Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Stone Age

Ár:
16.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (31)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.61
31 értékelés
5
(23)
4
(5)
3
(2)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 29.
A nagy kedvenc

Mi egyszerűen imádjuk!
Jól ki lehet kapcsolódni vele, sokféle győzelmi stratégia van, 4-en is élvezetes, de mi ketten is szeretjük.
Hosszú a játékidő, ezért nem kerül elő minden héten, viszont ha előkerül, az egy "varázsélmény" nekünk.
Szeretem, mert mindenki tud haladni a maga kis stratégiája szerint, nyilván, ha a másik erre figyelmes, akkor keresztbe is tud tenni neki, de összességében mindenkinek van benne sikerélménye és gyönyörű a játék!
Párom lehet még sem szereti annyira, mert az eddig lejátszott 10 játékmenetből 10-et én nyertem! :D
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 14.
Család egyik kedvence

Sokszor előkerül nálunk, mindenki szereti.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 07.
Életszerű, a maga módján

Ez a játék egyszerűen az, ami lenni akar: egy családi, kellemes, aránylag békés munkáslehelyezős mechanizmust megismertető játék. Akitől távol áll a kőkorszak témája is könnyen megkedvelheti, nagyon szép és hangulatos játék. Kiemelném a kunyhót, ahová humoros módon, ha két emberünket helyezzük, akkor már hárman jönnek ki belőle.. Khmm.. :)
Jól fenntartja az izgalmat, hogy csak a végén van pontszámolás, és a begyűjtött kártyáink, amikért a legtöbb pont jár, ismeretlenek (hacsak nem szupermemóriájú valamelyik társunk).
Amit negatív kritikaként megfogalmaznak, az számomra pozitív: igenis van szerencsefaktor a kockadobás miatt- de hát az élet is ilyen. Ha a munkások elmennek fát vágni, lehet, hogy sokat hoznak, lehet, hogy nem. A valóságban is lehet rossz időjárás, fáradtsgág vagy akármi, ami miatt nem megy úgy a munka, mint máskor. Nem beszélve annak az ötletességéről, hogy sok/jó szerszámmal könnyebben megy minden munka.
Sokféle taktika van, sokféle úttal a győzelemhez, jó élmény kitapasztalni, megpróbálni befektetni az elején, vagy épp biztonsági játékot játszani.

Ajánlom! Kétségtelenül 5 csillagos.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 04.
Az első saját társasom

Nagyon jó hangulatú társasjáték. Mi első sorban családdal, lazább baráti iszogatáskor és keményebb társas estéken pihenő játéknak használjuk.
A nyersanyaggyűjtéshez szerencse kell (kocka dobás), a pontgyűjtéshez a civilizáció kártyáknál és építéskor sokszor merész befektetés kell, a bábuk lehelyezéséhez pedig taktikai érzék kell. Elsőre nagyon összetettnek tűnik, de az a tapasztalat, hogy minden korosztály 1-2 kör után beletanul, ezután elmúlik a tapasztalt játékosok előnye.
Külön pozitívum, hogy a pontszámításig nem lehet tudni, hogy ki fog nyerni (a pontok többségét a szorzók adják).
Újabb plusz pont, hogy szép és minőségi játék, érdemes rá vigyázni.

Bár harc nincs benne, nem is hiányzik, békés családi társasnak így ideális.

A pontozást kezdő játékosoknál házszabályozzuk: a nyersanyagok annyi pontot érnek, amennyit dobni kell értük. A kezdők gyakran tartalékolják a nyersanyagot, mert nem tudják eldönteni, hogy mibe fektessenek, így legalább nem maradnak le fényévekre a tapasztalt játékosoktól. Miután belejönnek, mehet minden az eredeti szabállyal.

Ez volt az első társasunk, amire párommal beruháztunk. Egészen addig a gyerekkorunkból megmaradt társasok képe volt a fejünkben. Nagyon meglepődtünk, hogy azóta mennyit változtak a társasok, fanatikusak lettünk, sorban vesszük az újabb és újabb játékokat. Ezt az őrületet pedig a Stone Age indította el.
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 27.
Kellemes hangulatú családi játék, amely ideális arra, hogy megismerkedjünk a munkás lehelyezős mechanizmussal.
Szabályai egyszerűek, akár 8 évesen is megérthetőek, de a hosszú távú előre tervezéshez, taktikázáshoz szükséges a picit érettebb gondolkodás, ezért szerintem helytálló a gyártó által megadott 10+ -os korosztály.
Amikor a 8 éves lányommal játszottam, akkor ő az azonnali pontokat adó kunyhó kártyákat gyűjtötte a civilizáció kártyákat pedig hanyagolta, nem tudott kalkulálni azzal, hogy a játék végén az megfordíthatja a játék állását. Mind ennek ellenére nagyon élvezte, és játékról-játékra szépen fejlődik. :)
A kockadobások miatt természetesen szükség van szerencsére, amit viszont nagyon jól lehet befolyásolni a taktikával (szerszámok használatával, több munkás odahelyezésével).
Közvetlen konfrontáció nincs a játékban, de még is van ráhatásunk a másik játékára azzal, hogy elfoglaljuk előle a nyersanyag kitermelő helyet/falu bungalóit, lecsapunk a jó kunyhókra/civ. kártyákra.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a családi játékokat, a civilizáció építést, de nem ragaszkodik a harchoz a dirket konfrontációhoz.
| 3 / 5 csillag!
2019. 04. 14.
Csak családdal

A család mindig szívesen játszik vele, és nekem is sokáig a kedvenceim között volt. De mióta megismertem néhány "modernebb" játékot, egyre jobban zavar ez a fajta kockadobálós rendszer. Sok múlik azon, szerencsésen gurulnak-e a kockák, és itt mindennek a dobálás az alapja. A véletlennek segítő kártyákkal és a nagy számok törvényével való ellensúlyozását kevésnek érzem, így is elúszhat az összpontszámnak akár 10-15%-a egyetlen rossz dobáson.
De családi játéknak tényleg jó. A tábla valóban szép, a szabályok szerintem nem bonyolultak, 9-10 éves gyerekek is gond nélkül megértik, és megvan az az érzése a játékosnak, hogy fejlődik, "gyűlnek a dolgok".
| 4 / 5 csillag!
2019. 02. 13.
Nagyon szép

Ez egy nagyon szép játék, jó alkatrészekkel, amit nagyon szeretnék jobban szeretni, de nekem kicsit csalódás. Eddig csak ketten játszottunk, de az a tapasztalatunk, hogy könnyen unalmassá tud válni, hogy csak pakolgatjuk az embereket a nyersanyagokért, élelemért, meg győzelmi pontokért. Némi taktika van benne ugyan, de nem nagyon izzaszt meg mindet egy-egy lépés, ráadásul még csak beszélgetni sem kell közben, előfordul hogy csak csendesen pakolgatjuk a bábukat aztán visszaszedjük. Ettől eltekintve ez egy nagyon szép játék és azért, hogy nekünk nem jött be annyira, szerintem más még szeretheti.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 07.
Nr. 1.....

Nekem a Numero 1 játék. Öt éve ismerkedtem meg vele, de még most is nap mint nap játszom vele. Bár a család már kikopott mellőlem, szerencsére az egyik online felületen megtalálható, így ott vívok ádáz csatákat. Alapvetően utálom a kockákat egy játékban, ennek ellenére itt a játék fő része, de még szerencsefaktor is van benne, a dobások eredménye illetve a kártya lapok felhúzási sorrendje miatt. Mindezek ellenére mi vonz arra, hogy most már túl az 1.000 (ezer) partin is bármikor leülök vele játszani? Két dolog, egyrészről két főnél mesteri taktikázásra ad alkalmat, másrészről pedig a leggyönyörűbb táblájú játék, amivel valaha játszottam. A jubileumi kiadás 2 játékot tartalmaz - az eredeti és a téli verziót - megrajzolva a tábla két oldalára. Alapvetően kicsivel ad több játékélményt az a plusz 4 lapka és 4 kártya, de mint fanatikus, muszáj voltam lecserélni az alapot...:)
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 31.
Kedvenc

Nálunk nagyon nagy kedvenc. A hangulata tökéletes, ezt legutóbb megfűszereztük a Dzsungel könyve zenéjének hallgatásával. :D
Maga a játék gyönyörű és igényes. Elsőre ugyan meg kell küzdeni a szabályok megtanulásával, de aztán már megy rutinból. Nem olyan összetett, hogy egy jó stratégiával ne lehetne kézben tartani a fejlődést. Nagyon tetszik, hogy a real time pontok nem jelentik a játék végi győzelmet. Összességében imádjuk! 2-3-4-en is szuper játék, csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 08.
5 csillag

Nagyon élvezhető a játékmenet, végig pörög nem laposodik el. Igazán jó családi, baráti időtöltés. Rengeteg féle taktika vezethet eredményre.
| 4 / 5 csillag!
2019. 01. 07.
Kellően összetett - családbarát játék

Remek szórakozás, ami csak elsőre tűnik bonyolultnak, de hamar kitanulható és több stratégia segítségével is megnyerhető így sokáig élvezetes marad.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 24.
strategia

Nagyon szep es elvezetes bevezeto strategiai jatek. A tema remek, gyujtogetunk, fejlodunk, jatek kozben vegig gondolkodasra itel minket minden egyes kör. Ugyanakkor nagyon ajanlott azoknak is akik mist kezdenek megismerkedni a strategiai jatekok vilagaval. Egyszeru szabalymenet, porgos jatek.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 28.
Szerintem perfect

Nekünk nagyon bejött a játék. Ketten is teljesen jó. Mindenkinek ajánlom. Szép és eléggé kiforrott. Amit hiányolok azok a kiegészítők.
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 18.
Az egyik kedvencem a Stone age

Stone age...

Bármiről is van szó, a mai világban fontos az embereknek az, hogy a termék, amiért pénzt adnak ki, hogyan néz ki. Így van ez a társasjátékoknál is. A Stone age egy nagyon szépen kivitelezett játék. Már a doboza is sejteti az alapos kidolgozottságot. Ha pedig belenézünk a tartalmába, nem fogunk csalódni. A gyönyörű játéktáblán mindennek fel van tüntetve a helye, minden egyértelmű. A nyersanyagok alakja, olyan amilyennek azoknak lennie kell. A dobókockákhoz járó bőrpohár is csak pluszt ad a játékhoz.

Számomra pozitívum, hogy két fős játék esetén is teljesen élvezhető. Tehát játszható akár párban, akár családdal, akár barátokkal.

Elsőre lehet, hogy bonyolultnak tűnik, sok mindent kell megjegyezi benne. De senkit ne ijesszen meg, mert játszva tanul az ember, méghozzá nagyon hamar. Időt kell szánni a játékszabályra legalább egy főnek a játékosok közül, és az első játszmánál szükség lesz még a szabályzatra, de megéri, mert biztos nem csak porfogó, hanem sűrűn használt darabja lesz ez a játékoknak.

A játékidő igen hosszú, még a másfél órát is meghaladhatja az előkészületekkel és a pontszámítással együtt, de minden perce izgalmas.

A nyersanyagok megszerzésénél a szerencse is szerepet kap, amit sokan nem szeretnek a stratégiai játékokban. Ez érthető is, azonban ebben az esetben, nagyon jól van megoldva, mert nem csak a kockadobások számítanak. Az adott helyre küldött emberek illetve a szerszámok száma is befolyásoló tényező, tehát nagyon sok mindenre kell figyelni, lehet taktikázni.

Két negatívuma van, de én nem is szívesen hívom így, inkább megjegyzés.
Az egyik, hogy a játéktábla csak 99-ig van számozva, és ezt általában áthaladjuk egy játék során, de ez megjegyezhető, tehát nem vesz el a játékélményből semmit.
A másik pedig az, hogy a játék végén a megmaradt nyersanyagok mind ugyanúgy 1-1 pontot érnek, holott megszerezni az egyiket nehezebb a másiknál, de ez is ad egy plusz okot a gondolkozásra, ugyanis a játék vége felé már figyelembe kell venni azt is, hogy ha a nálunk lévő nyersanyagokat beváltjuk valamire, több ponthoz jutunk majd, mintha nálunk marad.

Az ára igaz több, mint 10.000 forint, de én nem sajnálom érte. Azon a véleményen vagyok, hogy aki kitalál egy ilyen összetett, hangulatos játékot, az megérdemli. Minden elismerésem az övé. Egyik kedvencemmé vált ez a játék.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 29.
Tökéletes

Ez egy nagyon jó játék. A szabályzata egyszerű, könnyen megérthető. Ez a játék akkor a legjobb ha többen játsszanak vele.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 25.
Egyszerű, de nagyszerű

Egy remekül kitalált munkás lehelyezős játék, amit x parti után sem tudtunk megunni :D Gyorsan tanulható, szép grafika. Vidám hangulatban lehet rajta kuncogni, hogy 2 ősember mentbe a sátorba, de 3 jött ki... ;)
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 22.
Kő kövön nem marad

Kőkemény stratégia! Hosszabb játékra készüljön fel az, aki meg akarja nyerni a kőkorszani bulit. A dobókocka szerintem jó faktor, szeretem, ha van egy kis bizonytalanság a játékban, így kicsit életszagúbb, fel kell készülni a váratlan kimenetelekre is. Bátran ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 09.
Komolyabb családi játék

Nekem ez az egyik kedvenc családi játékom, ugyanakkor első játéknak nem igazán javaslom, annál azért összetettebb. Főleg azoknak ajánlom, akik szeretnének belekóstolni a picit komolyabb stratégiai játékok világába, és nem riadnak vissza a viszonylag hosszabb játékidőtől (kb. 1,5 óra). Tény hogy van benne szerencsefaktor - a nyersanyagokat kockadobás alapján kapjuk az odahelyezett embereink számától függően - de szerintem ez egy családi játéknál belefér. Jó stratégiával, és sok szerszámmal lehet kompenzálni ezt a szerencsét.
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 06.
Egyszerűen gyönyörű

A Stone age-ben, a kőkorszakban kell kicsiny kis törzsünket életben tartanunk, fejlesztenünk, különböző nyersanyagokat gyűjthetünk be, amikből házakat építhetünk, és tudományokra tehetünk szert. Az nyer aki a legjobban taktikázik, és legtöbb pontot gyűjti össze a játszma végén.
A játékról részletesen: A társas valami elképesztően gyönyörű!! És ezt nem tudom jobban hangsúlyozni, tényleg nagyon szép körítést kapott, a nyersanyagok kidolgozottsága (fa arany stb) mind igazi minőségi munka, és bizony ez rengeteget ad a játék hangulatához. Összesen 4 játékos játszhatja, mindenki saját törzsét irányítja, a játék folyamán pontokat kell gyűjteni amit a végén összeadva kerül ki a győztes. Pontokat lehet szerezni házak építésével, tudományok "felfedezésével" de ugyancsak pontokat kapsz a megmaradt nyersanyagok után, lakosság, és eszközök után is. Aki már nagyon rutinos a játékban, sejtheti hogy éppen ki állhat nyerésre, de valójában azért sokszor vakon tapogatózik mindenki és csak a pontgyűjtésen töri a fejét ami így van jól, mert így félúton nem megy el a kedve a játéktól senkinek, hiszen a "lehet éppen én állok nyerésre" gondolat ott motoszkál a fejében mindenkinek. A játékmenet egyszerű, viszont azért a nulláról elkezdeni nem könnyű ha senki sem ismeri a játékot, egy 45-60 perces előkészület fog kelleni ha teljesen rutintalanok vagyunk, bár a szabályzat nem hosszú, azért végig kell menni rajta. Amikor ez meg volt, gyakorlatilag fogalmunk sem lesz mit kellene csinálnunk először, azért kezdjünk csak el játszani, nem fogjuk megbánni :) Az első játék után már minden tökéletesen világos lesz, és a következő előkészület az eddigi 45-60 perc helyett (szabályolvasással) gyakorlatilag 5-10 percre redukálódik, ami máris barátságosabb. Ha már rutinosak vagyunk 40-60 perc körülbelül egy játék két fővel, négynél azért ennél jóval többre számíthatunk, elérheti akár a 90-120 percet is, természetesen függ a játékosok tapasztalatától. Összességében a játék igazán élvezetes, bár minden társas egy idő után unalmassá válik, azért egy stabil középmezőnyt ebben a formában nyugodtan adhatunk neki. Mindenkinek ajánlani tudom csak, egy tényleg minőségi gyönyörű játékról van szó, amit bátran elő lehet venni egy esős téli délutánon a családdal, garantáltan jó szórakozást ígér majd.

Pozitívumok:
- Gyönyörű játéktér, minőségi kellékek
- Jó témaválasztás
- Izgalmas játékmenet (nem tudjuk ki áll nyerésre)
- gyorsan megszerethető
- Gyors előkészület (5-10 perc ha minden tudunk)

"Negatívum":
- Elsőre hosszú előkészület (ha nem ismerjük a szabályokat)
- hosszú játékidő 4 játékosnál (akár 90-120 perc)

Pontozás: 10/8
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 02.
Szuper játék

Kezdőknek is ideális., könnyen tanulható De egy valaki legyen ,aki ismeri a szabályokat, hogy ne kelljen a játék leírással foglalkozni.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 18.
Profik hajrá

Nem véletlen a 2017-es Magyar Társasjáték díj. Lenyűgöző látvány az, ami először megragadja a figyelmet. Jó a témaválasztás. A játékszabály egyszerű és gyorsan tanulható. A különböző játékosszámra vonatkozó szabályok más-más taktikát igényelnek a játékosoktól és minden játék teljesen más és más. A 8 éves unokaöcsém imádja, de az 50 éves szüleim is nagyon szeretik. Egyszerűnek tűnik, de nagyon komoly taktikai és stratégiai érzéket igényel. Ez egy nagyon szerethető játék. Ajánlom mindenkinek.
| 3 / 5 csillag!
2017. 12. 17.
Nem annyira rossz, mint amennyi bajom van vele

Szép játék, és nem is unalmas, bár túl sok eredetiség nincs benne. Két okból mégsem tudom ennél többre értékelni. A "kezdőknek is ideális" kitétellel nem értek egyet; bár egy család viszonylag gyorsan megtanulhatja egy játékmestertől, szabálykönyvből olvasva beletörhet a bicskájuk, egyszerűen egy kevéssel összetettebb annál, mint amit a dolog nagyon családi - és erősen szerencsefüggő - volta indokolna. A másik, ami nekem lehúzza, a szerencse szerepe (megint a játék fajsúlyához, a kombináláshoz és relatív összetettséghez képest). Szokták azzal védeni, hogy de sokat számít az okos, stratégikus gondolkodás, és ez nyilvánvalóan így van. Ha sakkoznánk, és a nyertes 6 pontot kapna, a vesztes pedig 4-et, aztán dobnánk egy kockával, mindenki hozzáadná az eredményhez a dobott értéket, és ez alapján hirdetnénk győztest, az esetek többségében a jó sakkozó nyerne - csupán egy szükségtelen és nagyon primitív szerencseelem miatt biztosak nem lehetnénk ebben. A Stone Age valahogy így használja a szerencsét - amellett, hogy valamelyest befolyásolhatjuk (pl. baltával) a kockadobásainkat, a dobott értékek később 1:1 arányban váltódnak pontokra, amire még akkor sincs mentség, ha a viszonylag magas dobásszám miatt ezek az értékek nagyjából kiegyenlítődnek a valószínűségszámítás szerint. Könnyedebb, gyorsabb játékban az ilyen szerencseelemmel semmi bajom nincs, itt ez sajnos zavar, és hiába nem rossz amúgy a játékélmény, a végső értékelésben erősen lerontja az összképet.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 26.
Vissza a kezdetekhez

A Társasjátékok ünnepén próbáltam ki a 8 éves fiammal. Egyből megszerette. Neki a kaland miatt tetszik és hogy sokféle nyersanyagot lehet gyűjteni (mindegyik nyersanyagnak más a színe, formája - élvezet gyűjteni), amelyekkel aztán értékes pontokat lehet szerezni. Mivel csak a játék végén lehet megtudni ki nyer, ezért elejétől végig csak élvezni lehet a játékot. Sokszor kell a dobókockákat használni, de az is izgalmas lehet benne, hiszen a dobás mértékétől függ mennyi nyersanyagot tudunk megszerezni. Picit fura, hogyha elfogynak a nyersanyagok bármivel lehet pótolni azokat. Nagyon szép a kivitelezés, a térkép, a kártyák, minden. Elég az hozzá, hogy még aznap meg is vettük. :-) Csak ajánlani tudom. Hallottam, hogy lesz vagy már van kiegészítő játék is, de egyelőre nehezen kapható.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 23.
Remek

Nekem nagyon bejött. Pörgős, odafigyelős, kis stratégia. Ajánlom kezdőknek, gyakorlottabbaknak egyaránt.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 23.
bab1lon

A mai napig megunhatatlan számomra. Gyönyörű kivitelezése és pörgős ritmusa még mindig frissnek hat, nem érzem úgy, hogy megrágta volna az idő vasfoga. Aki most ismerkedik a munkáselhelyezős játékokkal, annak biztos ezt ajánlanám, még akkor is, hogy egy kicsit nehezebb egy átlagos családi játéknál.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 23.
Szerelem első látásra

Egy parti után is beleszerettem ebbe az összetett, de nem túl bonyolult gazdasági játékba. Sokféle taktikát használhatunk a győzelemhez vezető úton.
A játék igényesen kidolgozott, változatos és szórakoztató.
| 4 / 5 csillag!
2017. 07. 18.
Bizalom

Nem nagyon szeretem azokat a játékokat, amelyekben nagy szerepe van a dobókockáknak. Főleg a Catan és kiegészítői kergettek az őrületbe. Nem vagyok szerencsés a kockadobásban, remélem a lehetőségek itt majd kompenzálják kicsit a "szerencsétlen kezemet" :) Azért bizalmat szavazok neki, mert sok jót és szépet írnak róla, és a BGG-n elért 7. helyezése a családi játékok közt reményeket támaszt.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 16.
Első euró

Az első eurogame amivel játszottam. Szokatlan volt, de hamar megtetszett. Elgondolkodtató játék de nem bonyolult. Kár, hogy utolsó lettem. :D
| 5 / 5 csillag!
2017. 06. 28.
Gyönyörű, könnyed bevezető az eurogamek világába

Az egyik legszebb játék, amivel eddig találkoztam, és bárkivel játszottam, mindenki le volt nyűgözve a játéktábláktól.

A játék elég könnyed, mivel nem lehet nagyon sok akció közül választani, és az akciók sikerességéről a kockadobások döntenek, így nem szabad véresen komolyan venni, pl. három családtaggal is lehetséges, hogy az ember csak 1 fát szerez (várhatóan hármat...).

Cserébe viszont rengeteg stratégia áll a játékosok rendelkezésére (pl. kis család - kis igények, "éheztetős" taktika, kiegyensúlyozott stratégia, stb.), így kiváló bevezető lehet a stratégiai eurogémek világába.

Gyönyörűen kivitelezett, könnyed stratégiai játék, csak ajánlani tudom.
| 2 / 5 csillag!
2017. 04. 06.
Gyengusz..

Kipróbáltam, nem tetszett.. ez a folyton dobókockával gurigatás, számolgatás.. nem tekinthető szerintem egy komoly élvezhető játéknak.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 03.
Egyik kedven játék már régóta

Eddig nem volt olyan, akinek nem jött volna be a játék, a közeli ismerőseim is teljesen rákaptak a családdal együtt, olyannyira, hogy a kiegészítőt is most fogjuk beszerezni. Nem mondom, hogy megunhatatlan, de már legalább 50 partin túl vagyunk és még csak most kezd laposodni. Annyi mindenre kell/lehet koncentrálni, hogy rengeteg a stratégia, kombináció, van, hogy a játékban valaki végig vesztésre áll, majd a végén a csendben gyűjtögetett lapjaival egy fél táblányival elveri a többieket. Nem a legbonyolultabb játék, egyszer kell jól megtanulni minden részletét, kezdőknek is ideális, nem nehéz, de tényleg nem 2 perc megtanulni a szabályokat.