Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Poulettes (Chicken Love)

Ár:
4.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Gyorsasági reflexjáték csirkékkel és kukacokkal, avagy ki a király a baromfiudvarban?

A Poulettes egy pofonegyszerű és villámgyors játék, ahogy a játékosoknak is villámgyorsnak kell lenniük! A felcsapott kártyáknak megfelelő kukacokat kell megtalálniuk a lefordított tokenek közt, hogy jóllakassák a tyúkokat, de ez nem olyan egyszerű, ha a többiek is pont ugyanezt teszik. Aki a gyorsabb, az viszi a kártyát, így tényleg csak pillanatokon múlik a győzelem! Ráadásul minden kártya más pontot ér, így néha jobban jár az ember, ha a nagy kapkodás helyett inkább a memóriájára bízza magát...

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 18.
Kukac-figyelő

Biztos jó kukacot vettél fel? Nem szemüveges? Nem pöttyös?
Szép grafikájú, minőségi alapanyagból készült megfigyelős-gyűjtögetős társas már egész kicsi kortól.
Nem észjáték, de figyelmesnek kell lenni benne. A saját tyúkunk kukacának megszerzéséért plusz pont jár!
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 10.
6 évesen is

A grafika vicces, a tartozékokat jó kézbe venni és strapabíróak a kukacok, a cím egy kicsit béna. A gyerekeim szeretnek játszani ezzel a játékkal, gyakran elővesszük amióta megvan. Szükség van taktikára, az apró különbségek felfedezéséhez figyelemre, a pontok összeszámolásával pedig a játék végén a matekot is gyakorolni lehet.
Az asztal közepére kerülnek a lefordított kukacok, melyek között nincs két egyforma. Ezek köré felfordítva nyolc tyúk kártyát helyezünk. Minden tyúknak van egy kedvenc kukaca, ez látszik a kártya sarkában és van egy pontszáma is a másik sarokban. Ha a villámgyors keresgélés közben megtalálunk egyet a felfordított tyúkok kedvencei közül, akkor azt a kukacot megtarthatjuk, közben hangosan szólunk is, hogy "megtartom". Mindenki egyszerre keresgél egy kézzel, közben rendületlenül kotkodálva. Ha kettőt megtaláltunk, akkor a fordulót leállítva kukorékolhatunk egyet. Ekkor bemutatva az egyezést, elvehetjük azt a tyúkot, amelyiknek a kedvenc kukaca nálunk van, bezsebelve a pontokat. A tyúkok 1-7 pontokat érnek, nem mindegy tehát, hogy melyiknek a kukacát találtuk meg, a gyerekeim már dörzsölten a 7-esekre gyúrnak, én örülök, ha találok egy akármilyen egyezőt. Azok, akik csak egy kukacot tartottak meg a kukorékolás, azaz a forduló vége előtt, azok is elvehetik az annak megfelelő tyúkot.
Egy játék négy fordulóból áll, minden forduló előtt beszedjük a maradék tyúk kártyákat, megkeverjük a paklit és újra kiteszünk 8-at. A kukacokat vissza kell tenni, kicsit megkeverni és indulhat a következő forduló.
Még egy csavar van a játékban, mégpedig az, hogy az elején mindenki húz egy másik (kisebb) pakliból saját tyúkot, amit ha meglát valamelyik fordulóban a kitett tyúkok között, akkor érdemes annak a kedvenc kukacát keresni, így megszerezve a kártyát, mert a játék végén plusz 5 pont jár ezért az egyezésért. A törött szíveket mi nem használjuk, nincs is rájuk szükség, akkor van jelentőségük, ha valaki nem egyező kukaccal rendelkezik és ő kukorékolt, lezárva a fordulót.
Sok mindenre kell/lehet tehát figyelni, nem egyszerű, de a 6 éves kislányomnak is már megy. Négyen-öten játszva már zavaró lehet a sok kéz, de akkor ez is a kihívásokat bővíti és türelemre tanít.