Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Spiel des Jahres díjon innen, Magyar Társasjátékdíjon túl

Csak pár nap telt el azóta, hogy a német zsűri közzétette a „hosszú listát” az idei Év játéka díjra jelölt és az ajánlott társasjátékokról, máris kihirdetésre került egy másik díj.

A Magyar Társasjátékdíjnak is több mint egy évtizedes történelme van, és nagyon hasonló céllal jött létre, mint a német Spiel des Jahres: kiválasztani és rivaldafénybe állítani az elmúlt egy év társasjátékai közül azokat, amelyekkel a legkönnyebben be lehet vonzani a társasjátékozás világába az embereket. Vagyis a cél a legjobb, legszínesebb, legizgalmasabb családi és partijátékok kiválasztása. Nem kicsi kihívás, mert már magyarul is több száz társasjáték jelenik meg évente, így a Magyar Társasjátékdíjat szervező Magyar Társasjátékosok Egyesülete (MATE) zsűrijének az első feladata a játékok megszűrése – szimplán a játékszabályok olvasása útján. A szűrőn fennakadt játékokat aztán ki is próbálták, és nem kis viták között kialakult az idei játékdíjasok listája.

Nem kis büszkeséggel mondhatjuk el, hogy az idei nagyon gazdag évben négy díjat is a Gémklub játékai nyertek!

A fődíjat az Akropolisz nyerte, míg a három ajánlott játék közé a Kulcskérdés és a Következő megálló: London került. Mi sem jelzi jobban, hogy milyen nehéz dolga volt a zsűrinek, mint hogy a négy díjon felül két különdíjat is kiosztottak idén, ebből az egyiket Az X bolygó nyomában kapta!