Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

8.990 Ft

Sentinels of the Multiverse: Vengeance kiegészítő

8.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (1)

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2015. 08. 31.
a legszuperhősösebb szuperhősös játék

Az SotM az egyik legtematikusabb kooperatív játék, és egyben a legtematikusabb szuperhősös játék is. Ennek valószínűleg az az oka, hogy nem a karaktereket húzták rá egy játékra, hanem a játék és a karakterek együtt fejlődtek. Minden karakter egyrészt azonnal felismerhető archetípus, másrészt általában van annyi csavar bennük, hogy mégis teljesen egyediek legyenek. Minden karakternek és ellenségnek (nekik automatizált) külön paklija van, és minden kártyának van értelme tematikus szempontból, és minden pakli többféle kombót tudd kiépíteni. A játék alapszabálya nagyon egyszerű (play, power, draw) de az iszonyatos mennyiségű kártya miatt, mégis borzasztó változatosságot kapsz. Minden egyes játékban az egyes karaktereknek máshogy húzod fel a kártyáit, máshogy építed fel őket, máshogy kombóznak a többi karakterrel, más gondokat okoz az ellenfél és a környezetpakli. Megvan az összes itthon kapható kiegészítő, és így 60+ játék után, még vannak paklik amivel nem is játszottunk, de az alapdobozban is bőven van játék. Ha mindez nem lenne elég, a játék egész gyakran generál olyan helyzetet, ami talán a legeslegtematikusabb játékmechanizmus amivel valaha is találkoztam, ez pedig az önfeláldozás, ugyanis vannak helyzetek, ahol el kell dönteni, hogy ki kapja be a halálos sebzést, viszont a halottak sem kiesnek, hanem csak incapacitatedek lesznek és máshogy segítik társaikat mint addig. Zseniális játék, ráadásul testvérjátéka a kompetitiv Sentinel Tactics pedig szintén hasonlóan tematikus és változatos. Mindenkinek ajánlom, akinek vagy a szuperhősös téma bejön, vagy egy változatos tematikus kooperatív játékot szeretne.

Ebben a kiegészítőben öt hőst kapunk, a négy fős csapat Sentinelst, az alakváltó Naturalistot, a mesterlővész-mesterhacker Parse-t, a csetlő-botló Setbacket, és a lézerkardos K.N.Y.F.E.-ot. A két helyszín közül a Freedom Tower felváltva segít és nehezít, miközben a hősök főhadiszállásának megtámadását játszhatjuk végig általa, a Mobile Defense Platform viszont magában nem sok vizet zavar, annál durvább viszont ha (háziszabállyal) második környezetpaklinak rakjuk be, mert megvédi a többi környezetlapot.
Amiben viszont nagyot újít a kiegészítő az az, hogy az itt kapott öt ellenfél, nem egyedül hanem csapatban használható, külön-külön nagyjából egy hős erejének felelnek meg a többi 3-5 hőst elbíró ellenféllel szemben. Így a játék nehézsége jobban szabályozható lesz, hiszen ezeket a kisebb ellenfeleket akár a nagyok mellé is berakhatjuk plusz nehezítésnek.