközi siker mellett jó volt olvasni, hogy magyar nyelven is megjelenik ez a játék, hiszen a téma hozzánk, honi játékosokhoz áll a legközelebb.
Alapvetően 2 csapatjátékos és 1 versengő játékmenetet kínál a társas, ami már magában is pozitív.
Csapatjátékban a Felkelő változatban leegyszerűsített szabályokkal tudunk a játékkal megismerkedni, majd Bajtársi változatban már több részletre figyelve vívjuk meg harcunkat Budapest utcáin (és Csepelen). Akkori forradalmárként kell megküzdeni egy-egy helyszín eseményeivel, fegyvereseivel (katona, mesterlövész és harckocsi).
Egy körben 4 Krónika kártya végrehajtásával számunkra kedvező vagy hátrányos hatások érvényesülnek és a helyszíneken megoldandó események jelenhetnek meg.
Majd következnek a játékosok, akiknek csapatként 4 akciójuk és fejenként 1-1 ingyen mozgásuk van. Itt indul meg a számolgatás, ki-merre-mit csináljon és milyen sorrendben. Egyik legfontosabb akciónk az események megoldása mellett (amelyek jutalmat is jelentenek a csapatnak) a helyszínen lévő felkelők aktivizálása és képességeik használata a játék során. A rendelkezésre álló kártyáink megőrzése érdekében csak velük együttműködve tudjuk leghatékonyabban végrehajtani az események megoldását. Valamint a szovjet harckocsik elpusztítása is fontos lehet a morálunk növelése céljából.
Majd az akciók végrehajtása után a morál szintnek megfelelő számú lapot osztunk ki egyenlően a játékosok között (megjegyzendő, hogy egyes kártyák képességének használata nem kerül akcióba).
A forradalmárok után jön az Államvédelmi Hatóság, akiknek fegyveresei követnek minket, valamint még erősítéseket is kapnak, majd támadnak. Így sérüléseket is szerezhetünk, vigyázva nehogy valaki meghaljon a játékosok közül, így elbukva a forradalmat.
Majd a forradalom folyik tovább egészen október 30-ig, amikor is kiértékeljük a csapat tevékenységét (kivéve, ha hamarabb győznek a katonák és harckocsik elpusztításával, vagy elbuknak az alacsony morál vagy elhalálozás miatt).
A forradalom napjai alatt úgy kell akcióinkat összehangolni, hogy a játék győzelméhez vezető célok egyikét elérhessük. Az oda vezető út rögös, kiemelt figyelmet kell fordítani a morálra.
A játék előkészítése során megalkotói javasolnak pár könnyítést, ha túl nehéznek találnánk azt. Megemlítendő, hogy kevesebb játékosnál a játék könnyebb, azonban így is tartogathat kihívásokat.
Szembeálló módban (ez a versengő változat) lehetőség van egy játékos részére a szovjet oldalt irányítani (De hát ki akar ebben a játékban a szovjetekkel lenni?). Ezt egyelőre nem próbáltam, így megítélésével nem foglalkoznék most.
Témája mellett a felhasznált régi fotók sokasága, rendelkezésre álló háttérinformációk is megemlítendők, mint pozitív” élmény”.
Kifejezetten örülök annak, hogy végre játékosan is meg lehet közelíteni az 56-os témát annak komolysága ellenére is. Ilyen szempontból hiánypótló a gém. Más szempontból meg egyszerűen ajánlom kipróbálásra.
Kis „nyigás”, hogy a magyar játék kártyalapjainak kártyavédőzése nem egyszerű, hiszen ebben a méretben nem létezik, így máshogy kell megoldani. Jó lenne már ezekre is odafigyelni a kiadók részéről. Plusz a doboz szuper grafikája mellett a lapok kinézete nekem a tetszésemet nem nyerte meg.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 28.
szuper játék - nem csak a történelem iránt érdeklődőknek :)

Nekem nagyon tetszett a tematikája a játéknak, teljesen beleéltem magam a történésekbe a korabeli képekkel és eseményekkel nagyon hozta a hangulatot. És nem a mechanika rovására! Izgalmas, átgondolt, jól kiegyensúlyozott a játék. Az igazi gémereknek a Szembenálló játékmód 1 vs. 1 játékossal vagy 1 vs. 2 játékossal a legjobb! Kicsit euro, lehet benne stratégiázni, számolgatni, hogy mennyi akcióval mit lehet a fix kör alatt megcsinálni, meg kicsit ameri a szöveges kártyákkal meg a kockadobálással.