Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

19.990 Ft

Space Alert

19.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (5)

Vélemények

4.80
5 értékelés
(4)
(1)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2018. 07. 04.
űrriad(ó)alom

Remek dobozgrafika után kissé gyermeteg grafikával megáldott (megvert) játéktábla, jó minőségű játékalkatrészek és kártyapaklik várnak ránk (meg egy CD).
Gyors előkészületek után a szabálykönyv mellett egy jól felépített kiképzési programon keresztül tudjuk megismerni ezt a kooperatív játékot, amely 1-5 fővel játszható. A kiképzés során lépésről lépésre megismerjük az űrhajónk felépítését, a rendelkezésre álló fegyverek, pajzsok, robotok, energia alkalmazásának lehetőségeit, annak érdekében, hogy a kaland során ránk váró fenyegetést közös erővel el tudjuk hárítani.
A játék során szükség lesz valamiféle eszközre, amivel a különböző küldetések hanganyagát le tudjuk játszani. A bejátszásnak megfelelően reagálunk, játszunk ki kezünkből képpel lefelé kártyákat, hogy az egyes helyszínek között mozogni tudjunk, illetve a helyszíneken található berendezéseket használni tudjuk. A lépéseinket közösen tervezzük meg, amíg a lejátszott hanganyag erre lehetőséget ad. Utána jön a legjobb rész, végrehajtjuk a megtervezetteket. Ha túléltük, szuper, már jöhet is egy nehezebb küldetés.
A játék nagy előnye, hogy az időlimit miatt gyorsan lejátszható, illetve le kell játszani. Szabályai a kiképzés során egymásra épülve sajátíthatóak el, nagyon jól átgondolt ez a rész is. Igazi csapatmunka, gondolkodás kell a túléléshez.
Bár maga a játék nem magyar nyelvű, minden játékelem elérhető magyar nyelven (még a hanganyag is). Sőt, aki szeretné, a játék honlapján maga is tervezhet saját hanganyagokat.
A sci-fi téma közel áll hozzá, a kooperatív játékokat nagyon szeretem, így számomra ideális játékot alkottak meg.
2015. 11. 25.
Mindig is űrhajósként akartad felderíteni a galaxist?

Ha igen, akkor nagyon kapd össze magad, mert a Space Alertben mindenki először lő, aztán kérdez. A firssen besorozott legénység bőrében pedig olyan veszélyes lenni, hogy abból a szabálykönyvben olvasható propaganda már-már nyíltan gúnyt űz.

A játék kibontását követően itt is (mint majd minden újabb társasnál) kb. fele vastagságúra vágtam le a dobozt. Úgy is bőven elfér, és könnyebb táskában cipelni. Az alkatrászek és kártyák amúgy szépek, igényesek és van belőlük bőven. Az űrhajó dizájnja kissé gyerekes, talán jobban örültem volna valami SR-2 szerű grafikának de legalább jól követhetőek rajta a szobák, gombok, kábelek. Első benyomásra egy szerethető játék ami szinte könyörög azért, hogy elmélyüljön benne az ember.
A szabálykönyv-kézikönyv kombó szórakoztató olvasmány. Végigmenni a lépéseken és gyakorlóküldetéseken viszont türelmes, kíváncsi 3-4-5 személyes társaságot és egy délutánt igényel az első valódi kilövésig. A legjobb egy hétvégét rászánni amikor úgyis össze vagyunk zárva. Egyedül olvasgatva majd újra és újra elmagyarázva a folyton váltakozó űrkadét-jelölteknek nem sok örömünk lesz benne. Egy CD vagy MP3 lejátszó (akár mobiltelefon) szükséges a küldetések vezényléséhez.

A játékélmeny zseniális. Poénos félrelépések, komisz űrlények és rakoncátlankodó robbanótöltetek taszítják majd minduntalan csillagtalan hullámsírba hajónkat. A csapatmunka nélkülözhetetlen, a kapkodás és a káosz kire facilitáló kire pedig bénító hatású. Táblás játékban ritkán élhető át valódi pánik, itt a sorozatosan nyakunkba zúduló fenyegetések és a lassan de biztosan összeomló csapattagok gyűrűjében ugyanis elválik, hogy kiből lesz krízis szakértő és kiből alien eledel. Ha pedig (akár véletlenül is) a cselekvések óramű módjára működnek és egyik lépés tökéletes összhangban követi a másikat az bizony eszméletlenül jutalmazó érzést kelt bennünk valahol ott legbelül, ahol a csoportban vadászó ősemberek eltemetett ösztönei nyugszanak. Mert ilyenkor hullanak ám az űrlény hadihajók, pusztulnak a betolakodó soklábúak és még a sunyi főreaktor-meghibásodás sem tudja neutroncsillaggá változtatni hajónkat.

A játék igazi kooperatív nagyágyú. Nem az a kérdés, hogy mennyire jó (mert a legjobb) hanem az, hogy nekünk való-e. Szükséges hozzá további 2-3 kíváncsi ember akit meg lehet fertőzni vele. Nem érdemes két évente 1x levenni a polcról, arra vannak alkalmasabb játékok is. Sci-fi orientáltság és humorérzék előny, úgy vettem észre azok is szívesen játszák újra meg újra akik 2 hiperűr vihar és egy kiszakadó légzsilip után már csak annyit képesek kiabálni, hogy "meg fogunk halni! .. meg fogunk halni!" Ugyanakkor akik perfekcionalizmusra hajlamos alkatúak és nem szeretnek veszíteni azokat frusztrálhatja ha mégsem sül el a lézer és a hajón alagutat csinál valami óriásmeteor. (Főleg ha a lövéshez szükséges energiát az előző körben titokban ők pocsékolták el valami irreleváns lépépsre.) Annyi biztos, hogy a csapatmunka során kialakuló hangulat, a mellettünk ülők tömegpszichózisként ránk is ható izgatottsága és a közösen elejtett zsákmány felett érzett büszkeség olyasvalamit mozgat meg bennünk játék közben amiről nem is tudtuk, hogy ott van.
2015. 07. 15.
SPACE ALERT

A valós idejű játékok kipróbálása új világot nyit mindenki számára. Igaz, kell egy eszköz (telefon, laptop, stb), amivel a játékot irányító hangeffektet le lehet játszani, de az élményért érdemes. Kapkodások, izgalmak, kiabálások, és egy kiszámíthatatlan űrcsata.
2015. 07. 12.
Ma próbálom ki

Ma lesz a napja, hogy - miután összeállt a fejembe a egyébként nem is olyan nehéz rendszer -kipróbáljuk. Az időlimitből való feszültség hatására leszek kiváncsi, hogy megadja-e azt az érzést, amire számítok tőle. Van hozzá egyébkét app is androidra, amibe két gombnyomás és mehet a buli!! Majd 50 pontért megírom milyen volt!:)))))
2015. 07. 10.
Fussatok bolondok!

Szerintem ez zseniális. Bár nem rajongok a szerző többi, általam kipróbált játékáért, ez gyorsan a szívembe lopta magát, és az elmúlt két és évben az egyik kedvenc kooperatív játékommá vált. Az elsőre totális káosznak tűnő társas mögött egy nagyon szépen összerakott kooperatív game rejtőzik. Itt ugyanis tényleg együtt kell dolgoznunk a társainkkal, ha túl akarunk élni. Nincs helye a mindent megmondó alfajátékosnak, hiszen senkinek sincs elég ideje az egész játékot egyszerre átlátni és leosztani a tökéletes megoldást. Ugyanakkor az is ritka, hogy valaki csak gyertyát tart, mert ha valaki nem veszi ki a részét a csapat munkájából, akkor garantált a küldetés kudarca.

A játék témája pedig teljesen átitatja a partykat. Tényleg egy űrhajón érezzük magunkat, tüzelünk a lézervető ágyúkkal, rakétákat indítunk, feltöltjük a reaktort stb. fantasztikus a hangulata. Mindezek mellett igen magas az újrajátszhatósága, amit a partyk elején véletlenszerűen sorsolt röppályák, a fenyegetéspakliból véletlenszerűen felbukkanó ellenségek, a különböző nehézségű fenyegetéspaklik, illetve a 8 különböző küldetés garantál. Ha ez nem volna elég, a neten található egy küldetésgenerátor PC-re, Andoird-ra és iOS-re is.

A játék hátránya, hogy igazán 4-5 játékossal működik jól, és az átlagosnál kicsit meredekebb a betanulási görbéje – igaz ez utóbbit ellensúlyozza a remek és kellemes humorú szabálykönyv - de emiatt a játék rövidsége ellenére sem biztos, hogy ezt kapod elő, ha gyorsan akarsz játszani valamit, kivéve ha állandóak a játszótársaid. Egyetértek azzal a véleménnyel is, hogy ez a játék nem való mindenkinek. Aki besokall az időlimit nyomásától, a kapkodástól, és zavarja, hogy nem hozhat megfontolt döntést, az nem biztos, hogy a kedvenc játékai között tartja majd számon a Space Alertet. Továbbá engem az űrhajó Galaxis roncsderbis hasonlósága is zavar, de ezen túlteszem magam, mert tényleg az egyik kedvencemről van szó, amit szívesen ajánlok 4-5 fős, gyakran együtt játszó társaságoknak, akik nem rezelnek be, ha fogy az idő.

(http://lfg.hu/66537/ismerteto/space-alert-tarsasjatek-ismerteto/)